Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-01-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/01/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [4] ΠΑΣΟΚ
  • [5] Κυπριακό
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Στις 3.000 ο γενικός δείκτης

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή, τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συμπληρώστε και κερδίστε. Η έξυπνη δήλωση για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χωρίς δασμούς όλα τα αυτοκίνητα. Σεισμός στην αγορά των ΙΧ με δικαστική απόφαση-βόμβα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Πύραυλος στρατηγού σε Σημίτη-Κληρίδη. Με απόρρητη 4σέλιδη επιστολή αποκαλύπτει το βρώμικο παρασκήνιο για τους S-300.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ξανανοίγουν τα σχολεία για νέες... καταλήψεις. Στον τέταρτο μήνα παράλυσης επεμβαίνει εισαγγελέας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πιάστε τους καταληψίες. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προς τους αστυνομικούς. Διώξεις και για τις φθορές-σήμερα η απάντηση των μαθητών.

    Η ΑΥΓΗ: Κλίμα εκφοβισμού των μαθητών. Διευρύνεται η κρίση στην Παιδεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξέπλυμα δις δολαρίων απο μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες και ελληνικές τράπεζες. Ολη η αλήθεια για την επίθεση κατά του υποδιευθυντή του ΣΔΟΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στα θρανία με χειροπέδες. Αρχισαν συλλήψεις μαθητών. Σημίτης και Αρσένης ποινικοποιούν την Παιδεία και ενοχοποιούν παιδιά, γονείς και δασκάλους. Εισαγγελείς και ΜΑΤ στα σχολεία για να λειτουργήσουν.

    ΕΘΝΟΣ: Μετράνε απουσίες για μαθητές και καθηγητές. Με εισαγγελείς και αστυνομία ανοίγουν τα σχολεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απο το αυτί και... στην Ευελπίδων οι καταληψίες. Η Επιτροπή Κρίσεων στηρίζει την εισαγγελική απόφαση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αποστάτησες, Κώστα Σημίτη, απο τις αρχές του ΠΑΣΟΚ, ξεπούλησες την κληρονομιά του και μας οδηγείς στην ήττα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Πως διαμορφώνονται το 1999 ανά κατηγορία και έτη υπηρεσίας. Αναλυτικοί πίνακες: Σκληρή δοκιμασία με αυξήσεις απο 1% έως 1,4%

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αυτόφωρο τα μπλόκα! Παιδεία: θορυβημένη η κυβέρνηση σκληραίνει. Οι καταληψίες θα χρεώνονται με απουσίες. Πρόστιμα και σε απόντες καθηγητές.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ξένος μάνατζερ στην Ολυμπιακή. Η "Ε" αποκαλύπτει όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάσωση της ΟΑ. Διετές πρόγραμμα εξυγίανσης-πώλησης του εθνικού αερομεταφορέα. Εκδιώκεται ο πρόεδρος της εταιρίας Θ. Τσακιρίδης.

    ΕΣΤΙΑ: Μεγάλη ζημιά για τον τουρισμό. Ο αποκλεισμός μας απο το κοινό νόμισμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με χάος απειλεί την Παιδεία η κομματικοποιημένη ρήξη. Η σύγκρουση κορυφώνεται σήμερα, με θύματα τους μαθητές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αδικαιολόγητες οι απουσίες των καταληψιών. Ακαρπη η χθεσινή συνάντηση Αρσένη-ΟΛΜΕ. Επεμβαίνει ο εισαγγελέας στα σχολεία που έχουν προκληθεί ζημιές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα άκρα η αντιπαράθεση στα σχολεία. Στάσεις καθηγητών και επεμβάσεις εισαγγελέων.

    ΝΙΚΗ: Εισαγγελέας στα σχολεία. Νέος κύκλος απεργιών απο τους καθηγητές. Εφόσον το ζητήσουν οι διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων. Ακαρπη η συνάντηση του Γερ. Αρσένη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δικτατορικές οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Επιστρατεύουν Αστυνομία, εισαγγελείς και προβοκάτορες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ποινές σε μαθητές που συνεχίζουν τις καταλήψεις. Τι αποφάσισε η κυβέρνηση-Αντιδράσεις απο ΟΛΜΕ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 1999... σκούπες. Φιλόδοξα σχέδια για την καθαριότητα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χάος στην Παιδεία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συνέχιση καταλήψεων στα σχολεία αποφάσισαν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης. Ακαρπη η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ.

    [2] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "διέξοδο στην κρίση που μαστίζει την ΟΑ αναζητά η κυβέρνηση μέσω πρόσληψης ξένης αεροπορικής εταιρίας, η οποία θα αναλάβει τη διοίκηση του αερομεταφορέα για δύο χρόνια επ'αμοιβή, με την εντολή να προχωρήσει στην εξυγίανση της εταιρίας. Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τη μεταβίβαση μειοψηφικού πακέτου σε στρατηγικό επενδυτή. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, προβάδισμα στο διαγωνισμό θα έχει η ξένη εταιρία η οποία θα αναλάβει σύντομα τη διοίκηση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "η Ολυμπιακή Αεροπορία, υπο τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να πουληθεί ούτε ένα ευπρόσδεκτη σε κάποια απο τις μεγάλες αεροπορικές συμμαχίες. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση και ειδικότερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών αναζητούν εις Εσπερίαν... τους σωτήρες της ΟΑ. Οπως αποκαλύπτουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εντός διμήνου θα ανατεθεί το μάνατζμεντ της ΟΑ πιθανώς στη βρετανική εταιρία Speedwing (ή Γρήγορα Φτερά) που είναι θυγατρική της British Airways με ειδικότητα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών σε αερομεταφορείς".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι " την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απαξίωση και εκποίηση της ΟΑ αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως προκυπτει απο τις δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, με πρόσχημα τα νέαε προβλήαμτα στην ομαλή λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα, για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ίδια".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ προσθέτει οτι "αν στόχος της κυβέρνησης εν σχέσει με την Ολυμπαική ήταν να προκαλέσει την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού τότε αυτός επετεύχθη. Τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθές στο Ελληνικό όταν οι επίδοξοι επιβάτες πληροφορήθηκαν απο τα μεγάφωνα οτι ματαιώνονται οι πτήσεις τους εύκολα μπορέι αν τις αντιληφθεί οποιοσδήποτε. Απο την άλλη πλευρά, το ναυάγιο στο οποίο κατέλυξαν οι διαπραγματέυσεις των τελευταίων ημερών αποκαλύπτει τόσο τις ευθύνες των χειριστών όσο κυρίως τη ςκυβερνήσεως".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "εισαγγελική παρέμβαση αποφασίστηκε τελικά στα σχολεία καθώς και στην ΟΑ. Δικαιολογημένη και επιβεβλημένη στη δεύτερη περίπτωση η παρέμβαση, αλλά και οτι χειρότερο μπορούσε να αποφασίσει η κυβέρνηση για την πρώτη. Στην Ολυμπιακή έπρεπε επιτέλους να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για το κατάντημα του εθνικού μας αερομεταφορέα. Το αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησαν διοίκηση και συντεχνίες την εκθέτουν διεθνώς. Χαρακτηριστικό είανι οτι με το κατάντημα στο οποίο οδήγησαν την Ολυμπιακή, παρακίνησαν την τουρκία να διεκδικεί τον εναέριο έλεγχο του Αιγαίου. Αντιλαμβάνονται άραγε οι ένοχοι του καταντήματος της εταιρίας τις ευθύνες τους;

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προεκάλεσε η τραγελαφική κατάστασις που επικρατεί στην ΟΑ και η ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό. Η εισαγγελική παρέμβασις αποτελεί το αποκορύφωμα των εξελίξεων των τελευταίων ημερών που οδηγούν τον Εθνικό Αερομεταφορέα στην κατάρρευση ή στην πώληση πριν υποστή σημαντική απαξίωση".

    [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "μπορεί να φάνταζε κρίσιμη η χθεσινή ημέρα για την έκβαση του προβλήματος που έχει ανακύψει στο χώρο της Παιδείας, οι καθοριστικές, όμως εξελίξεις θα υπάρξουν σήμερα. Και τούτο διότι σήμερα θα αποδειχθεί η δυνατότης της Πολιτείς να σταματήσει τις καταλήψεις, απο την στιγμή που τίθεται σε εφαρμοργή η εισαγγελική απόφαση περί μέτρωνγια όσους εκ των... ενδιαφερομένων αποφασίσουν να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την περί ης ο λόγος μέθοδο".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "στα άκρα φθάνει σήμερα η αντιπαράθεση στα σχολεία. Η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο ήμισυ της διδακτικής χρονιάς, έχει ξεκινήσει τυπικά απο το πρωί με την Ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) να έχει κηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας, που ουσιαστικά πριμοδοτούν τις καταλήψεις του Αρείου Πάγου να στέλνει μήνυμα για άμεση εφαρμογή των νόμων προκειμένου να αποτραπούν εκ νέου καταλήψεις σχολείων και κλεισίματα δρόμων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων οτι "συνήλθε χθές η Κυβερνητική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, για να αποφασίσει μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης στην εκπαίδευση, τα οποία πρακτικά είναι ανεφάρμοστα. Αυτό σημαίνει οτι τα μέτρα στόχο έχουν να εκφοβίσουν τους μαθητές για να μη συνεχίσουν τις καταλήψεις και να αρχίσει η λειτουργία των σχολείων. Δεν αντιλαμβάνεται, άραγε, η κυβέρνηση οτι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθές θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, διότι προκαλούνται οι μαθητές απο τις απειλές; Με απειλές με αστυνομικά μέτρα, με εισαγγελείς και με διώξεις μαθητών δεν λύνεται το πρόβληματης εφαρμογής μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, για την οποία ξεσηκώθηκαν τόσες αντιδράσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "με κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει τη μεταρρύθμιση Αρσένη, να κάμψει τις αντιδράσεις των μαθητών και να εκφοβίσει γονείς και εκπαιδευτικούς. Χθές έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μαθητών. Σε ένα μάλιστα φόρεσαν χειροπέδες μέσα στο υπουργείο Παιδείας. Σημίτης και Αρσένης, με τις "πολιτικές επιλογές" τους που θυμίζουν αστυνομικό κράτος: ποινικοποιούν την Παιδεία και "ενοχοποιούν" μαθητές, γονείς και δασκάλους".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "αποφασισμένη να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα Λύκεια είναι η κυβέρνηση. Σκληρή είναι η στάση που τηρεί προκειμένου να αντιμετωπίσει καταλήψεις σχολικών κτιρίων ή αποκλεισμούς οδικών κόμβων. Πρώτη μέρα μετά τις διακοπές σήμερα και τα σχολεία ανοίγουν υπο τα βλέμματα των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. Η εκπαιδευτική κρίση έχει προσλάβει πολιτικές διαστάσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει οτι "νέα τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Γ. Αρσένη και της ΟΛΜΕ. Η κυβέρνηση επιθυμεί-πάση θυσία- να ανοίξουν τα σχολεάι και οι όποιες συζητήσεις για τις βελτιώσεις στο νόμο να γίνουν με νηφαλιότητα και ηρεμία. Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να σταματήσουν οι καταλήψεις και οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, γιατί ο κίνδυνος να χαθεί η σχολική χρονια είναι πολύ κοντά".

    [4] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "με τρία κείμενα η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ εν όψει του Συνεδρίου πετάει το γάντι στον πρωθυπουργό και καταθέτει τη δική της πρόταση στην ΚΕ για τις εξελίξεις στο κόμμα αλλά και για την κυβερνητική πολιτική".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη "δείχνουν" ως υπεύθυνο για την επερχόμενη ήττα του κόμματος στι ςπροσεχείς εκλογές, τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Αν και τα ίδια αυτά στελέχη έχουν στηρίξει αρκετές φορές τον κ. Σημίτη με την ψήφο τους στη Βουλή, φέρονται αποφασισμένα ενόψει τουλάχιστον του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ να προασπίσουν τον φιλολαϊκό χαρακτήρα του Κινήματος και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "ανάβει το εσωτερικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου του Μαρτίου. Η σιωπούσα το τελευταίο δίμηνο "εσωκομματική αντιπολίτευση" του Κινήματος μπήκε δυναμικά στη μάχη καταθέτοντας τρία κείμενα -"αντι-εισηγήσεις" σ'αυτές που παρουσιάζει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός προς τα μέλη τη ςΚΕ. Οι "αντι-εισηγήσεις" αυτές συντάκτης των οποίων φέρεται ο Παντελής Οικονόμου, έχουν την έγκριση του Αναστάση Πεπονή αλλά και άλλων στελεχών του συγκεκριμένου εσωκομματικού χώρου".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν επιβεβαιώνεται η επιδιωκόμενη εικόνα εσωκομματικής συναίνεσης, την οποία ο πρωθυπουργός θεωρεί αναγκαία για να ανακοπεί η καθοδική πορεία του κόμματος. Η εσωκομματική αντιπολίτευση βεβαίως ακόμη όχι πληρως συντονισμένη κάνει το πρώτο βήμα της εν όψει συνεδρίου και δεν φαίνεται διατεθειμένη να προσχωρήσει στα εισηγητικά πολιτικά κείμενα".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι "το πεδίο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης στο ΠΑΣΟΚ μεταφέρεται απο σήμερα στην ΚΕ του Κινήματος, η οποία θα συζητήσει υπο το κλίμα σημαντικών εσωκομματικών διαφωνιών θέματα που αφορούν στο Κατασταστικό στην ιδεολογία και στις πολτιικές θέσει ςτου ΠΑΣΟΚ εν όψει του Συνεδρίου του Μαρτίου".

    [5] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "σε διελκυστίνδα μεταξύ των κυπριακών κομμάτων εξελίσσεται η αλληλομετάθεση ευθυνών για το θέμα του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 αλλά και γαι την ενόχληση των Αθηνών που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις στελεχών της κυπριακής κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού σχετικά με το ρόλο της κυβέρνησης Σημίτη στη ματαίωση της εγκατάστασης των πυραύλων στη Μεγαλόνησο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "με "εμπιστευτική επιστολή", απο τις 26 Αυγούστου 1998 προς την κυπριακή ηγεσία, συγκεκριμένα στον υπουργό Αμυνας Γιαννάκη Ομήρου, ο στρατηγός Νικόλαος Βορβολάκος πρώην αρχηγός ΓΕΕΦ (της κυπριακής εθνοφρουράς) αποκάλυπτε το πλήρες παρασκήνιο της βρώμικης και ανθελληνικής μεθόδευσης προκειμένου να ματαιωθεί η εγκατάσταση των S-300 και τελικά -με μια σειρά κινήσεις να "εκτελεστεί" το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος -Κύπρου που (απο την αρχή) ήταν "αγκάθι" στα πλευρά της Τουρκίας, του Ισραήλ και των "μεγάλων δυνάμεων" αφού τους ακύρωνε το πλεονέκτημα του στρατιωτικού αιφνιδιασμού στην Κύπρο (και όχι μόνο)"

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "συνεχίζεται η αναταραχή στην Κύπρο μετά την απόφαση για τους πυραύλους S -300 καθώς επίσης και οι προσπάθειες για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας. Χθές, αποχώρησε απο το Δημοκρατικό κόμμα ο πρ. υπουργός Αμυνας κ. Ηλιάδης, ενώ την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην Κύπρο κ. Ν. Αναστασιάδης, υπεραμύνθηκαν της ισχύος του ενιαίου αμυντικού δόγματος".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου είναι τα εξής: η άνοδος του δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου στις 3000 μονάδες, οι εκτιμήσεις για νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, η πορεία του ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές και οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Tην "κορυφή" των 3.000 μονάδων "κατέκτησε" η Σοφοκλέους - Η μεγάλη ρευστότητα στην αγορά ευνοεί το ΧΑΑ. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``"Ιπτάμενος" δείκτης έσπασε όλα τα ιστορικά ρεκόρ χθες στο Χρηματιστήριο κλείνοντας στις 3.000,75 μονάδες. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ιστορικό άλμα στις 3.000 μονάδες - Εως τις 8 Φεβρουαρίου οι προσφορές για την Ιονική. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Εντονες συγκινήσεις ετοιμάζει η Σοφοκλέους - Μετά τις 3.000 μονάδες όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοικτά. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Προσεκτικές κινήσεις στον ίλιγγο των 3.000 - Νέο ομολογιακό 40 δισ. από την World Bank. ''

    [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Στις 3.000 ο γενικός δείκτης

    TO KΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: ``Οι 3.000 μονάδες γράφηκαν χθες στο ταμπλό στο κλείσιμο της αγοράς, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 3000,75 μονάδες, πραγματοποιώντας ένα ακόμη άλμα της τάξης του 3,22% και ενώ στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης η αγορά είχε φθάσει και στις 3.058,69 μονάδες. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 8 January 1999 - 9:12:21 UTC