Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-03-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/03/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Δείκτες Χρηματιστηρίου
  • [03] "Δείπνο"
  • [04] Χριστόδουλος
  • [05] Καραμανλής - Συνέδριο ΟΝΝΕΔ
  • [06] Δείκτες Χρηματιστηρίου
  • [07] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [08] Ρέππας-Συνέντευξη Η δήλωση Χριστόδουλου για έκδοση ταυτοτήτων από την Εκκλησία, η ομιλία Καραμανλή στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το δείπνο Πρωτόπαπα με συμμετοχή του πρωθυπουργού και οι νέες δείκτες από σήμερα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο Χριστόδουλος βγάζει δικές του ταυτότητες. Αναμένεται και απογραφή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μισθοί:νέα μείωση! Αυξάνουν τις εισφορές, καταργούν την κρατική συμμετοχή.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οι ίντριγκες δεν θα περάσουν. Νέος δείπνος και νέα δεινά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το ύψος της σύνταξης.Πώς θα υπολογίζεται με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτυπάει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ο δήμαρχος. Σε απόσταση αναπνοής ο Αβραμόπουλος απ?τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκρηξη στα ενοίκια. Εκτός από τις τιμές φούσκωσαν και τους συντελεστές εμπορικότητας.

    ΕΘΝΟΣ: Αυξήσεις μέχρι 30% στις πραγματικές τιμές των ακινήτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο προβατοσχημος λύκος της Ουνίας έρχεται. Διάπλατα ανοίγουν οι πόρτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τον Αιρεσιάρχη Πάπα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βατερλό για το ΠΑΣΟΚ. Αναυδος ο Κ. Σημίτης από τα στοιχεία έγκυρης δημοσκόπησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γλιτώστε δόσεις από δάνεια-κάρτες. Τράπεζες: τα προγράμματα αναχρηματοδό-τησης για μικρότερα επιτόκια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Με 3.000 φορτία Ελληνικό στα Σπάτα. Μετακόμιση-μαμούθ επί ένα μήνα με 470 οχήματα.

    Espresso: Η Μαργέτη κρύφτηκε στο σπίτι φίλης της. Το πρώτο βράδυ της άδειας.

    ΕΣΤΙΑ: Προσκρούουν στο Σύνταγμα. Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πιο ακριβές οι αντικειμενικές από της αγοράς. Σε γείτονες και εμπορικούς δρόμους.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ψάχνουν για ...Ιούδα.Τα πάθη του ... ΠΑΣΟΚ.

    Η ΧΩΡΑ: Ταυτότητες για όλους τους ορθόδοξους. Χριστόδουλος: Απάντηση στο διωγμό της κυβέρνησης Σημίτη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η βαλκανική "φωτιά" κατεβαίνει προς νότο. Εκλεισαν τα σύνορα ΠΓΔΜ-Γιουγκοσλαβίας. Νεκροί Σκοπιανοί στρατιώτες.

    [02] Δείκτες Χρηματιστηρίου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ριζική ανανέωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους νέους δείκτες, αλλά και την ένταξη 27 ακόμη μετοχών στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη".

    [03] "Δείπνο"

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "αν ο Μυστικός Δείπνος κατά τας γραφάς ήταν η απαρχή της κορύφωσης του Θείου Δράματος, κατά τας ελληνικάς γραφάς - και δή τας ΠΑΣΟΚικάς - έχει συνδεθεί με μεγάλες στιγμές κορύφωσης του εσωκομματικού δράματος. Μένει να δούμε αν και ο "δεύτερος μυστικός δείπνος" του Χαλανδρίου και αποκαλύφθηκε χθες, θα έχει για τον Κώστα Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο αίσιο τέλος με τον πρώτο ή αν για άλλη μια φορά θα επιβεβαιωθεί το ρηθέν πως η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "νέο "δείπνο" με νέα δεινά στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η περιβόητη συνάντηση της νέας ηγετικής ομάδας του Κινήματος, που με την καθοδήγηση του Κώστα Σημίτη, κατάστρωναν μαζί του, την περιθωριοποίηση των ιστορικών στελεχών του κόμματος, την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι του υφυπουργού Εργασίας Χρήστου Πρωτόπαπα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "την απαρχή εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί η δημοσιοποίηση του "μυστικού δείπνου" που έγινε στο σπίτι του υφυπουργού Εργασίας Χρήστου Πρωτόπαπα την περασμένη Πέμπτη. Η παρουσία εκεί, του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία κορυφαίων αλλά και μεσαίων στελεχών του Κινήματος που προσέφεραν (προ πενταετίας αλλά και στη συνέχεια) τα μέγιστα για την υλοποίηση των ηγετικών σχεδίων του κ. Σημίτη".

    [04] Χριστόδουλος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ταυτότητες Ορθοδόξου Χριστιανού ετοιμάζεται να εκδώσει η Εκκλησία της Ελλάδος μετά τη συλλογή υπογραφών. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αποκάλυψε ότι αυτό είναι το δεύτερο βήμα της Ελλαδικής Εκκλησίας αν η κυβέρνηση απαλείψει το θρήσκευμα από τις νέες ταυτότητες".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "η απόφαση της κυβέρνησης να μη διατηρεί στατιστικά στοιχεία περί των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών της προκαλεί έκδηλη ανησυχία την Εκκλησία της Ελλάδος. χθες μάλιστα σημειώθηκε εμμέσως και η πρώτη επίσημη αντίδραση δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "σε "δική του" απογραφή των ορθοδόξων Ελλήνων στους οποίους θα χορηγήσει ειδική ταυτότητα, θα προχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε πως αυτές είναι οι προθέσεις του και θα καταθέσει μάλιστα σχετική πρόταση στην Ιερά Σύνοδο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "μας έχει συνηθίσει ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να προβαίνει συχνά σε δηλώσεις ή και ενέργειες, οι οποίες συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας και δημιουργούν-μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας - πολιτικά ζητήματα, αλλά η χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του επιτρέπει άνετα την εκτίμηση ότι αυτή τη φορά ο κ. Χριστόδουλος ξεπέρασε τον εαυτό του".

    Η Espresso προσθέτει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε εμμέσως πλην σαφώς την απόφαση της Εκκλησίας να διαχωρίσει τη θέση της από την Πολιτεία και φοβούμενος ίσως ότι οι υπογραφές που θα τεθούν υπόψη της κυβέρνησης για τη διατήρηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, δεν θα κάμψουν την αδιάλλακτη απόφασή της δήλωσε ότι η Εκκλησία θα προβεί σε απογραφή των Ορθοδόξων Χριστιανών και θα εκπονήσει δικές της ταυτότητες".

    [05] Καραμανλής - Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "απόλυτα βέβαιος για το ότι η ΝΔ θα είναι η αυριανή κυβέρνηση που θα απαλλάξει την χώρα από την συντηρητική διαχείριση και την διαφθορά, εμφανίσθηκε το σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Κώστας Καραμανλής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "νίκη με αυτοδυναμία. Το μήνυμα αυτό έδωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης στο Α' Προσυνέδριο της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής περιγράφοντας τους πολιτικούς στόχους που έχει θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προσεχείς εκλογές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σαφέστατο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις απέστειλε ο Κ. Καραμανλής από το Ηράκλειο της Κρήτης μιλώντας στις εργασίες του πρώτου Προσυνεδρίου του κόμματός του στην πορεία προς το Ε' τακτικό συνέδριο. Το μήνυμα απευθύνεται σε όλους όσοι επιχειρούν να σταματήσουν με διάφορους τρόπους την πορεία της Νδ προς την εξουσία".

    [06] Δείκτες Χρηματιστηρίου

    Η ΕΣΤΊΑ υποστηρίζει ότι "δέκα έξι γίνονται από σήμερα οι κλαδικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών εκ των οποίων οι 10 είναι καινούργιοι. Επίσης, αναβαθμίζεται ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς, εξασφαλίζοντας με τη συμμετοχή 40 εταιριών την αντιπροσωπευτικότερη απεικόνιση της πορείας των τιμών στην αγορά αυτή. Δημιουργείται τέλος Total Return δείκτης, τόσο για την Κύρια όσο και για την Παράλληλη Αγορά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "στη Σοφοκλέους από σήμερα εφαρμόζονται οι νέοι δείκτες των κλάδων των εισηγμένων εταιριών. Με απόφαση της διοίκησης του ΧΑΑ την περασμένη εβδομάδα θα υπάρξουν 10 νέοι δείκτες στο ελληνικό χρηματιστήριο. Χρηματιστηριακοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι μπαίνουμε πλέον σε μια νέα εποχή η οποία θα αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών".

    [07] Συνέντευξη Καραμανλή

    "Το ισχυρότερο όπλο κατά της διαπλοκής είναι το πολιτικό ανάστημα και η πολιτική βούληση", δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "τονίζοντας ότι καμιά σύμβαση δεν θα περάσει αν δεν πειστεί η ΝΔ ότι πληροί τους όρους του ανταγωνισμού. Ζητεί σταθερότερο και αποφασιστικότερο λόγο της χώρας στην περιοχή και δηλώνει ευθέως ότι ο Κώστας Σημίτης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν λεει τα πράγματα με το όνομά τους "για να είναι αρεστός στους Δυτικούς".

    [08] Ρέππας-Συνέντευξη

    "Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο κακός εαυτός", υποστηρίζει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. "Τονίζει ότι η κυβέρνηση συναντάει αναχώματα από ποικιλώνυμα συμφέροντα αλλά και δυνάμεις της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν την υποβάθμιση της ποιότητας του δημοσίου βίου και κατηγορεί τη ΝΔ ότι λειτουργεί με βάση το άγχος της να φανεί αρεστή σε ορισμένους οικονομικούς κύκλους αφενός και αφετέρου να ασκήσει έναν πολιτικό εκβιασμό στα ΜΜΕ προκειμένου να την προβάλλουν με προνομιακό τρόπο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 March 2001 - 17:45:09 UTC