Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-11-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/11/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Κυπριακό
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ελλάδα - Γιουγκοσλαβία
  • [05] Τουρκία - ΕΕ
  • [06] Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [07] Περιβάλλον
  • [08] Ολυμπιάδα 2004
  • [09] Ερευνα-Φτώχεια
  • [10] Ελληνική οικονομία
  • [11] Ελλάδα- ΕΕ- ΔΕΕ
  • [12] Πτώση πολεμικού αεροσκάφους
  • [13] ΝΔ
  • [14] Ελληνοτουρκικά
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Επιτόκια

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία της οικονομίας, οι εργασιακές σχέσεις ,οι αμερικανικές εκλογές, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η πάλη των ...τάσεων. Πληθαίνουν οι φωνές στη ΝΔ για ένα πραγματικά πολυσυλλεκτικό κόμμα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εισαγγελέας εκτελεστής. Στον Κορυδαλλό οι Ρίζος-Ντάσκας αν δεν δώσουν 17,5 εκ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ανησυχία για τη "λύση" Ανάν. Στις διαβουλεύσεις κορυφής για το Κυπριακό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Περικοπές σε αμοιβές - συντάξεις. Ερχονται δύσκολες μέρες για τους Ελληνες.

    Η ΑΥΓΗ: Η μεγάλη υποκρισία των ισχυρών της Γης. Στη Χάγη υπό το φάσμα της κλιματολογικής καταστροφής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 65.000 προσλήψεις. Σε εφαρμογή τρία νέα προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Σοφοκλέους στη δίνη της διεθνούς κρίσης των αγορών. Νέα πτώση και ουσιαστική απουσία συναλλαγών στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στη σύνταξη χωρίς εφάπαξ. Αδυνατούν ήδη τα ταμεία να το καταβάλουν.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 5.350 του ΕΣΥ. Ποιοί και πώς θα προσληφθούν. Ολόκληρη η εγκύκλιος: Εξπρές οι διαδικασίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Του έβαλε πάλι...φουρνέλο! Θέμα ηγεσίας έθεσε, εκ νέου, η Ντόρα στον Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διέλυσαν την Αεροπορία. Το 7ο δυστύχημα μέσα στο 2000-11 συνολικά οι νεκροί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο:το πρόγραμμα για τις 33.481 νέες προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κρέϊζι-τέστ σε όλες τις αγελάδες. Πανικός στην Ευρώπη- αγγίζει και την Ελλάδα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τρίμηνο του διαβόλου. Τι φοβάται, τι ελπίζει, τι σχεδιάζει ο Γιάννος.

    ΕΣΤΙΑ: Χειρότερος του Παπανδρέου. Ετσι εξελίσσεται ο Κώστας Σημίτης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε δικαστική περιπέτεια ολισθαίνουν Γκόρ-Μπούς. Ενώ το αμερικανικό κατεστημένο συνιστά συνδιαλλαγή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δεν θίγονται τα...ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση εμμένει και καθησυχάζει.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πήρε μίζα για να διορίσει γιατρό στο ΙΚΑ. Συνελήφθη υπάλληλος- έρευνα για κύκλωμα.

    ΝΙΚΗ: SOS στέλνει ο πλανήτης Γη. Μας "πνίγει" το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Νέα Ελλάδα: Βέρτιγκο στην Αεροπορία. Η τραγική κατάληξη ενός σκανδάλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επίκαιρα μηνύματα αντίστασης. 27 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Τα πρώτα γκάλοπ. "Μαύρα χάλια" ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Θέλουν νέο κόμμα. Δεν ξέρουν όμως αν θα το ψηφίσουν.

    Η ΧΩΡΑ: Φασισμός. Αφαιρούν τις ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών που θέλουν να υπογράφουν βάζοντας και το Χ.Ο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 38ωρο με προϋποθέσεις. Κατατίθεται σε λίγες μέρες στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Τ. Γιαννίτση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ΔΕΘ ανήκει στη Θεσσαλονίκη. Και ο δήμος την διεκδικεί αλλά με ποιές εγγυήσεις ότι δεν θα την παραδόσει σε ξένα χέρια;

    [02] Κυπριακό

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "ανησυχία προκαλεί στη Λευκωσία το περιεχόμενο του ατύπου εγγράφου που περιέφερε ο Κόφι Ανάν στους Γλαύκο Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς λίγο πριν από τη λήξη του πέμπτου γύρου των έμμεσων συνομιλιών."

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "η νέα στρατηγική Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό, υπό το φως του 11σέλιδου θετικού κατά βάση εγγράφου του κ. Ανάν, συζητείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον Γλαύκο Κληρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πυρήνα αυτής της στρατηγικής θα βρίσκεται η προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς να εμφανίζεται μονίμως διαλλακτική, ώστε όταν έρθει η ώρα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ ουδείς δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνες στη Λευκωσία για τυχόν μη επίλυση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "την ώρα που η Αθήνα και η Λευκωσία προσπαθούν να καταστρώσουν τα σχέδιά τους με βάση τα έγγραφα που κατέθεσε ο Κόφι Ανάν η Αγκυρα έχει ξεκινήσει έναν αδυσώπητο διπλωματικό αγώνα, στον οποίο έχει εντάξει ακόμα και την εκτόξευση πολεμικών απειλών για να επιτύχει τους στόχους της".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει την "νέα "ψυχρολουσία" από την Αγκυρα, η οποία πέρασε πάλι σε ανοικτές απειλές. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ισμαήλ Τζέμ εκβιάζοντας ανοικτά για το Κυπριακό, υποστήριξε ότι στη Μεγαλόνησο μπορεί να συμβεί ο,τι συνέβη στη Βοσνία ή στο Κοσσυφοπέδιο...Παράλληλα οι κκ Ετσεβίτ και Ντενκτάς απέρριψε το έγγραφο του Κόφι Ανάν, υποστηρίζοντας ότι βλάπτει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων".

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "και τώρα στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις συνδιασκέψεις για την απασχόληση και για την υγεία, όλοι περιμένουν την οργανωτική συνδιάσκεψη του κόμματος για να αναμετρηθούν και να αντιπαρατεθούν για ποιό μοντέλο οργάνωσης θέλουν. Οπως φαίνεται, η περιβόητη πλέον οργανωτική ανασυγκρότηση έχει βαλτώσει, ή στην καλύτερη περίπτωση, δεν υλοποιείται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Χαριλάου Τρικούπη".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "ουδέν κακόν αμιγές καλού, όπως γράφαμε και χθες στο ΚΑΡΦΙ με αφορμή τα σχόλια και τις αντιδράσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την πολύκροτη πλέον συνέντευξη Τσοχατζόπουλου. Ετσι μετά την εκτόνωση που επήλθε στη συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης, στη σκέψη όλων επανέρχονται ψυχραιμότεροι σχεδιασμοί για την υπέρβαση των αδιεξόδων σε κόμμα και κυβέρνηση. Στόχος του πρωθυπουργού το αμέσως προσεχές διάστημα, ίσως και ως έμπρακτη απάντηση στον υπουργό Αμυνας είναι η κυβέρνηση να "μιλήσει" με το έργο της. Και φυσικά να πείσει ότι τα θέματα της περιζήτητης "κοινωνικής ατζέντας" είναι στις απόλυτες προτεραιότητές της και δεν αποτελούν προνομιακό γήπεδο κανενός".

    [04] Ελλάδα - Γιουγκοσλαβία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "την τήρηση των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από το προηγούμενο καθεστώς Μιλόσεβιτς, ανακοίνωσε χθες η Γιουγκοσλαβία μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ελληνική κυβερνητική αποστολή. Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Βόισλαβ Κοστούνιτσα αποδέχτηκε την επίσημη ελληνική πρόσκληση και θα επισκεφθεί την Αθήνα το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου".

    [05] Τουρκία - ΕΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "οι τεράστιες αδυναμίες της Τουρκίας, προκειμένου να εκπληρώσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και να μπορέσει να ξεκινήσει κάποτε ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα έρθουν και πάλι σήμερα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητείται η έκθεση του Γάλλου ευρωβουλευτή Φιλίπ Μοριγιόν, γνωστού και από τη θητεία του ως στρατηγού των νατοϊκών στρατευμάτων στον πόλεμο της Βοσνίας".

    [06] Δημόσιοι υπάλληλοι

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η μαζική εντός του λήγοντος έτους, έξοδος δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να κατοχυρώσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα από μελλοντικές δυσμενείς αλλαγές, αποτελεί κόλαφο κατά της κυβερνήσεως, αλλά και :προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών στις οποίες ανήκουν οι αποχωρούντες, καθώς και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού".

    [07] Περιβάλλον

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "τρία είναι τα ζητήματα που διχάζουν τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη της Χάγης σύμφωνα με τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι χθες: το πού πρέπει να γίνει η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, το πώς μετράται αυτή και το πώς ελέγχονται οι "παραβάτες".

    [08] Ολυμπιάδα 2004

    Η Νέα Ελλάδα γράφει ότι "σφίγγουν τα χρονικά περιθώρια για τα έργα υποδομής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μάλιστα, στις 23 του μηνός φτάνει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ολυμπιάδας της Αυστραλίας Μαϊκλ Νάϊτ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "περισσότερες αρμοδιότητες και ευελιξία στη λειτουργία του "Αθήνα 2004" προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση, που σχεδιάζει ένα πλαίσιο οριοθέτησης των σχέσεων της κεντρικής πολιτικής εξουσίας με τις ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, τα νομικά πρόσωπα αλλά και την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων".

    [09] Ερευνα-Φτώχεια

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "βαθαίνει η αντίθεση μεταξύ του πλούτου και της φτώχειας στην Ελλάδα, ενώ η σημερινή πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από την ένταση της εκμετάλλευσης ,της κερδοσκοπίας και της κοινωνικής διαφθοράς. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ΔΗΜΕΛ που έγινε για λογαριασμό του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ".

    [10] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "στη θύελλα της διεθνούς κρίσης κλυδωνίζεται η ελληνική οικονομία, για την οποία το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται "τρίμηνο του διαβόλου". Ο Γ. Παπαντωνίου ανησυχεί σοβαρά για την πορεία της τιμής του πετρελαίου, καθώς η πολιτική εκκρεμότητα στις ΗΠΑ δημιουργεί πρόσφορο έδαφος κερδοσκοπίας για τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες. Η πολιτική της κυβέρνησης αυτήν τη στιγμή είναι να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης με τις μικρότερες δυνατές ζημιές".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του ΧΑΑ, εκτός από τις διεθνείς αγορές, θα είναι η απόφαση του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδος, το οποίο συνεδριάζει σήμερα για τον χρόνο και το εύρος μείωσης των επιτοκίων".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να πιέζει την ελληνική οικονομία και κατά το προσεχές τετράμηνο εκτιμούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, γι αυτόν το λόγο καθίσταται επισφαλής κάθε πρόβλεψη για τον ακριβή χρόνο προσαρμογής των επιτοκίων της δραχμής στα αντίστοιχα του ευρώ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του τονίζει μεταξύ άλλων ότι "η χρηματιστηριακή λεηλασία που πραγματοποιήθηκε στέρησε την εθνική οικονομία από τεράστια επενδυτικά ποσά, δυσκόλεψε τη μελλοντική χρηματιστηριακή χρηματοδότηση των εταιριών και δημιούργησε ένα κακό προηγούμενο σε ο,τι αφορά στην αξιοποίηση των κεφαλαίων που αντλούνται από τη Σοφοκλέους".

    [11] Ελλάδα- ΕΕ- ΔΕΕ

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "σημαντικές αλλαγές ,που ευνοούν την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στη ΔΕΕ. Οπως δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατά την ολοκλήρωση της Συνόδου των υπουργών Αμυνας αρχίζει η απορρόφηση της ΔΕΕ από την ΕΕ".

    [12] Πτώση πολεμικού αεροσκάφους

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "σε άλλη μια τραγωδία για την πολεμική μας αεροπορία, εξελίχθηκε η χθεσινή εκπαιδευτική άσκηση μαχητικών αεροσκαφών, στο πεδίο βολής της Αγχιάλου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται ο πιλότος να υπέστη απώλεια προσανατολισμού, βέρτιγκο, όπως ονομάζεται στη γλώσσα των αεροπόρων".

    [13] ΝΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ο κύβος ερρίφθη. Στις παρυφές της ΝΔ δημιουργείται νέο κεντροδεξιό κόμμα με τη συμμετοχή των κκ Αβραμόπουλου, Ανδριανόπουλου, Μάνου- πολύ πιθανόν του κ. Σουφλί- και πολλών άλλων στελεχών. Μιλώντας στην "Α" οι κ. Ανδριανόπουλος και Μάνος ξεκαθαρίζουν ότι η ΝΔ δεν έχει πιεστικό πολιτικό λόγο στον κόσμο και δεν μπορεί ν αποτελέσει εναλλακτική λύση. Αυτό το πολιτικό κενό πρέπει να καλυφθεί με κάτι νέο λένε χαρακτηριστικά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "άναψε τα σενάρια για την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο η συνέντευξη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη χθες στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Η διαφωνία της για τη σημερινή λειτουργία της ΝΔ αλλά κυρίως η πρότασή της για τη συγκρότηση με εκλογή μιας πολυτασικής ηγετικής ομάδος, προκάλεσε έντονες συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα του κόμματος, οι οποίες αναμένεται να έρθουν στην επιφάνεια μέσω δηλώσεων τις επόμενες ημέρες από διάφορα στελέχη".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "μυστικές συσκέψεις για την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης, όπως διαγράφεται από τις κινήσεις στο παρασκήνιο του δημάρχου Αθηναίων Δημ. Αβραμόπουλου και της Ντόρας Μπακογιάννη με άξονα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, πραγματοποιούνται στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή επί της οδού Πλουτάρχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που απασχολεί το επιτελείου του προέδρου της ΝΔ δεν είναι τόσο το επικείμενο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα ΜΑρτίου, αλλά η πρώτη μεγάλη πολιτική αναμέτρηση μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Αυτή είναι η μάχη των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών".

    [14] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "ανοικτό άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο νέων κρίσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του χτες στην ομογενειακή εφημερίδα "Πρωινή της Ν. Υόρκης". Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι το συνεχές αδιέξοδο λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για τα αμερικανικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Βασική επιδίωξη της Αθήνας, προσθέτει, είναι να θέσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ το θέμα στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μείωση με το σταγονόμετρο. Σε λελογισμένη αποκλιμάκωση επιτοκίων θα προχωρήσουν οι τράπεζες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η αβεβαιότητα συγκλονίζει τις αγορές. Το ευρώ παραπαίει ακόμη.."

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αμερικανικός ιός στις αγορές.Οι διεθνείς αγορές αγκομαχούν από το νέο ντόμινο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Περιορισμοί στα δάνεια με τη μείωση επιτοκίων. Στα μέσα του 2001 η ουσιαστική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σε δοκιμασία οι αγορές. Εντονες ανησυχίες και αβεβαιότητα".

    [16] Επιτόκια

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "εκεχειρία " επιδιώκεται μεταξύ Τραπέζης της Ελλάδος και εμπορικών τραπεζών για λελογισμένες μειώσεις των τραπεζικών επιτοκίων και "συγκράτηση" στην αύξηση των χορηγήσεων μετά την προδιαγεγραμμένη νέα αποκλιμάκωση των επιτοκίων παρέμβασης από την Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί άμεσα ο πληθωρισμός".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 14 November 2000 - 14:04:58 UTC