Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Παιδεία
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] Οικονομία
  • [05] Διαπλοκή
  • [06] Σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πορεία της οικονομίας, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η διαμάχη Κράτους-Εκκλησίας και η διαπλοκολογία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επικίνδυνα επιπόλαιοι!

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μολυσμένα κρέατα! Βαριές καταγγελίες ότι δίνουν "τρελό βοδινό" στους καταναλωτές, χωρίς έλεγχο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Νέφος Θανάτου στη Δυτ. Αττική. Η υψηλότερη τιμή σε διοξίνες που μετρήθηκε ποτέ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κομπίνα στις "καλές" σχολές. Εισαγωγές από το παράθυρο σε Ιατρική- Πολυτεχνείο.

    Η ΑΥΓΗ: Αμήχανη η Αθήνα στις πιέσεις της Αγκυρας. Η Τουρκία αξιοποιεί την ενδοκυβερνητική διγλωσσία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επιδημία διαφθοράς σε όλη τη χώρα. Τι αποκάλυψαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καταργείται το απόρρητο στις απολαβές δημοσίων υπαλλήλων. Δύο αποφάσεις της "Επιτροπής Δαφέρμου" ανατρέπουν τα ισχύοντα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στραγγίζει η τσέπη μας. Ανήμπορη η κυβέρνηση να προστατεύσει το οικογενειακό εισόδημα.

    ΕΘΝΟΣ: Ανοίγει το δημόσιο Σάββατο και απογεύματα. Σχέδιο τριών φάσεων αρχίζει το Νοέμβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το...ανεμογκάστρωμα του Δημήτρη συνεχίζεται! Ενώ ο Κ. Καραμανλής κερδίζει έδαφος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κραδασμοί στην οικονομία. Δέσμια του δολαρίου η πορεία της οικονομίας, αλλά οι κυβερνώντες...σφυρίζουν αδιάφορα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ερχεται λιμενόσημο με πρόσχημα τις άγονες γραμμές. Θεσπίζεται ειδικό τέλος στα εισιτήρια των πλοίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 6 δίκες εξπρές. Καθυστερούν χρόνια-Εντολή Σημίτη σε Σταθόπουλο. Φάλκον, Οτσαλάν, Μινόαν, Δύστος, Ρικομέξ, γέφυρα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Νέο ωράριο στο Δημόσιο από Νοέμβρη.

    ΕΣΤΙΑ: Ξεφεύγει η οικονομία. Η "διατηρησιμότης" τίθεται σε κίνδυνο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο σημείο μηδέν πάλι η Παιδεία. Επί των "ερειπίων" Αρσένη, ο κ. Ευθυμίου θέτει τον θεμέλιο λίθο για νέα μεταρρύθμιση..

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ενίσχυση 120 δις δρχ στα χαμηλά εισοδήματα. Στη συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου αποφασίστηκε.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πολιτική θύελλα για τα Πόθεν Εσχες. Αιχμές και από τις δύο πλευρές. Αγρια κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για Καραμανλή.

    ΝΙΚΗ: Χάθηκαν οι οικονομίας μιας γενιάς. Βουλευτές όλων των κομμάτων κατά του Θωμαδάκη.

    Νέα Ελλάδα: Ανασχηματισμός ισορροπιών!Δείγμα καλής θέλησης στους υπουργούς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εκκληση για αγωνιστική αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Σάλος για την ...εταιρία του! Ξεγυμνώθηκε βρίζει, αλλά δεν απαντά. Τι έργα έκανε;

    Η ΧΩΡΑ: Το Μαξίμου πετάει τη λάσπη του Σωκράτη. Χέρι-χέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τους υπαλλήλους του Κόκκαλη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Να "τρέξει" η Δικαιοσύνη. Εντολή Σημίτη στο Μ. Σταθόπουλο για νομοθετική ρύθμιση που αφορά σε πολύκροτες υποθέσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σύμβολο ενότητας των Ελλήνων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] Παιδεία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ριζικές αλλαγές με ορίζοντα διετίας, στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, προαναγγέλλουν οι αντικαταστάσεις στελεχών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις οποίες προέβη αιφνιδιαστικά χθες ο αρμόδιος υπουργός κ. Π. Ευθυμίου. Οι παραιτήσεις των κ. Θ. Εξαρχάκου και Μιχ. Κασιωτάκη, στενών συνεργατών του κ. Αρσένη και βασικών συντελεστών της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και η αντικατάστασή τους από τους κ Στ. Αλαχιώτη και Αλ. Δημαρά, οι οποίοι διόρθωσαν τα "κακώς κείμενα" και είχαν επικρίνει το δόγμα των πολυεξετάσεων και των πολλών μαθημάτων, προοιωνίζεται πλήρη ανατροπή και επαναξιολόγηση επί νέας βάσεως της εκπαιδευτικής πολιτικής".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "τις παραιτήσεις των προέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι) και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας (ΚΕΕ), έκανε χτες δεκτές ο υπουργός Παιδείας, κ. Ευθυμίου, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε τη συγκρότηση "Επιτροπής Παιδείας" από διακριμένες προσωπικότητες της εκπαίδευσης. Εργο της θα είναι η επεξεργασία θεμάτων για το ουσιώδες περιεχόμενο της εκπαίδευσης, έτσι ώστε να προαχθεί ο αναγκαίος διάλογος για τους στόχους της Παιδείας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "το μήνυμα ελήφθη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μετά και το χθεσινό συλλαλητήριο των μαθητών, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να διορθώσουν τα "κακώς κείμενα" της "ταλαιπωρημένης", από τις συνεχείς βελτιωτικές ή μη παρεμβάσεις, εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".

    [03] Ελληνοτουρκικά

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "το περιεχόμενο της σύντομης συνομιλίας Σημίτη-Ετζεβίτ, όπως και η επανάληψη από την πλευρά του τούρκου πρωθυπουργού των παγίων θέσεων της Αγκυρας για τα "πολλά και περίπλοκα" προβλήματα στο Αιγαίο και την ανάγκη έναρξης ενός διμερούς διαλόγου για την επίλυσή τους, δεν αποτέλεσαν σε καμία περίπτωση έκπληξη για την Αθήνα, ούτε μετέβαλαν σε τίποτε το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τον τελευταίο καιρό".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "η κυβέρνηση συνιστά...υπομονή μέχρι να φέρει καρπούς η στρατηγική της "βήμα προς βήμα" προσέγγισης με την Τουρκία και, ταυτόχρονα, δηλώνει πίστη στις αποφάσεις του Ελσίνκι και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας. Στο μεταξύ, συνεχίζει να εκφράζει την ικανοποίησή της, γιατί η Νομική Υπηρεσία του ΝΑΤΟ αναγνώρισε ότι τα ελληνικά μαχητικά μπορούν να πετούν πάνω από την Ελλάδα".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "η Αγκυρα επιχειρεί να μετακυλίσει στην Αθήνα την ευθύνη για την πρόσφατη ένταση στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης στο Αιγαίο και για τη διαφαινόμενη περίοδο ψυχρότητας στις διμερείς σχέσεις. Στην επιδίωξή της αυτή είναι φυσικό να εκμεταλλεύεται την αμηχανία με την οποία αντιδρά η ελληνική πλευρά, καθώς και το φαινόμενο ενδοκυβερνητικής διγλωσσίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι "την πιό ψυχρή περίοδο στις μεταξύ τους σχέσεις από την εποχή της έναρξης της περίφημης "διπλωματίας των σεισμών" διανύουν Αθήνα και Αγκυρα και τίποτα πλέον δεν θυμίζει το θετικό κλίμα των προηγουμένων μηνών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "αμηχανία, επιφυλακτικότητα αλλά και απογοήτευση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα σε Αθήνα και Αγκυρα την επομένη της συνάντησης των κ.κ. Σημίτη και Ετζεβίτ στα Σκόπια, η οποία επισημοποίησε το χάσμα που εξακολουθεί να χωρίζει τις χώρες ένθεν και ένθεν του Αιγαίου Πελάγους".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "αρνητικό κλίμα καλλιεργούν τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, έτσι ώστε δημιουργείται η εντύπωση ότι αναζητείται τρόπος να χρεωθεί στην Αθήνα η μετάβαση σε μια περίοδο ψυχρότητας στα ελληνοτουρκικά, τη στιγμή ομως που, από την άλλη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, αναφερόμενος στη σύντομη συνομιλία που είχε προχθές με τον Κ.Σημίτη, κάνει λόγο για "πολύ πιο ήπιο κλίμα σε σχέση με το παρελθόν".

    [04] Οικονομία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "τρομακτική επίθεση στην τσέπη των εργαζομένων και των συνταξιούχων αποτελεί η ξέφρενη κούρσα των τιμών του δολαρίου και του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη κατρακύλα του ευρώ. Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει την κατάσταση και περιορίζεται σε ευχολόγια".

    Σύμφωνα με τον ΛΟΓΟ "η ασταμάτητη κατάρρευση του ευρώ στις διεθνείς αγορές, είχε σαν συνέπεια να ανέβει σε νέα δυσθεώρητα επίπεδα ρεκόρ το δολάριο έναντι του ελληνικού νομίσματος, με συνέπεια το αμερικανικό νόμισμα να πωλείται πλέον από 412 έως 417 δραχμές για τα μικρότερα ποσά. Η άνοδος του δολαρίου και η διατήρησή του πάνω από τις 400 δρχ. έχει "παγώσει" το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς βλέπει να ανατρέπονται οι προβλέψεις του για τον πληθωρισμό, το δημόσιο χρέος και το ισοζύγιο πληρωμών".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "γράφουμε "μέχρι χθες", διότι ήδη χάνεται και ο έλεγχος της οικονομίας. Οι κυβερνώντες επικαλούνται την διεθνή κρίση, την αλματώδη άνοδο του πετρελαίου και την φρενήρη ανατίμηση του δολλαρίου που ήδη έφθασε στις 415 δραχμές. Αλλά η επιχειρηματολογία τους είναι σαθρή. Πράγματι κλονίζεται η οικονομία από την διεθνή κρίση, αλλά το ερώτημα είναι σε ποιό βαθμό φταίει μόνον αυτή".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "συγκυριακό φαινόμενο χαρακτήρισε την έκρηξη στην τιμή του δολλαρίου, (το οποίο θα πωλείται σήμερα προς 416,1 δραχμές), ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την συνάντηση που είχε χθες, με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Στο μεταξύ συνεχίστηκε και χθες η πτώση του Ευρώ, έναντι του δολλαρίου και του γιέν, στις διεθνείς χρηματαγορές έως και σε νέα ιστορικά χαμηλά ρεκόρ λόγω απουσίας στο κοινό ανακοινωθέν -μετά την λήξη των εργασιών της συνάντησης της G20- οποιασδήποτε αναφοράς για ενδεχόμενη νέα συντονισμένη παρέμβαση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών με στόχο την στήριξή του".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "εκρηκτικό μείγμα δημιουργούν για την οικονομία η ανατίμηση του δολαρίου, αλλά και των διεθνών τιμών πετρελαίου, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία του δολαρίου και του πετρελαίου το έτος 2001.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι "έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η επιταχυνόμενη άνοδος του δολαρίου, καθώς οι επιπτώσεις της στην πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι δυσμενέστατες και απειλούν να τινάξουν στον αέρα όλες τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις για τις εξελίξεις των μακροοικονομικών δεικτών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "από το κακό στο χειρότερο πάει η εθνική μας ΟΙκονομία. Ολες οι επιμέρους δυσμενείς συγκυρίες των τελευταίων ημερών, δημιουργούν κραδασμούς και έντονους τριγμούς στην Οικονομία, ενώ έντονη είναι η ανησυχία τόσο των επιχειρηματιών, όσο και των απλών πολιτών, από τις απίστευτες αυξήσεις, κυρίως, στην τιμή του δολαρίου και στα καύσιμα".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "αγωνία προκαλεί στις διεθνείς χρηματαγορές αλλά και στην κυβέρνηση η πορεία του ευρώ. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, τις τελευταίες επτά ημέρες πραγματοποίησε τρία αρνητικά ρεκόρ έναντι του δολαρίου. Ετσι, από την ημέρα της γέννησής του έχει χάσει το 28% της αξίας του έναντι του αμερικανικού νομίσματος και το 33% έναντι του γιέν. Στην Ελλάδα, η κατρακύλα του κοινού νομίσματος με το οποίο είναι συνδεδεμένη η δραχμή, καθώς και η διατήρηση σε ιστορικά υψηλά επίπεδα των διεθνών τιμών των καυσίμων, πυροδοτούν τον πληθωρισμό, διευρύνουν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και δυσχεραίνουν την επίτευξη των στόχων του νέου προϋπολογισμού".

    [05] Διαπλοκή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με την επισήμανση ότι η "διαπλοκολογία έχει ημερομηνία λήξης", ο πρωθυπουργός επιχείρησε και χθες να ελαχιστοποιήσει τις εντυπώσεις που και στο εσωτερικό του κόμματός του έχουν δημιουργηθεί για τις σχέσεις "διαπλοκής" στελεχών του ΠΑΣΟΚ με οικονομικά συμφέροντα. Ο κ. Σημίτης που συναντήθηκε χθες με 10 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος -τη δεύτερη κατά σειρά συνάντησή του με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- αναγνώρισε ότι το κλίμα στην πολιτική ζωή είναι νοσηρό".

    Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει ότι "σε αναδίπλωση και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται ο Κ. Σημίτης, ύστερα από τις εξελίξεις που διαμόρφωσαν οι καταγγελίες της ΝΔ για διαπλοκή, η κοτερολογία, το ναυάγιο και η επαναφορά στην πολιτική του '96, που ορίζει το σύνθημα "όλοι μαζί". Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τώρα ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ώστε να πείσει τους κορυφαίους υπουργούς ότι εννοεί πραγματικά τη συστράτευση και δεν υπεκφεύγει εξαιτίας της άσχημης κατάστασης που βρίσκεται προσωπικά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "μέχρι και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ομιλούν περί διαπλοκής και σοβαρά κρούσματα διαφθοράς του κράτους. Εντοπίζουν δε επέκταση των φαινομένων αυτών και στην επαρχία. Γνώστης όλων αυτών των διαπιστώσεων που παίρνουν και τη μορφή καταγγελιών είναι από χθες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός".

    [06] Σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ ισχυρίζεται ότι "με φραστικά πυροτεχνήματα "περί παιδιών του διαβόλου", ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συνεχίζει τον...ανένδοτο και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες θα πραγματοποιηθεί πάση θυσία. από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος, μετά την αποχώρησή του, δέχθηκε τις έμμεσες βολές του Αρχιεπισκόπου".

    Κατά τη ΧΩΡΑ "την πάγια θέση της Εκκλησίας να μη συμβιβάζεται σε θέματα πίστεως επανέλαβε χθες στο κήρυγμά του, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "στα διχαστικά του "κηρύγματα" και τη μισαλλοδοξία επέστρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χτες, καλώντας σε πνευματικό πόλεμο τους πιστούς κατά των απίστών, κάνοντας κάθε ελπίδα για εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις με την Πολιτεία να είναι ανύπαρκτη, αφού υπήρξε ιδιαίτερα οξύς, επικριτικός και ακραίος, ρίχνοντας τις βολές του κατά των κυβερνώντων, χαρακτηρίζοντάς τους...ανθρώπους του διαβόλου".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ευάλωτη η οικονομία. όπως επισημαίνει στην τριμηνιαία έκθεσή του το ΙΟΒΕ".

    ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: "Η Ελλάς στην "Εταιρία των Ανατολικών Ινδιών" Γιατί ο Κ. Σημίτης φοβάται τώρα τους Σωκρ. Κόκκαλη και Σπ. Λάτση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Υπάρχουν επίορκοι πολιτικοί, αλλά...Αποκλειστική συνέντευξη Κ. Σκανδαλίδη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ο δείκτης κρύβει το δράμα. Επτά νέα αρνητικά ρεκόρ σε ισάριθμούς δείκτες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα ρεκόρ του δολαρίου διογκώνουν το έλλειμμα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σφαγή στην περιφέρεια.Η Διεθνής συγκυρία "σύμμαχος" των ισχυρών".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ υποστηρίζει ότι "η δυσμενής συγκυρία που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές λόγω δολαρίου-πετρελαίου, αποδεικνύεται απροσδόκητος, αποτελεσματικός σύμμαχος των ισχυρών χαρτοφυλακίων, που προσπαθούν ν αλλάξουν τη "ρότα" στη Σοφοκλέους και να οδηγήσουν τους μικροεπενδυτές στα blue chips, σπρώχνοντας σε ουσιαστική απαξίωση τα "μικρά" χαρτιά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 27 October 2000 - 18:29:39 UTC