Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-03-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εγκληματικότητα-Αντιδράσεις
  • [3] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό
  • [4] Ελληνική οικονομία-ΕΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Τα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας, οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΟΝΕ, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διώχνουν τους Αλβανούς.Μπροστά στη γενική κατακραυγή - κυβερνητικά μέτρα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εκθεση - απελπισία για τους Ελληνες απο την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εγκληματικότητα: έρχονται τα χειρότερα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απόβλητο της Ευρώπης η Ελλάδα.Αλλα δύο χρόνια λιτότητας απαιτούν οι Βρυξέλλες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ξέσπασε πόλεμος με τους Αλβανούς.Τρόμος σε όλη την Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Στα όρια έκρηξης η κατάσταση με τους Αλβανούς.Χωριά στα όπλα, κηρύγματα απο άμβωνος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μη φοβού τους Αλβανούς και ...όπλα φέροντας!Στην Πιερία οι πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Είπαν ψέματα για την οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αρματολοί για τους κλέφτες.Ζητάει και τα ρέστα η αλβανική πρεσβεία.Νέες επιθέσεις σε σπίτια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: VERBOTEN! Υστερία:σε στίλ ναζί, κοινοτάρχης κατά Αλβανών.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ξεφύτρωσαν οι Ελληνες Λεπέν.Η αστυνομία σηκώνει τα χέρια μετά τα νέα κρούσματα σε Πιερία-Καστοριά.

    ΕΣΤΙΑ: Σε κρίσιμη καμπή η ιδιωτική παιδεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: 63% φοβάται οτι θα χάσει απο την υποτίμηση.Γκάλοπ της V.PRC για τα "ΝΕΑ".

    [2] Εγκληματικότητα-Αντιδράσεις

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "επικίνδυνα φαινόμενα ξενοφοβίας και αυτοδικίας αναπύσσονται τις τελευταίες ημέρες στη Β. Ελλάδα μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας που σε αρκετές περιπτώσεις προέρχονταν απο αλλοδαπούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "απροστάτευτοι πλέον, οι Ελληνες απο τους πάσης εθνικότητος κακοποιούς, αλλά κυρίως απο τους Αλβανούς, τους οποίους, ως γνωστόν, μας έστειλε "πεσκέσι" η Αλβανία υπο μορφήν "αντίδωρου" για όσα αφειδώς και επιπολαίως της παρεχώρησε η πολιτική ηγεσία "μας" αναλαμβάνουν την αυτοπροστασία τους με ο,τι μπορεί να έχη ως συνέπεια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν ανησυχεί απο την αύξηση της εγκληματικότητας που "δεν είναι τόσο σημαντική".Οι πολίτες όμως ανησυχούν.Και ως φυσικό επόμενο της κρατικής απραξίας, άρχισαν να παίρνουν μέτρα αυτοάμυνας, με οργανωμένες περιπολίες πολιτών (Πετρούπολη) και απαγόρευση κυκλοφορίας για τους Αλβανούς μετά τη δύση του ηλίου (Πιερία).

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "η αυξανόμενη εγκληματική δράση και των αλλοδαπών, παρά την ένταση των αστυνομικών μέτρων, έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα οργανωμένης αυτοδικίας. Η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της έκρηξης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει οτι "η ανικανότητα της κυβέρνησης Σημίτη να λάβει αποφασιστικά μέτρα κατά της εγκληματικότητας εξωθεί τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να καταφύγουν στην αυτοάμυνα.Πρωτοφανής η περίπτωση του ορεινού χωριού Παλαιό Κεραμίδι της Πιερίας, όπου οι κάτοικοι απαγόρευσαν στους Αλβανούς να κυκλοφορούν μετά τη δύση του ηλίου".

    [3] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "οι Αμερικανοί εξέφρασαν εκ νέου την επιθυμίαν των δια συνάντησιν των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας.Τούτο κατέστησε γνωστόν ο επισκεπτόμενος τας ΗΠΑ υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος κατά συνέντευξιν Τύπου είς Ουάσιγκτων, εκτιμήσας οτι εάν το θέλουν και οι Τούρκοι μια τοιαύτη συνάντησις ημπορεί να πραγματοποιηθεί τον Μάϊον είς Ρόδον".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "η ταύτιση της Ελλάδας και της Κύπρου στο θέμα της εγκατάστασης των αμυντικών πυραύλων S-300 στο έδαφος της Μεγαλονήσου είναι πλήρης τόνισε χθές το μεσημέρι ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.Στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, υπο το ίδιο πνεύμα εξηγούσε οτι η πρόταση - απάντησή του προς την Μαντλίν Ολμπράιτ κινήθηκε στο πλαίσιο της γνωστής θέσης που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης για την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της νήσου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στην Κύπρο εάν προηγουμένως δεν αναγνωριστεί η ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών, λέει η Αγκυρα, απορρίπτει ως εκ τούτου τις "διακοινοτικές συνομιλίες" και ξεκινά τη διαδικασία σύνδεσης με την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Σύνδεσης, που συστάθηκε μεταξύ της Τουρκίας και της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, που θα γίνει στις 31 Μαρτίου στην Αγκυρα".

    [4] Ελληνική οικονομία-ΕΕ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "άπαντες πλήν Λακεδαιμονίων, θα βρίσκονται στην α'φάση του ευρώ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε χθές ουσιαστικά τις 11 χώρες, αφήνοντας έξω την Ελλάδα που δεν πληροί κανένα κριτήριο, καθώς Βρετανία, Σουηδία και Δανία μένουν εκτός οικειοθελώς.Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να επιταχύνει τους ρυθμούς για να καλύψει τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, καθώς κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός ΟΝΕ και το 2001".

    Δημοσκόπηση της V.PRC που διενεργήθηκε για ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει οτι "το 63,8% των πολιτών φοβάται οτι η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερεύσει-λίγο ή πολύ- μετά την υποτίμηση της δραχμής.Αντίθετα, μόνο το 28,6% δεν έχει τέτοιους φόβους.Στην έρευνα αυτή η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (58,3%), κρίνοντας γενικά την απόφαση της κυκβέρνηση, θεωρεί "λάθος" την υποτίμηση και μόνο το 23,7% την χαρακτηρίζει "σωστή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "εξευτελιστικό υποβιβασμό της Ελλάδας στη δεύτερη κατηγορία αποφάσισαν χθές οι συνεταίροι μας της Ενωμένης Ευρώπης.Μόνη η Ελλάδα απο τις 15 χώρες δεν πληροί τους όρους που υπαγορεύει η συνθήκη του Μάαστριχτ και είναι υποχρεωτικοί προκειμένου να ενταχθεί η δραχμή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ΕΥΡΩ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "κόλαφο για την Ελλάδα και την κυβέρνηση Σημίτη για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την υποτίμησης της δραχμής στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει αιφνιδιαστικά προ εβδομάδος, αποτελεί η έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα αναφορικά με το ποιές χώρες πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση κατά την εφαρμογή του ενιαίου νομίσματος απο 1/1/1999".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει οτι "σκληρή λιτότητα, τουλάχιστον για άλλα δύο χρόνια, καλούνται να υπομείνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι για να πετύχουν (;) τα...άλματα που κυριολεκτικά θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία που της απομένει για να "μπεί" στο κοινό νόμισμα της Ενωμένης Ευρώπης το 2001, δηλαδή στην ΟΝΕ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02j run on Friday, 27 March 1998 - 16:11:27 UTC