Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-06-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/06/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κυπριακό-Ελληνοτουρκικά
  • [3] Συνέντευξη Εβερτ
  • [4] Συνέντευξη Παπουτσή
  • [5] Στρατιωτική άσκηση
  • [6] Ελλάδα- Βαλκάνια
  • [7] ΝΔ-περιοδεία Καραμανλή
  • [8] Κυβέρνηση-οικονομική πολιτική
  • [9] Εξωτερική πολιτική

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και οι αντιδράσεις,το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης:Κ. Μήτσης):Προσλήψεις με μερική απασχόληση. Δημόσιο:μέσα στο καλοκαίρι οι διορισμοί.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης:Δ. Ρίζος: Αβραμόπουλος: 59% απο την πρώτη Κυριακή,15% η Δαμανάκη,10% ο Μπέης.Γκάλοπ-βατερλό για το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο σχέδιο 400.000 στρέμματα με συνοπτικές διαδικασίες.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Γκάλοπ "φωτιά" για Σημίτη-ΠΑΣΟΚ.Συρρικνώνεται δραματικά η δημοτικότητά τους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πόλεμο στην Κύπρο βλέπουν οι Αγγλοι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ράϊχ Σημίτη.Διαλύστε το ΠΑΣΟΚ που δεν οδηγεί πουθενά.

    ΕΘΝΟΣ: Κραυγές πολέμου.Βρετανικό σενάριο-Εφιάλτης για την Κύπρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ΠΑΣΟΚ διαφημίζεται και η ΝΔ...ποδηλατίζεται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ετοιμος για ρήξη με τους διαφωνούντες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυθαίρετα .Κατασχέσεις για τα πρόστιμα.Νέο προεδρικό διάταγμα για εισπράξεις εξπρές τον Ιούνιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το σχέδιο - σωσίβιο για λεωφορεία τρόλεϊ και τρένα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Διχασμός για τις ιδιωτικοποιήσεις.Δημοσκόπηση της VPRC για την "Ε".

    ΕΣΤΙΑ: Που οδηγούνται τα ελληνοτουρκικά.Τα κρίσιμα διλήμματα της κυβερνήσεως Σημίτη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με τα ΜΑΤ δεν γίνεται εκσυγχρονισμός.Ο Χρ. Παπουτσής μιλάει στα "ΝΕΑ".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Σερβίρουν πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις. 213 "ράμπο" εξορμούν απο σήμερα.Ποιές επιχειρήσεις θα ελεγχθούν.

    [2] Κυπριακό-Ελληνοτουρκικά

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "με εφιαλτικά σενάρια πολέμου η Βρετανία κλιμακώνει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία για να εγκαταλείψει την εγκατάσταση των πυραύλων S-300".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κατηγορεί την βρετανική εφημερίδα "Τάϊμς" οτι "παίζει πληρωμένα παιχνίδια της Αγκυρας".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "καθοριστικός θεωρείται ο αρξάμενος Ιούνιος δι ατα ελληνοτουρκικά εν όψει μιας σειράς επαφών, ενεργειών και παρεμβάσεων, που αναμένεται να εκδηλωθούν κατά την διάρκειάν του.Ως γνωστόν ,το κυριώτερον σημείον αντιπαραθέσεων των δύο χωρών έχει επικεντρωθή είς την εγκατάστασιν των ρωσικών πυραύλων S-300 είς την Κύπρον,η οποία προβλέπεται να αρχίση κατά τα τέλη Ιουλίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "αναμασσούν και πάλι οι καθεστωτικοί παράγοντες της Αγκυρας τα γνωστα'σενάρια περί υποστήριξης των Αθηνών στον "αποσχιστικό πόλεμο" που διεξάγουν "εναντίον του τουρκικού κράτους".

    [3] Συνέντευξη Εβερτ

    "Επίθεση κατά των διαπλεκομένων εξαπολύει εκ νέου ο τέως προέδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ,σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, καταγγέλλοντας οτι στην περίπτωση του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" του ΞΥΣΤΟ και της ψηφιακής τηλεόρασης ορισμένοι βουλευτές τοποθετήθηκαν επηρεαζόμενοι απο συμφέροντα.Πρόσθετει μάλιστα οτι ο πρωθυπουργός "έχει εικόνα" των φαινομένων που καταγγέλλονται,αλλά "είναι ανήμπορος και άβουλος να τα αντιμετωπίσει".Αναφέρει οτι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σαφή θέση στο θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης και αποστασιοποιείται απο τη θέση της ΝΔ να παραπέμψει την υπόθεση αυτή -όπως και άλλες αμφισβητούμενες υποθέσεις - στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.Υπογραμμίζει ακόμα οτι η σχέση Κεντροδεξίας - Κεντροαριστεράς παραμένει σαφώς υπέρ της Κεντροαριστεράς, αφού τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ τις καρπούται κυρίως το ΔΗΚΚι, και κάνει λόγο για την ανάγκη ανάδειξης του "λαϊκού χαρακτήρα της ΝΔ".

    [4] Συνέντευξη Παπουτσή

    "Ας το καταλάβουν ορισμένοι,εκσυγχρονισμός με ΜΑΤ δεν γίνεται", υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Χρήστος Παπουτσής.Ο Ελληνας επίτροπος αφήνει αιχμές για απουσία "συνολικού σχεδισμού" και "σαφούς τεκμηρίωσης" στις κυβερνητικές επιλογές, εκφράζει επιφυλάξεις για τους χειρισμούς στην Ιονική και ερωτηματικά για την ιδιωτικοποίηση ορισμένων επιχειρήσεων.Δηλώνει ανήσυχος γαι την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας οτι την κύρια ευθύνη για τη διασφάλισή της φέρει η ηγεσία του Κινήματος".

    [5] Στρατιωτική άσκηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (εκδότης Κ. Μήτσης) γράφει οτι "αρχίζει αύριο και θα διαρκέσειέως τις 5 Ιουνίου, η μικτή διμερής άσκηση συνεργασίας-συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την ονομασία "Μέγας Αλέξανδρος '98".Η άσκηση που θα διευθύνεται απο το ΓΕΕΘΑ θα εκτελεσθεί στι ςπεριοχές Παγασητικού και Αιγαίου και στα νησιά Αγ.Ευστράτιος και Σκύρος".

    [6] Ελλάδα- Βαλκάνια

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "πανέτοιμη είναι απο στρατιωτικής πλευάρς η Ελλάδα για να συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή πολυεθνική δύναμη,η οποία προληπτικά και για ειρηνευτικούς σκοπούς πρόκειται να αναπτυχθεί στα σύνορα Αλβανίας -Κοσόβου-και Σκοπίων - Κοσόβου, για να αποφευχθεί τυχόν επέκταση της σύρραξης στα Νότια Βαλκάνια".

    [7] ΝΔ-περιοδεία Καραμανλή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (εκδότης Δ. Ρίζος) γράφει οτι " το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη βάση της Νέας Δημοκρατίας με τις διαγραφές απολύφθηκε σε όλες του τις διαστάσεις χθές τελευταία μέρα της περιοδείας του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλία.Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο χώρο όπου εορταζόταν το 18ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων δεκάδες δυσαρεστημένοι οπαδοί του κόμματος, υποστηρικτές του Γιώργου Σουφλιά τον αποδοκίμασαν και ορισμένοι θερμόαιμοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του .Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις,τα επεισόδια στη Θεσσαλία ήταν αναμενόμενα,αφού εκεί βρίσκεται ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών του διαγραμμένου Γιώργου Σουφλιά".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι " εσωκομματική αναδιοργάνωση και ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβερνήσεως, θα είναι η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή στις πολιτικές εξελίξεις που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ρηγίλλης είναι ενδεχόμενο να οδηγήσουν ακόμη και στη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ταυτρόχρονα με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου".

    [8] Κυβέρνηση-οικονομική πολιτική

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "έχοντας στα χέραι του δύο ακόμη "γκάλοπ",που θα δούν το φώς της δημοσιότητας τις προσεχείς ημέρες και "υπογραμμίζουν" την εξαιρετικά δυσχερή θέση, στην οποία βρίσκεται πλέον η κυβερνητική πολιτική - και κατ'επέκταση το ΠΑΣΟΚ- ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτςη συγκαλεί απο το πρωί σε κοινή συνεδρίαση την Κυβερνητική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος (όλη τη σημερινή δηλαδή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να ληφθούν οι "οριστικές αποφάσεις" για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας και για τη μεθοδολογία των κυβερνητικών χειρισμών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίση της πολιτικής που ομόφωνα έχει χαράξει η κυβέρνηση,είανι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και σύμφωνα με πληροφορίες απο σήμερα κιόλας με τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής θα περάσει στην αντεπίθεση".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,"το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ρίχνει τώρα στο τραπέζι την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ.Στο σχέδιο των επιτελών του Γιάννου Παπαντωνίου προβλέπονται: αυξήσεις στα εισιτήρια και παράλληλη μείωση προσωπικού με "φυσική αποχώρηση".Οι αυξήσεις -απο 100 στις 150 δρχ -θα γίνουν το 1999 ή το 2000,εάν προκριθεί το σενάριο για ταχύτερη μείωση του πληθωρισμού".

    [9] Εξωτερική πολιτική

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "την Τετάρτη 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου η νέα σύσκεψη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων.Η σύσκεψη που αποτελεί συνέχεια εκίνης που είχε πραγματοποιηθεί με την ίδια σύνθεση στις 25 Μαϊου έχει στόχο την αποσαφήνιση των θέσεων και της διαπραγματευτικής τακτικής της ελληνικής πλευράς, εν όψει των πολλών και σημαντικών συναντήσεων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών στη διάρκεια του προσεχούς δεκαπενθημέρου".

    (Γ.Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 5 June 1998 - 17:01:06 UTC