Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-02-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/02/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Προσλήψεις στο δημόσιο
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] Αντικειμενικές αξίες
  • [05] Εσωκομματικά ΝΔ
  • [06] Συνέντευξη Ρουσόπουλου
  • [07] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου Οι προσλήψεις στο δημόσιο, τα δημοσιονομικά, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τα ελληνοτουρκικά και τα εσωκομματικά ΝΔ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μακελειό στην άσφαλτο. Το Καραναβάλι ντύθηκε στα μαύρα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στον αέρα οι ελληνοποιήσεις! Οι νομάρχες ξεκαθαρίζουν όλους τους φακέλους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ρύθμιση υπέρ των τραπεζών. Στροφή Γιάννου για τα πανωτόκια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις: πλήρης οδηγός για ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΟΓΑ ΝΑΤ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 35.000 θέσεις εργασίας. Προγράμματα-μαμούθ από τον ΟΑΕΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Και 120% πάνω τα ακίνητα. Οι νέες αντικειμενικές τιμές που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα.

    ΕΘΝΟΣ: Λήγουν οι προθεσμίες για 3.720 θέσεις στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εν ενδύμασι προβάτων έρχεται ο Λύκος! Το "σάβανο του Μοναχού" προσκυνητή σχεδιάζει να φορέσει ο αιρεσιάρχης Πάπας για να πατήσει στα Αγια χώματά μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκτελεί την παλιά φρουρά. Περιθωριοποιεί ο Κ. Σημίτης ως ξεπερασμένους τους "πατριώτες" του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι προκηρύξεις για 4.408 θέσεις στο Δημόσιο.

    Espresso: Η Καθαρά Δευτέρα βάφτηκε με αίμα! 4εγκλήματα,192 τροχαία 32 νεκροί και μια τραγωδία!

    ΕΣΤΙΑ: Μαύρη οικονομία. Η Ελλάς κατέχει τα παγκόσμια πρωτεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σήμα κινδύνου από γιατρούς για τις μεταμοσχεύσεις. Στο κατώτερο σημείο της δεκαετίας.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ανω κάτω στο ΠΑΣΟΚ. Ποιοί και γιατί χτυπάνε Λαλιώτη.

    Η ΧΩΡΑ: "Καίνε" οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων! Εκρηκτική αύξηση από την ερχόμενη Δευτέρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΕΛΑΣ: με ειδικές ομάδες "κρούσης" στο πεζοδρόμιο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ματωμένο εορταστικό τριήμερο.

    [02] Προσλήψεις στο δημόσιο

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "οι δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι για τις 3.720 προκηρυγμένες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο πρέπει να σπεύσουν. Οι προθεσμίες τρέχουν και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου εξαντλούνται σχεδόν όλα τα περιθώρια για συμμετοχή στους διαγωνισμούς, που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "εντός των ημερών η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κκ Γιαννίτσης και Πρωτόπαπας μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Τηλέμαχο Παλαιολόγο, θα ανακοινώσουν τα νέα προγράμματα του Οργανισμού, όπου σε πρώτη φάση θα ωφεληθούν 35.000 άτομα ηλικίας 18-64 χρόνων".

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "με την Αγκυρα να βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής κρίσης εντύπωση προκαλεί η επιεικώς άσκοπη κατ ιδίαν συνάντηση που αναμένεται να έχουν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Γ. Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "σήμερα αναμένονται στις Βρυξέλλες, οι διαδοχικές συναντήσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών κ. Κόλιν Πάουελ, με τους ομολόγους του της Ελλάδος και της Τουρκίας κκ Γ. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ. Αργότερα οι κκ Παπανδρέου και Τζέμ θα έχουν κατ ιδίαν συνάντηση. Εκτιμάται ότι οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν για το Κυπριακό και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας".

    Η Espresso εκτιμά ότι "τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το Μεσανατολικό και η πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων είναι τα σημαντικότερα από τα υπό συζήτηση θέματα στην κατ?ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Αμερικανός ομόλογός του Κόλιν Πάουελ".

    [04] Αντικειμενικές αξίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "στα ύψη διαμορφώνονται από την προσεχή Δευτέρα οι τιμές των ακινήτων. Με βάση τις αντικειμενικές αξίες που θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, σε ορισμένες περιοχές, όπως η περιοχή γύρω από την Ηρώδου του Αττικού, την Ακρόπολη, τη Φιλοθέη, η Πολιτεία, το Ψυχικό, το Κολωνάκι και η περιοχή του νέου αεροδρομίου των Σπάτων, οι τιμές θα είναι αυξημένες ως και 120%".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "μπουρλότο στην αγορά των ακινήτων θα βάλουν οι νέες αντικειμενικές τιμές που θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα. Η αύξηση κυμαίνεται μεταξύ 20% και 70% αλλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις που φθάνουν μέχρι το 127%. Δραματική θα είναι η φορολογική επιβάρυνση των μικρομεσαίων εισοδημάτων από τις αυξήσεις στο φόρο μεταβίβασης και στις γονικές παροχές που φθάνουν μέχρι 400%".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "από την προσεχή Δευτέρα 5 Μαρτίου θα ισχύσουν -εκτός απροόπτου- οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα είναι αυξημένες κατά μέσο όρο κατά 30 έως 35%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "αυξήσεις - φωτιά αναμένονται στις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από τις 5 Μαρτίου. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι η αύξηση θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα επίπεδα του 30-35%. Να σημειωθεί μάλιστα ότι υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις πχ σε περιοχές του κέντρου της ΑΘήνας και του Πειραιά, όπου αναμένεται σχεδόν διπλασιασμός των τρεχουσών αντικειμενικών αξιών των ακινήτων".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "απειλούν να παγώσουν την αγορά ακινήτων οι νέες αντικειμενικές τιμές οι οποίες θα είναι αυξημένες μέχρι 90% καθώς εκτιμάται ότι θα συμπαρασύρουν τις αγοραίες τιμές ,τα ενοίκια και κυρίως τους φόρους στις μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και στην περιουσία γενικότερα".

    [05] Εσωκομματικά ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "την "κορυφή του παγόβουνου" δείχνει, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η κρίση που δημιουργήθηκε στη Ρηγίλλης την περασμένη Παρασκευή με την αντιπαράθεση Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Αρη Σπηλιωτόπουλου, που είχε αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "με επίθεση όλων εναντίον όλων γιόρτασε η ΝΔ τα Κούλουμα. Απίθανες κόντρες αλλά και απροσδόκητες συμμαχίες εκδηλώθηκαν την ώρα που τα πλήθη γιόρταζαν τον καρνάβαλο σε ολόκληρη τη χώρα. Και από τα πολλά αντίθετα ρεύματα, ο χαρταετός της Κεντροδεξιάς αρνήθηκε να πετάξει".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "πιστοί στο ...ΚαθαροΔευτεριάτικο έθιμο του ...χαρταετού, οι ηγέτες της Κεντροδεξιάς μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο το σκηνικό στον χώρο της φιλελεύθερης παράταξης με τις αποκριάτικες ..επιδόσεις τους. Πρώτος και καλύτερος ο "ωραίος Μήτσος" που έκανε ηγετική εμφάνιση χθες στου Φιλοπάππου, καταλογίζοντας σε συνέντευξη του, ευθύνες στον κ. Καραμανλή δηλώνοντας ότι η διαπλοκολογία είναι το άλλοθι των αποτυχημένων. Απαντώντας από την Κάρπαθο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το κόμμα του θα κυβερνήσει σύντομα ο,τι κι αν κάνει ο κ. Αβραμόπουλος".

    [06] Συνέντευξη Ρουσόπουλου

    "Είναι ευπρόσδεκτος. Ας αποφασίσει..." . Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στον Γιώργο Σουφλιά μέσα από την πρώτη του πολιτική συνέντευξη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος τοποθετείται σε όλα τα μείζονα θέματα και απαντά για πρώτη φορά στους επικριτές του. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ διαχωρίζει πλήρως τις περιπτώσεις των κ. Σουφλιά και Αβραμόπουλου. Για τον μεν πρώτο, αφού τον χαρακτηρίζει "έμπειρο πολιτικό" σημειώνει ότι "μπορεί να πεί δημόσια εάν τον ενδιαφέρει η πρόσκληση που του απηύθυνε ο Κ. Καραμανλής". Σε ο,τι αφορά το δήμαρχο Αθηναίων, χαρακτηρίζει το υπό ίδρυση κόμμα, ως "φάντασμα της όπερας".

    [07] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου

    "Παράλυτη", "ανάλγητη" , "άτολμη", "διστακτική" είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει στην κυβέρνηση ο Νίκος Κωνσταντόπουλος που παραχώρησε σήμερα στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, η κυβέρνηση στον ένα σχεδόν χρόνο που έχει περάσει από τις εκλογές της 9ης του Απρίλη, έχει να επιδείξει μόνο "σωρεία αρνητικών ρεκόρ σε όλους σχεδόν τους τομείς" και επιχειρεί "με επικοινωνιακές ταχυδακτυλουργίες να παραπλανήσει τους πολίτες και να παρουσιάσει την αρνητική εικόνα ως θετική". Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της συνεργασίας της Αριστεράς αφήνει να εννοηθεί πως αρνείται ακόμα και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με το ΚΚΕ και ξεκαθαρίζει ότι "δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικής σύμπραξης με το ΔΗΚΚΙ και το ΚΚΕ". Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντόπουλος φωτογραφίζει τη Μαρία Δαμανάκη λέγοντας ότι υιοθετεί "ακραίες συμπεριφορές, πυροβολεί άκαιρα και στα τυφλά, εμποδίζει τον ουσιαστικό διάλογο και βλάπτει την εικόνα και τη συνοχή του ΣΥΝ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 27 February 2001 - 19:15:41 UTC