Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-01-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/01/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] "Σύνδρομο Βαλκανίων"
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Χρηματιστήριο
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [08] Επιχειρήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι επιπτώσεις στην υγεία από το "Σύνδρομο των Βαλκανίων", η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, το Κυπριακό και η πορεία του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σοκ: Ελικόπτερα θανάτου. Αποκλειστικό: εξοπλισμένα με ουράνιο τα "Απάτσι".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΝΔ: Διάλογος με κόντρες στην ΚΟ. "Δεν καταλαβαίνω από πιέσεις" διεμήνυσε ο Κ. Καραμανλής.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ουράνιο στη Σούδα. Κίνδυνος τοξικών και στην Κρήτη. Τι κρύβουν οι Αμερικανοί στη βάση τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπαράζ νέων προσλήψεων. 5.231 μόνο στο υπουργείο Γεωργίας.

    Η ΑΥΓΗ: Το ΝΑΤΟ πνίγει την έρευνα. Σε διάσταση με την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βόμβες Πάγκαλου για Σοφοκλέους και διαφθορά. "...θα ασκηθούν πιέσεις για απόδοση ποινικών ευθυνών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέες κλίμακες φορολογίας για γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές. Οριστικοποιείται σήμερα το νομοσχέδιο για τη φορολογία κεφαλαίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δύο ακόμη στρατιώτες πεθαίνουν από λευχαιμία! Τους "κρύβουν" στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    ΕΘΝΟΣ: 5 τώρα τα κρούσματα. Ολοι υπηρέτησαν σε εκστρατευτικά σώματα ή σε φρεγάτες. Συναγερμός στον στρατό: επείγουσα έρευνα για τη σχέση με το ουράνιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ολική έκλειψη στη Νέα Δημοκρατία. Χθες, στην ΚΟ επιβεβαιώθηκε η μεγάλη εσωκομματική κρίση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι αγωνίες της ΝΔ στο τραπέζι της κοινοβουλευτικής ομάδας. Πραγματικός θρίαμβος της εσωκομματικής Δημοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέοι φόροι για τις μεταβιβάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 50 ουράνια τεστ αλήθειας. Απαντούν ειδικοί σε κρίσιμα ερωτήματα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: ΧΑΑνονται περιουσίες. Ασυγκράτητη η πτώση του γενικού δείκτη.

    Espresso: Η άγνωστη τραγική ιστορία του φαντάρου που χτύπησε η λευχαιμία. Νιόπαντρος με μωρό 4 μηνών.

    ΕΣΤΙΑ: Δύο χρόνια χωρίς Αεροδρόμιο. Αυτό εστοίχισε η επαναδιαπραγμάτευσις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χειρότερες μέρες βλέπουν οι Ελληνες. από την υπεραισιοδοξία του 2000 στην υπέρμετρη απαισιοδοξία το 2001.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αρνούνται να πάνε οι εθελοντές... Παραμένει στο Κοσσυφοπέδιο η ελληνική στρατιωτική αποστολή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε απόγνωση χιλιάδες επενδυτές για το Χρηματιστήριο. Θορυβημένη η κυβέρνηση από την κατρακύλα.

    ΝΙΚΗ: Εβγαλαν μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία. Μετωπική σύγκρουση με δέλεαρ την εξουσία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεσηκωθείτε κατά των δολοφόνων του ΝΑΤΟ. Πλατιά λαϊκή συσπείρωση και δράση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ντόρα και άλλοι: Τζάμπα μάγκας ο Καραμανλής. Πώς παγιδεύτηκε και τι ..τον περιμένει.

    Η ΧΩΡΑ: Η Ντόρα υπέβαλε τα σέβη της και έριξε τα βέλη της! Αδιαμφισβήτητος αρχηγός ο Καραμανλής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κάνουν πίσω οι εθελοντές. Υπαναχώρησαν 65 από τους 328 Ελληνες στρατιωτικούς που θα πήγαιναν στο Κόσοβο την 1η Φεβρουαρίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διαφωνίες ειδικών για το ουράνιο. Τα 30.000 βλήματα υπό τη θάλασσα γεννούν....

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Με τα χέρια μάζευαν βλήματα ουρανίου. 111 Πτέρυγα Μάχης: Η "Μ" αποκαλύπτει ένα απίστευτο γεγονός.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανάλγητη κυβέρνηση σε αλγούντες μαθητές και γονείς της Ελλάδας.

    [03] "Σύνδρομο Βαλκανίων"

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "πέντε πρώτα ύποπτα περιστατικά λευχαιμίας και καρκίνου σε Ελληνες στρατιωτικούς που υπηρέτησαν στη Βοσνία, τον Κόλπο, αλλά και σε αποθήκες με όπα απεμπλουτισμένου ουρανίου ήρθαν στο φως με το "Σύνδρομο των Βαλκανίων" με τα οποία επενεξετάζονται από Ειδική Διακλαδική Επιτροπή στρατιωτικών γιατρών".

    Η Espresso αναφέρει ότι "έκπληκτη και αποσβολωμένη μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες η κοινή γνώμη παρακολουθεί το μακάβριο πινγκ πονγκ μεταξύ υπευθύνων και αρμοδίων για το ποιοί έχουν τις ευθύνες με αφορμή το "σύνδρομο των Βαλκανίων " και τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει και προκαλεί στην υγεία χιλιάδων ανθρώπων στα Βαλκάνια και ιδίως στη Γιουγκοσλαβία, ένστολων και μη και στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "ενώ μέρα με τη μέρα ανακοινώνονται νέα κρούσματα λευχαιμίας, που αποδίδονται στα νατοϊκά βλήματα ουρανίου, το ΝΑΤΟ αρνείται οιαδήποτε αξιόπιστη έρευνα και επιχειρεί να πνίξει την αλήθεια μέσα στα στρατιωτικά στεγανά του. Χθες στις Βρυξέλλες Αμερικανοί και Βρετανοί απέρριψαν την ιταλική πρόταση για μορατόριουμ (προσωρινή διακοπή) στη χρήση βλημάτων ουρανίου, ενόσω θα διαρκεί η έρευνα".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "σε μπλοκάρισμα της κίνησης που σημειώνεται από μερικές χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, για τη διερεύνηση του "συνδρόμου των Βαλκανίων" από ανεξάρτητο υγειονομικό οργανισμό, κινούνται πλέον ολοφάνερα οι ΗΠΑ με την αγαστή συνεργασία της Μεγάλης Βρετανίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "σε δεινή θέση οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της κοινής γνώμης αναζητούν διεξόδους από την κρίση του "συνδρόμου των Βαλκανίων" . Οι Γερμανοί έθεσαν Χθες όπως και οι Ιταλοί, θέμα μορατόριουμ στη χρήση των βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, σε μια στιγμή που εγείρεται και εκεί θέμα χρήσης των "αμαρτωλών" βλημάτων στα πεδία των ασκήσεων".     

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι "ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις οποίες λαμβάνει το θέμα με το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Ο κ. Σημίτης έχει καλέσει σήμερα σε συνεργασία τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ το απόγευμα ο υπουργός Αμυνας θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής".

    Σύμφωνα με την ΒΡΑΔΥΝΗ, "όπως έπεφταν οι βόμβες πριν από δύο περίπου χρόνια στο Κόσοβο, έτσι σκάνε καθημερινά νέα στοιχεία γύρω από το "σύνδρομο των Βαλκανίων" και τις συνέπειες της χρήσης απεμπλουτισμένου ουρανίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) επισημαίνει ότι "δικαιολογίες ψάχνει τώρα η κυβέρνηση για το "σύνδρομο των Βαλκανίων". Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απέκρυψε το ΝΑΤΟ στοιχεία ή να παραπλάνησε την κοινή γνώμη σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούσαν από τους βομβαρδισμούς".

    [04] Κυπριακό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "στις καλές προθέσεις του Ραούφ Ντενκτάς με την ελπίδα ότι την τελευταία στιγμή θα δεχθεί να συμμετάσχει στο νέο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού έχουν εναποθέσει οι "διαμεσολαβητές" της διεθνούς κοινότητας τις ελπίδες τους. Αυτό προκύπτει από τον κύκλο επαφών που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, Χθες ο κ. Παπανδρέου με τους Αμερικανούς Τόμας Γουέστον και Αλφρεντ Μόουζες και τον Βρετανό ομόλογό τους Ντέϊβιντ Χάνεϊ ο οποίος εν αντιθέσει με τους δύο πρώτους θα συνεχίσει να ασχολείται με την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σχετικά με την τύχη των διαπραγματεύσεων εξαιτίας της άρνησης του κατοχικού ηγέτη να προσέλθει στον επόμενο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών εάν προηγουμένως δεν υπάρξει αναβάθμιση του ψευδοκράτους".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η ανάγκη διαχείρισης του κυπριακού προβλήματος υποχρεώνει Αμερικανούς και Βρετανούς απεσταλμένους να "συνωστίζονται" μεταξύ Αθηνών, Λευκωσίας και Αγκυρας, καθώς η τουρκική κυβέρνηση, αφού εξασφάλισε την αναβάθμιση των σχέσεών της με την ΕΕ, δε φαίνεται διατεθειμένη να υποστηρίξει τη συνέχιση της διαδικασίας των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, η οποία έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβρη του 1999".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ο εκβιασμός Ντενκτάς για αποχή από τις συνομιλίες αν δεν αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος, δεν αγγίζει την Ελλάδα - υπό την έννοια ότι γυρνάει και το άλλο μάγουλο. Η ρευστότητα που επικρατεί στο πεδίο της διεθνούς διπλωματίας λόγω της αλλαγής φρουράς στο Λευκό Οίκο ευνοεί την κλιμάκωση των προκλήσεων του κατοχικού ηγέτη Ντενκτάς. Η τακτική του ευνοείται επίσης, όπως επισημαίνουν ενημερωμένοι διπλωματικοί κύκλοι από την ανεκτική στάση της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "μια από τα ίδια ήταν και η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, η οποία αναλώθηκε σε διαπιστώσεις και επισημάνσεις για την πορεία του κόμματος ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου του Μαρτίου. Πάνω από πενήντα βουλευτές είχαν γραφεί στο σχετικό κατάλογο των ομιλητών, και έτσι η συνεδρίαση παρατάθηκε μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ όλοι οι ομιλητές παρά την όποια κριτική άσκησαν στην ηγεσία διαβεβαίωναν ότι δεν τίθεται θέμα αρχηγίας στη ΝΔ".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "τα μαχαίρια βγήκαν στην επεισοδιακή και γεμάτη εντάσεις συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που επιβεβαίωσε τη βαθιά κρίση στο κόμμα. Ο Κ Καραμανλής εξαπολύοντας αιχμές κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και αρνούμενος να αποδεχτεί την πρότασή της για άνοιγμα του συνεδρίου θέλησε να εμφανιστεί ως ο αναμφισβήτητος ηγέτης της ΝΔ".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "σημεία διάλυσης εμφάνισε Χθες η ΝΔ στη συνεδρίαση της ΚΟ για το συνέδριο. Με πρωτοστάτη τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος, βουλευτές άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται δημοσίως να ασκούν δριμεία κριτική για επιλογές του ίδιου του Κ. Καραμανλή να δηλώνουν παραιτήσεις από τα πόστα στα οποία είναι διορισμένοι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "και ο "κίνδυνος" Αβραμόπουλου απέτρεψε Χθες τη σύγκρουση Καραμανλή - Ντόρας, αφού και οι δύο πλευρές έδειξαν πρόθυμες να βάλουν νερό στο κρασί τους. Εν τούτοις, το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ήταν αρκετά οξυμένο, εξαιτίας είτε προσωπικών αντιπαραθέσεων μεταξύ στελεχών είτε λόγω της κριτικής που δέχτηκε η κ. Μπακογιάννη από προσκείμενους στον πρόεδρο βουλευτές".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού αποδείχθηκε ο Κώστας Καραμανλής καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μεγάλη πλειονότητα των βουλευτών του κόμματος του τάχθηκε στο πλευρό του, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη αποδέχθηκε την πρωτοκαθεδρία του , δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αμφισβητείται. Ωστόσο, η τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας επέμεινα στις θέσεις της για επανίδρυση του κόμματος και θέσπιση θητείας για τον πρόεδρο".

    [06] Χρηματιστήριο

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί χιλιάδες επενδυτές, καθώς το Χρηματιστήριο συνέχισε και Χθες, για πέμπτη συνεχή ημέρα την ελεύθερη πτώση του. Ο Δείκτης υποχώρησε στη χθεσινή συνεδρίαση κατά 1,5%γυρίζοντας το ημερολόγιο δύο χρόνια πίσω, στον Ιανουάριο του 1999. Η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατρακύλα θορυβημένη και σχεδιάζει να ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "βυθισμένη" στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων χρόνων βρέθηκε η Σοφοκλέους, έπειτα από τη νέα υποχώρηση των τιμών στη χθεσινή συνεδρίαση. Την πέμπτη κατά σειρά, όπου κυριάρχησε το ...πτωτικό "σύνδρομο" που έχει επιφέρει πρόσθετα, σημαντικά πλήγματα στην αγορά. Η οποία από το ξεκίνημα της καινούργιας χρονιάς δεν έχει καταφέρει να αντικρύσει ακόμη το θετικό πρόσημο".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι " σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης οδηγείται το χρηματιστήριο, παρασύροντας στην ασυγκράτητη πτώση του εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές. Και ενώ βαθαίνουν τα τραύματα στην οικονομία και στην πολιτική, οι πάλαι ποτέ αυτόκλητοι "προστάτες" του ΧΑΑ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν γίνει "άφαντοι", προσδοκώντας να βγουν αλώβητοι από μια κοινωνική τραγωδία της οποίας είναι και αυτοί ηθικοί αυτουργοί".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "κάτω από τις 3.100 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης στη Σοφοκλέους αφού ούτε αυτά τα επίπεδα στάθηκαν ικανά να συγκρατήσουν την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου Αθηνών Αξιών".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "στο "ίδιο έργο θεατές" και Χθες οι επενδυτές στην χρηματιστηριακή αγορά με τις τιμές των μετοχών να συνεχίζουν την βασανιστική τους υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης τιμών κατά την χθεσινή συνεδρίαση εκινήθη σε καθοδική τροχιά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 3.100 μονάδων και πλέον".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "επιχείρηση ανακοπής της πτώσεως στο Χρηματιστήριο αξιών Αθηνών με ενίσχυση της ρευστότητας και αναστροφή του κλίματος στην αγορά σχεδιάζει η κυβέρνηση και την Παρασκευή αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Η βασική ρύθμιση αφορά τη χορηγούμενη στις εισηγμένες εταιρίες δυνατότητα να αγοράζουν ίδιες μετοχές".  

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φόβητρο στις επενδύσεις. Το ελληνικό κράτος αποθαρρύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Υπάρχει ανάγκη για ένα δομικό ανασχηματισμό. Ο Κ. Σκανδαλίδης μιλάει για τη μετεκλογική αδράνεια και το νέο ρόλο του κόμματος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ιδού τα αντικίνητρα ίδρυσης επιχειρήσεων. Απαιτούνται κατά μέσο όρο 13 άδειες, 53 ημέρες και υψηλό κόστος".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Πιέσεις σε δυο μέτωπα από FUNDS και παίκτες παραγώγων. Κάθε μέρα προστίθενται 10.000 "κόκκινοι" κωδικοί.

    [08] Επιχειρήσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Το υψηλότερο κόστος για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου παρουσιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας στις Βρυξέλλες".  
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 10 January 2001 - 16:08:30 UTC