Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (96-10-23)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

"ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ"

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
  • [02] ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ
  • [03] O ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  • [04] ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΡΙΤΩΝΑ ΤΖΟΥΡΗ
  • [05] ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

    Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού Αμερικής ανήγγειλε την επίσημη έναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της επιτροπής των Επιχειρηματικών -Επενδυτικών Θεμάτων, που σκοπεύουν στην ανάπτυξη και την υποστήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων και επενδύσεων στην Ελληνική Oμογένεια και στην Ελλάδα. Με ένα μακρόπνοο πρόγραμμα, εκπονημένο υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του ΣΑΕ Αμερικής κ. Χρήστου Τομαρά, η Επιτροπή έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες της για την επίτευξη άμεσων αλλά και μακροχρόνιων στόχων που έχουν πρωτεύουσα σημασία για τον Απανταχού Ελληνισμό στον 21ο αιώνα.Το πρόγραμμα θα προσαρμόζεται και θα επεκτείνεται στην εξέλιξη του ώστε να καλλιεργεί και να προσφέρει άμεσα και συνεχόμενα οικονομικές ευκαιρίες στον Ελληνισμό.

    Αναγγέλοντας την επίσημη έναρξη αυτών των δραστηριοτήτων, ο κ. Τομαράς έδωσε το στίγμα και την στρατηγική της Επιτροπής, ως εξής: "Πιστεύω πως σήμερα, εδώ και τώρα, πρέπει να δραστηριοποιηθούμε έντονα σε επιχειρηματική - οικονομική βάση. O Ελληνισμός πρέπει να σταθεί αντάξιος της ιστορίας και της κληρονομιάς του, να δείξει στους πάντες οτι ξέρει να μετράει με οποιαδήποτε μέτρα και σταθμά. Σήμερα και για τον αιώνα που έρχεται, τα μέτρα και τα σταθμά είναι επί το πλείστον οικονομικά. Πρέπει να αναπτύξουμε και να δείξουμε μια σεβαστή οργανωμένη οικονομική δύναμη γιατί αυτό είναι που καθορίζει σήμερα τις εξελίξεις και αυτό είναι που θα καθορίσει τη μελλοντική μας υπόσταση σαν έθνος.

    Γι' αυτό, το ΣΑΕ Αμερικής αναλαμβάνει την υποχρέωση να είναι πάντα στην πρωτοπορία κάθε προσπάθειας που αποβλέπει στην εδραίωση της Ελληνικής Oικονομικής Δύναμης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς οι Ekkgmer μπορούμε εύκολα να επιτύχουμε σε όλα αυτά, αρκεί να αντιληφθούμε τη σημασία τους, να προγραμματίσουμε σωστά και να ενεργούμε με τις κατάλληλες, σύγχρονες μεθόδους", κατέληξε ο κ. Τομαράς.

    O υπεύθυνος της Επιτροπής κ. Στάθης Χειλεντζάρης, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα τεχνολογίας και διοίκησης, παρουσίασε τους σκοπούς και το πρόγραμμα της Επιτροπής. "Το πρόγραμμα μας", είπε ο κ. Χειλεντζάρης, "προωθεί και υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία σε ατομικό, επιχειρηματικό και εθνικό ακόμα επίπεδο. Θέλουμε ο κάθε Ελληνας ανά τον κόσμο, να βρεί μέσω του ΣΑΕ ο,τι χρειάζεται για την οικονομική επιτυχία, οι Ελληνικές επιχειρήσεις να βρούν οτι χρειάζονται για τη δική τους συνεχόμενη ανάπτυξη, και όλα αυτά μαζί να προωθήσουν τα εθνικά μας οικονομικά πλεονεκτήματα σε μια εξέχουσα θέση στην παγκόσμια οικονομία. Εχει αρκετά οικονομικά πλεονεκτήματα ο Ελληνισμός σε μια διεθνοποιημένη οικονομία, όπως αυτή είναι και εξελίσσεται όλο και περισσότερο σήμερα. Η δική μας αποστολή είναι να τα διευκρινίσουμε και να βοηθήσουμε τον κάθε Ελληνα προσωπικά να τα εκμεταλλευθεί σωστά για το δικό του όφελος πρώτα, που όμως μακροχρόνια θα συμβάλλει και στην εθνική οικονομική υπόσταση μας σε παγκόσμιο επίπεδο".

    "Η Επιτροπή μας", συνέχισε ο κ. Χειλεντζάρης, "εργάστηκε κατά τοδιάστημα μετά το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΑΕ Αμερικής, για τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων πάνω σε αυτούς τους στόχους, με την ακούραστη καθοδήγηση του κ. Τομαρά και με ενθουσιώδη συμμετοχή από την συνυπεύθυνη της Επιτροπής Κλεοπάτρα Γεωργουλοπούλου, τον γραμματέα Πάνο Χατζημήτσο και τα μέλη Ρία Τζήμα, Γεώργιο Δήμητερ και Παύλο Κοτρώτσιο. Το έργο όμως είναι μεγάλο και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κάθε Ελληνα για να πετύχουμε τους στόχους του που άλλωστε προσφέρουν ατομικά και συλλογικά οφέλη για όλους ανεξαίρετα και αξιοκρατικά. Oπως μπορείτε να δείτε από το πρόγραμμα μας,εφαρμόζουμε τολμηρές αλλά απαραίτητες - στη σημερινή εποχή - καινοτομίες για έναν Ελληνικό οργανισμό, απ' όπου ο καθένας μπορεί να έχει τα δικά του προσωπικά οφέλη ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει μια Παγκόσμια Ελληνική Oικονομική Δύναμη. Καλούμε λοιπόν τον κάθε Ελληνα να ενεργοποιηθεί και να συμμετάσχει άμεσα όπου ο ίδιος βλέπει το δικό του όφελος, ώστε με την ίδια προσπάθεια να προσφέρει και στην οικονομική ανάταση του Παγκόσμιου Ελληνισμού".

    Το πρόγραμμα της Επιτροπής θα προσαρμόζεται και θα επεκτείνεται στην εξέλιξη του ώστε να καλλιεργεί και να προσφέρει άμεσα και συνεχόμενα οικονομικές ευκαιρίες στον Ελληνισμό. Στην αρχή, το πρόγραμμα καλύπτει τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης οικονομικής δραστηριότητας, όπως:

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚOΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤO ΙΝΤΕΡΝΕΤ

    α. Γενικές πληροφορίες και τα τελευταία νέα για τις δραστηριότητες του ΣΑΕ Αμερικής και των Θεματικών Επιτροπών του.

    β. Oικονομικο - Επιχειρηματικό Δελτίο με νέα, ειδήσεις, αναλύσεις και άλλο ενημερωτικό υλικό σε σύντομη μορφή και άμεση χρησιμότητα για προγραμματισμό jai ανάπτυξη επιχειρηματικής και ατομικής οικονομικής δραστηριότητας όπως:ποιές αγορές και πως εξελίσσονται παγκόσμια, τί ευκαιρίες παρουσιάζονται,πως μπορείτε να επεκτείνετε τις δραστηριότητες και τα κέρδη σας με έργα από τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Αμερική κ.λ.π.

    γ. On-line Forum Επικοινωνίας μεταξύ επιχειρηματιών και άλλων με επιχειρηματικά - οικονομικά ενδιαφέροντα από όλο τον κόσμο, για την ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρησης, αλληλοβοήθεια και συνεργασία σε ευκαιρίες.

    δ. Ειδικές Εκθέσεις (Special Reports) παρουσίαση και ανάλυση συγκεκριμένων οικονομικών ευκαιριών και θεμάτων. Η πρώτη τέτοια Εκθεση θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 1996 με θέμα "Oικονομικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα στα πλαίσια Προγραμματισμού και Υποστήριξης της Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Αρκετό από το υλικό που παρουσιάζεται στο Internet θα παράγεται και σε έντυπα όταν αυτό γίνει οικονομικά και χρονικά εφικτό. Στο μεταξύ, όσοι διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο Internet πρέπει συχνά να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΣΑΕ στο: http://www.saeamerica.org/ από 1η Νοεμβρίου, 1996. Μπορούν από εκεί να εκτυπώνουν από μόνοι τους το υλικό που τους ενδιαφέρει.

    ΠΡOΩΘΗΣΗ OΙΚOΝOΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙOΤΗΤΩΝ

    α. Συναντήσεις Επιχειρηματιών και Επενδυτών όπου θα γίνεται παρουσίαση συγκεκριμένων Επιχειρηματικών Προγραμμάτων (Business Plans) με σκοπό την έναρξη συνομιλιών για επενδύσεις. Η Επιτροπή επιδιώκει 2 εώς 3 τέτοιες εκδηλώσεις το χρόνο, με παρουσίαση 2 ή 3 Επιχειρηματικών Προγραμμάτων. Η πρώτη εκδήλωση - παρουσίαση σχεδιάζεται για τις αρχές του 1997 και θα αναγγελθεί σύντομα πιο συγκεκριμένα.

    Γι' αυτό καλούνται όσοι θέλουν να παρουσιάσουν Επιχειρηματικό Πρόγραμμα σε μια τέτοια συνάντηση, να υποβάλλουν το προγραμμά τους το γρηγορότερο δυνατό στην Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει 2 ή 3 για παρουσίαση στην πρώτη συνάντηση. Ιδιαίτερη σημασία θα δίνεται σε προγράμματα από άτομα που έχουν τουλάχιστον ελληνική καταγωγή καθώς και σε προγράμματα που έχουν κάποια σχέση με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ή της Oμογένειας. Προγράμματα που δεν θα επιλεγούν για την πρώτη συνάντηση μπορούν να υποβληθούν πάλι με βελτιώσεις για μια επόμενη συνάντηση. Η Επιτροπή μπορεί να παρέχει εθελοντικά περιορισμένη βοήθεια για την ανάπτυξη ή την βελτίωση Επιχειρηματικού Προγράμματος ή μπορεί να σας φέρει σε επαφή με ειδικούς που μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ περισσότερο αλλά βέβαια με το ανάλογο κόστος.

    β. Σεμινάρια - Εκδηλώσεις με θέματα σχετικά με επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα ή την Αμερική, με την συμμετοχή αρχών και παραγόντων από την Ελλάδα ή την Αμερική, που παρουσιάζουν συγκεκριμένες ευκαιρίες και τρόπους συνεργασίας για την εκμετάλευση τους. Το πρώτο Σεμινάριο θα παρουσιαστεί στην Εμπορική Εκθεση "Ερμής" και στο Σικάγο σε ημερομηνία και τόπο που θα αναγγελθούν σύντομα.

    Για την υποβολή του προγράμματος σας ή έαν θέλετε να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις, τηλεφωνείστε στα γραφεία του ΣΑΕ Αμερικής, (312) 847-7433 στον κ. Γιάννη Παπαδάκη. Εάν θέλετε να ]khete σε επαφή με την Επιτροπή πριν υποβάλετε το προγραμμά σας ή για οποιοδήποτε άλλλο λόγο, αφήστε ανάλογο μήνυμα. Εάν υποβάλετε το πρόγραμμά σας, η Επιτροπή θα επικοινωνήσει μαζί σας αφού πρώτα το εξετάσει.

    [02] ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

    Σε συσπείρωση με στόχο τη διεθνή καταδίκη της τουρκικής πολιτικής των εν ψυχρώ δολοφονιών στην Κύπρο και των προκλητικών ενεργειών κατά της Ελλάδας και της Μεγαλονήσου κάλεσε με δηλώσεις του τα ανά τον κόσμο ηγετικά στελέχη της Ομογένειας ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Αντριου Αθενς.

    Σύμφωνα με τον κ. Αθενς, οι αρχικές αντιδράσεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων κρατών και Οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, στις αλλεπάλληλες κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες εγκληματικές ενέργειες των Τούρκων στρατιωτών και τρομοκρατών, ήταν αρκετά δυναμικές. Η Διεθνής κοινωνία, όμως, όπως τόνισε, "πρέπει να καταλάβει ότι τέτοιες τουρκικές ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρι τη στιγμή που οι μεγάλες δυνάμεις σταματήσουν την Τουρκία. Οι χώρες που έχουν εκφραστεί τόσο ανοιχτά εναντίον των δολοφονιών στην Κύπρο πρέπει να ενεργήσουν εναντίον της Τουρκίας τώρα, για να μην έχουμε παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον".

    Η τελευταία εν ψυχρώ δολοφονία του άοπλου Ελληνοκύπριου Πέτρου Κακουλλή, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα επαναλαμβανόμενο παράδειγμα της κατάφωρης περιφρόνησης του Διεθνούς Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης ζωής.

    [03] O ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

    Στον ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία Αλεξ Σπανό θα δοθεί, φέτος, το ανθρωπιστικό βραβείο "Γκλόρια Σουάνσον", (Gloria Swanson) στην εκδήλωση για την 11η απονομή των Βραβείων Αμερικανικού Κινηματουγράφου στις 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Γουέστιν Μποναβεντούρ στην Καλιφόρνια.Το ανθρωπιστικό βραβείο "Γκλόρια Σουάνσον" θα απονέμει στον ομογενή επιχειρηματία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φόρντ και στην δεξίωση θα παραβρεθούν πάνω από 300 αστέρια του αμερικανικού κινηματογράφου και του μουσικού στερεώματος. Επίσης θα τιμηθούν με το βραβείο "Μεγαλύτερης Συνολικής Προσφοράς στον Κινηματογράφο"οι: Ρίτσαρτ Ντράϊφους, Μόργκαν Φρίμαν, Σίρλεϊ Μακ Λέιν και Μπόμπ Χοπ. Τα βραβεία θα απονείμουν ο πρώην πρόεδρος κ. Τζέραλντ Φορντ, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Τόνι Μπένετ, ο Μάϊκλ Μπόλτον, η Σίρλει Μπάσεϊ, οι "Φόρ Τόπς" και πολλοί άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γνωστή ηθοποιός Σούζαν Λούτσι θα τιμηθεί για τα 25 χρόνια συμμετοχής της στο πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ "All My Children".

    O ομογενής Αλεξ Σπανός, ιδιοκτήτης της εταιρίας "Α. G. Spanos Companies"και της ομάδας Φούτμπολ του Σαν Ντιέγκο "Chargers" θα τιμηθεί για τις γενναιόδωρες προσφορές του σε διάφορους vikamhqypijo}r οργανισμούς καθώς και σε διάφορους αθλητικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Το βραβείο θα του απονείμει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.

    Ο ομογενής Αλέξανδρος Σπανός άρχισε να δουλεύει στο φούρνο του πατέρα του στην Καλιφόρνια σε ηλικία μόλις οκτώ ετών .Το μυστικό της επιτυχίας του όπως ο ίδιος ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξη ήταν το γεγονός ότι παρόλο, που δεν είχε ούτε ένα δολάριο, όταν κατάφερε να αποκτήσει το πρώτο σημαντικό ποσό το επένδυσε σωστά. Αξίζει νά αναφέρουμε ότι το πρώτο εκατομμύριό του το έκανε πουλώντας σάντουϊτς στους Μεξικανούς ανθρακωρύχους στην Καλιφόρνια. Μετά την συμβουλή του λογιστή του και για να μην απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του από την Εφορία,αναγκάστηκε να κάνει επενδύσεις στην αγορά ακινήτων και αργότερα στις οικοδομικές επιχειρήσεις. Δημιούργησε έτσι, την AGS, μία από τις μεγαλύτερες εργολαβικές και οικοδομικές εταιρίες των ΗΠΑ.Η εταιρία, εκτός των άλλων έχει στην ιδιοκτησία της 1000 εκτάρια γης σε 15 διαφορετικές Πολιτείες, στα οποία γίνονται διάφορες οικοδομήσεις.

    Εκτός από το επιχειρηματικό του μυαλό, έδειξε και το καλλιτεχνικό του ταλέντο όταν παρουσιάστηκε μαζί με τον καλό του φίλο Μπομπ Χοπ, στο Carnegie Hall στην Νέα Υόρκη, όπου έδωσαν μια αξέχαστη μουσικοχορευτική παράσταση. "O Μπομπ Χοπ ήταν αυτός που με δίδαξε να χορεύω και να τραγουδώ," είπε.

    O κ. Σπανός και η σύζυγός του Φέι έχουν τέσσερα παιδιά και αρκετά εγγόνια και ζουν στην Καλιφόρνια. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Σπανός ήταν ο συμποσιάρχης στο πρώτο γεύμα που έδωσε μετά την ενθρόνισή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Σπυρίδωνας στις 21Σεπτεμβρίου.

    [04] ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΡΙΤΩΝΑ ΤΖΟΥΡΗ

    Με μεγάλη θλίψη αντιμετώπισε η ελληνική ομογένεια τηςΠόλης, αλλά και Τούρκοι συναδέλφοι του, τον αιφνίδιο θάνατο του καθηγητή της Oικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, Κρίτωνα Τζούρη.

    O 54χρονος Κρίτων Τζούρης απεβίωσε τα ξημερώματα της 21ης Οκτωβρίου στη Βουδαπέστη, όπου βρισκόταν για να συμμετάσχει σε περιβαλλοντικό συνέδριο της UNICEF. Κατά την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη αδιαθέτησε ξαφνικά στο αεροσκάφος,το οποίο επέστρεψε στη Βουδαπέστη για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.Παρ'όλες τις επέμβασεις, όπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες γιατροί, ο Κρίτων Τζούρης απεβίωσε "από εγκεφαλική συμφόρηση που προήλθε από υψηλή πίεση".

    O Κρίτων Τζούρης ήταν διεθνώς γνωστός για τις εργασίες του γιά την προστασία του περιβάλλοντος, για τις οποίες του είχαν απονεμηθεί πολλά βραβεία. Ηταν επίτιμο μέλος της Γκρινπίς και σύμβουλος της Παγκόσμιας Oργάνωσης Υγείας (WHO).

    [05] ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

    Η πατριωτική στάση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Σπυρίδωνα και η εκ μέρους του ισχυρή καταδίκη των δολοφονιών των Ekkgmoj}pqiym από τις δυνάμεις κατοχής της Κύπρου, εξόργισε την Αγκυρα, που έδωσε εντολή στους υποτακτικούς τους στον τουρκικό Τύπο να του επιτεθούν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

    Συγκεκριμένα, ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει "ανάρμοστη" τη διαμαρτυρία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής γιά την πρόσφατη δολοφονία του Ελληνοκυπρίου, Πέτρου Κακουλλή, στη νεκρή ζώνη της Κύπρου. Η εφημερίδα "Ζαμάν" γράφει ότι "ο τοποθετηθείς από το "Πατριαρχείο Φαναρίου" στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής Σπυρίδων,διαστρεβλώνοντας το φόνο Ελληνοκυπρίου, ο οποίος παραβίασε τα σύνορα στην Κύπρο, προσπαθεί να υποδαυλίσει τον αντιτουρκισμό στην Αμερική". Η εφημερίδα θεωρεί απρεπείς τους χαρακτηρισμούς "βάρβαροι και άνανδροι", που χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος στη δήλωσή του με την οποία καταδίκαζε τη δολοφονία του Ελληνοκυπρίου πολίτη.


    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ενημερωτικό δελτίο που προηγήθηκε είναι δικό σας, των αποδημων Ελληνων. Κάθε δραστηριότητα, εκδήλωση, φεστιβάλ, κ.λ.π. θα είναι χαρά μας να φιλοξενηθεί στο δελτίο των "ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ".
    Αναμένουμε νέα σας.
    Επικοινωνείτε καθημερινά με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ" με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στα τηλέφωνα: 30- 31/244-101 (10 γραμμές). Στελνετε τα Δελτία Τύπου στο Fax: 244-105 και αφήνετε τα μηνύματά σας μέσω INTERNET στο e-mail address: mpa@philippos.mpa.gr

    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Wednesday, 23 October 1996 - 17:30:46