Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-08-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/08/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Φορολογική πολιτική
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [5] Γενικές εισαγωγικές εξετάσεις
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο- Ανοδος

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, οι βάσεις των γενικών εισαγωγικών εξετάσεων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσοχή! "παπαγαλάκια". Νέες φούσκες λόγω πακέτου Σαντέρ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βόμβα μετρονίου. Αφύλακτοι τόνοι εύφλεκτων υλών κάτω από την Αθήνα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Με κάλυψη Σημίτη η επίθεση Πάγκαλου στον Γ. Παπανδρέου.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Κούρσα limit up ως το Σάββατο. Η ΔΕΘ και το πλαίσιο στήριξης δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.545 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Μπαράζ διορισμών εν όψει εκλογών.

    Η ΑΥΓΗ: Μπαλκόνι η ΔΕΘ με θέα το Μάρτιο. Εξαγγελίες Σημίτη χωρίς αλλαγή πολιτικής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διπλασιάζονται οι αγροτικές συντάξεις. Στον ΟΓΑ ο ειδικός φόρος των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Φοροαπαλλαγές και ρυθμίσεις χρεών. Οι τελικές αποφάσεις επικυρώνονται την Πέμπτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φωτιά 25% πάνω τα τέλη κυκλοφορίας. Παρά τις εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Οι θέσεις που "τρέχουν" από την 1η Σεπτεμβρίου. Ανοίγει ο νέος κύκλος προσλήψεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ουραγός του Πάπα. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ως πιστός εντολοδόχος του Βατικανού υποδεικνύει στον Πατριάρχη την σύγκλιση Πανορθόδοξου Συνόδου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βρέχει προσλήψεις. Μόνον στον χώρο της υγείας θα γίνουν 4.500, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3.509 θέσεις στο δημόσιο και 4.550 προσλήψεις στα νοσοκομεία μέσα στον Σεπτέμβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η κάθοδος των μορίων. Βάσεις: Πίνακες- συγκρίσεις των 10 τελευταίων ετών.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πλημμύρισε η Σοφοκλέους με 347 δισ.

    ΕΣΤΙΑ: Απαιτούνται ευφυείς χειρισμοί. Ελληνική διπλωματία έναντι Τουρκίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε αστερισμό παροχών. Φοροελαφρύνσεις, μέτρα υπέρ συνταξιούχων και ανέργων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βέτο ήταν και.. άρθηκε. Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ασανσέρ οι βάσεις στις 4 δέσμες. Πρώτες εκτιμήσεις από τις εξετάσεις.

    ΝΙΚΗ: " Γραικύλοι" κατά Πάγκαλο. Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ο πρώνη υπουργός Εξωτερικών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέο οδυνηρό χτύπημα στους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας μας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαφία στο πανεπιστήμιο. Συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος για το άσυλο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μαύρο" το νερό στο Κορδελιό.

    [2] Φορολογική πολιτική

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "σε φορολογικές ελαφρύνσεις και παροχές προς τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προχωρεί η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο, η κατάρτιση του οποίου ολοκληρώθηκε χθές. Το νομοσχέδιο θα εγκριθεί απο την Κυβερνητική Επιτροπή την Πέμπτη. Με ειδικές διατάξεις το υπουργείο Οικονομικών ρυθμίζει με ευνοϊκούς όρους τις εκκρεμείς υποθέσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ευ. Βενιζέλος ρυθμίζει με έκπτωση προσαυξήσεων ως 60% τις οφειλές ξενοδόχων και ιδιωτών προς τον ΕΟΤ".

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "ως προεκλογικό μπαλκόνι με ορίζοντα τον Μάρτιο του 2000 αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σημίτης θα επιχειρήσει να εξωραϊσει την κυβερνητική πολιτική, αποβλέποντας να "καλύψει" ταυτοχρόνως δύο στόχους. Αφενός να καθησυχάσει και να διαβεβαιώσει όσους έχουν πολλαπλώς ωφεληθεί απο την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας οτι θα παραμείνει σταθερός στην πορεία που έχει χαράξει και οτι η κυβέρνησή του αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την ένταξη στην ΟΝΕ. Αφετέρου όμως θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στα λαίκά κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί απο την πολιτική του, εξαγγέλλοντας μια σειρά απο "φιλολαϊκά μέτρα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "απο τη μία πλευρά, η κυβέρνηση οργιάζει με την κομματική προπαγάνδα περί φοροελαφρύνσεων και απο την άλλη αποφασίζει το βαρύ "χαράτσι" των τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, αρχίζει ελέγχους για την επιβολή προστίμων, αναδρομικά απο το 1993 για όσους δεν έχουν πάρει το σχετικό σήμα".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί για την κυβέρνηση το θέμα της αύξησης των συντάξεων, το οποίο μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, θα συζητηθεί εκ νέου απο το οικονομικό επτιελείο. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες η αύξηση των αγροτικών συντάξεων υπολογίζεται σε 10.000 δραχμές, με συνολικό κόστος περίπου 50 δις δρχ ενώ προβλέπεται και η αύξηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης απο την αρχή του επόμενου χρόνου. Το κόστος θα καλυφθεί απο τα έσοδα του Δημοσίου απο την φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι "μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων και τους βασικούς άξονες του κρίσιμου προϋπολογισμού του 2000 που θα οδηγήσει τη χώρα στην ένταξή της στην ΟΝΕ, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτη στην 64η ΔΕΘ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "παρά τις αρχικές διακηρύξεις "περί λελογισμένων παροχών" η κυβέρνηση φαίνεται να υποκύπτει ως ένα βαθμό, στις εκλογικές ανάγκες και προετοιμάζει μπαράζ ανακοινώσεων απο τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο. Σήμερα οι κκ Παπαντωνίου και Πάχτας εξειδικεύουν τα της κατανομής του πακέτου Σαντέρ, αύριο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας παρουσιάζει την κωδικοποίηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και με την ευκαιρία θα περιγράψει τα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιαγοράς και μεθαύριο Πέμπτη σε συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής αποφασίζονται τα φιλολαϊκά φορολογικά μέτρα, τόσο στην άμεση φορολογία όσο και στην έμμεση".

    [3] Χρηματιστήριο

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "η τεράστια ρευστότητα που καθημερινά επενδύεται στο ΧΑΑ εξασφαλίζει πλέον αδιατάρακτη ανοδική πορία για το Γενικό Δείκτη Τιμών. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το ένα τρίτο των διαπραγματευόμενων μετοχών κινήθηκε προς το ανώτατο επιτρεπτό όριο ανόδου με 347 δις δρχ όγκο συναλλαγών. Είναι ενδεικτικό οτι ο δείκτης των κατασκευαστικών εταιριών έκλεισε στο limit up, ενώ μόνο τα τραπεζικά χαρτιά δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την "τρελή" πορεία ανόδου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "η κατανομή των κονδυλίων του πραγματικά τεράστιου Πακέτου Σαντέρ που ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή απο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, είχε ως αποτέλεσμα τη νέα εκτίναξη του Δείκτη στο Χρηματιστήριο. Η προσδοκία για την εκτέλεση των μεγάλων έργων που έχουν προγραμματισθεί αλλά και το πλήθος των δράσεων, που δεν περιορίζονται μόνο στο σκέλος των εθνικών αναπτυξιακών υποδομών αλλά εκτείνονται σε όλους σχεδόν τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, αναθέρμαναν το γενικότερο επενδυτικό κλίμα".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "ημέρα των "λίμιτ απ" η χθεσινή στη Σοφοκλέους. Οι 113 απο τις 312 μετοχές έκλεισαν στο απόλυτο όριο ανόδου. Ο τζίρος "πέταξε" στα 350,7 δις δρχ και ο δείκτης στις 5.220,28 μονάδες. Το Χρηματιστήριο τόνωσε και την αγορά επαγγελματικών ακινήτων, αφού τόσο εισηγμένες εταιρίες όσο και άλλες που πρόκειται να διαβούν την πύλη του "ναού του κεφαλαίου" αναζητούν γραφεία, αποθήκες και άλλες εγκαταστάσεις ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σημειώνει οτι "δυναμικά άνοιξε και αυτή την εβδομάδα η Σοφοκλέους, καθώς το αμείωτο ενδιαφέρον των νεολλήνων την τροφοδότησε χθές με περίπου 350 δις δρχ σημειώνοντας αύξσηη του Γενικού Δείκτη κατά 1,48%. Ατμομηχανή και πάλι απετέλεσαν οι κατασκευαστικές εταιρίες που εξαργύρωσαν την κατανομή του Γ ΚΠΣ η οποία ως γνωστόν στρέφεται στα έργα υποδομής".

    [4] Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ``η τοποθέτηση Πάγκαλου, πάντως, μετέτρεψε από χτες, την ``άκαιρη, κακότεχνη και αποπροσανατολιστική συζήτηση`` για ένα μείζον ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, σε πεδίο αντιπαραθέσεων και μικροπολιτικών διαγκωνισμών. Η ``λογική`` που διαπνέει το άρθρο του πρώην υπουργού συνοψίζεται, ίσως, στο ``επιχείρησημ`` ότι ``η Ελλάδα ουδέποτε άσκησε βέτο`` και η χρήση του όρου είναι εντελώς καταχρηστική και υποκρύπτει σκοπιμότητες``.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ ``ευφυείς χειρισμοί`` πρέπει να είναι το κύριο ζητούμενο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας και τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργήσει στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών``.

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι ``μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η απρόσμενη ``παρέμβαση`` του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου πάγκαλου, στη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη χρηματοδότηση της Τουρκίας και το ελληνικό βέτο με άρθρο του στην εφημερίδα ``ΤΑ ΝΕΑ``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ``με ένα άρθρο καταπέλτη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Πάγκαλος τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στο κυβερνών κόμμα και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τόσο την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και όσους στην κυβέρνηση επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τις εκδηλώσεις συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό και να αλλάξουν ριζικά την εξωτερική πολιτική της χώρας εγκαταλείποντας πάγιες θέσεις και απόψεις``.

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι ``καθώς πληριάζει η ημερομηνία για το άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην Ελλάδα εντείνονται οι διαβουλεύσεις και πραγματιοποιούνται συσκέψεις για τη στάση στη χρηματοδότηση της Τουρκίας που θα κρατήσει η χώρα μας. Στη ``λεπτή`` στάση που αναμένεται να κρατήσει η Ελλάδα, προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στις εξαιρετικά σημαντικές, διαχωριστικές γραμμές, προστέθηκε και η άποψη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου που διατυπώνει την άποψη ``ανθρωπιστική βοήθεια ναί, αλλά μέχρι εκεί και μόνον``.

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ επισημαίνει ότι ``με την κάλυψη του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών, κ. Θ. Πάγκαλος, προχώρησε στη συγγραφή του πολύκροτου άρθρου του για ποιο λόγο είναι ανεύθυνοι, χαζοχαρούμενοι και επικίνδυνοι όσοι προτείνουν την ``άνευ όρων`` χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ε Ε``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι ``όσοι από την κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού πίστευαν ότι ο Θ. Πάγκαλος θα έμενε μόνο στα περίφημα δείπνα με τους βουλευτές και δεν θα προχωρούσε και σε σημόσια αντιπαράθεση με τον Γ. Παπανδρέου αλλά και με άλολους συντρόφους του, γελάστηκαν. Οχι μόνο ``ξαναχτύπησε`` με άρθρο του στα ``ΝΕΑ`` αλλά χρησιμοποιεί και απίστευτους χαρακτηρισμούς του τύπου ``γραικύλοι`` και ``ανιστόρητοι`` για όσους απότην κυβέρνηση απεργάζονται την άρση του βέτο της Ελλάδας στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο της Τουρκίας``.

    [5] Γενικές εισαγωγικές εξετάσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ``οι βάσεις πέφτουν στις χαμηλόβαθμες σχολές της Α` δέσμης στη Β` δέσμη και στη Γ` δέσμη. Πέφτουν πολύ μαλακά - ακόμη και οι βάσεις των Ιατρικών και των Νομικών τμημάτων. Ανεβαίνουν μόνο στις μεγάλες Πολυτεχνικές Σχολές της Α` δέσμης και στα τμήματα της Δ` δέσμης``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ``οικακές βαθμολογίες τωνυποψηφίων και ο μεγάλος αριθμός των εισακτέων (71.000) αναμένεται ότι θα ρίξουν τις βάσεις στις περισσότερες σχολές της τροτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πτώση από 50 έως 200 μόρια θα σημειώσουν οι βάσεις στις σχολές της πρώτης της δεύτερης και της τρίτης δέσμης. Εξαίρεση, η τέταρτη δέσμη, που θα εμφανίσει άνοδο από 50 έως 150 μόρια``.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι ``η ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα θα οδηγήσει τους υποψήφιους πλέον φοιτητές στη δική τους Ιθάκη... την ίδια στιγμή όμως οι ``ναυαγοί`` αυτού του ταξιδιού θ` αναζητήσουν μια σανίδα σωτηρίας, είτε με σκοπό να συνεχίσουν το δρόμο για την Ιθάκη είτε επανεξετάζοντας τους στόχους τους, ν` ακολουθήσουν μια νέα πορεία``.

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ ``ανεβοκατεβάσματα στην πορεία των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των Γενικών Εξετάσεων, που πρόκειται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας έως το τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης``.

    (Π. Ν.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η συνεχιζόμενη άνοδος τιμών-συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, η μεταβίβαση των ΚΑΕ στην Αγροτική Τράπεζα, οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και η κυριαρχία του γιέν στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Limit up ακόμη και στα τυφλά! - Η περιφέρεια οδηγεί σε συνεχή άνοδο το Χρηματιστήριο. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ρεκόρ limit up - Σε άνοδο όλοι οι τίτλοι εκτός τραπεζών - ΟΤΕ. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Μεγάλη συμφωνία και στη ναυτιλία - Σοφοκλέους: Προωθείται ταχύτατη πώληση των ΚΑΕ. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Το άλμα έφερε ρεκόρ και χρυσό στον τζίρο - Στις μετοχές της περιφέρειας το ενδιαφέρον. ''

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ``Επενδυτικό "ντελίριο"! - Χιονοστιβάδα εισροής νέων κεφαλαίων. ''

    [7] Χρηματιστήριο- Ανοδος

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: ``Με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις μετοχές της περιφέρειας ξεκίνησε χθες το χρηματιστήριο την εβδομάδα και παρά το γεγονός ότι 100 τίτλοι βρέθηκαν σχεδόν στο limit up ο γενικός δείκτης αυξήθηκε μόνο κατα 1,48% κλείνοντας στις 5.220,28 μονάδες. Οι θετικές αυτές επιδόσεις στηρίχθηκαν κατά μεγάλο μέρος και στο νέο ρεκόρ τζίρου στα 350,7 δισ. δρχ. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 31 August 1999 - 11:04:37 UTC