Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-02-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/02/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] Εμπόριο ραδιενεργών υλικών
  • [04] Διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [05] Χρηματιστήριο - Δημοσκόπηση Οι επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και η σύλληψη μελών κυκλώματος που προωθούσε παράνομο υλικό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου:

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σούπερ μάρκετ ραδιενεργών. Σοκ: Ποιοί πουλάνε επικίνδυνα υλικά στην Ελλάδα έναντι ποσού 2 δις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ανω-κάτω το Δημόσιο. Κρίσεις ανά 3ετία για 10.000 διευθυντές, τμηματάρχες, προϊσταμένους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: ΣΥΝτροφοι στα μαχαίρια. Που οδηγεί η νέα κρίση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εξπρές νέες προσλήψεις σε 16 υπουργεία, Δήμους και ΔΕΚΟ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξετινάζουν τον Καραμανλή. Αγριος εμφύλιος στη ΝΔ. Ομαδικά πυρά από Ψηλό, Ντόρα, Εβερτ, Λιάπη και Μάνο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 10 παγίδες στα στεγαστικά δάνεια. Πώς διαμορφώνονται οι δόσεις και τα επιτόκια μετά την κατάργηση του ΕΦΤΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Πώς τα βρήκα με τη Γιάννα. Ο "σκληρός" της ΔΟΕ Ρίτσαρντ Πάουντ με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ αιφνιδιάζει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με...αντίδωρο και..αχλάδα χθες ο Χριστόδουλος. Επιβεβαιώνοντας το λαϊκό περί...ουράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπροστά η Κεντροδεξιά για πρώτη φορά από το 1977. Εντονη ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι παγίδες του Ε9 για τους ιδιοκτήτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θητεία: ΑΛΤ στη μείωση. Η ανεργία τη μεταθέτει για το τέλος του χρόνου.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ανασφάλεια στο ασφαλιστικό. Σε διάτρητα στοιχεία βασίζεται η Βρετανική Εκθεση.

    Espresso: Τα επώνυμα μοντέλα τρέμουν τις αποκαλύψεις.

    ΕΣΤΙΑ: Απομένουν 1.285 ημέρες! Καρκινοβατούν τα Ολυμπιακά έργα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Λίμιτ ντάουν η εμπιστοσύνη στο Χρηματιστήριο. Γκάλοπ της VPR.C για τα ΝΕΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ντόρα: "Στο τσακ" να την κάνω". Φαρμάκι ο Λιάπης για τον εξάδελφο. Φτύνει ακόμη ο Καραμανλής τον Σουφλιά.

    Η ΧΩΡΑ: Γέφυρα με Αβραμόπουλο. Ντόρα και Λιάπης επαναφέρουν θέμα συνεργασίας με το δήμαρχο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κυκλοφοριακό: πόλεμος σε βάρος των επιβατών.

    [02] Ασφαλιστικό

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "με επισφαλή συμπεράσματα, εξαιτίας της αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων να δώσουν ακριβή στοιχεία, ο βρετανικός οίκος παραδίδει ως τις 10 Φεβρουαρίου, στην κυβέρνηση τη μελέτη για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μας συστήματος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει ότι "θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τη μορφή που θα λάβουν τα επικείμενα μέτρα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Από τη μία η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει ήπιες αλλαγές, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, ωστόσο, στο πόρισμά του ο βρετανικός οίκος προτείνει σειρά σκληρών μέτρων για τη σωτηρία του συστήματος"

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία, με το πρόσχημα της βιωσιμότητάς του, θα θίξει εκατοντάδες εργαζομένους προς το χειρότερο".

    [03] Εμπόριο ραδιενεργών υλικών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "σε ξέφραγο αμπέλι έχει μετατραπεί πλέον η χώρα μας, αφού εκτός από το ελεύθερο εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και λευκής σαρκός, τώρα ήρθε να προστεθεί και το εμπόριο ραδιενεργών υλικών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "'Θρίλερ' χθες το απόγευμα στα Καμένα Βούρλα όταν αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα, τα οποία έψαχναν αγοραστή για ραδιενεργό υλικό. Σύμφωνα με την Κρατική Ασφάλεια, της οποίας άνδρες χειρίστηκαν την υπόθεση, εδώ και αρκετές ημέρες είχαν πληροφορία για άτομα, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους ποσότητα ενός κιλού ραδιενεργού υλικού, κατά πάσα πιθανότητα ουρανίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "μετά το θρίλερ του πλουτωνίου ήρθε η ώρα της επιχείρησης 'κόκκινος υδράργυρος' στα Καμένα Βούρλα! Ανδρες της Κρατικής Ασφάλειας, συνέλαβαν μέσα σε καφενείο δύο άτομα που επιχείρησαν να πουλήσουν περίπου δύο κιλά κόκκινου υδράργυρου, ο οποίος χρησιμοποιείται για γόμωση βαλλιστικών πυραύλων!".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "Πολύ χοντρό... παιχνίδι παιζόταν με το πλουτώνιο μετά την κατάρρευση των ανατολικών χωρών. Πράκτορες της CIA, που προσποιούνταν ότι ήταν λαθρέμποροι, το αγόραζαν 800.000 δολάρια το κιλό! Τα τρία γραμμάρια που εντοπίστηκαν στο Ασβεστοχώρι δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου...".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "μίγμα κόκκινου υδράργυρου με ψευδάργυρο επεχείρησαν να 'πλασάρουν' ως ... ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ αναζητώντας αγοραστές τέσσερις κάτοικοι των Καμμένων Βούρλων, τρεις εκ των οποίων προσήχθησαν χθες στην Ασφάλεια Αττικής. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, αναζητώντας τον εγκέφαλο της όλης 'κομπίνας' Τριαντάφυλλο Κίτσο, 30 ετών".

    [04] Διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ενός κακού μύρια έπονται για τη ΝΔ, η οποία την επαύριο του φιάσκου της κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τα προσφιλή σε αυτήν φαινόμενα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης της πολιτικής γραμμής της ηγεσίας".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ "λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις 'κορυφαίες κινήσεις στρατηγικής', που κατέληξαν σε επικοινωνιακό και πολιτικό φιάσκο, στη Νέα Δημοκρατία άρχισαν πάλι τα ... όργανα. Η συσπείρωση αποδείχτηκε εντελώς προσωρινή και ακολούθησαν τα φαρμακερά βέλη από την Ντόρα Μπακογιάννη και το Μιχάλη Λιάπη, ενώ οι μηχανορραφίες στο ίδιο το περιβάλλον της Ρηγίλλης αναθερμάνθηκαν και το κόμμα έγινε φύλλο και φτερό με την πανσπερμία απόψεων περί του ... κόμματος Αβραμόπουλου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "βγαίνουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές εκλογές της επόμενης Κυριακής. Σε ανοιχτή κόντρα βρίσκονται πλέον σε πολλές περιοχές οι κορυφαίοι του κινήματος, ενόψει της εκλογής που θα γίνει για την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα 'βήματα' του Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι το κόμμα του δημάρχου της Αθήνας θα πλήξει άμεσα το ΠΑΣΟΚ, στους ψηφοφόρους του οποίου υπάρχει επιρροή του νέου σχηματισμού. Είναι ενδεικτικοί των προβληματισμών αυτών και οι επισημάνσεις του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι από τα πολιτικά πράγματα που δεν προαναγγέλλονται. Ομως, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Και όσοι θα ήθελαν να στοιχηματίσουν από τώρα, μπορούν να 'ποντάρουν' σε μια καλή ημερομηνία ή, ακριβέστερα, χρονική περίοδο: άνοιξη του 2002".

    [05] Χρηματιστήριο - Δημοσκόπηση

    Στο ναδίρ βρίσκεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων για το Χρηματιστήριο. Σε δημοσκόπηση της VPR.C που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ, το 77,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν το εμπιστεύεται έναντι 13,7%, που το εμπιστεύονται. Επίσης, το 69,4% συμφωνεί να λάβει η κυβέρνηση άμεσα μέτρα για το ΧΑΑ, ενώ το 20,4% θεωρεί ότι αυτό θα χειροτερέψει τα πράγματα. Κατά το 36,8% των ερωτηθέντων ήταν λάθος η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του κ.Παπαντωνίου, ενώ συμφωνεί το 33,6%. Τέλος, το 72,3% θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την πτώση του ΧΑΑ.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "την άποψη ότι η αποφασιστικότης της Κυβερνήσεως για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και οι επιπτώσεις της χρηματιστηριακής κρίσεως στην πραγματική οικονομία, αναμένεται να είναι οι κατευθυντήριοι μοχλοί για το πώς θα κινηθή η Σοφοκλέους κατά το προσεχές τετράμηνο, διατυπώνουν έγκυροι οικονομικοί κύκλοι".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "εικόνα ... κινούμενης άμμου εμφανίζει η χρηματιστηριακή αγορά, όπου με χαρακτηριστική ευκολία παγιδεύονται και σβήνουν, οι όποιες προσδοκίες ανάκαμψης των τιμών. Η συντριπτική πλειονότητα του επενδυτικού κοινού, μετά τις καταστροφικές συνέπειες που έχει υποστεί, αντιμετωπίζει πλέον με γενική αμφισβήτηση, η οποία αγγίζει τα όρια της απέχθειας, όλα όσα διαδραματίζονται στη Σοφοκλέους".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "η στάση των αγοραστών θα κρίνει τη βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους. Στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών διαπιστώνουν ότι όσο ο γενικός δείκτης θα πλησιάζει στην περιοχή των 3.000 μονάδων τόσο θα περιορίζονται αισθητά οι πωλήσεις. Η άρνηση των επενδυτών να αποχωριστούν τις μετοχές τους σε αυτά τα επίπεδα εντάσσεται στα θετικά του χρηματιστηρίου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 February 2001 - 15:51:01 UTC