Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-09-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/09/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Πετρελαϊκή κρίση
  • [03] Παιδεία
  • [04] Χρηματιστήριο
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Καύσιμα

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η πετρελαϊκή κρίση ,η πορεία του Χρηματιστηρίου ,τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο κλεφτοπόλεμος της βενζίνης. Τι λέει η κυβέρνηση. Τι απαντούν οι πρατηριούχοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βάσεις: Ολονύκτιο παζάρι. Που κυμαίνονται ανά σχολή. Κυκλώματα, χάκερς και άλλοι επιτήδειοι παίζουν με την αγωνία των παιδιών.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αίσχος. Ωμή παρέμβαση Σημίτη-Γιώργου για ανατροπή του Μιλόσεβιτς. Σκύψαμε πάλι το κεφάλι σε ΗΠΑ - κομισάριους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπλόκο στις 15.000 μονιμοποιήσεις. Το ΑΣΕΠ θα ελέγξει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου.

    Η ΑΥΓΗ: Σκοτεινό ταμείο με τις ευλογίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τα δύο κόμματα ψήφισαν τις ιδιωτικοποιήσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι προτάσεις για αυξήσεις. Το πετρέλαιο οδηγεί σε επανεξέταση της εισοδηματικής πολιτικής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αδικούνται οι αριστούχοι. Από το πρωί στα σχολεία οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    ΕΘΝΟΣ: Κατάσταση ανάγκης. Πιέζουν πετρέλαιο, δολάριο-τώρα και η ΓΣΕΕ..

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Και μετά μιλάνε για τις ...στρακαστρούκες της ΑΘήνας. Ανοχύρωτες οι Ολυμπιάδες τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλλάζει αιφνιδίως ο πολιτικός χάρτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανατροπές μισθών-τιμών λόγω πετρελαίου. Πιέσεις για αυξήσεις πέραν του 3% στον ιδιωτικό τομέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Επίδομα και πλαφόν. Καύσιμα: έκτακτα μέτρα παίρνει η κυβέρνηση.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εκτακτα μέτρα για το πετρέλαιο. Πυρο- σβεστικές ρυθμίσεις για αγρότες και χαμηλο-συνταξιούχους.

    ΕΣΤΙΑ: Στα σκουπίδια η μεγάλη ευκαιρία. Ευρωπαϊκή Ημέρα "Χωρίς Αυτοκίνητο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με ρυθμιστή το πετρέλαιο...Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναχαιτίσει το κύμα ανατιμήσεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παγώνουν τα καύσιμα. "Καπέλο" στη βενζίνη 1 στα 4 πρατήρια, με στοιχεία του ΙΝΚΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οδηγός βάσεων. Ανακοινώνονται σήμερα. Πώς θα βρείτε σε ποιά Σχολή περάσατε.

    ΝΙΚΗ: Μόνος του ο Γιαννίτσης. Η κυβέρνηση "κατάφερε" να απομονωθεί Από ΓΣΕΕ- ΣΕΒ.

    Νέα Ελλάδα: Σκάνδαλο στο Αιγαίο. Δαπανήθηκαν δις για άχρηστο εξομοιωτή πτήσεων στα F-16.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργή για την ωμή επέμβαση κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Δωράκι θέρμανσης. 50.000 ενίσχυση. Για 1.000.000 νοικοκυριά.

    Η ΧΩΡΑ: Παρασκήνιο με Ντόρα. Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα της "Χ".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επιδοτούνται αγρότες και οι χαμηλόμισθοι. Συναγερμός στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα καύσιμα και λήψη εκτάκτων μέτρων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δύναμη γένους θηλυκού. Τρίτη Ολυμπιονίκης η Γιάννα Χατζηιωάννου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ετοιμη η ΑΧΕ της Εκκλησίας. Εχει ήδη πάρει έγκριση του συνεγγυητικού του ΧΑΑ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αρνείται την πολιτική ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα η αντιπολίτευση.

    [02] Πετρελαϊκή κρίση

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση, εξαιτίας της πετρελαϊκής καταιγίδας που ξέσπασε στη διεθνή αγορά καυσίμων, δρα πυροσβεστικώς προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις στο μέτωπο των τιμών και να κερδίσει χρόνο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Χθες επέβαλε πάγωμα των τιμών των βενζινών, μέχρι την επόμενη εβδομάδα, αφήνει για αργότερα την επιβολή ανώτατων ορίων στις τιμές των καυσίμων και σήμερα πιθανώς να ανακοινώσει πρωτοβουλίες εξοικονόμησης ενέργειας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 50.000 δρχ σε χαμηλο-συνταξιούχους και χαμηλόμισθους αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ θα επιβάλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, αν η κρίση του πετρελαίου επιδεινωθεί. Το κόστος των μέτρων υπολογίζεται σε 150 δις δρχ. Κατηγορηματικός ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποκλείει μείωση της φορολογίας και νέες αυξήσεις σε ταξί και φορτηγά και ελπίζει στις πολιτικές πιέσεις κατά των πετρελαιοπαραγωγών χωρών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "καθώς η πετρελαϊκή κρίση και οι συνακόλουθες ανατιμήσεις των καυσίμων και άλλων προϊόντων πιέζουν τα λαϊκά εισοδήματα, η κυβέρνηση αγωνιά μήπως εκδηλωθούν κοινωνικές εκρήξεις ανάλογες αυτών που έχουν ήδη ξεσπάσει στη Δυτική Ευρώπη και παίρνει τα μέτρα της: με πρωθυπουργική εντολή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας συζητεί σχέδιο για την ανακούφιση των οικονομικώς ασθενεστέρων τάξεων, το οποίο περιλαμβάνει καταβολή εκτάκτου βοηθήματος στους χαμηλόμισθους με τη μορφή επιδόματος στους χαμηλόμισθους με τη μορφή επιδόματος, επιβαρυνομένου του προϋπολογισμού κατά 60 δις δρχ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "αδύναμη ν' αντιδράσει στη λαίλαπα του δολαρίου και των καυσίμων που πλήττει την ελληνική οικονομία, εμφανίζεται η κυβέρνηση, καθώς βλέπει τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται στα ύψη. Οπως προέκυψε Από τις χθεσινές συσκέψεις των συναρμοδίων υπουργών, δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, παρά μόνο απειλές ελέγχων ,νουθεσίες για να μην επεκταθούν οι επιπτώσεις σε άλλα προϊόντα πλην των καυσίμων, αλλά και μόνιμη επωδός ότι δεν μπορεί να μειωθεί περαιτέρω ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα".

    [03] Παιδεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "αύριο θα αναρτηθούν στα σχολεία της χώρας οι ονομαστικοί πίνακες με τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τόσο με το παλιό όσο και με το νέο σύστημα. Οι βάσεις εισαγωγής που ανακοινώθηκαν σήμερα αποδεικνύουν πόσο τρωτό και άδικο ήταν το νέο σύστημα, μια και οι αριστούχοι έμειναν εκτός της σχολής της πρώτης προτίμησής τους. Η πρόσφατη ρύθμιση Ευθυμίου να ξεμπλοκάρει τον συνωστισμό αριστούχων αλλά δεν θα μετριάσει την οργή των φετινών υποψηφίων που είδαν τα 19άρια τους να πηγαίνουν χαμένα".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "επιτέλους ,τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Ανακοινώθηκαν το πρωί και μεταδίδονται Από ραδιοφώνου και Από τηλεοράσεως οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογική Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), που τραβούν την ...ανηφόρα. Οι ονομαστικοί κατάλογοι των επιτυχόντων θα έχουν φθάσει το αργότερο έως αύριο το βράδυ σε όλα τα σχολεία της επικράτειας".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "τελειώνει επιτέλους σήμερα η αγωνιώδης αναμονή χιλιάδων υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρωί, το υπουργείο παιδείας ανακοινώνει τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και τα ονόματα των εισακτέων, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι βάσεις στις σχολές μεγάλης ζήτησης θα εκτιναχθούν στα ύψη. Χθες, πάντως, πραγματοποιήθηκε και το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της φετινής σχολικής χρονιάς, με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων, καθηγητών και δασκάλων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι "ολοήμερο και ολονύκτιο παζάρι στήθηκε γύρω Από παράγοντες στο υπουργείο Παιδείας Από τα γνωστά κυκλώματα που προσπαθούν κάθε χρόνο να προμηθευτούν πιο νωρίς τις βάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, που ενδιαφέρουν χιλιάδες οικογένειες. Σήμερα στις 10 το πρωί, το υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει επισήμως την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τόσο για τους τελειόφοιτους όσο και για τους απόφοιτους".

    [04] Χρηματιστήριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "ευχάριστο ξάφνιασμα επεφύλασσε Χθες το Χρηματιστήριο, καθώς, παρά τη διεθνή αρνητική διεθνή συγκυρία λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών του πετρελαίου αλλά και την καθοδική κίνηση που είχαν τα χρηματιστήρια της Ασίας, η Σοφοκλέους κινήθηκε με άνοδο στο +0,43% για να κλείσει στις 4.164,39 μονάδες".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "με μικρά κέρδη, της τάξης του 0,43% τερμάτισε τη χθεσινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους και διαμορφώθηκε στις 4.164,39 μονάδες. Παρά την αρνητική επίδραση των συνεχών ανατιμήσεων του "μαύρου" και "πράσινου χρυσού" και τη συνεχιζόμενη διόρθωση στις κεφαλαιαγορές του εξωτερικού ο ΓΔΤ βρήκε εκ νέου το δρόμο προς το θετικό πρόσημο, μετά τη χτεσινή πτώση κατά 1,38%".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "καλή συμπεριφορά επέδειξε χθες η χρηματιστηριακή αγορά, παρά το δυσμενές αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η άνοδος του πετρελαίου και του δολαρίου. Το επίπεδο των 4.100 μονάδων αποδεικνύεται ισχυρό σημείο στηρίξεως της αγοράς".

    Η Νέα Ελλάδα ισχυρίζεται ότι "η εντυπωσιακή άνοδος του κλαδικού δείκτη των τραπεζών και οι ρευστοποιήσεις στη μεσαία κεφαλαιοποίηση χαρακτήρισαν τη χτεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ. Ωστόσο η νευρικότητα που επικράτησε και χτες στη Σοφοκλέους άφησε μια "στυφή" γεύση, καθώς επαναλήφθηκε το φαινόμενο των προηγούμενων συνεδριάσεων: τα κέρδη της τάξης του 20% κρίνονται ικανοποιητικά και οδηγούν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "συνεχίστηκε και χθες σε άγριους μάλιστα τόνους, η χρονίζουσα κόντρα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΠΟΛΑΝ Αντώνη Σαμαρά. Αυτή τη φορά "χειρών αδίκων" ήρξατο ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αντί να πάει στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ που γινόταν στη Ρηγίλλης προτίμησε να κατηφορίσει μέχρι την ..Βουλή για να υποστηρίζει στην επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος την πρότασή του για την Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας".

    Το ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "στη δίνη των εσωκομματικών προβλημάτων της ΝΔ στροβιλίστηκε Χθες η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Ρηγίλλης, απόντος του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προτίμησε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης, "στήνοντας" τον Κ. Καραμανλή".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "οι εσωκομματικές εκλογές, η εξέλιξη των εθνικών θεμάτων και η πορεία προς το Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο, ήταν τα κύρια αντικείμενα στα οποία επικεντρώθηκε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε χτες υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή και κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκε εφορευτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Τζανή Τζανετάκη, για τις εσωκομματικές εκλογές".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "πρόγευση" Από την εσωκομματική αντιπαράθεση που θα ακολουθήσει ενόψει του συνεδρίου έδωσε η χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών. Στην πραγματικότητα φάνηκαν οι διαφορετικές επιδιώξεις των αντιμαχόμενων ομάδων μπροστά στο συνέδριο και επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση της Ντ. Μπακογιάννη να παρέμβει αποφασιστικά στα εσωκομματικά πράγματα ως "ο άλλος πόλος".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "αναταράξεις προκαλεί και πάλι στη ΝΔ η δραστηριότητας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, οι επαφές με στελέχη ανά την Ελλάδα για να ισχυροποιηθεί και η πρότασή της να ψηφίσουν για το Συνέδριο τα νεοεγγραφόμενα μέλη. Η πρόταση της κ. Μπακογιάννη απερρίφθη γιατί έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό. Αλλά και η απουσία του κ. Μητσοτάκη Από τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι είχε αντικείμενο τα εθνικά θέματα, έδωσε λαβή στα παράκεντρα της εξουσίας για σχόλια κατά της ενότητας του κόμματος".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "κατοστάρι ή μαραθώνιος: ο Πρωθυπουργός κ. Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου κατά τη σημερινή τους συνάντηση θα πρέπει να διαλέξουν αγώνισμα. Η διακριτική τους ευχέρεια, ωστόσο , είναι εξαιρετικά περιορισμένη, δεδομένου ότι - όπως όλα δείχνουν - είναι ισχυρές οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι της Αγκυρας για γρήγορη πρόοδο του ελληνοτουρκικού διαλόγου ως προς τα ζητήματα του Αιγαίου".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "προκλητικός και αδιάλλακτος παραμένει ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, παρά τις ευνοϊκές εξελίξεις που σημειώνονται για το ψευδοκράτος του. Ο Τουρκοκύπριος αρχηγός εξακολουθεί να αγνοεί όχι μόνο τον Γλαύκο Κληρίδη, την παρουσία του οποίου στη Ν. Υόρκη δεν την υπολογίζει, αλλά και τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο, στον οποίο φέρεται σαν να είναι γιουσιουφάκι του".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ επισημαίνει ότι "μένει να αποδειχθεί αν ο Ισμαήλ Τζέμ ελίχθηκε στη Ν. Υόρκη αποδεχόμενος την ελληνική πρόταση για τη συζήτηση των επιχειρησιακών στρατιωτικών ΜΟΕ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας εν όψει της εταιρικής σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, που θα αποτελέσει το κρίσιμο τεστ για την πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "υπό τη σκιά των δηλώσεων Ανάν, που δημιούργησαν νέα αρνητικά τετελεσμένα στο Κυπριακό και των προκλητικών δηλώσεων των κκ Ντενκτάς και Ετσεβίτ, θα συναντηθούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Σημίτη τόσο για τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ όσο και για την πορεία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που συνεχίζονται στη Ν. Υόρκη".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "το καλό κλίμα που επικράτησε στις συναντήσεις Τζέμ-Παπανδρέου στη Ν. Υόρκη, έδωσε την ευκαιρία στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να επαναφέρει, όπως υποστηρίζει ο τουρκικός Τύπος, ένα ολοκληρωμένο "πακέτο" Από εννέα προτάσεις για το ζήτημα του Αιγαίου, που είχε πρωτοεμφανίσει στον Ελληνα ομόλογό του κατά τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αδυναμία παρέμβασης...Η κυβέρνηση για τους κινδύνους Από την άνοδο πετρελαίου-δολαρίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε μέγγενη η διεθνής οικονομία. Αγωνία στις αγορές Από το πετρέλαιο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μέτρα στήριξης των εισοδημάτων. Σταθερές οι τιμές για μια εβδομάδα με συμφωνία κυρίων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ούτε συζήτηση" για αυξήσεις λόγω της πετρελαϊκής κρίσης. Σταθερές για μια εβδομάδα ακόμη οι τιμές των υγρών καυσίμων".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Πάει πίσω ο νόμος για τις κατασκευαστικές. Λόγω ενδοκυβερνητικών διαφωνιών".

    [08] Καύσιμα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Με "δεμένα χέρια" ουσιαστικά, η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δυσμενή για την οικονομία συγκυρία, που συνθέτουν η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου και η ανατίμηση του δολαρίου και ελπίζει σε συντονισμένη διεθνή παρέμβαση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου χθες απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση της φορολογίας στα καύσιμα και κατέστησε σαφές ότι η μόνη παρέμβαση που μπορεί να γίνει είναι οι έλεγχοι στην αγορά, προκειμένου οι ανατιμήσεις να περιοριστούν στην αγορά του πετρελαίου και να μην επιβαρυνθεί το κόστος παραγωγής και ο πληθωρισμός".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 20 September 2000 - 13:33:48 UTC