Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [3] Φορολογική πολιτική
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] Συνέντευξη Σημίτη
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Σρέντερ - ΟΝΕ - Ελλάδα

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η φορολογική πολιτική είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Γερμανική εισβολή στο Συνέδριο. Ο Σημίτης έφερε το "θείο" Σρέντερ. Αρχίζει το τετραήμερο της "φαγούρας".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απίστευτη περιπέτεια. Ιλαροτραγωδία: 24 ώρες αιχμάλωτος της Ολυμπιακής στις ΗΠΑ ο Κ. Καραμανλής.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μαϊμούδες εγερθήτε. 5ο Συνέδριο: Καλή επιτυχία σύντροφοι.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Συνέδριο-ντέρμπι με τρείς ομάδες. Στους διαδρόμους η μάχη για τα μέλη της ΚΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εξτρα φόροι και πρόστιμα-φωτιά. Μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν πάλι στα σπασμένα. Απο τραγικά λάθη στις βεβαιώσεις του ΚΕΠΥΟ.

    Η ΑΥΓΗ: Κερδίζει στο συνέδριο χάνει στην κοινωνία. Η πλειοψηφία Σημίτη ελέγχει τους συσχετισμούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στην ουρά για δάνεια απο σήμερα. Στεγαστικά εξπρές μέσω τραπεζών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κρύο ντούς στον Σημίτη απο Γερμανία. Ξανά στο τραπέζι το πακέτο Σαντέρ. Θα περικόψουν τα 7 τρισεκατομμύρια.

    ΕΘΝΟΣ: Ολοι μάζι να πάμε μπροστά με καθαρές σχέσεις και κουβέντες. Με ενωτικό κάλεσμα ανοίγει το Συνέδριο ο Κώστας Σημίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Την "εκλογική του δήλωση" υποβάλλει σήμερα ο Σημίτης, ενώ προβλέπεται οτι όλοι θα είναι ηθοποιοί στο έργο: "Ηταν όλοι τους παιδιά μου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παζάρευαν όλη νύχτα για να πάρουν τους συνέδρους με το μέρος τους. Εξοντωτικός υπόγειος πόλεμος μεταξύ των "καπεταναίων" του ΠΑΣΟΚ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαύρη λίστα με εντολή Σημίτη για τους διαφωνούντες. Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανείς μέθοδοι αποκλεισμών σε συμφωνία με τον Ακη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κατάθεση" Σημίτη. Συνέντευξη 2 ενώ αρχίζει το συνέδριο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Συνέδριο παρασκηνίου, ενώ Σημίτης και Ακης έκλεισαν (!) τα μεγάλα θέματα. Σύγκρουση προσωπικών μηχανισμών για έλεγχο της Κεντρικής Επιτροπής.

    ΕΣΤΙΑ: Το τεκμαρτό ιδιοκατοικήσεως. Ο άλυτος γρίφος ταλαιπωρεί όλους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μας έβαλε πρόωρα στην ΟΝΕ ο κ. Σρέντερ... Με... προσυνεδριακούς ύμνους για τα επιτεύγματα του κ. Σημίτη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 86 δις δρχ κατά της ανεργίας. Επτά νέα προγράμματα απασχόλησης απο το υπ. Εργασίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εξετάσεις ενότητας μπροστά σε 5.802 συνέδρους. Κατ'αρχήν συμφωνία για ήρεμο συνέδριο. Η σελίδα για Ανδρέα στο Ιντερνετ πρώτη σε επισκέπτες.

    ΝΙΚΗ: Αρχίζει το μάτς. Το ΠΑΣΟΚ στον αγωνιστικό χώρο του 5ου συνεδρίου. Τα δείπνα και τις μαζώξεις αντικαθιστούν τα πηγαδάκια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιπολεμικό σάλπισμα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις επεμβάσεις. Σήμερα η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τελεσίγραφο σε δημότες για χρέη 3,3 δις.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η λεπτή πράσινη γραμμή. Μάχη κυριαρχίας απο σήμερα στο 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ελληνες στρατιώτες στα Σκόπια. Οι Τούρκοι έχουν στρατοπεδεύσει στη μεθοριακή γραμμή με τη Σερβία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χάνεται η αξιοπιστία του Ακη εάν δεν τολμήσει έστω και την ύστατη στιγμή.

    [2] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι: "και δεν υπήρξε μέν ήρεμο τις τελευταίες εβδομάδες το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ... Το γεγονός όμως πως τις τελευταίες τούτες μέρες πριν απο το συνέδριό του, οι τόνοι έπεσαν... γεννά τη βεβαιότητα πως οι αντιθέσεις-που ασφαλώς υπάρχουν-και οι αντιπαραθέσεις-που πρέπει ν'αναμένονται - δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ενότητά του".

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "τρείς μήνες προ των ευρωεκλογών με τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις ανα χείρας, το ΠΑΣΟκ προσέρχεται σήμερα στον "αγωνιστικό χώρο" του 5ου Συνεδρίου του. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αναμένεται να καλέσει όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ σε συστράτευση με στόχο νίκη στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και με πρόεδρο για τρία χρόνια τον ίδιο".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα" για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, που ίδρυση πριν απο 25 περίπυο χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στις 12 ακριβώς το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος κ. Κώστας Σκανδαλίδης, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 5ου συνεδρίου της ιστορίας του κυβερνώντος κόμματος, για το οποίο βέβαια κάποιοι πιστεύουν οτι δεν είναι τίποτε περισσότερο απο μια μικρή στάση, εν όψει του μεγάλου σταθμού της 13ης Ιουνίου, ήτοι των ευρωεκλογών".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "το συνέδριο κάθε κόμματος είναι μια "γιορτή της δημοκρατίας" και όλοι οι πολίτες πρέπει με σεβασμό να παρακολουθούν τις ιδεολογικές και πολιτικές "μάχες θέσεων και απόψεων" για το πώς θα προαχθεί το "κοινό συμφέρον" της πατρίδας μας. Το 5ο συνέδριο όμς του ΠΑΣΟΚ - που ανοίγει σήμερα τις πύλες του - ήδη έχει καταγραφεί απο τόσα αρνητικά φαινόμενα, που είναι βέβαιο οτι θα το θυμόμαστε ως "συνέδριο-μαϊμού".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "ντέρμπι ανάμεσα σε τρείς ομάδες και λίστες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το οποίο αρχίζει σήμεαρ και θα λήξει με τις ψηφοφορίες της Κυριακής. Πρόκειται για δύο λίστες των οπαδών του Κ. Σημίτη και τη λίστα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "ανοίγει σήμερα η αυλαία του 5ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με τις εσωκομματικές ομάδες να μην έχουνκαταλήξει ακόμη στην οριστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών, την Κυριακή. Αυτό, άλλωστε, είναι και το ζητούμενο του συνεδρίου, οι συσχετισμοί, δηλαδή που θα καταγραφούν στη νέα ΚΕ του κόμματος".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "με πρόσκληση ενότητας και με μήνυμα συστράτευσης προς την κοινωνία για την επίτευξη των στόχων της χώρας μας, ανοίγει σήμερα τις εργασίες του 5ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Επίσης θα χαρακτηρίσει το Συνέδριο ως "συνέδριο μεταρρύθμισης", ενώ θα απευθύνει και αυστηρή προειδοποίηση προς τους "ακραίους" του κόμματός του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι "για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί το συνέδριό του σε συνθήκες έντασης, διαφωνιών και διαξιφισμών ανάμεσα στους "καθεστωτικούς " και τους "άλλους" που ανήκουν στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση. Απο τον Μάιο του 1984, όμως όταν διεξήχθη το πρώο συνέδιρο, οι ρόλοι έχουν αλλάξει. Κατά.. σύμπτωση, το πέμπτο συνέδριο υπο τον κ. Σημίτη βρίσκει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει οτι "με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη ανοίγουν σήμερα οι εργασίες του 5ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο τελικά δεν αναμένονται πολλές "εκπλήξεις", αφού το τελευταίο διήμερο οι αναφορές όλων, εκσυγχρονιστών και εσωκομματικής αντιπολίτευσης, στρέφονται στην ανάγκη για διαφύλαξη της ενότητας. Υπάρχει όμως και η παρασκηνιακή πρακτική αρκετών προβεβλημένων συνέδρων να καταλάβουν τις καλύτερες δυνατές -έναντι των αντιπάλων τους - θέσεις στα κομματικά όργανα, καθώς νέες συγκρούσεις αναμένονται, με πρώτο σταθμό τις προσεχείς ευρωεκλογές".

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "άγρια παζάρια όλη τη νύχτα στο ΠΑΟΣΚ λίγες ώρες πριν ανοίξει τις πύλες του το 5ο Συνέδριο του Κινήματος. Τα "καπετανάτα" και οι διάφορες ομάδες του κυβερνώντος κόμματος πραγματοπιοούσαν όλο το βράδυ συσκέψεις επί συσκέψεων σε γραφεία, σπίτια και ταβέρνες, προκειμένου να περάσουν τις γραμμές τους στους συνέδρους, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν στην Αθήνα με λεωφορεία (τουλάχιστον 70) αλλά και με όλα τα μέσα συγκοινωνίας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υπογραμμίζει οτι "επιφανειακή ηρεμία επικρατούσε ένα 24ωρο πριν απο την έναρξη του 5ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ένδειξη οτι οι βασικοί πρωταγωνιστές επέλεξαν να αποφύγουν τη σύγκρουση και προκρίνοντας τη μέθοδο της προσυνεννόησης. Η μάχη των μηχανισμών αναμένεται να εξαντληθεί όχι στα ιδειολογικοπολιτικά ζητήματα αλλά κυρίως στον έλεγχο της κατανομής των εδρών στην Κεντρική Επιτροπή".

    [3] Φορολογική πολιτική

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "τα σπασμένα των εσφαλμένων υπολογισμών του κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών θα πληρωσουν -δυστυχώς, όπως πάντα-οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το ΚΕΠΥΟ, με τα λάθη του αυτά στις βεβαιώσεις των αποδοχών των φορολογουμένων, ουσιαστικά, τους εξαναγκάζει να πληρώσουν αν δεν συμμορφωθούν, έξτρα φόρους και τους απειλεί με πρόστιμα-φωτιά. Οσοι απο τους "δυστυχείς" ενδιαφερόμενους αντελήφθησαν τις τραγικές παρατυπίες στις βεβαιώσεις τους έσπευσαν να ζητήσουν τη διόρθωση των λαθών. Οι υπόλοιποι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αυξημένο φόρο".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "σε πέντε αντί σε δέκα χρόνια όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, θα παραγράφονται οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που αφορούν τα οικονομικά έτη απο το 1995 και μετά. Για τις πρό του 1995 υποθέσεις εξακολουθεί να ισχύει η δεκαετία. Με το μέτρο αυτό του υπουργείου Οικονομικών ωφελούνται όσοι έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που αφορούν τα οικονομικά έτη 1995,96,97 κλπ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "στο ένα εκατομμύριο απο 200.000 δρχ που ήταν μέχρι σήμερα ανεβάζει τον "πήχυ" το υπουργείο Οικονομικών για να μπορεί να φορολογούμενος να ασκήσει έφεση σε πρωτόδικη διοικητική απόφαση. Ετσι μόνο στις περιπτώσεις που οι φορολογικές διαφορές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δραχμές θα μπορούν οι φορολογούμενοι να προσφεύγουν στα Εφετεία και στα ανώτατα δικαστικά".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "αποφασισμένη να μην κάνει βήμα στο Κυπριακό - όπως άλλωστε και στα ελληνοτουρκικά - εμφανίζεται η Αγκυρα, όσο η ελληνική πλευρά δεν προχωρεί σε μια ανοικτή καταδίκη του ΡΚΚ. Ο Ραούφ Ντενκτάς συτνονίστηκα με την Αγκυρα και απείλησε με σταδιακή ενσωμάτωση των ΚΑτεχομένων με την Τουρκάι καθ'όσον προχωρά η ενταξιακή διαδικασία για την Κύπρο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "βρόχος για την Τουρκία έγινε η υπόθεση Οτσαλάν, καθώς η διεθνής κοινή γνώμη αναγνωρίζει τώρα το κουρδικό πρόβλημα ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να ξεσπά νέα πολιτική κρίση στη γειτονική χώρα, με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνσηης Ετζεβίτ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στα ελληνοτουρκικά, ανακάλυψε χθές οτι εάν η χώρα του είχε συμμετάσχει στο Β'Παγκόσμιο Πόλεμο, τα Δωδεκάνησα θα ανήκαν στην επικράτειά της".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "με καθαρά οθωμανικής νοοτροπίας "επιχειρηματολογία" ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετζεβίτ προέβη χθές σε μια περίεργη επίθεση φιλάις προς την χώρα μας χαρακτηρίζοντας "παρανοϊκούς" τους φόβους της Ελλάδας. Επεχείρησε δε να χαμηλώσει τους τόνους στη διμερή ένταση αφήνοντας κατά μέρος τις απειλές πολέμου και κάνοντας λόγο για άλλες κυρώσεις είς βάρος της Αθήνας που "διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων μαχητών"-τα οποία- "εντοπίστηκαν και γνωστοποιήθηκαν στις ΗΠΑ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "η δική του... εξήγηση για τις διαδοχικές υποχωρήσεις της κυβέρνησης Σημίτη στο θέμα των Υμίων, των S-300 και πιο πρόσφατα του Οτσαλάν προσέφερε χθές ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, δηλώνοντας οτι "οι Ελληνες μας φοβούνται σε βαθμό παράνοιας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "την απειλή οτι η Τουρκία ενδέχεται να απαγορεύση την διέλευση ελληνικών πλοίων απο τα στενά του Ελλησπόντου διετύπωσε εμμέσως ο πρωθυπουγός Μπουλέντ Ετσεβίτ μιλώντας προς την εφημερίδα "Στάρ" της Κωνσταντινουπόλεως. Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε τις γνωστές συκοφαντίες περί υπάρξεως στρατοπέδων του ΡΚΚ στην Ελλάδα και υπεστήριξε οτι η Ελλάς είναι σήμερα διχασμένη, διότι μέρος του πληθυσμού της δυσφορεί για την ανάμιξη της Χώρας στην υπόθεση Οτσαλάν".

    [5] Συνέντευξη Σημίτη

    "Η Τουρκία επιδιώκει την όξυνση και θέλει να πρασύρει σ'αυτήν και την Ελλάδα, η οποία όμως δεν πρέπει να παίξει σ'αυτό το "παιχνίδι", τονίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο σημερινό δεύτερο μέρος της συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο Κ. Σημίτης προειδοποιεί την Τουρκία οτι αν αποφασίσει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση, θα έχει απέναντί της τη διεθνή κοινότητα και μια αποφασισμένη Ελλάδα και βεβαιώνει οτι η χώρα μας δεν θα άρει το βέτο, που έχει θέσει στις χρηματοδοτήσεις προς την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός αρνείται οτι η κυβέρνηση έχει δεχθεί πιέσεις να αποκηρύξει το ΡΚΚ και χαρακτηρίζει "υποκριτική" τη στάση της Τουρκίας, η οποία, όπως εξηγεί, επιδιώξει να μας σύρει σ'εναν εφ'όλης της ύλης διάλογο. Ο κ. Σημίτης προσθέτει οτι η κυβέρνησή του δεν είναι μονόπλευρα προσανατολισμένη στην ΟΝΕ. Παραδέχεται οτι οι υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες δεν έχουν βελτιωθεί όσο θα ήθελε αλλά υπόσχεται σαφή βελτίωση μόλις ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει. Εκφράζει αισιοδοξία για μείωση της ανεργίας".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι δηλώσεις Σρέντερ για την ελληνική οικονομία, η πρώτη ημέρα του 5ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, η συνεχιζόμενη άνοδος τιμών - συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, οι αυξήσεις κεφαλαίων από Τράπεζες - εισηγμένες εταιρίες και η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δώρο Γερμανίας" από τον καγκελάριο Σρέντερ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ιστορική δήλωση Σρέντερ: Διαβατήριο για την ΟΝΕ! ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ενδιαφέρον για τη Σοφοκλέους από Morgan Stanley και Barring - Για πρώτη φορά στα χρονικά εξετάζουν τις ελληνικές μετοχές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο Σρέντερ μας άνοιξε την πόρτα της ΟΝΕ - Νέα Επιτροπή θέλουν Ελλάδα-Γερμανία".

    [7] Σρέντερ - ΟΝΕ - Ελλάδα

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Τον έπαινο και τα συγχαρητήρια του Γερμανού καγκελαρίου απέσπασε η ελληνική κυβέρνηση για "την δημοσιονομική πειθαρχία που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα". Ο κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ, με απόλυτο τρόπο τόνισε: "Πράγματι πληρούνται όλα τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Ολα έχουν γίνει όπως πρέπει". Η δήλωση - διαπίστωση αποκτά και "εσωτερική αξία", καθώς το μεσημέρι αρχίζει το 5ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 18 March 1999 - 15:52:29 UTC