Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-11-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/11/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Συνέντευξη Σημίτη
  • [4] Κυπριακό
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Πληθωρισμός - Επιτόκια - Εκτιμήσεις πρωθυπουργού

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το Κυπριακό και η συνέντευξη του πρωθυπουργού είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Θύελλα στην παιδεία. Τα παιδία... δεν παίζει. Τεράστιες πορείες, καταλήψεις σε 300 σχολεία. Καστανίδης κατά Αρσένη-Τον καλύπτει ο Σημίτης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εγκλήματα!Στον πλειστηριασμό σπίτια πολυτέκνων για ανύπαρκτα χρέη!... ενώ χαρίζουν δισεκατομμύρια σε χρυσοκανθάρους. Οργιο με ρουσφετολογικούς διορισμούς στην Εκπαίδευση.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ο Κ. Σημίτης και... ο πρωθυπουργός. Χθές η επίσημη πρώτη της διαρχίας. Ξαφνική παρουσία του Σωκ. Κόκκαλη στην πρωθυπουργική συνέντευξη στους ξένους ανταποκριτές.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Κλειστά τα σχολεία ως τα Χριστούγεννα. Επεκτείνονται οι καταλήψεις. Μεγάλα συλλαλητήρια μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στην πρέσα μέχρι τον.. άλλο αιώνα. Μας κοροϊδεύει ο Σημίτης με... καλύτερες μέρες μετά το 2001. "Θα συζητήσουμε για μείωση φόρων". "Θα αρχίσουμε διάλογο για 35ωρο". ΝΔ-ΚΚΕ: έχετε κριθεί, αποτύχατε.

    Η ΑΥΓΗ: Χιλιάδες μαθητές στον αγώνα για την Παιδεία. Εντυπωσιακό το χθεσινό συλλαλητήριο παρά... τη βροχή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οχι Σημίτη στη διαρχία. Καθαρές λύσεις στο Συνέδριο και εκλογές το 2000.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ηφαίστειο η Παιδεία. Η πολιτική Σημίτη ρίχνει τους μαθητές στην αμάθεια, τα μπάρ και τα ναρκωτικά. Δεν κάνουμε πίσω, λέει ο πρωθυπουργός και χαρακτηρίζει αγράμματους καθηγητές-μαθητές. Είναι φασίστες, βροντοφώναξαν χθές σε όλη τη χώρα οι θιγόμενοι απο τη μεταρρύθμιση-αλαλούμ.

    ΕΘΝΟΣ: Φυγάδευσαν "νονό" της ηρωίνης. Το "ΕΘΝΟΣ" αποκαλύπτει μια απίστευτη ιστορία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χάσαμε το ασανσέρ και πάμε απο την σκάλα. Το "πλατύσκαλο" της ΟΝΕ στόχος του πρωθυπουργού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πληγωμένος ηγεμόνας. Με εκβιαστική διλήμματα ο Κ. Σημίτης προσπαθεί να κρατηθεί σε κόμμα-κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 8 νεκροί και ο υπεύθυνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Ηταν η αιτία για το μακελειό στο Ρούφ. Δεν πληρώνει τις αποζημιώσεις για τα 5 παιδιά που σκότωσε στη Χαλκίδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: S-300: Γόρδιος Δεσμός. Σήμερα Σημίτης και Κληρίδης ψάχνουν για το σπαθί που θα τον λύσει.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ηφαίστειο!Στους δρόμους 15.000 μαθητές. Ωρα για ιστορικές αποφάσεις στην Παιδεία. Εκρηκτική αλυσίδα συλλαλητηρίων- καταλήψεων - απεργιών απο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    ΕΣΤΙΑ: Ταράζει τα νερά ο Στέφανος Μάνος. Δημιουργία κόμματος και πρότασις νόμου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι μαθητές στο δρόμο η Παιδεία σε αδιέξοδο. Ομως η κυβέρνηση εμμένει στη "μεταρρύθμιση".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέο ΟΧΙ Σημίτη στη διαρχία. Κ. Σημίτης: Εκλογές το 2000

    ΤΑ ΝΕΑ: 10.000 ΟΧΙ στο νέο σύστημα εξετάσεων, ενώ ο Σημίτης στηρίζει πλήρως τον Αρσένη.

    ΝΙΚΗ: Κώστας Σημίτης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση: "Δεν κάνουμε πίσω". Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πλημμύρισαν νιάτα οι δρόμοι της Ελλάδας. Μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εξέγερση μαθητών με επέκταση των καταλήψεων. Μαζικές πορείες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Επέμβαση εισαγγελέα ζητούν διευθυντές 15 σχολείων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρσενη-κό στην Παιδεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παιδείας πάθη. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προκαλεί πολιτική ένταση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προσηλωμένος στο μονόδρομο ο Σημίτης. Ο πρωθυπουργός δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, λέει η ΝΔ.

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους υποστηρίζουν οτι "δεν ήταν διαδήλωση μερικών εκατοντάδων διαμαρτυρομένων η χθεσινή των μαθητών. Αλλά η ογκωδέστερη-πολλών χιλιάδων-των τελευταίων χρόνων. Και τούτο το γεγονός δεν μπορεί ν'αφήσει αδιάφορο κανέναν αρμόδιο. Και θα έκαναν λάθος αν έδιναν την απλουστευτική εξήγηση πως τα "παιδιά" δημιουργούν θέμα εκ του μη όντος για τα εκπαιδευτικά μέτρα. Καθώς η πραγματικότητα είναι πως ανησυχούν ακριβώς διότι... σε πολλά ερωτήματά τους σε σχέση- κυρίως-με το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια δεν έχουν πάρει σαφείς απαντήσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "φουντώνει το ηφαίστειο της Παιδείας, αλλά ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κάνει επίδειξη αδιαλλαξίας. Επιμένει οτι θα προωθήσουν "με πάθος" τη μεταρρύθμιση και χαρακτηρίζει έμμεσα τους καθηγητές και τους μαθητές αγράμματους".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "η ενουσιώδης μαζική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια, που έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, παρά τον βροχερό καιρό, προσδίδουν στο κίνημα κατά της "μεταρρύθισης" μια δυναμική που, λόγω συγκυρίας, δεν προβλέπεται να "ξεθυμάνει" όσο σύντομα θα ευχόταν το υπουργείο Παιδείας. Με τα υπο κατάληψη λύκεια να πολλαπλασιάζονται και την πλειονότητα των γονέων στο πλευρό των παιδιών τους, το "μέτωπο" διευρύνεται με τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των εκπαιδυετικών, που θα δώσουν τη χαριστική βολή στην, ούτως ή άλλως, προβληματική εκπαιδευτική διαδικασία".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "συνεπείς στο ραντεβού τους ήταν χθές χιλιάδες μαθητές που, αψηφώντας τη βροχή, διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, την αντίθεσή τους στη "μεταρρύθμιση" Αρσένη. Σε ένα απο τα μαζικότερα και μχαητικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων, οι μαθητές απέδειξαν οτι ξέρουν γιατί "κατεβαίνουν" στο δρόμο. Το επόμενο ραντεβού των μαθητών έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ τα σχολεία που τελούν υπο κατάληψη έχουν φτάσει τα 400 και αναμένεται συνέχεια".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει οτι "ανυποχώρητος στην προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης παρουσιάστηκε χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος κάλυψε πλήρως τον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη και κατέστησε σαφές πως οι αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης θα προχωρήσουν, παρά τα εμπόδια που υψώνουν "κάποιοι που θέλουν να μας πάνε πίσω".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "μετά τους "πρωινούς καφέδες" στα σχολεία, η Κυβέρνησις δρομολογεί τώρα τα "ραντεβού" προκειμένου να πείση μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ορθότητα της εκπαιδευτικής μεταρρυθμίσεως. Παρά τις χθεσινές εντυπωσιακές σε όγκο και πλαμό πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις που διεξήχθησαν υπο βροχήν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και άλλες μεγάλες πόλεις, η Κυβέρνησις εμμένει στην ορθότητα της πολιτικής της".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ επισημαίνει οτι "η κατάσταση στην Παιδεία θυμίζει πλέον ηφαίστειο, καθώς πλήν των συλλαλητηρίων, που αναμένεται να ενταθούν, περίπου 300 λύκεια σε όλη τη χώρα τελούν υπο κατάληψη, ενώ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν κρύβει την ανησυχία της γεγονός που φάνηκε ακι απο τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού, που είπε οτι αναλαμβάνει το πολιτικόκόστος της μεταρρύθμισης, καλύπτοντας πολιτικά τον Γ. Αρσένη".

    [3] Συνέντευξη Σημίτη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "πλήρης αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας και βέβαιος για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της κυβερνήσεως του εμφανίστηκε χθές ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη που παρεχώρησε στους ξένους Ανταποκριτές. Αλλάζοντας μάλιστα επί το "εκσυγχρονιστικότερον" την παλαιά, περιγραφική ελπίδων και προοπτικών Παπανδρέϊκή ρήση περί μικρού φωτός "στο βάθος του τούνλ" ο Κων. Σημίτης έκανε λόγο για "σκαλοπάτια" που ανεβαίνουμε προς το "πλατύσκαλο" της ΟΝΕ, όπου περίπου ως δια μαγείας, τα βασικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Ελληνικό λαό θα επιλυθούν".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "την βεβαιότητά του οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές που θα γίνουν το 2000 εξέφρασε χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προσκεκλημένος σε γεύμα της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών. Αν και δεν διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές - ειδικότερα στην περίπτωση της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, το Μάρτιο του 2000-ανέπτυξε ωστόσο το σκεπτικό γιατί δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι "ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης επιμένει στο χρονοδιάγραμμα που έχει χαράξει και εκτός επροπόπτου δεν δείχνει να παρεκκλίνει απο την προοπτική διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, με τη λήξη της τετραετίας, το 2000. Οπως κατέδειξε και στη χθεσινή συνέντευξη στην Ενωση ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο πρωθυπουργός θεωρεί πως το μέγιστο της απόδοσης του κυβερνητικού έργου θα φανεί με τη λήξη του πρώτου εξαμήνου του 2000".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "στην πρέσα θα είμαστε μέχρι τον... άλλο αιώνα. Μας το υποσχέθηκε -με αρκετή δόση κοροϊδίας-ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος, είπε, χθές, οτι οι παροχές και οι.. καλύτερες μέρες θ'αρχίσουν μετά το 2001 και μετά την είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "την ανάγκη υιοθέτησης "καθαρών λύσεων" και στο επικείμενο Συνέδριο, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη διάρκεια της καιθερωμένης πλέον ετήσιας συνεντεύξεως Τύπου προς τους Ελληνες και ξένους δημισογράφους, επιχειρώντας δι αυτού του τρόπου να δώσει τέλος σε σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου εκείνων που τον ενεφάνιζαν να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της "διαρχίας" μέσω της θεσμοθέτησης σε πρώτη φάση, θέσεως αντιπροέδου, στο κόμμα ή την κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "με επίθεση εναντίον όσων αντιστέκονται στην πολιτική του, συνοδεύτηκε η χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε οτι οι λαϊκές αντιδράσειες δεν πτοούν την κυβέρνηση και οι εκλογές θα γίνουν το 2000".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει οτι "ο κ. Σημίτης διαφώνησε για πρώτη φορά τόσο καθαρά με το γερμανικό μοντέλο εξουσίας που τάσσεται αναφανδόν ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, θέτοντας έτσι τέρμα στα σενάρια περί διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ".

    [4] Κυπριακό

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "σήμερα το μεσημέρι η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει την κυπριακή ηγεσία οτι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για μη εκγατάσταση των S-300 στην Κύπρο. Ηδη η "φόρμουλα" έχει βρεθεί και απομένει να αποσαφηνιστεί εάν ο Κύπριος πρόεδρος Γ. Κληρίδης θα συναινέσει, ώστε το Εθνικό Συμβούλιο να λάβει - σε λίγες μέρες - τη σχετική απόφαση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "οι προθέσεις Αθήνας και Λευκωσίας για τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου διαφάνηκαν καθαρά απο χθές. Ο Κώστας Σημίτης δεν έδωσε ουσιαστικά καμία απάντηση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ η Λευκωσία επιμένει οτι δεν είναι αυτό το πρωτεύον ζήτημα".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "τη γνωστή θέση του οτι οι S-300 θα πρέπει απαραιτήτως να εγκατασταθούν στην Κύπρο, θα υποστηρίξει και θ'αναπτύξει ο πρόεδρος Κληρίδης στη σημερινή κρίσιμη, για το θέμα των ρωσικών πυραύλων, συνάντηση των Αθηνών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρόεδρος Κληρίδης θα ζητήσει επίσης απο την Αθήνα την οριστική απόφαση για το ζήτημα των πυραύλων να πάρει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, στο οποίο θα μεταφέρει τις τελικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει οτι "στην προαναγγελία ενός ακόμα μεγάλου πολιτικού και διπλωματικού "Βατερλώ"-ανάλογου με εκίνου των Υμίων- στο οποίο και οδεύει η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε χθές ο κ. Σημίτης ομολογώντας ένα εικοσιτετράωρο πριν απο τη σημερινή συνάντησή του με τον Γλ. Κληρίδη, την απόφαση μη εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "η μεταφορά των S-300 απο την Κύπρο στην Κρήτη έχει αποφασιστεί. Ποιός θα το... πεί, δεν έχει αποφασιθεί. Και σήμερα στην Αθήνα, Σημίτςη και Κληρίδης ψάχνουν για το σπαθί που θα λύσει το γόρδιο δεσμό. Η κυπριακή κυβέρνηση θέλει να πάρει επισήμως στις αποσκευές της την πρόταση της Αθήνας να εγκατασταθούν οι πύραυλοι στην Κρήτη. Αλλά η Αθήνα επιθυμεί να της αποσταλεί σε πακέτο η απόφαση της Λευκωσίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την τύχη των πυραύλων S-300 κράτησε χθές ο πρωθυπογός και παράλληλα επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία του θέματος προτάσσοντας την επίλυση του πολιτικού προβλήματος, την κατοχή της βόρειας Κύπρου και την προώθηση της αποστρατικοποίησης. Η στάση του κ. Σημίτη λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον Γλαύκο Κληρίδη σαφέστατα υποδηλώνει οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να ματαιωθεί η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εκτιμήσεις του πρωθυπουργού για την πορεία του πληθωρισμού και των επιτοκίων, η επικείμενη κατάθεση της έκθεσης της ΤτΕ στη Βουλή, οι εξελίξεις στο θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης, η διορθωτική πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η πτώση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Eυνοϊκό περιβάλλον για τον πληθωρισμό - Ελπίδες για μείωση στο 4,3% στα τέλη του 1999".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τα "σπάνε" στην ψηφιακή - Διαλύεται η κοινοπραξία και οι εταίροι "τρέχουν" για νέα σχήματα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τι ανησυχεί τον κ. Λ. Παπαδήμο - Εκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) στη Βουλή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πυρετός συμμαχιών για το "φιλέτο" της ενέργειας - Διεκδικούν μερίδιο στα 300 δισ. που θα φέρει η απελευθέρωση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναδιάταξη δυνάμεων στα πιστωτικά ιδρύματα - Στρατηγικές κινήσεις από Εθνική και Πειραιώς".

    [6] Πληθωρισμός - Επιτόκια - Εκτιμήσεις πρωθυπουργού

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Αναφερόμενος στην πορεία του πληθωρισμού ο κ. Σημίτης προέβλεψε ότι στο τέλος του 1998 θα κινείται στο 4,1%-4,3%, έναντι 4,5%, που ήταν ο στόχος του προγράμματος σύγκλισης. Υπογράμμισε ότι τα επιτόκια θα μειωθούν, αλλά η ταχύτητα προσαρμογής σε χαμηλότερα επίπεδα, συναρτάται με την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 27 November 1998 - 8:05:51 UTC