Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-03-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/03/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2]Χρηματιστήριο
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Εκλογές
  • [5] Βία στα σχολεία
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία του Χρηματιστηρίου, η προεκλογική εκστρατεία,οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η βία στα σχολεία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κρατικό Χρηματιστήριο. Διέσυραν το θεσμό και την οικονομία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Κουλοχέρη" έκαναν τη Σοφοκλέους! Ο Σημίτης μιλούσε στο Ζάππειο και οι άνθρωποί του τοποθετούσαν 120 δις!

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: 100 δις για την ομιλία του πρωθυπουργού. Νιάρχος: παγκόσμια πρωτοτυπία.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τα έχουν ΧΑΑμένα. Η Παρέμβαση έδωσε τον δείκτη, αλλά όχι και τα προσχήματα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΝΔ δείχνουν 3 γκάλοπ. Σημαντική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

    Η ΑΥΓΗ: Συσπείρωση και νίκη.Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εγκλωβίστηκαν κερδοσκόποι και Νέα Δημοκρατία. Αποφασιστική παρέμβαση στο Χρηματιστήριο από κυβέρνηση και υγιείς επιχειρηματίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στηρίζουν τα καλά χαρτιά επιχειρηματίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πρώτη η ΝΔ. Γκάλοπ της DATA R.C. δίνει προβάδισμα 1,14%.

    ΕΘΝΟΣ: Η μεγάλη ανατροπή και τι μπορεί να προδικάζει για το αύριο. Ξαφνικά αισιοδοξούν πάλι στη Σοφοκλέους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γενική "Επιστράτευση". Τέρμα στην κοροϊδία του Ελληνικού Λαού- οι καιροί απαιτούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκδίκηση στις κάλπες.Τη χαριστική βολή στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε το Χρηματιστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επεσαν οι μάσκες με το ράλι των 30 λεπτών. Μεγάλη παρέμβαση με δημόσιο χρήμα για τη στήριξη του Δείκτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΧΑΑ-ΧΑ-ΧΑ! Ξαφνικά η βουτιά γίνεται ανήφορος, καθώς ο Σημίτης... Ατυπο συντονιστικό συμβούλιο, για τη στήριξη των μετοχών.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αλλαγή σκηνικού με 5 κινήσεις στη Σοφοκλέους. Με 100 δις "γύρισε" ο δείκτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας Σημίτη.

    ΕΣΤΙΑ: Η αρχή του τέλους. Ανατρέπει τα πάντα η προχθεσινή ημέρα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύντονη στήριξη του ΧΑΑ. Κράτος και επιχειρηματίες αντέστρεψαν χθες την πτώση-Μέτρα τόνωσης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εγγύηση Κοινωνικής Πολιτικής.Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες το κοινωνικό πρό γραμμα της τετραετίας 2000-2004.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με 3 κινήσεις φρένο χθες στη βουτιά της Σοφοκλέους... και στοπ στους ελέγχους σε χρηματιστηριακές-ΕΛΔΕ. Αναγκάστηκε να παρέμβει η κυβέρνηση.

    ΝΙΚΗ: Παρέμβαση στο παρά 5'. Συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης- μεγαλοεπιχειρηματιών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αρχίζει "Νεοταξιτική" επέλαση. ΝΑΤΟΪΚΟΙ Μισθοφόροι στην Ελλάδα.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Διπλή ήττα για Καραμανλή από Σοφοκλέους και ...Τσιάρα!

    Η ΧΩΡΑ: Λεηλασία με εντολή Μαξίμου. Να μάθει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ποιοί "ήπιαν το αίμα" του κόσμου σε 5 λεπτά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαγική εικόνα η Σοφοκλέους! Ολοι αρνούνται τις παρεμβάσεις, αλλά... παρεμβαίνουν.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πρώτη στη βία η Θεσσαλονίκη. Ερευνα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στα σχολεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νευρικότητα και εντάσεις. Σημίτης: χθες, όσο μιλούσε, ο δείκτης σκαρφάλωνε υψηλότερα.

    [2]Χρηματιστήριο

    ΤΑ ΝΕΑ στο βασικό τους σχόλιο επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "μπορεί η χθεσινή αλλαγή κλίματος-έστω και την ύστατη στιγμή- να αναπτέρωσε κάποιες ελπίδες...Κανείς όμως δεν μπορεί να τρέφει την ψευδαίσθηση οτι οι παρεμβά σεις που επιχειρήθηκαν....προσφέρουν και οριστική λύση την κρίση της Σοφοκλέους. Γιατί πέρα από ευκαιριακές κινήσεις, όπως οι χθεσινές ,η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει και σοβαρότερες θεραπείες στις αδυναμίες του Χρηματιστηρίου".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά οτι "τονωτική ένεση στο κουρελιασμένο ηθικό των επενδυτών και ελπίδες για καλύτερες μέρες στο χρηματιστήριο δημιουργεί η χθεσινή σημαντική ανάκαμψη του γενικού δείκτη, ο οποίος έφθασε κάποια στιγμή να χάνει ποσοστό πάνω από 6% για να κλείσει τελικά με κέρδη- έστω και οριακά".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "ημέρα της μεγάλης ανατροπής μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί η χθεσινή για τη Σοφοκλέους. Μόλις μια ώρα πριν λήξει η συνεδρίαση ο Δείκτης κατρακυλούσε σημειώνοντας απώλειες πάνω από 6 ποσοστιαίες μονάδες. Μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης όμως με αλματώδη άνοδο, κατέγραψε κέρδη. Μάλλον δεν επρόκειτο για σύμπτωση οτι το 45λεπτο της μεγάλης ανατροπής συνέπεσε με την ομιλία Σημίτη στο Ζάππειο για την κοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "σε ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα μέσα και έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στην οδό Σοφοκλέους, διεξήχθη και η χθεσινή συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης κινήθηκε αρχικά πτωτικά, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού για το κοινωνικό πρόγραμμα του κόμματός του, ανέκαμψε και κινήθηκε για να κλείσει τελικά με θετικό πρόσημο".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "η μεγάλη ανατροπή που με αγωνία περίμεναν οι επενδυτές, συντελέστηκε χτες στη Σοφοκλέους σε ένα διάστημα μόλις πενήντα πέντε λεπτών. Ο γενικός δείκτης του Χρηματι στηρίου, που βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση, ξεκίνη σε μια φρενήρη κούρσα με αποτέλεσμα να σταθεί στο +1,23%. Ηταν η ώρα που ο πρωθυπουργός παρουσίαζε σε συνέντευξη τύπου το κοινωνικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "η συντονισμένη και μαζική παρέμβαση διέσωσε το Γενικό Δείκτη από ελεύθερη πτώση για δεύτερη συνεχή ημέρα, αλλά δεν καθησύχασε το επενδυτικό κοινό ούτε έπεισε οτι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαθέτει σχέδιο για την αναστροφή του κλίματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "σε "κουλοχέρη" μετέτρεψε χθες η κυβέρνηση το Χρηματιστήριο, όπου με τεχνητές αναπνοές και "κόλπα καζίνου" προσπάθησε-αν και όπως λεει δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία του - να ανατρέψει την ελεύθερη πτώση των τιμών και από το -6,3% ο δείκτης να κλείσει στο 0,24 με "κούρσα" των τραπεζών των ΔΕΚΟ και με τη συνδρομή "πράσινων" επιχειρηματιών".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "μια κομματικού χαρακτήρα περιοδεία στη Θράκη έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου να επανα βεβαιώσει, έστω με συγκρατημένο τρόπο, τις βασικές αρχές της "αναθεωρητικής" τακτικής του, όσον αφορά τους Ελληνες μουσουλμάνους, ενώ χαρακτη ριστικό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων οι "σκληροπυρηνικοί" της μειονότητας είναι το γεγονός οτι μουσουλμάνος δήμαρχος χαρακτήρισε ενώπιον του Γ. Παπανδρέου την Τουρκία "μητέρα πατρίδα"...

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει οτι "για υποψίες περί ύπαρξης μυστικών συμφωνιών της κυβέρνησης που θα οδηγούσαν την Αθήνα μετεκλογικά σε "άνευ όρων και εφ?όλης της ύλης διάλογο" με την Αγκυρα, έκανε λόγο σε ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες σε ημερίδα του κόμματος με θέμα "Ισχυροί στην Ευρώπη-Πρωταγωνιστές στα Βαλκάνια" ο κ. Καραμανλής επέκρινε την κυβέρνηση για "προχει ρότητες" και "πειραματισμούς" με τους οποίους "επιχειρείται σήμερα ο (ελληνοτουρκικός) διάλογος".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "το άτυπο μορατόριουμ που έχει υιοθετηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για την προεκλογική περίοδο, δεν ισοδυναμεί και με μορατόριουμ στις παρασκηνιακές επαφές και εξελίξεις αναφορικά με την περαιτέρω προσέγγιση στις διμερείς σχέσεις και τη διεύρυνση του διαλόγου επί θεμάτων χαμηλής πολιτικής, ο οποίος κατέληξε στην υπογραφή των εννέα συμφωνιών. Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, η Αθήνα εμμένει στην αναγκαιότητα επανεργοποίησης της επιτροπής των σοφών για την εξεύρεση νομοθετικού πλαισίου αναζήτησης λύσεων κατ' αρχήν στο θέμα της υφαλοκρηπίδας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε στην άμεση ίδρυση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά και στην αναβάθμιση του υπουργείου Εξωτερικών σε επιτελικό όργανο χάραξης της στρατηγικής της χώρας, του ΚΥΣΕΑ και της ΕΥΠ σε φορείς συντονισμού της εξωτερικής πολιτικής, ενώ παρουσιάστηκε επιφυλακτικός στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ο,τι αφορά την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου".

    [4] Εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "σαράντα πέντε τρισεκατομμύρια δραχμές για "επέκταση των μηχανισμών πρόνοιας" για την τετραετία 2000-2004 υποσχέθηκε χθες ο πρωθυπουργός, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τη μάχη των εκλογών της 9ης Απριλίου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "μια ημέρα ραγδαίας πτώσεως των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν αρκετή για να ανατρέψη πλήρως και το πολιτικό σκηνικό. Ηταν αρκετή για να αποκαλύψη την ανικανότητα της Κυβερνήσεως Σημίτη, τις τεράστιες αδυναμίες της πολιτικής της και την ανεπάρκεια των περισσοτέρων μελών της. Μέσα σε μια ημέρα, το ΠΑΣΟΚ απογυμνώθηκε. Και όλα δείχνουν οτι χάνει τον έλεγχο των εξελίξεων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "τη ...δεοντολογία στον προεκλογικό αγώνα ανακάλυψε ξαφνικά η κυβέρνηση. Στη χτεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τους όρους προβολής των πολιτικών κομμάτων επισημάνθηκαν φαινόμενα παρανομίας από υποψήφιους βουλευτές, απέναντι στα οποία η "Διακομματική θα είναι αυστηρή" -όπως δήλωσε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι "τρία τελευταία γκάλοπ αποδεικνύουν τη σημαντική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα και καταδεικνύουν οτι στη Νέα Δημοκρατία φυσάει αέρας νίκης. Η δημοσκόπηση της "DATA R.C." δίνει την πρωτοπορία στη ΝΔ, ενώ και τα στοιχεία άλλων δύο σφυγμομετρήσεων παρέχουν σαφέστατες ενδείξεις για την αναμφισβήτητη άνοδό της. Και τα τρία γκάλοπ προβάλλουν το γεγονός της διαρροής ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και πιστοποιούν αύξηση της δύναμης ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ και Συνασπισμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "μέχρι σήμερα γενική ήταν η εντύπωση πως η εκλογική αναμέτρηση είχε το χαρακτήρα "ντέρμπι" με το ΠΑΣΟΚ να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Αν κρίνουμε από τις εξελίξεις των τελευταίων δέκα ημερών το "εκσυγχρονισμένο" ΠΑΣΟΚ έχασε το όποιο πλεονέκτημα και η ΝΔ αρχίζει να προβάλλει σαν το "φαβορί" της δύσκολης αναμέτρησης".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 7 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου από την εταιρία DATA R.C. για λογαριασμό της ΝΔ την αναδεικνύει πρώτο κόμμα με διαφορά 1,14% από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αθροιστικά το ποσοστό των δύο κομμάτων, σε σχέση με παλαιότερη δημοσκόπηση, αυξάνεται εντυπωσιακά".

    [5] Βία στα σχολεία

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "εξαπλώνεται το κύμα βίας στη σχολική κοινωνία. Εξι στους δέκα μαθητές δηλώνουν ότι στη σχολική τους ζωή εκδηλώνονται φαινόμενα βίας, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και που διενεργεί, για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εθνικού Συμβουλίου Νεότητας, η εταιρία "Βι Πι Αρ Σι".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "μάρτυρες περιστατικών σωματικής και λεκτικής βίας στο χώρο των σχολείων τους έχει υπάρξει το 60,1% των μαθητών, ενώ απειλές, βρισιές, ξυλοδαρμοί και συμπλοκές μεταξύ μαθητών είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές φαινομένων βίας στη σχολική ζωή. Πάντως το 86,6% των μαθητών δηλώνουν οτι δεν υπήρξαν ποτέ θύματα βίας στο σχολείο και το 75,5% οτι δεν συμμετείχαν ποτέ σε οποιοδήποτε βίαιο περιστατικό μέσα στο σχολείο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με τίτλο "Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η βία στα σχολεία" προσθέτει οτι "έξι τους δέκα μαθητές πιστοποιούν την ύπαρξη φαινομένων βίας στο σχολείο, σύμφωνα με έρευνα για τη βία στη σχολική ζώνη που διενεργήθη για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "βία, ναρκωτικά και ίχνη ρατσισμού συνθέτουν την ελληνική "ζούγκλα του μαυροπίνακα", όπως αυτή σκιαγραφείται σε έρευνα μεταξύ μαθητών λυκείου που παρουσιάσθηκε χθες. Εξι στους δέκα μαθητές λυκείου έχουν γίνει μάρτυρες ξυλοδαρμών μέσα στο σχολείο τους, το 11,6% δηλώνει οτι έχει πέσει θύμα σωματικής ή λεκτικής επίθεσης, ενώ ένας στους έξι μαθητές στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει δει επίθεση με αυτοσχέδια ή άλλα όπλα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά οτι "θεατές περιστατικών βίας γίνονται οι Ελληνες μαθητές, καθώς περισσότεροι από τους μισούς διαπιστώνουν τέτοια φαινόμενα στη σχολική τους ζωή. Οι ξυλοδαρμοί, οι βρισιές αλλά και η σεξουαλική παρενόχληση εμφανίζονται με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στη σχολική ζωή και κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοστάτες των επεισοδίων αποδεικνύονται εξωσχολικά άτομα, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη αποδεικνύεται η συνύπαρξη Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών μέσα στο σχολείο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι "το 66% μαθητών δηλώνει οτι τουλάχιστον μια φορά παρακολούθησε περιστατικά βίας μέσα στον σχολικό χώρο. Η ύπαρξη της βίας ή η πλαστική μεταφορά εικόνων βίας στη σχολική καθημερινότητα αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. "Ψυχραιμία, δεν γίναμε ακόμη Αμερική" απαντούν οι ειδικοί, τονίζοντας πάντως οτι η κρίση στο σχολείο "αντικατοπτρίζει μια βαθύτερη κοινωνική κρίση γιατί τα παιδιά απλά παίζουν τους μεγάλους".

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μη παρέμβαση με υπέρ-στήριξη!... από την κατάρρευση του -6,2% στο +0,24% το Χρηματιστήριο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ετσι "γύρισε" η Σοφοκλέους. Φθηνές πολλές μετοχές. Τι συνέβη το τελευταίο ημίωρο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ναι στις... επεμβάσεις! Χωρίς καμιά παρέμβαση γύρισε ο δείκτης απο το -6% στο +0,24%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χοντρό παιχνίδι με τα νεύρα των επενδυτών, ενώ ο Θ. Καρατζάς βλέπει ευκαιρίες για αγορές".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Πακέτο μέτρων και 1 τρις.(!) για στήριξη. Η Σοφοκλέους σε τροχιά ανάκαμψης.

    [7] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Ειδικό και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για ένα μικρό σχετικά αριθμό μετοχών, κυρίως υψηλής κεφαλαιοποίησης εκδηλώθηκε χθες στο Χρηματιστήριο, την ώρα περίπου που ξεκινούσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για την κοινωνική πολιτική. Αποτέλεσμα ήταν να αντιστραφεί μια θεαματική πτώση που είχε αγγίξει το -6,66% σε άνοδο στο τέλος της συνεδρίασης, η οποία και έκλεισε με θετικό πρόσημο +0,24%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 17 March 2000 - 10:29:43 UTC