Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους
  • [3] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι τίτλοι των βασικών πρωτοσέλιδων θεμάτων στις πρωινές και απογευματινές εφημερίδες είναι οι εξής:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εμπρηστής το κράτος. Μία επιστολή που στάλθηκε το 1990 από Αυστριακή και μια παρερμηνεία του Συντάγματος για τα καμένα, αφήνουν τεράστια ερωτηματικά. Τελικά, ποιός θα σώσει τα τελευταία δάση μας από τις φλόγες της ανευθυνότητας;

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Λευκό μητρώο με... 65 καταδίκες. Με απίστευτη απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης. Επανέρχονται υπάλληλοι καταδικασμένοι για λαθρεμπόριο, απάτες, κλοπές κ.λ.π.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ασυλία τέλος. Ξεσπάθωσαν και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Θύελλα αντιδράσεων, μετά τα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εθνική καταστροφή. Καραμανλής: Η Ελλάδα πληρώνει την ανικανότητα της κυβέρνησης. Αποσπασματική και φτωχή η βοήθεια στους πυροπαθείς. Τις παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών ζητάει ο Εβερτ.

    Η ΑΥΓΗ: Εγιναν στάχτη τα σχέδια πρόληψης. Ανοιχτά μέτωπα φωτιάς σε 30 περιοχές. Δεν φταίνε μόνον οι ακραίες καιρικές συνθήκες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο πακέτο προσλήψεων στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Αυστηρές εντολές Γιαννίτση στους αρμόδιους Οργανισμούς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κίνδυνος ευρω-χάους. Σοβαρά προβλήματα μετάβασης στο νέο νόμισμα-καθυστερεί η Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί για την 1η Ιανουαρίου 2001.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στα ύψη οι βάσεις. Με το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Τα άνω του 18 απολυτήρια, θα παίζουν βασικό ρόλο για τις θέσεις στις καλές σχολές.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλαξε η Ελλάδα μέσα σε 10 ημέρες. Β. Πελοπόννησος-Σάμος-Φθιώτιδα-Πήλιο-Πίνδος-Θάσος. Χωριά καταστράφηκαν-παρθένα δάση νεκρώθηκαν-εκπληκτικά τοπία εξαφανίστηκαν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ηξεις-αφήξεις πως να δημοψηφίσεις;. Αλλαγή ρότας από την Εκκλησία στο θέμα του δημοψηφίσματος για τις ταυτότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν έχει τέλος ο τραγέλαφος. Ανεύθυνοι υπουργοί χωρίς τσίπα κοιτάζουν να σώσουν τις καρέκλες τους δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα. Αφού κάηκε η Ελλάδα, ανακάλυψαν ότι είναι χρήσιμα, τα ρωσικά αεροσκάφη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μυστικά για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Πανελλαδικές Εξετάσεις: από 20 έως 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μισθοί με δύο ταχύτητες. Δημόσιο: Βαθιά τομή για χιλιάδες θεσμοθετημένες θέσεις. Και αμοιβές με κριτήρια ιδιωτικού τομέα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εγινε...Τούρκος ο Γκ. Φερχόιγκεν. Ο Επίτροπος επικρίνει σκληρά την Αγκυρα. Πέντε σκληρούς όρους θέτει η Ευρώπη.

    ΕΣΤΙΑ: Ούτε μία παραίτησις; Τους έχει αλλοιώσει το μεδούλι της εξουσίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε εγρήγορση για νέες φωτιές. Φόβοι επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών κατά το Σαββατοκύριακο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μαύρο καλοκαίρι. Σε ύφεση οι πυρκαγιές, αλλά η ανησυχία παραμένει. Κ. Σημίτης: "Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στο σύνολό του".

    ΤΑ ΝΕΑ: Μέρες λειψυδρίας για τη μισή Ελλάδα. Αισιοδοξία μόνο για την Αττική.

    ΝΙΚΗ: Οι άνθρωποι του σκότους "διώκουν" τον ..Χριστόδουλο. Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Αρχιεπίσκοπος στη Νάξο. Οπισθοχώρηση για τη συλλογή υπογραφών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενοχος η κυβερνητική πολιτική για τις πυρκαγιές.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ποιός φταίει; Ο κακός σας ο καιρός!...Οργή από τις μεγάλες καταστροφές. Φόβος για τρίτο κύμα φωτιάς.

    Η ΧΩΡΑ: Τώρα φταίνε....τα μελτέμια! Πολιτικό έγκλημα καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σήμερα 1.500 προσλήψεις. Μετά την αναζωπύρωση των πυρκαγιών, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πύρινο μέτωπο κυβέρνησης εργαζομένων για τη διευθέτηση του χρόνου απασχόλησης. Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο "Αττίλας"...γιορτάζει την επέτειο στα Στροβίλια. Εκδηλώσεις μίσους από το καθεστώς Ντενκτάς για την 15η Ιουλίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ: Για πόσο ακόμη? Αλλα ένα δραματικό 24ωρο στα πύρινα μέτωπα.

    [2] Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους

    Στο βωμό του καθήκοντος έπεσαν σήμερα δυο από τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας που μαζί με τους πυροσβέστες ηρωικά δίνουν τις τελευταίες ημέρες τη δική τους μάχη για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων. Πρόκειται για τον επισμηναγό Ιωάννη Μυλωνά, 41 ετών και τον ανθυποσμηναγό Ιωάννη Καρασάββα, 25 ετών, χειριστές του μοιραίου πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 που κατέπεσε και συνετρίβη στις 6.55 το πρωί στην Αργαλαστή Πηλίου. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε κάνει επιτυχή ρήξη νερού και στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το σημείο λόγω των καπνών συνετρίβη πάνω σε πλαγιά. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 111 πτέρυγα μάχης στην Αγχίαλο. Ο κυβερνήτης του είχε 5.000 ώρες πτήσης.

    [3] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: Διάλογος με Τουρκία και για το Αιγαίο. Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου αποκαλύπτει τους όρους των συνομιλιών.

    ΕΞΠΡΕΣ: Αρχίζει τώρα το παζάρι... ΓΣΣΕ και ΠΑΣΚΕ τάχθηκαν αντίθετες σε οιαδήποτε ρύθμιση θίγει δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να υπαναχωρήσει και διευκρινίζει ότι δέχεται διάλογο μόνο για εποικοδομητικές προτάσεις.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ετσι θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Νέα μισθολόγια με σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας.

    ΚΕΡΔΟΣ: Πάνω ο δείκτης στα ίδια ο τζίρος. Διστακτικές εντολές από ξένους θεσμικούς.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εισροή ξένων κεφαλαίων ανεβάζει τη Σοφοκλέους. Μεγάλα ονόματα του επενδυτικού κατεστημένου στη χρηματαγορά.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Sunday, 16 July 2000 - 9:30:58 UTC