Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-09-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/09/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Πετρελαϊκή κρίση
  • [03] Συνέντευξη Παπαντωνίου
  • [04] Παιδεία
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Χρηματιστήριο
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Πετρελαϊκή κρίση

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση, η πορεία του Χρηματιστηρίου, το Κυπριακό, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μαύρα μαντάτα ...για το "μαύρο χρυσό". Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν προβλέπει μείωση των τιμών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι βάσεις της οργής. Τη νύχτα ή αύριο το πρωί η ανακοίνωσή τους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Χάρτες της προδοσίας. Τα "νέα σύνορα" της Κύπρου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις στα μέτρα της Βάσως. Διορισμένες επιτροπές θα κρίνουν τους υποψήφιους με το νέο σύστημα.

    Η ΑΥΓΗ: Καίνε τα ρεκόρ πετρελαίου και δολαρίου. Ανεβαίνει το δημόσιο χρέος, ανησυχία για τον πληθωρισμό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φρένο Σημίτη στα διαπλεκόμενα. Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο πρωθυπουργός.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναγκαίες οι αυξήσεις μισθών λόγω δολαρίου και πετρελαίου. Ενισχύεται ο κίνδυνος να ανατραπούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χωρίς Δώρο Χριστουγέννων. Κυβερνητικές αλχημείες με τα λεφτά των εργαζομένων.

    ΕΘΝΟΣ: Στη μάχη 65.000 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το θρήσκευμα πέρασε στην ...ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ηφαίστειο κυβέρνηση - κόμμα. Τρέμουν τους διαφωνούντες στο ΠΑΣΟΚ - Επιχειρούν να τους τρομοκρατήσουν και να τους φιμώσουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: οι νέες θέσεις μονίμων - εποχικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τούτο το χειμώνα άμα τον πηδήσουμε...Καύσιμα: Ο Γιάννος συνιστά ψυχραιμία και βλέπει καλά νέα την άνοιξη.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Διωρησμοί καθιγιτόν με βαθμώ 11! Κατέβασαν τις βάσεις πρόσληψης μετά την αποτυχία του '98.

    ΕΣΤΙΑ: Ανέφικτοι οι Ολυμπιακοί. Διαπιστώνει με δέος η αποστολή του Σύδνεϋ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη. Στα 37 δολάρια το πετρέλαιο -Μόνη λύση η μείωση φόρων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συμμαχία ΓΣΕΕ - εργοδοτών ενάντια στην "Ευελιξία".

    ΤΑ ΝΕΑ: Οχι στις πιέσεις για αυξήσεις λόγω πετρελαίου. Ο Γιάννος Παπαντωνίου μιλάει στα ΝΕΑ.

    ΝΙΚΗ: Βολή κατά Μιλόσεβιτς. Η ΕΕ ανοιχτά υπέρ της αντιπολίτευσης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πολιτική πρόταση πάλης για τη λαϊκή εξουσία.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Οι αντάρτες της ΝΔ. Ενας ένας στη Ρηγίλλης .Τους απειλεί ανοιχτά.

    Η ΧΩΡΑ: Ερχεται καταιγίδα στην τσέπη μας. Δολάριο και πετρέλαιο βάζουν φωτιά στις τιμές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πρόωρη συνταξιοδότηση. Κοινή πρόταση ΓΣΕΕ και Βιομηχάνων για έξοδο όσων έχουν 10.500 ένσημα, χωρίς όριο ηλικίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αλμυρά" φοιτητικά ενοίκια. Γαύδος: άνοιξε το νηπιαγωγείο- αύριο οι βάσεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ποιοί παίζουν με την υγεία. Ερευνα της "Μ": γιατί νοσεί η υγεία στη βόρεια Ελλάδα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βαλκανικής εμβέλειας το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Πετρελαϊκή κρίση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "έναν ακόμη "δύσκολο χειμώνα" αναμένει ο Γιάννος Παπαντωνίου αλλά πιστεύει ότι από τους πρώτους μήνες του 2001 η αγορά πετρελαίου θα ομαλοποιηθεί και το ευρώ θα ανακάμψει. Η οικονομία αντιστάθηκε στην κρίση, εκτιμά η κυβέρνηση, αλλά δεν θέλει να ...ακούσει για κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις στο εσωτερικό. Σήμερα, όμως Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης και Βερελής συζητούν για τον έλεγχο των τιμών στα πρατήρια καυσίμων και στις μεταφορές".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ο κλοιός στον οποίον βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή οικονομία γίνεται μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο ασφυκτικός. Χθες, πετρέλαιο και δολάριο πραγματοποίησαν νέο ρεκόρ. Ο "μαύρος χρυσός" άγγιξε τα 35 δολάρια ανά βαρέλι - ρεκόρ δεκαετίας- με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προβλέπει και περαιτέρω αύξηση των τιμών".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "θερμός" εκτιμάται, ότι θα είναι ο χειμώνας, καθώς το "ράλλυ" του δολαρίου και του μαύρου χρυσού δημιουργεί ασφυκτικές πληθωριστικές τάσεις. Οπως αναφέρεται στην τελευταία Εκθεση για την πορεία της παγκοσμίου οικονομίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία θα δημοσιοποιηθή την προσεχή εβδομάδα, αναμένεται αύξησις των τιμών του πετρελαίου, λόγω του επερχομένου χειμώνα των χαμηλών επιπέδων των αποθεμάτων και των ισχυρών ρυθμών αναπτύξεως της παγκοσμίου οικονομίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι "μαύρα μαντάτα" για το "μαύρο χρυσό" φέρνει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα συνεχιστεί, εκτιμά το ΔΝΤ, κάνοντας σαφές σε ό,τι μας αφορά, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο δίμηνο".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "το εκρηκτικό κοκτέϊλ του αργού πετρελαίου και του δολαρίου που πετούν προς τα ύψη βάζει "μπουρλότο" στις τιμές. Στον ορίζοντα διαγράφεται μπαράζ ανατιμήσεων για το σύνολο σχεδόν των προϊόντων και των υπηρεσιών. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δέος την επερχόμενη καταιγίδα που απειλεί άμεσα τη σύγκλιση με τις οικονομίες των άλλων χωρών - μελών της ΟΝΕ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "η μείωση της φορολογίας καυσίμων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προβάλλει πλέον ως ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της ολοένα κλιμακούμενης κρίσης του πετρελαίου, που εξακολουθεί να πυροδοτεί αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, η κρίση και οι αυξήσεις που αυτή προκαλεί σε τιμολόγια, ναύλα και προϊόντα, επαναφέρουν δραματικά στο προσκήνιο τον πληθωρισμό, ο οποίος απειλεί να σκαρφαλώσει ξανά στα επίπεδα των αρχών του '99 ενισχυόμενος και από τους εποχικούς παράγοντες".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ, "εναλλακτικές...ύσεις στο ενδεχόμενο "επιμονής" των δύο μετώπων, δολάριο και μαύρος χρυσός να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, θα αναζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών σε σύσκεψη, με στόχο να χαλιναγωγήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "λίγες ώρες ακόμη θα διαρκέσει η αγωνία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που κυριολεκτικώς έχουν κρεμαστεί από τον κομπιούτερ του υπουργείου Παιδείας. Οριστικά αύριο δίνονται στη δημοσιότητα οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ τόσο των αποφοίτων Ενιαίου Λυκείου όσο και των αποφοίτων παλαιοτέρων ετών που διαγωνίζονται με το σύστημα των Δεσμών".

    [03] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    "Την πρόθεση της κυβέρνησης να αντισταθεί σε πιέσεις για αυξήσεις τιμολογίων σε διάφορες υπηρεσίες-φορτηγά, ταξί κλπ- εξαιτίας του πετρελαίου τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννος Παπαντωνίου" σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. "Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για να ελεγχθούν οι τιμές και να αντιμετωπισθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας στο κύκλωμα των καυσίμων, όπως αυτά που οδηγούν στις μεγάλες διαφορές τιμών στα πρατήρια. Διαβεβαιώνει, εξάλλου, ότι οι φορολογικές απαλλαγές δεν θα θιγούν, ενώ οι αυξήσεις το 2001 θα είναι 2,5% πάνω από τον πληθωρισμό".      

    [04] Παιδεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "απόψε χωρίς αμφιβολία είναι η νύχτα της σφαγής των αριστούχων αλλά και νύχτα άδικης σφαγής και πολλών άλλων μαθητών που έπεσαν στην γκιλοτίνα του συστήματος Αρσένη. Οπως από την πρώτη στιγμή έγραψε Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ, το σύστημα αυτό επέτρεψε τη δημιουργία κυκλωμάτων με αλλοίωση βαθμολογιών είτε απευθείας από καθηγητές είτε μέσω τρίτου χεριού".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "η αγωνία των υποψηφίων φοιτητών, η πλέον παρατεταμένη και επώδυνη από καταβολής του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, βρίσκεται κοντά στο τέλος. Ο υπουργός Παιδείας βεβαίωσε ότι μέχρι αύριο θα έχουν αναρτηθεί στα σχολεία οι πίνακες με τις βάσεις. Πάντως τα 100.000 παιδιά που διαγωνίστηκαν θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ακραία όρια αγωνίας μέχρι τέλους".

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "οι πυρετώδεις εργασίες των τελευταίων ημερών στο υπουργείο Παιδείας για την ανακοίνωση των εφετινών βάσεων των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ τερματίζουν αύριο-καθυστερημένα οπωσδήποτε- την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Ακολουθούν την Πέμπτη η αποστολή και η ανάρτηση στα λύκεια όλης της χώρας των καταλόγων με τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση". 

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς χαρακτήρισε την Κύπρο γεωπολιτική υπόθεση του τουρκικού κόσμου και ισχυρίσθηκε προκλητικά ότι ο ίδιος δεν εποφθαλμιά ελληνοκυπριακά εδάφη. Ο Ραούφ Ντενκτάς παρουσιάστηκε ένθερμος υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής φιλίας και πρόσθεσε ότι μια τέτοια φιλία απαιτεί αναγνώριση του δικαίου, όπως είπε, των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκυπρίους, ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά προκλητικά ότι το Κυπριακό θα λυθεί μονό εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδεχθεί ότι δεν είναι κυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "με τη δημιουργία νέων τετελεσμένων στην Κύπρο, η τουρκοκυπριακή πλευρά κλιμακώνει τις απαιτήσεις της, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συνομιλίες στη Ν. Υόρκη, που όπως όλα δείχνουν οδηγούν σε μια "λύση" συνομοσπονδίας για το Κυπριακό. Μια λύση, η οποία θεωρείται χειρότερη και από τη διχοτόμηση, καθώς με αυτόν τον τρόπο η Αγκυρα, αποκτά τη δυνατότητα ελέγχου και στο νότιο τμήμα του νησιού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "παρά την απογοήτευση που έχει προκαλέσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η περιβόητη δήλωση του ΓΓ των Ην. Εθνών και παρά τις δυσκολίες που εγείρει η στάση και οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, οι συνομιλίες στη Ν. Υόρκη εισήλθαν από Χθες σε βάθος και ουσία, με το εδαφικό να βρίσκεται στο επίκεντρο. Πληροφορίες από τη Ν. Υόρκη αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές συζητούν ήδη επί συγκεκριμένης πρότασης στο εδαφικό επί χάρτου που έχει ετοιμάσει ο Αλβαρο ντε Σότο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά ότι "λύση - πακέτο για το Κυπριακό, με καταστρεπτικές για τον Ελληνισμό ιδέες προωθούν οι Αμερικανοί σε απόλυτη ταύτιση με τον ΟΗΕ και με τη σιωπηρή συναίνεση των Γλ. Κληρίδη και Κ. Σημίτη".  

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "με νέα τετελεσμένα στην Κύπρο, οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν στην εγκατάσταση τρίτου φυλακίου στην περιοχή της γραμμής αντιπαράταξης στο κατεχόμενο χωριό Αχερίτου στην περιοχή Αμμοχώστου, ο Ρ. Ντενκτάς επιδεικνύει την αδιαλλαξία του, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την ανοχή του ΟΗΕ, ενώ ο τέταρτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ν. Υόρκη".

    [06] Χρηματιστήριο

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "με απώλειες της τάξης του 1,38% ξεκίνησε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, ο οποίος από την αρχή κινήθηκε πτωτικά, για να κλείσει τη χρηματιστηριακή συνεδρίασης στις 4.146,38 μονάδες. Ισχνός ήταν και ο όγκος των συναλλαγών, που περιορίστηκε στα 73, 576 δις δρχ σε επίπεδα αισθητά χαμηλότερη σε σύγκριση με τον ικανοποιητικό ημερήσιο τζίρο των προηγούμενων συνεδριάσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "με σημαντικές απώλειες, της τάξης του 1,38% ξεκίνησε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, που κινήθηκε ευθύς εξαρχής πτωτικά, για να κλείσει τη χρηματιστηριακή συνεδρίαση στις 4.146,38 μονάδες. Πάντως, ενθαρρυντικό θεωρείται το γεγονός ότι το κλείσιμο του ΓΔΤ δεν απείχε σημαντικά από το υψηλότερο επίπεδο που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "το τοπίο στη ΝΔ είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό. Και οι πρώτες εκρήξεις ήρθαν Χθες μετά τις αποκαλύψεις του "Κ" για τους 23 (τουλάχιστον) βουλευτές της ΝΔ που αναζητούν αρχηγό. Το θέμα απασχόλησε για πρώτη φορά Χθες στις επίσημες συσκέψεις της Ρηγίλλης, και μάλιστα συζητήθηκε εκτενώς τουλάχιστον σε δύο συνάξεις".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "ένας ανελέητος πόλεμος νεύρων διεξάγεται στους κόλπους της ευρύτερης φιλελεύθερης παράταξης εν όψει του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ. Φήμες, διαρροές και δηλώσεις πολιτικών στελεχών αλλά και τεχνοκρατών προσαρμόζονται στη λογική παραπλάνησης και κλονισμού του πολιτικού ηθικού των "αντίπαλων πόλων" της Κεντροδεξιάς".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "η εξωτερική πολιτική της χώρας και τα οργανωτικά της ΝΔ αποτελούν τα δυο κύρια θέματα της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ που συνέρχεται σήμερα. Με τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ξεκινά κατ΄ ουσίαν και η προσυνεδριακή περίοδος, καθώς θα εγκριθούν η διαδικασία της εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και ο χρόνος της επαναβεβαίωσης των εγγραφών των μελών". 

    ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ερχονται οι επιπτώσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συναγερμός. Ανησυχία από τη νέα πτώση του ευρώ και την άνοδο του πετρελαίου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κρίση διαρκείας προβλέπει το ΔΝΤ. Καύσιμα: Εντείνεται η παγκόσμια αγωνία για την ξέφρενη πορεία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μέτωπο εργοδοτών-εργαζομένων κόντρα στον κοινωνικό διάλογο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Κλίμα αβεβαιότητας. Η Σοφοκλέους δείχνει αντοχή στη δυσμενή διεθνή συγκυρία".

    [08] Πετρελαϊκή κρίση

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Σε κατάσταση εγρήγορσης βρίσκονται η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς ενισχύονται οι πιθανότητες να συνεχιστεί η ιπτάμενη πορεία των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της Παγκόσμιας Οικονομίας (World Economic Outlook) συμπεριλαμβάνει την άκρως απαισιόδοξη πρόβλεψη για νέες αυξήσεις στις τιμές του "μαύρου χρυσού" τους αμέσως προσεχείς μήνες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 19 September 2000 - 16:24:06 UTC