Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Λ.ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  • [02] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ 25 ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  • [03] ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ & ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ INFACOMΑ ΧΘΕΣ
  • [04] ΑΛΒΑΝΙΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  • [05] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

  • [01] Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Λ.ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2006 (13:10 UTC+2)

    Την πρώτη του συνάντηση με στελέχη του κομματικού μηχανισμού είχε σήμερα στα γραφεία της ΝΔ, επί της οδού Ρηγίλλης, ο νέος γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Ο κ. Ζαγορίτης μετείχε στη σύσκεψη της γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στην οποία παραβρέθηκαν και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ εξωτερικού.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι η σύσκεψη δείχνει την προτεραιότητα που δίνει το κόμμα στους Έλληνες του εξωτερικού. Ανέφερε, ακόμη, ότι το Πρόγραμμα Δράσης του κόμματος θα ανακοινωθεί εν καιρώ, αφού πρώτα συναντηθεί και με τον προηγούμενο γραμματέα Βαγγέλη Μεϊμαράκη και θα έχει επαφές και με άλλα κομματικά στελέχη.

    Τη Δευτέρα, ο κ. Ζαγορίτης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ 25 ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2006 (10:48 UTC+2)

    Με τη συμμετοχή νεολαίων από 16 έως 28 ετών, συνεδριάζουν ανά την Ελλάδα οι 25 νέες Ανοιχτές Νομαρχιακές Επιτροπές Νέας Γενιάς του ΠΑΣΟΚ. Οι επιτροπές αυτές δημιουργήθηκαν μετά από σχετική απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2005, για ένα «νέο ξεκίνημα στο χώρο της Νεολαίας, και τις πολιτικές κατευθύνσεις επανίδρυσης της νεολαίας».

    Χθες, συνεδρίασε η Ανοιχτή Νομαρχιακή Επιτροπή Νέας Γενιάς Λέσβου, και έπονται: σήμερα Σάββατο 25/2 οι ΑΝΕΝΓ Α' Θεσσαλονίκης, Β' Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Α' Αθήνας, Δ. Αττικής, Α. Αττικής, Πιερίας, και Θεσπρωτίας, την Κυριακή 26/2 οι ΑΝΕΝΓ Πέλλας, Γρεβενών, Β3 Αθηνών, Σάμου, Χανίων, Αιτωλοακαρνανίας, Χίου, Σερρών, Ηρακλείου, Καρδίτσας, και Λασιθίου, τη Δευτέρα, 27/2 οι ΑΝΕΝΓ Β2 Αθηνών και Φλώρινας, και την Τρίτη, 28/2 οι ΑΝΕΝΓ Ροδόπης και Μεσσηνίας.

    [03] ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ & ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ INFACOMΑ ΧΘΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (19:56 UTC+2)

    Με αυξημένο, κατά 12,27% τον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών και κατά 64,74% των ξένων, σε σχέση με πέρυσι, ξεκίνησε χθες το πρωί, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η 23η Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών "INFACOMA" της HELEXPO.

    Κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, η έκθεση που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, δέχθηκε εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από 18 χώρες και συγκεκριμένα από τις Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία, Νότια Αφρική, Ουκρανία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία και Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Σλοβενία και Τουρκία.

    Την INFACOMA επισκέφθηκε ο πρέσβης του Ιράν, Μehdi Mohtashami συνοδευόμενος από τον εμπορικό ακόλουθο, Μ. Rezapanah και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Βεργίνη.

    Το κ. Mohtashami, υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO, Θέμης Καρτσιώτης και συζήτησαν τη συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων του Ιράν στις διεθνείς εκθέσεις της HELEXPO και ιδιαίτερα την προοπτική συμμετοχής του στο νέο αφιέρωμα για τα χαλιά CARPET SHOW της 71ης ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των υπό σύσταση σχέσεων αδελφοποίησης ανάμεσα στις πόλεις Θεσσαλονίκης και Ισπαχάν. Οι ώρες λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης για το Σαββατοκύριακο, είναι από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

    ΕΛ.Α.

    [04] ΑΛΒΑΝΙΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Τίρανα, 25 Φεβρουαρίου 2006 (11:31 UTC+2)

    Η κοινοβουλευτική κρίση η οποία προκλήθηκε μετά την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας να μποϋκοτάρει τις εργασίες της Βουλής και η επιστολή των πέντε αντιπολιτευόμενων κομμάτων προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Αλφρέντ Μοϊσίου, αποτελούν τα κύριο θέμα της σημερινής αλβανικής ειδησεογραφίας.

    Κλιμακώνονται οι ενέργειες της αντιπολίτευσης μετά την τελευταία απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να μποϋκοτάρει τις εργασίες της Βουλής μέχρι τη στιγμή που να επαναληφθεί η ψηφοφορία της πρότασης μομφής για αποπομπή της προέδρου της Βουλής Γιοζεφίνα Τοπάλλι.

    Πέντε αντιπολιτευόμενα κόμματα, και συγκεκριμένα το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Κοινωνική Δημοκρατίας αποφάσισαν από κοινού να ζητήσουν την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Αλφρέντ Μοϊσίου για την επίλυση της κοινοβουλευτικής κρίσης, όπως την χαρακτηρίζουν.

    Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πέντε αντιπολιτευόμενα κόμματα εκφράζουν την ανησυχία του «για αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές πράξεις που σημειώθηκαν τελευταία στην αλβανική Βουλή λόγω της απαράδεκτης στάσης των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος».

    Στη συνέχεια στην εν λόγω επιστολή τονίζεται ότι «στη Βουλή επικρατεί ένα κλίμα στο οποίο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εκφράσουν την βούλησή τους μέσω της δημοκρατικής ψηφοφορίας» και ότι «ένα τέτοιο κλίμα δεν δίνει εγγυήσεις για εφαρμογή με επιτυχία της εκλογικής μεταρρύθμισης και την διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών των δημοτικών εκλογών, οι οποίες πλησιάζουν».

    Τέλος, τα πέντε αντιπολιτευόμενα κόμματα ζητούν την παρέμβαση του πρόεδρου της Δημοκρατίας να ασκήσει την επιρροή του ούτως ώστε να υπάρξει κανονική λειτουργία της αλβανικής Βουλής.

    Μετά την κοινή απόφαση των πέντε κομμάτων, ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης Ιλίρ Μέτα τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η συμμετοχή του κόμμα του σε συνάντηση με όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα απέδειξε ότι για σημαντικά θέματα είναι πιθανή η συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Από την πλευρά του ο αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νεριτάν Τσέκα δήλωσε ότι «η συμπεριφορά του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα μετά τις εκλογές της 3ης Ιουλίου του 2005 φαίνεται ότι αποτελεί μία διαφορετική πολιτική της από εκείνη που εφάρμοσε πριν τις βουλευτικές εκλογές». Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης Σ.Κ. - σύμφωνα με τον Τσέκα - έχει συνειδητοποιηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές ότι μόνο με στενή συνεργασία με τους συμμάχους του θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του.

    ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    «Σεκουλι»: - «Επιστολή προς τον Πρόεδρο Μοϊσίου των πέντε αντιπολιτευόμενων κομμάτων».

    «Πανοράμα»: - «Ηγεσία της Βουλής: Ο βουλευτής Μπλέντι Κλόσι έξω από τη Βουλή για δύο εβδομάδες».

    «Αλμπάνια»: - «Ελλάδα, σήμερα η τελευταία ημέρα για κατάθεση των δικαιολογητικών για νομιμοποίηση των μεταναστών».

    «Κόχα Γιον»: - «Ο Πρόεδρος Μοϊσίου στο Βατικανό, συνάντηση με τον Πάπα».

    «Γκαζέτα Σκιπταρε»: - «Κοινοβουλευτική κρίση, επιστολή προς τον Πρόεδρο Μοϊσίου των πέντε αντιπολιτευόμενων κομμάτων».

    «Σοτ»: - «Αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας Μοϊσίου και του Π/Θ Μπερίσα».

    «Ρεπουμπλικα»: - «Αντιπρόεδρος του Δ.Κ. Μπαμίρ Τόπι: «Το Σ.Κ. εμποδίζει την εφαρμογή της εκλογικής μεταρρύθμισης».

    «Κορριερι»: - «Επιστολή της αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο Μοϊσίου για την επίλυση της κοινοβουλευτικής κρίσης».

    «Ζερι ι Ποπουλιτ»: - «Πέντε αντιπολιτευόμενα κόμματα ζητούν την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας».

    Κ.Λ.

    [05] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (23:14 UTC+2)

    Εκδήλωση με κύριο θέμα το 8ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητιατρικής (12-14 Μαίου) πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην αίθουσα της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, οι βουλευτές Τάσος Σπηλιοτώπουλος και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, προπονητές και αθλητίατροι. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης η Ιατρική Εταιρεία έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

    «Η σπουδαιότητα της αθλητιατρικής είναι μεγάλη και απαραίτητη στον αθλητισμό. Είναι σημαντικό προπονητές και αθλητές να γνωρίζουν σημαντικά πράγματα για αυτή την επιστήμη που θα τους βοηθήσει στην αθλητική τους δράση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανός και συνέχισε: «Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε πολλούς αθλητές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αθλητικής προσπάθειας. Πέρσι στην Ελλάδα έχασαν τη ζωή του τρεις ερασιτέχνες αθλητές. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό να γνωρίζουν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Επίσης η αθλητιατρική είναι το πρώτο βήμα για να γνωρίσουν οι αθλητές για την φαρμακοδιέγερση και τους τρόπους που θα την αποτρέψουν από την αθλητική δραστηριότητα. Εμείς με βεβαιότητα λέμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και ζητούμε τη βοήθεια της Εταιρείας. Μόνο με συνεργασία θα μπορέσουμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

    Ο επίτιμος πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας, Παναγιώτης Γιγής, μίλησε για την σπουδαιότητα του συνεδρίου. «Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για να υποδεχθούμε το συνέδριο. Είναι αναγκαίο, αφού θα μετάσχει σημαντικός αριθμός επιστημόνων και θα συμβάλλει στην περαιτέρω επιστημονική επιμόρφωση»,τόνισε ο κ. Γιγής για να συμπληρώσει ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Νάτσης. «Το συνέδριο αποτελεί την συνέχεια των 7 προηγούμενων διεθνών συνεδρίων. Θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και θα δώσει την ευκαιρία στους συνέδρους να παρακολουθήσουν ένα πολύ σημαντικό και επιστημονικό πρόγραμμα. Αυτά τα συνέδρια έχουν γίνει θεσμός και οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην αθλητιατρική, τόσο με Ελληνες, όσο και με ξένους επιστήμονες».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 25 February 2006 - 19:13:30 UTC