Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-04-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/04/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Χρηματιστήριο
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Υποψηφιότητα Τατούλη
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/04/2001

    Οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, η εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η υποψηφιότητα Τατούλη για Γραμματέας ΝΔ και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις-Δηλώσεις Τζέμ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αρχίζει το πάρτι στη Σοφοκλέους. Ο Γκρίνσπαν έδωσε το έναυσμα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σύνταξη στα 65. Με κίνητρα και αντικίνητρα για τους ασφαλισμένους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Με πόλεμο απειλεί τώρα ο Τζέμ. Συνάντηση με Ντενκτάς στα Κατεχόμενα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κατεδάφιση σε 50 ταμεία και όρια ηλικίας. Ολες οι επώδυνες αλλαγές στο Ασφαλιστικό που μας καίνε.

    Η ΑΥΓΗ: Οι παγίδες του νέου Ασφαλιστικού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτύπημα στην ανεργία με 75.000 νέες θέσεις εργασίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι προτάσεις της κυβερνήσεως για τη λύση του Ασφαλιστικού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο ΔΑΣΟνόμος για τα αυθαίρετα. Ερχεται σύντομα στη Βουλή το ενιαίο ν/σ που λύνει το πρόβλημα.

    ΕΘΝΟΣ: 40 χρόνια δουλειά ή σύνταξη στα 65. Η πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τεστ κοπώσεως το "ραντεβού" για το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σύνταξη στα 65 για άνδρες–γυναίκες. Ενοποιούνται τα Ταμεία–ενώ καταργούνται όλα τα επικουρικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ολοι στα 65 μείωση συντάξεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μισός μισθός η σύνταξη στα 65. Προτάσεις Γιαννίτση: Πρώτη κρυάδα στο ασφαλιστικό.

    Espresso: Δολοφονίες στην Αθήνα για την περιουσία του Μιλόσεβιτς.

    ΕΣΤΙΑ: Στρεβλός σοσιαλισμός. Ιδιωτικοποιούν το κοινωνικό κράτος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απόμαχοι στα 65 λιγότερη σύνταξη έναρξη το ... 2007.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ωρα Μηδέν για το ασφαλιστικό. Σήμερα δημοσιοποιούνται οι θέσεις της κυβέρνησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εξοδος στα 65 για γυναίκες και άνδρες.

    ΝΙΚΗ: Σύνταξη για όλους στα 65. Συνοπτικές διαδικασίες αντί διαλόγου στο Ασφαλιστικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Από σήμερα στους δρόμους η λαϊκή απάντηση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Στάλα – στάλα το φαρμάκι. Υπόσχονται για το Ασφαλιστικό.

    Η ΧΩΡΑ: Ασφαλιστικό: σύνταξη στα 65 για άνδρες και γυναίκες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 8 τα κύρια Ταμεία και τέλος η 35ετία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ακόμη μια αύξηση στα καύσιμα. Η έβδομη σε 7 εβδομάδες ισχύει Από τα μεσάνυχτα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σύνταξη στα 65 για άνδρες και γυναίκες!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενδεχόμενος πόλεμος στα Βαλκάνια με αφορμή τη "Μεγάλη Αλβανία".

    [03] Ασφαλιστικό

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Εργασίας για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, μεταξύ των οποίων η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 65 χρόνια για γυναίκες και άνδρες".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "αποφασισμένη να ψηφίσει τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις τον Ιούνιο είναι η κυβέρνηση και Από χθες δρομολογεί διαδικασίες εσωκομματικού και κοινωνικού διαλόγου με βάση τις προτάσεις που παρουσίασε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Αν. Γιαννίτσης".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "με συνοπτικές διαδικασίες θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να κάνει τον διάλογο "σικέ" για την αναμόρφωση του ασφαλιστι-κού συστήματος. Μάλιστα, υπολογίζει μέχρι τις 20 Ιουνίου να καταθέσει το σχέδιο νόμου για το συνταξιοδοτικό στην Βουλή κάμπτοντας έτσι τις όποιες έντονες αντιδράσεις Από τους κοινωνικούς εταίρους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "συναγερμό σημαίνουν για σήμερα, αλλά και για όσο χρειαστεί, τα ταξικά συνδικάτα, καθώς πλέον ήδη έχει γίνει απόλυτα καθαρό ότι το μεσημέρι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσημα–με το γνωστό "χρυσό" περιτύλιγμα–την έναρξη της διαδικασίας για τον ενταφιασμό του κοινωνικοασφαλιστικού συστήμα-τος".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "φάρμακο με "γλυκόξινη" γεύση και μικρές δόσεις που θα απαιτήσουν μακρά θεραπεία υπόσχεται η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Η συνταγή πάντως κρατήθηκε μυστική. Ακόμη κι ο πρωθυπουργός την πληροφορήθηκε μόλις χθες σε κλειστή ενημέρωση που κράτησε δυόμισι ώρες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "προτάσεις-φωτιά οι οποίες θίγουν το σύνολο των ασφαλισμένων ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνου εισόδου στην παραγωγή εισηγείται σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης".

    [04] Χρηματιστήριο

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι " εντυπωσιακή τροχιά διέγραψε χθες ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, διασπώντας ανοδικά τα επίπεδα των 3.300 μονάδων, τα οποία οι επενδυτές έτειναν πλέον να ξεχάσουν".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "εντυπωσιακά αλλά όχι αδικαιολόγητα, τα χθεσινά κέρδη του γενικού δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (αύξηση 4,10% στις 3.316,17 μονάδες), καθώς όπως επιση-μαίνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές προχωρούν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων τους, ώστε να Ιανοί σε θέση εκκίνησης όταν θα ολοκληρωθεί και τυπικά η αναβάθμιση της Σοφοκλέους".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "το ύψος του 9,14% ανέρχονται τα κέρδη που έχει καταγράψει το Χρηματιστήριο Αθηνών στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις του, Από τη Μ. Τρίτη έως την Τετάρτη του Πάσχα, με αποτέλεσμα μετά και τη χθεσινή πολύ θετική ημέρα ο γενικός δείκτης να έχει βρεθεί πάνω Από τις 3.000 μονάδες και οι ελπίδες του επενδυτικού κοινού να έχουν πάλι αναπτερωθεί".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "απροσδοκήτως θετική υπήρξε η χθεσινή ημέρα για την χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο συνοδεύθηκε και από αισθητή αύξηση του όγκου των συναλλαγών οδήγησε τον γενικό δείκτη τιμών πάνω από τα επίπεδα των 3.300 μονάδων καταγράφοντας την δεύτερη υψηλότερη τιμή για το τρέχον έτος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η ευφορία επανέκαμψε χθες στη Σοφοκλέους υπό τη θετική επίδραση της αναβάθμισης, αλλά ακόμη μεγαλύτερη κατέλαβε τις διεθνείς αγορές και δη την αμερικανική μετά την αιφνίδια εντυπωσιακή μείωση των επιτοκίων Από τον κεντρικό τραπεζίτη των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι "με το βλέμμα στραμμένο στο νέο δείκτη του Χρηματιστηρίου, η χρηματιστηριακή αγορά έδειξε χθες εκρηκτικές τάσεις ανόδου με τον γενικό δείκτη να τερματίζει στο 4,10%".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "οι εντολές αγορών Από το εξωτερικό για επιλεγμένες μετοχές εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που συγκαταλέγονται στο Δείκτη της Μόργκαν Στάνλεϊ σε συνδυασμό και με την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος Από πλευράς των εγχώριων "δυνάμεων" πυροδότησαν την εκρηκτική άνοδο των τιμών στη Σοφοκλέους".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "δυσάρεστες καταστάσεις" στην Κύπρο προανήγγειλε ο Ισμαήλ Τζέμ, απειλώντας με νέο Αττίλα την κυβέρνηση Κληρίδη, αλλά και με αιφνίδια ένταση την κυβέρνηση Σημίτη, αν η Μεγαλόνησος ενταχθεί στην ΕΕ. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας φρόντισε, με τον τρόπο του, να επιβεβαιώσει και πάλι ότι η Αγκυρα παραμένει αδιάλλακτη, επεκτατική και επικίνδυνη για τον Ελληνισμό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "την "πόρτα του φρενοκομείου" στην περίπτωση που η ΕΕ αποφασίσει να εντάξει στους κόλπους της την Κύπρο, απειλεί να ανοίξει η Αγκυρα δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "εγκαταλείποντας το χαμηλό προφίλ που είχε αρχικά υιοθετήσει κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Ι. Τζέμ χθες ολοκληρώνοντας τις επαφές που είχε προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρ. Ντενκτάς. Ο Ι. Τζέμ απείλησε ότι η αντίδραση της Αγκυρας, σε περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς πρότερη λύση του πολιτικού προβλήματος, θα είναι "χωρίς περιορισμούς" περίπτωση που χαρακτήρισε "πύρρειο νίκη" των Ελληνοκυπρίων, προσθέτοντας ότι αμέσως μετά την ένταξη θα ακολουθήσουν δυσάρεστες καταστάσεις και για τις δύο πλευρές".

    Η Espresso γράφει ότι "η Τουρκία δείχνει τα δόντια της στην Ελλάδα και στην Κύπρο! Δια στόματος του "ευρωπαϊστή" θεωρούμενου "μετριοπαθή" και προσωπικού φίλου του Γιώργου Παπανδρέου, Ισμαήλ Τζέμ απειλεί τώρα με "σκληρά αντίποινα" στην περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί πολιτική λύση".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "άκρως προκλητικός, διατυπώνοντας σαφείς απειλές για τη μορφή και τον τρόπο αντίδρασης της τουρκικής πλευράς σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ πριν Από τη λύση του Κυπριακού, εμφανίστηκε χθες ο Ισμαήλ Τζέμ".

    [06] Υποψηφιότητα Τατούλη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "στους ρυθμούς των εσωκομματικών ζυμώσεων εισήλθε η ΝΔ ενόψει της διαδικασίας εκλογής του γραμματέα και των μελών του πολιτικού συμβουλίου. Από την Αρκαδία χθες ο βουλευτής Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα αντιπαρατιθέμενος στον Β. Μεϊμαράκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στη ΝΔ με τις αποφάσεις του Συνεδρίου θα θέσω τελικά υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα". Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Π. Τατούλης κάνοντας γνωστή την απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της ΚΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "σίγουρο είναι πλέον όπως όλα δείχνουν ότι ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμόυ της ΝΔ μέχρι πρότινος κ. Β. Μεϊμαράκης θα έχει αντίπαλό του στη διεκδίκηση της θέσης του γραμματέα της ΚΕ τον βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Π. Τατούλη. Ο κ. Π. Τατούλης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του το ότι προτίθεται να υποβάλει υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι ο,τι το καλύτερο για την εικόνα ενός μεγάλου κόμματος να υπάρχει μια μόνο υποψηφιότητα για ένα σημαντικό αξίωμα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ένας νέος "αντάρτης" υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ έκανε χθες την εμφάνισή του. Ο κ. Π. Τατούλης δήλωσε ότι θα Ιανοί συνυποψήφιος του κ. Ευ. Μεϊμαράκη στην ψηφοφορία που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Ανοίγει έτσι και πάλι η πληγή με το θέμα του γραμματέα της ΝΔ, το οποίο ο κ. Καραμανλής επεχείρησε να κλείσει όπως όπως πριν Από το Πάσχα ζητώντας Από τον άλλον "αντάρτη" τον κ. Β. Μιχαλολιάκο να αποσύρει την υποψηφιό-τητά του".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ντόπινγκ στις αγορές Από FED. Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων 0,50μ στις ΗΠΑ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το μυστικό του Γκρίνσπαν και το πάρτι των αγορών. Εκρηξη 4,1% στη Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φωτιά" στις αγορές έβαλε ο Γκρίνσπαν. Νέα μείωση επιτοκίων: Ομόλογα πανικού για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρές εισηγήσεις για "ήπιες λύσεις". Τι προτείνει ο κ. Γιαννίτσης για το ασφαλιστικό".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Παίρνουν θέσεις θεσμικοί, ξένα funds και Ταμεία. Μετατρέπουν ομόλογα-REPOS σε μετοχές".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Επιθετική, αιφνιδίασε τους πάντες χθες η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ μειώνοντας κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τα επιτόκια για τέταρτη φορά Από τον Ιανουάριο, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την αμερικανική οικονομία αλλά απογειώνοντας τις τιμές στα διεθνή χρηματιστήρια".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 19 April 2001 - 13:46:27 UTC