Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-01-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/01/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πρόταση Μομφής
  • [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [4] Διεθνής κρίση στα χρηματιστήρια
  • [5] Εκθεση ΟΟΣΑ
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η Πρόταση Μομφής του Κ. Καραμανλή κατά Αρσένη, η διεθνής χρηματιστηριακή κρίση και η έκθεση του ΟΟΣΑ για ελληνική οικονομία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνά τα δάνεια για στέγη-επιχειρήσεις- κατανάλωση. Πέφτουν ραγδαία τα επιτόκια. Ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εμφύλιος για τον Αρσένη! Παμμαθητικό συλλαλητήριο: σήμερα η πιο μεγάλη μέρα του "πολέμου". Βγήκαν καραμπίνες, έπεσε άγριο ξύλο. Μάχη και στη Βουλή.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αντεπίθεση Βαρδινογιάννη. Νίκησε την Αράμκο-λογαριάζεται με αντιπάλους. Με λυμένα τα χέρια, ξαναμπαίνει στο παιχνίδι και διεκδικεί: Την Ιονική, κόντρα στον Κωστόπουλο. Τον πρώτο ρόλο στο Πρωτάθλημα. Μερίδιο στις αποφάσεις. Εργα Ολυμπιάδας και Πακέτο Σαντέρ.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Εκβιασμός με ομήρους καθηγητές και μαθητές. Με τελεσίγραφο απάντησε ο Αρσένης στην Πρόταση Μομφής. Μαθήματα και τον Ιούνιο. Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οριστικά πρόωρες εκλογές. Ο Σημίτης είπε το "Ναί". Αποκαλυπτική επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών. Εντολή για κατάθεση όλων των ρουσφετολογικών ν/σ μέχρι 30 Απριλίου. Ακης: εγώ τελειώνω απο το υπουργείο Εθν. Αμυνας.

    Η ΑΥΓΗ: Μομφή στη Βουλή και τους δρόμους για τη συνεχιζόμενη κρίση στην Παιδεία. Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τον ευλόγησε και ο Πατριάρχης. Ο Αβραμόπουλος πήρε χθές στην Πόλη και την ευχή του αρχηγού της Ορθοδοξίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Με την πλάτη στον τοίχο Σημίτης και Αρσένης. Ο Καραμανλής αιφνιδιάζει και αλλάζει το κλίμα. Με ασύστολα ψεύδη ο υπουργός Παιδείας προσπαθεί να διασωθεί πάνω στα ερείπια που δημιούργησε η παράλογη πολιτική του.

    ΕΘΝΟΣ: Λάδι στη φωτιά για να... "κρύψει" τον Αβραμόπουλο. Η Πρόταση Μομφής απο τον Καραμανλή. Πορείες σήμερα σε επικίνδυνα φορτισμένο κλίμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αχ και να ζούσε η Βέμπο να ξανατραγουδούσε το... Παιδιά της Ελλάδος παιδιά που με... αυγά πολεμάτε. Δούλεψαν οι καταληψίες για τα κοτετσάδικα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξέσπασμα Εβερτ. Εξω απο τα δόντια μιλάει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ για την εθνική ευαισθησία των κομμάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κίνηση Καραμανλή για έξοδο απο την κρίση. Πανικός στην κυβέρνηση απο την μομφή κατά Αρσένη. Πάνω απο 1.000 τα σχολεία που έχουν κατάληψη. Μερική αναδίπλωση απο τον υπουργό για τη χαμένη χρονία. Οι καθηγητές λένε "όχι" στο ρόλο του καταδότη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στη Βουλή τα κόμματα συζητούν την πρόταση της ΝΔ κατά Αρσένη, αλλά στους δρόμους ακούγεται... Η μομφή των 16άρηδων. Το σημερινό συλλαλητήριο κλειδί των εξελίξεων. Μπλόκα και επεισόδια σ'όλη τη χώρα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μεγάλα κέρδη βλέπει η First Boston στην Ελλάδα, ενώ άρχισε νέος γύρος αναταραχής στις διεθνείς αγορές. 15% πάνω τα εταιρικά κέρδη και στις 3.500 ο Δείκτης της Σοφοκλέους. Περισσότερο εκσυγχρονισμό ζητά με την έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.

    ΕΣΤΙΑ: 'Η δήμαρχος ή ευρωβουλευτής. Τα δύο αξιώματα είναι ασυμβίβαστα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εξεγερμένοι στους δρόμους οι μαθητές. Μάχη στη Βουλή - κρίσιμο συλλαλητήριο σήμερα. Πολιτική σύγκρουση παροξύνει το ηφαίστειο της Παιδείας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε κλοιό η μεταρρύθμιση Αρσένη. Με φόντο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τις συνεχιζόμενες καταλήψεις η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Παιδείας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χτυπάει... Αρσένη για να πονέσει ο Αβραμόπουλος. Αντιπερισπασμός Καραμανλή. Τον Σεπτέμβριο εξετάσεις σε σχολεία υπο κατάληψη. Πορείες σ'όλη την Ελλάδα.

    ΝΙΚΗ: Ρίχνει λάδι στη φωτιά. Πρόταση Μομφής Κ. Καραμανλή κατά Αρσένη. Αντιπερισπασμός για την "κατάληψη" Αβραμόπουλου στον κεντροδεξιό χώρο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συλλαλητήρια παλλαϊκού αγώνα και αξιοπρέπειας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαύρη λίστα για καταληψίες μαθητές. Ποιά σχολεία "καίνε" οι αναφορές που στάλθηκαν στο υπουργείο Παιδείας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρσένη, με τον... κηδεμόνα σου. Πρόταση μομφής απο τον Κώστα Καραμανλή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δεν με πτοεί το "κόστος". Ο Γεράσιμος Αρσένης μιλάει στη "Μακεδονία".

    [2] Πρόταση Μομφής

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "βεβιασμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το εσωκομματικό πρόβληαμ της ΝΔ, δημιουργώντας τεχνητή πολιτική όξυνση, καταβάλλει ο Κ. Καραμανλής. Η πρόταση μομφής που κατέθεσε στη Βουλή, στόχο έχει να κρύψει την "υπόθεση Αβραμόπουλου" ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της ιδιαίτεραης κατάσταης που διαμορφώθηκε τον τελευταίο καιρό στην Παιδεία".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "περίπου ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθές το μεσημέρι στη Βουλή η πληροφορία οτι η ΝΔ δεν ετοίμαζε απλώς μια δήλωση του προέδρου της για την Παιδεία, αλλά προχωρούσε σε συλλογή υπογραφών των μελών της ΚΟ βάζοντας και τυπικά τελεία στην αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του προέδρου της για υποβολή πρότασης μομφής κατά του υπουργού Παιδείας Γ. Αρσένη".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι "θύμα και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων η Παιδεία, καθώς η ΝΔ πυροδοτεί νέα ένταση στο χώρο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά προβλήματα που της δημιουργεί η προοπτική ίδρυσης νέου κόμματος απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλσε την έκρηξη του κ. Αρσένη ο οποίος απο το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση σε βάρος του Κώστα Καραμανλή".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και με τις εισηγήσεις των βουλευτών της ΝΔ κ. Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη και Γ. Καλού ήρχισε χθές το απόγευμα η συζήτησις επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατετέθη το μεσημέρι απο τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή κατά του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Αρσένη με αφορμή τις "εκρητικές διαστάσεις που έχει πάρει η κρίση στην Παιδεία". Η συζήτησις αναμένται να ολοκληρωθή αύριο τα μεσάνυκτα με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Υπενθυμίζεται οτι προκειμένου να γίνη δεκτή η πρότασις δυσπιστίας, πρέπει να ψηφισθή απο την πλειοψηφία του Σώματος γεγονός που σημαίνει οτι με την παρούσα σύνθεση της Βουλής θα πρέπει να ψηφισθή και απο 14 βουλευτές της Συμπολιτεύσεως. Κάτι που δεν θεωρείται πιθανό".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "σε μια προσπάθεια αφ'ενός να συσπειρώσει τους βουλευτές και την κομματική του βάση και αφ'ετέρου να εκτρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης απο τη σεναριολογία περί ίδρυσης νέου κόμματος απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής προχώρησε χθές σε μια αιφνιδιαστική κίνηση καταθέτοντας στη βουλή πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "τέσσερις μόλις ημέρες μετά την έντονη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων το θέμα της Παιδείας επανήλθε αιφνιδίως χθές στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενεργοποίησε μια διάταξη του Συντάγματος για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση και κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Γεράσιμου Αρσένη. Η κίνηση αυτή του κ. Κ. Καραμανλή ερμηνεύτηκε ως κίνηση αντιπερισπασμού δια της πλαγίας οδού εναντίον του κ. Δ. Αβραμόπουλου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ επισημαίνουν οτι ο πρόεδρος της ΝΔ ανήσυχος για τις εξελίξεις, επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανεβάσει το ηθικό των οπαδών του και να κρατήσει συσπειρωμένο το κόμμα του".

    [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "στο έπακρο οξύνεται πλέον η κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία. Απο την μια πλευρά, η Νέα Δημοκρατία κατάθεσε πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή, κατά του υπουργού Παιδείας που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα του Σαββάτου με ονομαστική ψηφοφορία και απο την άλλη δημιουργούνται σοβαρά επεισόδια στα περισσότερα σχολεία της χώρας, καθώς οι μαθητές παρά την Εισαγγελική απαγόρευση, συνεχίζουν τις καταλήψεις και τους αποκλεισμούς δρόμων όπου παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο των... αυγομαχιών εναντίον των οδηγών που διαμαρτύρονται".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "ελπίδες για εκτόνωση της κατάστασης στην Παιδεία, εναποθέτει η κυβέρνηση στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες επαρχιακές πόλεις. Χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας κάποιο στοιχείο στο οποίο να στηρίζεται, προσδοκά οτι θα έρθει το τέλος των καταλήψεων μετά τη σημερινή κινητοποίηση. Αντιθέτως, οι διοργανωτές και οι φορείς που συμμετέχουν στα συλλαλητήρια εκτιμούν οτι οι καταλήψεις θα συνεχιστούν απο τη Δευτέρα και οτι αυτό συνεπάγεται".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "αποφασισμένοι όσο ποτέ να αγωνιστούν για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, οι μαθητές σε όλη τη χώρα αψηφούν τις επιθέσεις, που δέχονται απο την κυβέρνηση και τους διάφορους "βαλτούς" που αναλαμβάνουν ρόλο προβοκάτορα απειλώντας ανήλικους μαθητές. Σε όλη τη χώρα που απο άκρη σε άκρη ζει στό ρυθμό των μαθητικών κινητοποιήσεων διοργανώνονται σήμερα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια των μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "ξανά στη Βουλή και στους δρόμςου το αδιέξοδο στην Παιδεία. Σήμερα το πρωί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, οι μαθητές καταθέσουν τη δική τους πρόταση μομφής στην κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική. Στη Βουλή συνεχίζεται η επίθεση της αντιπολίτευσης στον υπουργό παιδείας και τη "μεταρρύθμισή του", με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε χθες η ΝΔ".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "με έναν ωμό εκβιασμό που κρατάει "ομήρους" καθηγητές και μαθητές απάντησε ο υπουργός παιδείας κ. Αρσένης στην πρόταση μομφής που κατέθεσε χθές αιφνιδιαστικά στη Βουλή είς βάρος του η ΝΔ. Η στάση του κ. Αρσένη δικαίωσε το σκεπτικό της ΝΔ (οτι επιδεικνύει αδιαλλαξία κι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα) αλλά το τελεσίγραφό του οδηγεί στη σύγκρουση για την Εκπαίδευση στα άκρα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται οτι "έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Παιδεία, αφού οι μαθητές εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη μεταρρύθμιση Η σκληρή απάντηση στον υπουργό αναμένεται να δοθεί σήμεαρ με το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας στις 11 το πρωί παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις Αρσένη, οτι αρκετοί καταληψίες θα χάσουν τη φετινή σχολικη χρονιά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "όπως δεν προσέφερε τίποτε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, που έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή το ίδιο δεν θα προσφέρει και η τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη. Ουσιαστική ωστόσο είανι η άλλη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που "καταθέτουν" με το σημερινό τους συλλαλητήριο οι μαθητές για να επιβεβαιωθεί οτι το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο υπουργός Παιδείας κ. Αρσένης όσο ο επίμαχος νόμος που περιορίζει τις ευκαιρίες για την εισαγωγή στη μεταλυκειακή εκπαίδευση".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με όλα τα περιθώρια του διαλόγου ανοιχτά στο πώς θα εφαρμοστεί. Τη θέση αυτή επανέλαβε χθές ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννης Νικολάου. Ο κ. Νικολάου επέστησε την προσοχή "σε όσους επιχειρούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια" υποστηρίζοντας οτι έχουν διαλέξει λάθος χώρο και διεύθυνση" αοφύ δεν πλήττεται η κυβέρνηση απο τους μαθητές".

    [4] Διεθνής κρίση στα χρηματιστήρια

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "ενώ στις διεθνείς αγορές άρχισε χθές νέο γύρος αναταραχής η επενδυτική τράπεζα Credit Suisse First Boston προβλέπει ένα ιδιαίτερα αποδοτικό έτος για όσους επενδύσουν στη Σοφοκλέους. Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση της τράπεζας, που είναι εκ των πρωταγωνιστών σις αγορές της Αθήνας, ο Γενικός Δείκτης προβλέπεται να ανέλθει φέτος στις 3.500 μονάδες, καθώς τα κέρδη των επιχειρήσεων θα ακολουθήσουν ανάλογη πορεία και θα αυξηθούν κατά 15%".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "αντιστροφή κλίματος στη Σοφοκλέους όπου μέσα σ'ένα 24ωρο οι μεγάλες απώλειες "παρέδωσαν τη σκυτάλη" στα σημαντικά κέρδη. Οι εκτιμήσεις των παραγόντων της χρηματιστηριακής αγοράς λένε οτι η κρίση στη Βραζιλία δεν μπορεί να επηρεάσει σοβαρά- επί του παρόντος τουλάχιστον- την πορεία των διεθνών κεφαλαιαγορών. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το γεγονός οτι το ζήτημα της Βραζιλίας ενδέχεται να αποτελέσει και πάλι τη χρυσή αφορμή για να "διορθώσουν" τις τιμές τους τα χρηματιστήρια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "η νομισματική κρίση στη Βραζιλία καλά κρατεί και συνεχίζει να πιέζει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, παρ'οτι παρέχονται διαβεβαιώσεις απο τις ΗΠΑ πως η κατάσταση θα ελεγχθεί. Το χρηματιστήριο του Σάο Πάολο ξεκίνησε με πτώση 10% και αναγκάσθηκε να διακόψει τις συναλλαγές στην πρώτη μισή ώρα, το βραζιλιάνικο νόμισμα συνέχισε να κατρακυλά, ενώ ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε τη Γουόλ Στρίτ σε πτώση μεγαλύτερη του 2,5%. ΤΑ ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έδειξαν τάσεις σταθεροποίησης χθές, ενώ η Σοφοκλέους ξεπέρασε τη μεγάλη προχθεσινή πίεση, κερδίζοντας 3,51%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει οτι "έπειτα απο τη δύσκολη Τετάρτη ήρθε η νευρική Πέμπτη για τις διεθνείς χρηματαγορές. Τα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια κινήθηκαν χθές στην τροχιά της επιφυλακτικότητας εξαιτίας της αναζωπύρωσης της βραζιλιάνικης κρίσης. Χθές η Σοφοκλέους ανέκαμψε μετά τη γενναία διόρθωση της Τετάρτης, ακολουθώντας πλήρως την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών εαξίων".

    [5] Εκθεση ΟΟΣΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "μεγάλες καθυστερήσεις στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία, οι οποίες εμποδίζουν σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών στο ευρωπαϊκό επίπεδο, διαπιστώνει η αναλυτική έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ελληνική οικονομία. Η ογκώδης έκθεση του Οργανισμού, θέτει ερωτηματικά ακόμη και για τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου της ονομαστικής σύγκλισης στην ΟΝΕ την 1η Ιανουαρίου του 2001, επισημαίνοντας οτι η επίτευξη του πλέον απαιτητικού κριτηρίου για τον πληθωρισμό θα απαιτήσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων απο την κυβέρνηση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "αυστηρή προειδοποίηση για επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών μας απευθύνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η έκθεση του ΟΟΣΑ τονίζει οτι οι διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ επισημαίνεται οτι μια σχετική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε πέντε τομείς: στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, στην αύξηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, στη διαχείριση του Προϋπολογισμού στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και στις ΔΕΚΟ".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Θεαματική μείωση επιτοκίων απο την Alpha Πίστεως"

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αναζωπύρωση της εστίας. Βουτιά του Dow Jones κατά 2,45% λόγω Βραζιλίας"

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νευρικότητα. Χρηματιστήρια-ασανσέρ. Εντονότατες διακυμάνσεις απο Αθήνα εώς Νέα Υόρκη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι αγορές παραμένουν σε εύθραστη ισορροπία. Απώλειες στα χρηματιστήρια παρά την αρχική άνοδο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΟΟΣΑ: 10% ανάπτυξη εάν ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ, ενώ συνιστά παρέμβαση στο ασφαλιστικό".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 15 January 1999 - 10:23:36 UTC