Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-11-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/11/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Ολυμπιάδα 2004
  • [03] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Εργασιακά
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] Επιτόκια

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η επιστολή της Γιάννας Αγγελοπούλου στη ΔΟΕ, τα εργασιακά, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και η ομιλία της υπουργού Εσωτερικών είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Λάβετε φάγετε. Αρχισε το μεγάλο φαγοπότι για το 2004.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις 5.000 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τις ανήγγειλε χθες βράδυ η Βάσω.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ανοίγει ο φάκελος Οτσαλάν. Αθώα η "Αθηναϊκή".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δραματικές αλλαγές στις συντάξεις. Τι προτείνεται για να σωθούν τα ταμεία. Περισσότερα χρόνια στη δουλειά-μαχαίρι στην πρόωρη έξοδο.

    Η ΑΥΓΗ: 61% "Ναι" στο 35ωρο. Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για λογαριασμό του Υπ. Εργασίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαζικές προσλήψεις στους δήμους. Τι ανακοίνωσε η Βάσω στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Θα ζούμε στην Ελλάδα σε συνθήκες Σαχάρας! Εφιαλτικές επιστημονικές προβλέψεις για το κλίμα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αθρόες προσλήψεις στους δήμους. Δεκτά από τη Βάσω τα αιτήματα των Δημάρχων.

    ΕΘΝΟΣ: Στο πόδι 30.000 νέοι για την Πυροσβεστική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ωσει...Οδαλίσκες τον "έγλειψαν" χθες. Θερμή υποδοχή από τους πολιτικούς "μας" στον Γιλμάζ που μας είπε ΚΛΕΦΤΕΣ!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κρύφτηκε ο Σημίτης για την τραγωδία. "Ούτε 80 νεκροί δεν φθάνουν για να αισθανθεί την ανάγκη απολογίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τους έπνιξαν για δεύτερη φορά. Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τη μνήμη των 81 νεκρών του "Εξπρές Σάμινα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γάντι Σημίτη για τα εργασιακά. "Θέλουμε συναίνεση, προχωράμε και χωρίς".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εμφύλιος υπουργών. ΔΕΗ-ΕΑΒ. Σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων με επιπτώσεις στην κυβερνητική συνοχή.

    ΕΣΤΙΑ: Ετσι χάθηκε το όραμα. Δεν "κεφαλαιοποιούμε" τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε λάθος δρόμο οι ρυθμίσεις στο εργασιακό. Υπεραπασχόληση με υποαμοιβή δείχνουν οι έρευνες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 8 στους 10 υπέρ του κοινωνικού διαλόγου. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε ο Τ. Γιαννίτσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαζέψτε τον! Επίθεση Γιάννας στον Καναδό υπονομευτή. Ολη η επιστολή στη ΔΟΕ για το 2004.

    ΝΙΚΗ: 35ωρο ζητάει ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Κόντρες στο ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά.

    Νέα Ελλάδα: Πολιτική Μητσοτάκη. Σε υπερκομματικό ρόλο ο επίτιμος της ΝΔ. Υποδέχθηκε Γιλμάζ και μεταβαίνει σε Αγκυρα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η κυβέρνηση θέλει κουκούλωμα του εγκλήματος.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Υστατο μήνυμα. Υπάρχει κανείς; 25 καυτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις. Για την εταιρία του εργολάβου.

    Η ΧΩΡΑ: Λαϊκή οργή κατά του Σημίτη για τα εργασιακά. Εντονες αντιδράσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκτός μάχης το ΕΚΑΒ. Δεκάδες επείγονται περιστατικά δεν εξυπηρετήθηκαν εγκαίρως και χτες.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανησυχία στα σχολεία. Λήστεψαν μαθητές-μεταφέρεται Λύκειο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέο μέτωπο Χριστόδουλου - Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης επαναφέρει θέμα Μητροπόλεων Βορείου Ελλάδος.

    [02] Ολυμπιάδα 2004

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σκληρή ήταν η επίθεση της Γιάννας Αγγελοπούλου προς τον Καναδό αντιπρόεδρο της ΔΟΕ Ρίτσαρντ Πάουντ. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004" ζητεί με επιστολή της την άμεση παρέμβαση του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ προκειμένου να τερματιστούν οι δηλώσεις του Ρίτσαρντ Πάουντ στα διεθνή μέσα ενημέρωσης".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "Με μια επιστολή προς το πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, γραμμένη σε πολύ αυστηρό ύφος, η Γιάννα Αγγελοπούλου κάνει ένα βήμα μπροστά και ζητά να μπει ένα τέλος στο σίριαλ των δηλώσεων του Καναδού Ντικ Πάουντ, ο οποίος αμφισβητεί δημόσια την ικανότητα της Ελλάδας να αντεπεξέλθει στο εγχείρημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "Πυρετός σε κυβέρνηση και "2004" εν όψει της επίσκεψης της ΔΟΕ στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν κενά και καθυστερήσεις τριών χρόνων.... Χθες συνήλθε η διυπουργική επιτροπή σε πλήρη απαρτία, υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη και τη συμμετοχή της προέδρου του "Αθήνα 2004" Γιάννας Αγγελοπούλου καθώς και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Π. Συναδινού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι "άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου μια μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση ανάθεσης της τηλεοπτικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων στην International Sports Broadcasting (ISB) του Μανόλο Ρομέρο, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τον ΟΤΕ. Η ανάθεση στην εν λόγω κοινοπραξία με επικεφαλής τον στενό φίλο του κ. Σάμαρανκ αποτελούσε κοινό μυστικό ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004 προτίμησε να εξαντλήσει και το τελευταίο χρονικό περιθώριο που είχε δώσει η ΔΟΕ".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "άμεση ήταν η αντίδραση της Γιάννας Αγγελοπούλου στα προβλήματα που προσπαθεί να δημιουργήσει στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με τρισέλιδη επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο Καναδός δικηγόρος υπονομεύει τις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών της Αθήνας".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΔΟΕ στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου εξακολουθεί να προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση. Ετσι, υπό την "απειλή των Αθανάτων" συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου η Διυπουργική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη".

    Το ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν το κεντρικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η διυπουργική επιτροπή, που συνεδρίασε χθες υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μέσα σε ένα κλίμα αποκατάστασης τριβών και εκκρεμοτήτων. Τον λόγο είχαν οι αρμόδιοι υπουργοί και η κ. Αγγελοπούλου και όλοι και όλα βέβαια τελούν εν αναμονή της "επιθεώρησης" του Ζακ Ρόγκ στις 22 Νοεμβρίου".

    [03] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σε προσλήψεις 3.000 ατόμων και περισσότερων, στους δήμους όλης της χώρας προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Οπως ανακοίνωσε, χθες, η Βάσω Παπανδρέου στο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) που πραγματοποιείται στην Κω, το υπουργείο προχώρησε στην έγκριση όλων των αιτημάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) που αφορούν επιστημονικό-εξειδικευμένο προσωπικό των κατηγοριών πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "αθρόες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ εξήγγειλε η Βάσω Παπανδρέου, η οποία προτίθεται να εγκρίνει όλα τα αιτήματα των αιρετών αρχόντων που αφορούν επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ . Παράλληλα εξήγγειλε τη θέσπιση μηχανισμών ελέγχου για την πάταξη της διαφθοράς, όπως τη σύσταση διπλογραφικού συστήματος και οργανωμένης ταμειακής υπηρεσίας στους δήμους".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "τον κίνδυνο της διαπλοκής στην αυτοδιοίκηση ανέδειξε το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που ξεκίνησε χθες. Παρ ότι το ζήτημα έθιξαν κυβερνητικά στελέχη και αιρετοί του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι εξωράισαν τη σημερινή πραγματικότητα, ενώ και οι προτάσεις αντιμετώπισης υπολείπονται των αναγκών. Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου υποσχέθηκε 150 δις εκείνα που χρωστά το κράτος στην αυτοδιοίκηση. Αιχμές για την ακολουθούμενη πολιτική άφησε με τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ζήτησε ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και συμμετοχή στο Γ ΚΠΣ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "Πέντε χιλιάδες νέες προσλήψεις στους δήμους εξήγγειλε χθες η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των δημάρχων της χώρας. Οπως ανακοίνωσε η υπουργός, ικανοποιούνται έτσι τα αιτήματα των δήμων για νέες προσλήψεις σε επιστημονικό προσωπικό μέσα στο 2001 ενώ μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 2.700 διορισμοί πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "για περίπλοκα προβλήματα, τα οποία η Αθήνα και η Αγκυρα δεν έχουν βρει ακόμη τον τρόπο να επιλύσουν, μίλησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα χτες το πρωί . Παράλληλα, αναφέρθηκε στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας παρατηρώντας ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χώρων σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 33% τον περασμένο Ιανουάριο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "η κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις αμερικανικές οδηγίες σπεύδει στο τραπέζι ενός εφ' όλης της ύλης ελληνοτουρκικού διαλόγου. Μάλιστα, η θεματολογία, σε ο,τι αφορά στο τμήμα το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, έχει επακριβώς υποδειχτεί πριν από τρία χρόνια, από το αμερικανικό Πεντάγωνο!".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβερνήσεως κ. Μεσούτ Γιλμάζ ανεκάλεσε χθες την ανοίκειο έκφρασή του ότι πρέπει "να μετράς τα δάκτυλά σου αφού ανταλλάξης χειραψία με Ελληνα". Η ανάκλησις έγινε μετά τη συνάντηση του Τούρκου πολιτικού με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Δημ. Αβραμόπουλο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γιλμάζ είπε ότι "αυτό αναφέρθηκε ως αστείο. Δεν αξίζει τέτοια προσοχή". Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι πρωτοπόρος της επαναπροσεγγίσεως των δύο χωρών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ελληνοτουρκική συνεργασία σε όλους τους τομείς και με κάθε διαθέσιμο μέσον κήρυξε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες βράδυ στο δείπνο που οργάνωσαν στο ξενοδοχείο "Μετροπόλιταν" της Λ. Συγγρού, οι Ελληνες και οι Τούρκοι επιχειρηματίες στα πλαίσια του 2ου συνεδρίου ελληνοτουρκικής συνεργασίας που ξεκίνησε χθες στην Αθήνα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "την ελληνική στρατηγική έναντι της Τουρκίας, δύο μόλις μέρες μετά τη συνάντηση στη Βουδαπέστη με τον Ι. Τζέμ ανέπτυξε ο Γ. Παπανδρέου χθες το βράδυ σε ομιλία του στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συμβούλιο, παρουσία και τους αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ με τον οποίο είχε και ιδιαίτερη συνάντηση. Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για μεγάλη πρόκληση και για ιστορική ευκαιρία, την οποία οι δύο λαοί απαιτούν να αξιοποιήσουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "υγιής διάλογος", "αμοιβαία εμπιστοσύνη" , "εξέταση περίπλοκων και δύσκολων προβλημάτων". Είναι τρεις από τις κομψές αλλά πλήρεις νοήματος εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ. Μεσούτ Γιλμάζ για να καταστήσει σαφές ότι η διαδικασία της ελληνοτουρκικής προσέγγισης για την Αγκυρα δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από τη διαπραγμάτευση του status quo στο Αιγαίο".

    [05] Εργασιακά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "αμετακίνητος στις θέσεις του για την αύξηση του ορίου απολύσεων και για την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας παραμένει ο Τάσος Γιαννίτσης, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα απορρίπονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν σε σχετική πανελλαδική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό ..του ίδιου του υπουργείου Εργασίας. Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, παραμονή της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση, και είναι πολύ πιθανό οι εσωκομματικοί αμφισβητίες των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση να τη χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των εργασιών σαν όπλο για τη στήριξη των απόψεών τους".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "θορυβημένοι οι μισοί Ελληνες από την ανεργία (τη θεωρούν πρόβλημα), αντιτίθενται στην αύξηση του ορίου απολύσεων και επιθυμούν εφαρμογή 35ώρου. Η έρευνα που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας κ. Αν. Γιαννίτσης παραμονή της συνδιασκέψεως του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά, είναι αποκαλυπτική".

    Η Νέα Ελλάδα τονίζει ότι "κλειστά κράτησε για μια ακόμη φορά τα χαρτιά του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτσης στο θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και το όριο των ομαδικών απολύσεων εν όψει και της σημερινής κρίσιμης συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια συμβιβαστική πρόταση, εφόσον υπάρξουν κοινές θέσεις από τους κοινωνικούς εταίρους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "μια άλλη πραγματικότητα, πολύ μακριά από τις θεωρητικές προσεγγίσεις του υπουργείου Εργασίας δείχνουν τα στοιχεία έρευνας για τις ώρες απασχόλησης των Ελλήνων. Την ώρα που ο κ. Γιαννίτσης ταλαντεύεται αν θα πρέπει να νομοθετήσει εβδομάδα 39 ή 38 ωρών εργασίας και αναζητεί ευαίσθητες ισορροπίες ανάμεσα στον αριθμό των υπερωριών και της υπερεργασίας, αποδεικνύεται ότι το 40ωρο είναι μύθος, ή καλύτερα βρίσκει εφαρμογή μόνο στον δημόσιο τομέα, όπου οι εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης είναι 37,8".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "την ανάγκη στροφής του κυβερνώντος κόμματος στην κοινωνία, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος που σε αντίθεση με άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, θεωρεί εφικτή την εφαρμογή του 35ωρου. Για το λόγο αυτό εξέφρασε χθες την υποστήριξή του προς το αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, τονίζοντας ωστόσο πως και η πρόταση του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση για 38ωρο "κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση". Μια ημέρα πριν την Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά, που θα ξεκινήσει σήμερα μέσα σε κλίμα αντιδράσεων για τις κυβερνητικές προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και εσωκομματικών πιέσεων για την ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος, η παρέμβαση του Ακη είναι ιδιαιτέρως σημαντική".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "αποφασισμέ- νος να προχωρήσει στις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί στις εργασιακές σχέσεις φέρεται ο πρωθυπουργός και θα το καταστήσει σαφές στη σημερινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ παρά τις αντιδράσεις που γνωρίζει ότι θα εκδηλωθούν. Ο Κ. Σημίτης θα επικαλεσθεί την προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, για να τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει αδρανής όταν υπάρχουν 500 χιλιάδες άνεργοι".

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εξελίξεις στα επιτόκια. Μετά την ένεση ρευστότητας με 400 δις. στο πιστωτικό σύστημα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παιχνίδια με φήμες στη Σοφοκλέους. Παρέμβαση Π. Αλεξάκη. "Αγνωστοι" διέδιδαν χθες ότι επίκειται απόφαση για επιτήρηση μετοχών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "ΣΕΒ: Χωρίς στηρίγματα ο νέος προϋπολογισμός. Αμφισβητείται η προοπτική ανόδου του ΑΕΠ κατά 5%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάνω από 7% το επιτόκιο για το δημόσιο χρέος. Μετά την "άσπρη τρύπα" εμφανίζεται τώρα και η "μαύρη".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Φήμες και κινδυνολογία με στόχο τα "οχήματα". Αφορμή η... αποβολή των "μύλων".

    [07] Επιτόκια

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το 7% η ετήσια απόδοση των repos, ενώ υποχώρησε στο 7,30% το overnight. Σε συνδυασμό με την ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου είναι θέμα ημερών η μείωση των επιτοκίων κατά 0,75% από την Τ.Ε.".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 3 November 2000 - 19:35:00 UTC