Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-06-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/06/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πώληση Ιονικής
  • [3] Μεγάλη Βρετανία - Κυπριακό
  • [4] ΠΑΣΟΚ- Διεργασίες
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Πώληση Ιονικής-Παπαντωνίου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η χθεσινή συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής και ΠΓ ΠΑΣΟΚ,η πώληση της Ιονικής.,οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η αντιπαράθεση Πάγκαλου-Παπουτσή είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης:Κ. Μήτσης):Ακης, Λαλιώτης, Βάσω, Παπαϊωάννου:Διώξε τον Γιάννο να σωθούμε.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης:Δ. Ρίζος):Οι λύσεις στα ΜΑΤ.Μήνυμα Σημίτη στην Κυβερνητική Επιτροπή για Ιονική.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ:Και ο Λαλιώτης εγκαταλείπει τώρα τον Σημίτη.Ενας-ένας βγάζει την ουρά του απ'έξω.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διορισμοί σε δήμους - κοινότητες.Ολες οι 5.369 θέσεις, κατά περιφέρεια.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αγρια κόντρα Θ. Πάγκαλου-Χ. Παπουτσή.Βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: "Ομοφωνία " στην κυβέρνηση ανοιχτές οι διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ για Ιονική και ιδιωτικοποιήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βουλευτής δολοφόνος και υπεράνω νόμων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η κουζίνα Λαμπράκη μαγειρεύει "αλλαγή".Τον κατηγορούν για πολιτικές και μη ευθύνες.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 5.860 θέσεις σε Δήμους-ΟΤΕ-ΕΛΤΑ και υπουργείο Οικονομικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επαναστάτης με ράσα "κουρδίζει" ξυπνητήρια συνειδήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δραματική έκκληση απο Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι θέσεις για πτυχιούχους.Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί : πώς ,που και σε ποιά μαθήματα θα διαγωνιστεί κάθε κλάδος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αρπάχτηκαν Πάγκαλος-Παπουτσής.Ο ένας:θυμίζεις Παπαρήγα. Ο άλλος:γνωστό το "ήθος" σου.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Οπισθεν ολοταχώς Σημίτη για Ιονική.Επαναλαμβάνεται το σφάλμα της Ολυμπιακής.

    ΕΣΤΙΑ: Που κρίνεται η τύχη Παπαντωνίου.Αμεση απομάκρυνσή του ζητούν οι κομματικοί.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Λύση SOS για την Ιονική με διασφάλιση των συμβάσεων εργασίας είς βάρος του τιμήματος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κοινή πορεία κυβέρνησης - κόμματος.Αυστηρές εντολές Σημίτη για επαναλειτουργία της Ιονικής μέσα στην εβδομάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξανάρχονται τα παρκόμετρα στους δήμους.5.000 νέες θέσεις ετοιμάζονται στην Αθήνα.

    ΝΙΚΗ: Οι τρείς κατά Σημίτη ...κι ο Πάγκαλος κατά Παπουτσή.Κορυφή του παγόβουνου για το ΠΑΣΟΚ η Ιονική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψηφοδέλτια πλατιά-ενωτικά-αγωνιστικά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 5.166 προσλήψεις σε δημόσιο, δήμους και ΔΕΚΟ.2.500 πτυχιούχοι ΑΕΙ ΤΕΙ στους Δήμους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πρώην Γιουγκοσλαβία:ανοιχτή πληγή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αμφισβητείται πλέον η βουλευτική ασυλία.Μετά την άρνηση του βουλευτή Καραμηνά να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

    [2] Πώληση Ιονικής

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "την ολοκλήρωση των διαδικασιών πώλησης της Ιονικής, μέσα στα πλαίσια που θέτει το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί αποφάσισε ομόφωνα χθές η Κυβερνητική Επιτροπή και τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς καμία διωνία και με την σύμφωνη γνώμη επιπλέον των υπουργών Δικαιοσύνης, Β. Γιαννόπουλου, Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου και Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίου.Είναι φανερό οτι τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ιεραρχούν σ'αυτήν τηνκρίσιμη φάση την συνένωση και την συνεργασία και γι αυτό άλλωστε έστειλαν μήνυμα για "συνεννόηση" και "συσπείρωση" όλων των δυνάμεων του Πασοκικού χώρου".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "αποφασιστικότητα με παράλληλη στήριξη των κορυφαίων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης απο όαλ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης κατά τη χθεσινή πολύωρη κοινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "τρομοκρατημένη απο τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών και την εσωκομματική κρίση, η κυβέρνηση κάνει όπισθεν ολοταχώς στην υπόθεση της πώλησης της Ιονικής...εφευρίσκοντας τώρα την ανάγκη για διαδικασία αποτίμησης της αξίας της τράπεζας.Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", η αποτίμηση θα ανατεθεί σε διεθνή οίκο, γεγονός που θα μεταθέσει κατά 2 μήνες τουλάχιστον την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση,δίνοντας έτσι ένα ακόμα παράδειγμα της αδεξιότητας και των επιπόλαιων χειρισμών της κυβέρνησης".

    Ωστόσο, η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει οτι είναι"ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση της Ιονικής, παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στην τράπεζα,αλλά και τις τριβές που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,"επικρίσεις για τους χειρισμούς του στο θέαμ των ιδιωτικοποιήσεων, με επίκεντρο αυτή της Ιονικής, δέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος,πάντως όλοι ομοφώνησαν οτι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει αμετακίνητη στην υλοποίηση των αποφάσεών της και να επιδιώξει να συνεννοηθεί με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να λήξει σύντομα η απεργία".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ,"απομονωμένος πολιτικά είναι πλέον ο Γιάννος Παπαντωνίου.Την αντίδραση όλων σχεδόν των κορυφαίων υπουργών προκάλεσαν οι χειρισμοί του στα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων και σ3ε αυτά των σχέσεων κυβέρνησης -εργαζομένων, κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "εάν όμως αποτύχη η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεως της Ιονικής, εκτιμάται οτι ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί να τον "θυσιάση" συνδυάζων ενδεχομένως την απομάκρυνσίν του και με ευρύτερον κυβερνητικόναν ασχηματισμόν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "σε μαραθώνια έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους ,αργά χθές το βράδυ ,οι εργαζόμενοι της Ιονικής Τράπεζας αποφάσισαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να πάνε σε διάλογο με την Κυβέρνηση, καταθέτοντας το δικό τους πακέτο προτάσεων".

    [3] Μεγάλη Βρετανία - Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το αιφνιδιαστικό δημοσίευμα των βρετανικών "Σάντεϊ Τάϊμς" για την πιθανή πολεμική κρίση στην Κύπρο, λόγω της εγκατάστασης των S-300, και γι ατο σχέδιο του "Φόρεϊν Οφις" σε σχέση με την εκκένωση των Βρετανών υπηκόων απο το νησί.Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το δημοσίευμα υποβολιμαίο και κατευθυνόμενο, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε πως "όλος ο κόσμος έχει καταλάβει οτι αυτό προέρχεται απο μια συγκεκριμένη προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει - απο εκεί που δεν υπάρχει πρόβλημα - μια εντύπωση υπερβολικής ενίσχυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "με διάβημα διαμαρτυρίας προς το Φόρεϊν Οφις απάντησε η Αθήνα στο κατευθυνόμενο δημοσίευμα των "Sunday Times",σύμφωνα με το οποίο ελλοχεύει κίνδυνος πολεμικής κρίσεως στην Κύπρο, αν εγκατασταθούν οι αμυντικοί πύραυλοι S-300.Στους ισχυρισμούς της βρετανικής εφημερίδας απάντησαν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας, ενώ ενδεικτικές για την αξιοπιστία του ρεπορτάζ είναι οι εκτιμήσεις Βρετανών αξιωματούχων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "για ωμό εκβιασμό της ελληνοκυπριακής πλευράς έκανε λόγο ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στα σενάρια πολέμου που καλλιεργούν οι Βρετανοί με αφορμή την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ,"το δημοσίευμα των "Κυριακάτικων Τάϊμς" για πιθανή πολεμική σύγκρουση στην Κύπρο μέσα στο καλοκαίρι με νέα στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας, ίσως να συνδέεται όπως εκτιμούν διεθνείς διπλωματικοί παρατηρητές ,με τις μεθοδεύσεις των Βρετανών να δημιουργήσουν κλιμα πίεσης προ την ελληνική πλευρά για να συμφωνήσει σε ένα κείμενο ευνοϊκό για την Τουρκία, όσον αφορά τις σχέσεις της με την ΕΕ ,το οποίο ετοιμάζει κι η βρετανική προεδράι για τη διάσκεψη κορυφής στο Κάρντιφ.Αυτό το κείμενο άλλωστε είανι και ο λόγος που ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Σημίτη στο Λονδίνο για να το συζητήσουν δύο μέρες πριν απο το Κάρντιφ.Η σχετική πρόσκληση του Τόνι Μπλέρ στον κ. Σημίτη προβλέπει συνομιλίες νωρίς το πρωί 9.15 του Σαββάτου 13/06/1998 στην Ντάουνινγκ Στρίτ".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι "ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του βρετανικού υπ.Αμυνας το οποίο χωρίς να διαψεύδει το δημοσίευαμ επιχειρεί να το υποβαθμίσει με το επιχείρημα οτι ο συντάκτης του είναι γνωστός για την τάση του να προσπαθεί να εντυπωσιάζει.Ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Ντ. Μάτεν εξάλλου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ΥΠΕξ Γ. Κασουλίδη υπεραμύνθηκε των ενεργειών του βρετανικού υπουργείου Αμυνας να προετοιμάζει επιχειρησιακά σχέδια με βάση το χειρότερο σενάριο.Για να διασκεδάσει δε τις εντυπώσεις έκανε διάκριση μεταξύ "επιχειρησιακού σχεδιασμού" και "επιμέτρησης του κινδύνου " ανέφερε οτι δεν υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία και υποστήριξε οτι δεν υπήρχε σκοπιμότητα λέγοντας οτι οι εφημερίδες μπορούν να γράφουν ο,τι θέλουν".

    ΤΑ ΝΕΑ αποκαλύπτουν "πιέσεις σε τρία μέτωπα και σε τρείς πρωτεύουσες -την Αθήνα,την Αγκυρα και τη Λευκωσία-ασκούν οι Αμερικανοί σε μια νέα εφ'όλης ..της ύλης,διπλωματική κινητικότητα της Ουάσιγκτον.Η Τουρκία δέχεται παροτρύνσεις πο περισσότερους του ενός Αμερικανούς αξιωματούχους να προβεί πριν απο τη Σύνοδο Κορυφής του Κάρντιφ σε κάποια δήλωση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να άρει το βέτο για τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις προς την Αγκυρα.Η δήλωση αυτή - σχέδιο της οποίας έχει υποβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες,γραπτώς στην Τουρκία - θα περιλαμβάνει αναφορά στο ενδεχόμενο προσφυγής σε διεθνή διαιτησία, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η αμερικανική απόπειρα δνε έχει καταφέρει επί του παρόντος να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία.Το δεύτερο επίπεδο στο οποίο ασκεί πιέσεις η Ουάσιγκτον είναι το Κυπριακό - και κυρίως το "επείγουσας αντιμετώπισης" θέμα των πυραύλων S-300.Το τρίτο επίπεδο -και πιο ρεαλιστικό, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - στο οποίο ασκούν πιέσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Αγκυρα, είναι αυτό της εφαρμογής στο Αιγαίο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης".

    Κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,"θέμα ακύρωσης ή αναβολής της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο δεν τίθεται πλεόν καθώς το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε οποιαδήποτε τυχόν υποχώρηση σε αυτό να συνιστά σοβαρότατο πλήγμα στη διπλωματική αξιοπιστία Λευκωσίας και Αθήνας.Η μόνη περίπτωση κατά την οποία η κυπριακή κυβέρνηση θα ήταν πρόθυμη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες να προχωρήσει στην αποθήκευση (σε κυπριακό έδαφος ) των πυραύλων υπο τη δική της ευθύνη, θα ήταν εάν στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλεάις για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στα μέσα του Ιουνίου, αποφασισθεί η δημιουργία εγγυημένα απαγορευμένης ζώνης πτήσεων πάνω απο την Κύπρο".

    [4] ΠΑΣΟΚ- Διεργασίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "Η Χρήστου Λαδά προσκείμενοι σε αυτήν υπουργοί και ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν "αποκαθήλωση" του Σημίτη και της παρέας του.Η πρώτη ανοικτή κόντρα έγινε με τη δημοσίευση στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" της συνέντευξης του επιτρόπου Χρήστου Παπουτσή, ο οπίος κάνει σφοδρή επίθεση στους "εκσυγχρονιστές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται οτι "δεν αποκλείεται να την πληρώσιε τελικά ο Γιάννος Παπαντωνίου.Τέσσερα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Α. Τσοχατζόπουλος, Κ. Λαλιώτης, Β. Παπανδρέου, Μ. Παπαϊωάννου) ζήτησαν χθές κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος και της Κυβερνητικής Επιτροπής, την εκδίωξη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, διότι με την πολιτική του καταστρέφει την εικόνα της κυβέρνησης".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "ενα προς ένα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης φορτώνουν τις ευθύνες (πολιτικές και μή) στον ίδιο τον πρωθυπουργό και σπεύδουν να εγκαταλείψουν το σκάφος του Μαξίμου πριν απο το ναυάγιο.Ο τελευταίος που έβγαλε την ουρά του απ'έξω ήταν ο Κώστας Λαλιώτης που διαμαρτυρήθηκε, επειδή τα μέλη του υπουργικού συμβουλίυο "πληροφορούνται τις αποφάσεις εκ των υστέρων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφερόμενος στην αντιπαράθεση Πάγκαλου - Παπουτσή τονίζει οτι "κλιμάκωση της σύγκρουσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με απρόβλεπτες ακόμα τις διαστάσεις στις εσωκομματικές εξελίξεις σηματοδοτεί η διαμάχη που ξέσπασε χθές μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου και του Ελληνα επιτρόπου και κορυφαίου στελέχους του κυβερνώντος κόμματος Χρ. Παπουτσή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει οτι "παρά την προπαγάνδα περί "ομοψυχίας" που μπορεί να αποτυπώνει τη συμφωνία όλων των πτερύγων του ΠΑΣΟΚ στη στρατηγική της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αλλά όχι τα προσωπικά παιχνίδια και τις επιδιώξεις διαφόρων μελών και ομάδων του κόμματος , η "ειδυλλιακή " εικόνα διαταράχτηκε αυτή τη φορά με αφορμή συνέντευξη του κοινοτικού επιτρόπου Χρ. Παπουτσή, ο οποιός όπως και το σύνολο της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" δέχτηκαν σφοδρή επίεθση απο τον Θ. Πάγκαλο".

    (Γ.Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της ΠΓ του ΠΑΣΟΚ, η μείωση κατά 2,12% του δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών:``Μήνυμα πυγμής-Αμετάβλητη η κυβέρνηση στο θέμα της πώλησης της Ιονικής.''

    ΕΞΠΡΕΣ:``"Ετερόκλητες" συμμαχίες-Η κυβέρνηση διαπιστώνει ανομοιογενή πολιτική συμμαχία κατά της πώλησης της Ιονικής''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:``Ούτε βήμα πίσω για την πώληση της Ιονικής-Εντολή Σημίτη στους υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες.''

    ΚΕΡΔΟΣ:``Ενταση στην "κορυφή" της Τράπεζας Εργασίας-Ο μεγαλομέτοχος κ.Λ Ευφραίμογλου ζητεί την αντικατάσταση της διοίκησης.''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:``ΤΟ ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την κυβέρνηση για την Ιονική-Τι προσφέρεται τώρα στα συνδικάτα.''

    [6] Πώληση Ιονικής-Παπαντωνίου

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι:``Κάλεσμα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ για την έναρξη διαλόγου, προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στην Ιονική Τράπεζα, απηύθυνε χθες ο υπ.Εθνικής Οικονομίας κ. Γ.Παπαντωνίου. Το διαπραγματευτικό χαρτί με το οποίο η κυβέρνηση κατεβαίνει τώρα πλέον στο διάλογο, είναι οι ρήτρες διασφάλισης του προσωπικού, οι οποίες θα περιέχονται στην προκήρυξη πώλησης της Τράπεζας και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.''

    (Ι.Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 5 June 1998 - 17:01:49 UTC