Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-10-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/10/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Διαφθορά ΕΛΑΣ
  • [3] Πιέσεις για ανασχηματισμό
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] Οικονομική πολιτική
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Επιτόκια - Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι πιέσεις στην κυβέρνηση για ανασχηματισμό, η διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία και η οικονομική πολιτική είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Λουκέτο στο υπουργείο Δημ. Τάξης. Κλείνουν το αμαρτωλό "κατάστημα" της Κατεχάκη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Διώξεις για τη Δήμητρα. Αντιμετωπίζει ακόμη και προφυλάκιση. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ τυλίγει και άλλους 6 για τη "ρόζ" βίλα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Νέα κυβέρνηση απο Δευτέρα. Ζητεί την παραίτηση όλων την Παρασκευή.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ο Ρέππας άνοιξε την πόρτα. Αναχηματισμός υπο ασφυκτική πίεση με πέντε αποχωρήσεις. Προτάσεις και στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:68 ταμεία προς ενοποίηση. Απόφαση-πιλότος για ΤΕΒΕ, αυτοκινητιστές, εμπόρους. Αγωνία εκατομμυρίων ασφαλισμένων - συνταξιούχων.

    Η ΑΥΓΗ: Αμεση επέμβαση χρειάζεται η Ελληνική Αστυνομία. Πρωτοφανής η έκταση της διαφθοράς και της αποδιοργάνωσης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:15 μόνο υπουργοί στην κυβέρνηση. Κόβονται οι υπόλοιποι υπουργοί και όλη η στρατιά των υφυπουργών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο έλεος του υποκόσμου. Ο Δημήτρης Ρέππας ομολογεί τη διάλυση της Αστυνομίας.

    ΕΘΝΟΣ:2.255 νέες προσλήψεις σε υπουργεία-νοσοκομεία. Ξεκινούν δύο διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: απο την Δόξα του "ΟΧΙ" στην ταπείνωση των "ΝΑΙ". Βροχή τα "ΝΑΙ" της πολιτικής ηγεσίας προς πάσα κατεύθυνση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παρέλυσαν τα υπουργεία. Η ανασχηματολογία έχει επιφέρει την πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διορισμοί: Οι νέες θέσεις στο Δημόσιο. Δικαιολογητικά, προθεσμίες, προϋποθέσεις ανα ειδικότητα για τους υποψηφίους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η ΕΛΑΣ πάει πρώτη για ανασχηματισμό. Υστατη προσπάθεια για τη διαλυμένη Αστυνομία. Αυτονομείται το Αρχηγείο. Προς κατάργηση το υπουργείο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πολιτικό θρίλερ με τον ανασχηματισμό. Ο Δ. Ρέππας διαψεύδει-Οι πιέσεις κορυφαίων εντείνονται. Κρίσιμες ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιός "εκβιάζει" τον κ. Σημίτη. Αναπόφευκτος πλέον ο ανασχηματισμός.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναπόφευκτος πλέον ο ανασχηματισμός. Οι υπουργοί "κατέβασαν τα μολύβια" και ατενίζουν τον κ. Σημίτη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κλειδιά για Ευρώ: Πληθωρισμός και επιτόκια. Πιέσεις ΥΠΕΘΟ προς κρατικές τράπεζες για βοήθεια στη μείωση των επιτοκίων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αποσύρουν την... απόσυρση των ΙΧ. Μόνη ελπίδα η μείωση των τιμών.

    ΝΙΚΗ: Νέα στρατηγική με ανασχηματισμό. Σε κατάσταση πολιορκίας ο πρωθυπουργός. Εν όψει κρίσιμων αποφάσεων ο Κ. Σημίτης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Παραπλανητικά τρίκ αναζητεί η κυβέρνηση. Βαρύ παραμένει το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Διώξεις καθηγητών καταγγέλλουν πανεπιστημιακοί. Επιρρίπτουν ευθύνες στις πρυτανικές αρχές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οχι μέν, αλλά;

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κλονίζεται ο Ρωμαίος, ενώ ο πρωθυπουργός προέβη σε μια ρηχή ανάλυση της ήττας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θαρραλέα αντιμετώπιση στις προκλήσεις. Το μέγα μήνυμα Δημητρίου του Μυροβλήτη.

    [2] Διαφθορά ΕΛΑΣ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "θεσμικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ και ομαδική προώθηση νομοσχεδίων για τη διαθρορά προωθεί η κυβέρνηση για να ανασχηματίσει τη διαλυμένη Αστυνομία, χωρίς να αποκλείεται και η κατάργηση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "στο αστυνομικό "δελτίο" των τελευταίων ημερών οι αστυνομικοί έχουν πράγματι... μεγάλη "συμμετοχή". Δυστυχώς, όχι στη δίωξη του εγκλήματος αλλά στην υπόθαλψη και προώθησή του. Και τα περιστατικά δεν είναι πλεόν μεμονωμένα. Είναι πολλά και αποκαλύπτουν οτι η Ελληνική Αστυνομία δεν πάσχει απλώς απο "χαλάρωση". Βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση που απειλεί την ελληνική κοινωνία και τους θεσμούς της".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "χαοτική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, κθώς μέρα με την ημέρα αυξάνονται μα ραγδαίους ρυθμούς τα κρούσματα διαφθοράς, βυθίζοντας όλο και περισσότερο σε τέλμα την ηγεσία της. Στα κυκλώματα εμπορίας λευκής σαρκός, όπως αποκαλύπτεται καθημερινά, συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά κινούν τα νήματα "αόρατοι" αξιωματικοί της αστυνομίας αλλά και υφιστάμενοί τους".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "η δραματική έξαρση της εγκληματικότητας έχει ως αποτέλεσμα να μην αισθανόμεθα ως Ελληνες Πολίτες ασφαλείς στο σπίτι μας, στις ματακινήσεις μας πεζή ή εποχούμενοι, στους τόπους συναλλαγών και αγορών και στους τόπους διασκέδασης. Μια απο τις κυριότερες αιτίες είναι η είσοδος μεταναστών στην χώρα μας, γίναμε δέκτες ακραίων χαρακτηρισμών. Σήμερα όλοι ψάχνουν τρόπους για ανατροπή του υφισταμένου καθεστώτος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "μετράει μέρες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο κ. Γιώργος Ρωμαίος. Μετά τα ομαδικά πυρά που δέχθηκε και δέχεται για την αλλοπρόσαλλη πολιτική του απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης χθές ήρθε μοιραία η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ. Ρέππα να "αδειάσει" σχεδόν τον συνάδελφό του στην κυβέρνσηη, αφήνοντας να αποκαλυφθεί και η ειλημμένη, ήδη απόφαση, όπως ψυθιρίζεται για αποπομπή του κ. Ρωμαίου".

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων "συνηθίζουμε - και όχι άδικα- να διευκρινίζουμε κάθε φορά που η ειδησεογραφάι φέρνει στην επιφάνεια κάποιες περιπτώσεις διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛΑΣ οτι είναι μια μικρή μειοψηφία αυτοί που με τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους υπονομεύουν το κύρος και την αξιοπιστία των διωκτικών αρχών. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι όντως αποτελούν την μειοψηφία του συνόλου των αξιωματικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ίσως είναι καιρός πια ν'αποδεχθούμε οτι η μειοψηφία αυτή δεν είναι τόσο μικρή όσο θέλουμε να πιστεύουμε και να λέμε".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "στην κατάργηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και την υπαγωγή του -όπως και παλαιότερα- στο υπουργείο Εσωτειρκών προσανατολίζεται ο κ. Σημίτης. Στο μεταξύ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ρωμαίος βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, μετά την καθημερινή πλέον αποκάλυψη και νέων φαινομένων διαφθοράς και ανικανότητας της ΕΛΑΣ, τα οποία τείνουν να εκλάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας".

    [3] Πιέσεις για ανασχηματισμό

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "επί θύραις είναι πλέον ο ανασχηματισμός και ο κυβενρητικός εκπρόσωπος άνοιξε χθές την.. πόρτα, δείχνοντας την έξοδο, αλλά όχι και τους υπουργούς που θα τη διαβούν. Η πίεση που ασκείται στον πρωθυπουργό για άμεσο ανασχηματισμό προέρχεται απ'όλες τις πλευρές - ακόμη και απο τον γραμματέα του κόμματος κ. Σκανδαλίδη, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κακλαμάνη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "στον κυβερνητικό ανασχηματισμό φαίνεται πως καταλήγει το πρωθυπουργικό επιτελείο, προκειμένου να δυναμώσει περαπέρα την πολύμορφη επιχείρηση αντιστροφής του αρνητικού κλίματος και διασκέδασης της λαϊκής δυσαρέσκειας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "σε δεκαπέντε περιορίζονται τελικά τα μέλη του υπουργικού συμβουλίυο. Σε αυτή την απόφαση έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να σχηματίσει ένα ολιγομελές, ευλέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα. Καταργούνται τρία (πιθανότατα και τέσσερα ) υπουργεία, μειώνεται αισθητά ο αριθμός των υφυπουργών, ενώ έντονη φημολογία υπάρχει για επιστροφή του Κώστα Σκανδαλίδη στην κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "κατά το πρωθυπουργικό περιβάλλον ο κ. Σημίτης δεν ενδίδει σε "εκβιασμούς" για να ανατρέψη τα σχέδιά του, βάσει των οποίων ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθή λίγο πριν απο το κομματικό συνέδριο του προσεχούς Μαρτίου. Στην πραγματικότητα όμως ο πρωθυπουργός δεν "εκβιάζεται" απο κανέναν. Ούτε απο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε απο μελη της κυβερνήσεώς του".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά οτι "σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του ανασχηματισμού, καθώς επισήμως το περιβάλλον του πρωθυπουργού αλλά και ο Δ. Ρέππας διαψεύδουν οτι αυτός θα γίνει άμεσα, ενώ απο άλλες πηγές εντείνεται η φημολογία οτι ο κ. Σημίτης πθιανώς θα προβεί στην κίνηση αυτή εντός της εβδομάδας. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιέζουν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε κυβερνητικές αλλαγές, κάτι που κρίνεται επιβεβλημένο και απο το γεγονός οτι οι υπουργοί Κ. Γείτονας και Γ. Ρωμαίος δεν ασκούν επί της ουσίας τα καθήκοντά τους, θεωρώντας εαυτούς εκτεθειμένους μετά τη γνωστή δήλωση του πρωθυπουργού".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει οτι "σύμφωνα με εξομολογήσεις υπουργών (που είναι σε θέση να γνωρίζουν ) ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών. Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τη Δευτέρα θα ορκιστεί νέα κυβέρνηση (που θα προέλθει απο σαρωτικό - ενωτικό ανασχηματισμό). Σύμφωνα με κορυφαίους υπουργούς, ο πρωθυπουργός τους εκμυστηρεύτηκε ακόμη οτι "εάν χάσουμε τις Ευρωεκλογές, θα παραιτηθώ αμέσως".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "η ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων, που εκτός των οικονοιμκών ζητημάτων παρεμποδίζουν εξ αντικειμένου την αναβάθμιση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, επιχειρείται με πολυσέλιδο αναλύτικο μνημόνιο, το οποίο κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, στο Λουξεμβούργο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "υπόμνημα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, με το οποίο καταγγέλλεται η συμπεριφορά της Αγκυρας, υπέβαλε χθές ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος στους ομολοόγους του των χωρών -μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο σε μια προσπάθεια να καταδείξει οτι η τουρκική συμπεριφορά -τόσο στο εσωτερικό όσο και στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων - είναι ανάρμοστη, και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η απόφαση της Ε. Επιτροπής να υπερκεράσει τις ελληνικές αντιρρήσεις για τη χρηματοδότηση της Αγκυρας απο την Κοινότητα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "με μεγάλη καθυστέρηση εκδηλώθηκε η πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόθεση της Ε. Επιτροπής να παρακάμψει το ελληνικό βέτο και να χρηματοδοτήσει την Τουρκία με 135 εκατ. ECU".

    [5] Οικονομική πολιτική

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "θετικές προοπτικές τόσο για την πορεία του πληθωρισμού όσο και για την κατάρτιση του προϋπολογισμού δίνει με σημειώμά του ο Αμερικάνικος επενδυτικός όμιλος, Morgan Stanley. Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη στις προβλέψεις της για το 1999, καθώς σε αντίθεση με την ΕΕ που προβλέπει οτι ο τιμάριθμος της χώρας μας στο τέλος του 1999 θα είναι 2,9% ο αμερικάνικος οίκος θέλει τον πληθωρισμό της Ελλάδας στο 2,4%".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν οτι "το υπουργείο Οικονομικών αποσύρει το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ αυτοκινήτων μεγάλης ηλικίας αφού όπως τονίζεται τώρα η εφαρμογή του μέτρου παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες. Απο το υπουργείο, μάλιστα, επισημαίνεται οτι η απόσυρση δεν πρόεκειται να ρίξει τον πληθωρισμό. Μόνη ελπίδα τώρα για φθηνό ΙΧ είναι η προτεινόμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που εκτιμάται οτι θα ρίξει 10% τις τιμές".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "η κυβέρνηση παίρνει "πίσω" την απόσυρση των παλαιών ΙΧ. Το οικονομικό επιτελείο της θεωρείται οτι είναι ασύμφορη για τη μείωση του πληθωρισμού και αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Οσο για τα σενάρια μείωσης των έμμεσων φόρων ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρύς συμπαρατάσσεται με τον προϊστάμενό του Γιάννο Παπαντωνίου και βγάζει ασύμφορη για τους καταναλωτές την πρόταση της Βάσως Παπανδρέου".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "ένα ακόμη κριτήριο για την είσοδο της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Εκτός απο τον πληθωρισμό οι εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες και στο μέτωπο των επιτοκίων τα οποία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα έναντι αυτών που προβλέπει το σχετικό κριτήριο της ΟΝΕ. Το θέμα απασχόλησε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργέιο ΕΘνικής Οικονομίας υπο την προεδρία του συμβούλου του υπουργού κ. Στουρνάρα και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών των κρατικών τραπεζών".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού και των επιτοκίων, η μετοχοποίηση νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, η οριστική αναβολή του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ, η υποχώρηση τιμών κατά 1,33% στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τα στοχεία της ΟΤΟΕ για τις ληστείες των Τραπεζών είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Νέα μεταφορά χρέους με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα της τρέχουσας χρήσης".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Παρατηρήσεις του ΣΕΒ για την οικονομική πολιτική: Πολλά λόγια, λίγα έργα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κρίσιμη μάχη για τη μετοχή του ΟΤΕ - Εκτός book building oι κερδοσκόποι λένε οι ανάδοχοι".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Από τον πληθωρισμό εξαρτάται η αποκλιμάκωση των επιτοκίων - Κινητοποίηση των κρατικών τραπεζών για την... προσαρμογή των επιτοκίων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σήμερα τεστ για τα επιτόκια με τη δημοπρασία εντόκων - Ενω η Ιταλία προχώρησε σε μείωση 1%".

    [7] Επιτόκια - Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: "Δεν χρειάζονται παρεμβάσεις του Δημοσίου για να επιτευχθεί ο στόχος των επιτοκίων. Αρκεί η κυβέρνηση να επιτύχει το χρονοδιάγραμμα αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και η συνακόλουθη μείωση των επιτοκίων θα είναι τέτοια, που θα επιτρέψει την επίτευξη του στόχου. Το συμπέρασμα προκύπτει από χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για τα 10ετη επιτόκια τίτλων του Δημοσίου".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 27 October 1998 - 16:38:07 UTC