Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-07-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/7/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δίκη Μιλόσεβιτς
  • [04] "Τρελές Αγελάδες"
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Απεργία γιατρών - ΙΚΑ
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Εξαγορά Goody's από ΔΕΛΤΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/7/2001

    Η νόσος των "τρελών αγελάδων", η δίκη του Μιλόσεβιτς στη Χάγη, η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ και η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στο πιάτο μας τα μολυσμένα κρέατα. Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Αθηνών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κρύβουν την αλήθεια για τις "τρελές αγελάδες". Ανησυχία και για το γάλα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Την ευθύνη θα φέρει ο Σημίτης. Προειδοποίηση Ακη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κρύβουν την αλήθεια για τις "τρελές αγελάδες". Φόβοι τώρα και για άλλα κρούσματα.

    Η ΑΥΓΗ: Αίνιγμα η "τρελή αγελάδα". Πληρώνουμε την καθυστέρηση στην πρόληψη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 8 τομές στο ΙΚΑ για την ανακούφιση των ασφαλισμένων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ποιοί κινδυνεύουν από τη νόσο των τρελών αγελάδων. Εισαγγελική έρευνα μετά το "ελληνικό κρούσμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τρόμος στο πιάτο μας. Ας μας πει κάποιος τι τρώμε!

    ΕΘΝΟΣ: Οι νέοι μισθοί σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες. Υπεγράφησαν και ισχύουν οι νέες συμβάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εν χορδαίς και οργάνοις θα...υποκριθούν στην μνήμη του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα οκτώ μέτρα του ΙΚΑ.Για την ανακούφιση των ασφαλισμένων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγός για τις συντάξεις σε Δημόσιο-ΙΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κρίσιμο τεστ για τα όρια τρέλας. Πρόβλημα με τους ελέγχους και τις αρμοδιότητες.

    Espresso: Πέντε Ελληνες θεραπεύτηκαν από το AIDS! Οι γιατροί στο Εριβάν είναι κατηγορηματικοί.

    ΕΣΤΙΑ: Σπογγώδης απάθεια. Κυβερνητική νόσος με επικίνδυνες συνέπειες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παγώνει η αγορά αναμένοντας αλλαγή κλίματος. Αναστολή επενδύσεων, υπερδανεισμός, βύθιση ΧΑΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αιχμές Γιαννίτση για το ασφαλιστικό. Σκληρή κριτική σε κόμματα και κοινωνικούς εταίρους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οδηγός SOS για να μη μας τρελάνει το ...κρέας. 15 συμβουλές για να ελέγχουμε τι τρώμε.

    ΝΙΚΗ: Μαύρη τρύπα 850 δις. Βουλιάζει η οικονομική πολιτική Σημίτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απάντηση με συλλαλητήριο αύριο στην Κάνιγγος.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αποκάλυψη: Τρώμε κρέας χωρίς έλεγχο! Νέο κρούσμα στην Ηλεία.

    Η ΧΩΡΑ: Καίνε οι αποκαλύψεις για την Εμπορική. Η τράπεζα διαψεύδει, παραπέμποντας σε "επαρκείς εξηγήσεις" που έδωσε στο παρελθόν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 8 ασπιρίνες για το ΙΚΑ! Κυβέρνηση και γιατροί του Οργανισμού παραμένουν πεισματικά στις θέσεις τους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ελάτε στο καζίνο! Θέλετέ ν΄ αποκτήσετε βίλα στη Χαλκιδική;

    [03] Δίκη Μιλόσεβιτς

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "Δεν σας αναγνωρίζω...Σκοπός αυτής της δίκης είναι να νομιμοποιήσει τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία". Μ΄ αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς τον προεδρεύοντα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Βρετανό δικαστή Ρίτσαρντ Μέι, στην χθεσινή πρεμιέρα της πιο πολύκροτης πολιτικής δίκης έπειτα από αυτήν της Νυρεμβέργης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ψύχραιμος, ήρεμος και προκλητικός ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, απηύθυνε χθες το δικό του "κατηγορώ" στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως "παράνομο" και για τον λόγο αυτό αρνήθηκε να ορίσει συνηγόρους υπεράσπισης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "αρνήθηκε ο Σλ. Μιλόσεβιτς να ορίσει συνηγόρους υπεράσπισης, δεν αναγνώρισε το Διεθνές Ποινικό δικαστήριο και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για εγκλήματα πολέμου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "ψύχραιμος, ήρεμος και μόνος εμφανίστηκε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ενώπιον του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης. Ο ανατραπείς Σέρβος ηγέτης αρνήθηκε τη μονιμότητα του Δικαστηρίου, το οποίο απεκάλεσε "παράνομο όργανο του ΟΗΕ".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "ξεκίνησε χτες στο ΝΑΤΟϊκό δικαστήριο της Χάγης η παρωδία της δίκης του Σλ. Μιλόσεβιτς. Θεωρώ το δικαστήριο παράνομο και τις κατηγορίες ψευδείς. Στόχος της δίκης είναι η δικαίωση των εγκλημάτων πολέμου, που διέπραξε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, ήταν η κατηγορηματική και ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας".

    [04] "Τρελές Αγελάδες"

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "πάνε να μας τρελάνουν. Κρύβουν την αλήθεια, τη στιγμή που οι "τρελές αγελάδες"...φλερτάρουν το πιάτο μας. Οι φόβοι ότι και άλλα "τρελά" κρούσματα της νόσου δεν μπορούν να αποκλειστούν, θεριεύουν, ενώ η αποκάλυψη ότι το άρρωστο ζώο γεννήθηκε στην Ελλάδα προκαλεί ερωτηματικά για τους ελέγχους στις ζωοτροφές".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "η ανησυχία που προκάλεσε το πρώτο (βεβαιωμένο) κρούσμα τρελής αγελάδας στην Ελλάδα παίρνει διαστάσεις πανικού καθώς τα επίσημα στοιχεία των ελέγχων αποκαλύπτουν ότι οι εξετάσεις που καθιερώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο είναι κυριολεκτικά δειγματοληπτικές: το περισσότερο από το κρέας που τρώμε φτάνει στο πιάτο μας ουσιαστικά ανεξέλεγκτο".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία του καταναλωτικού κοινού, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νόσου των "τρελών αγελάδων" στη χώρα μας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "πλήρης σύγχυση επικρατεί στην κυβέρνηση, μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της ασθένειας της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σε βοοειδές μονάδες της Βορείου Ελλάδος. Κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας του κοινού από την ασθένεια,αλλά ταυτόχρονα οι αρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία του προβλήματος, επιδιδόμενοι σε εκστρατεία, εφησυχασμού της κοινής γνώμης".

    Κατά την ΑΥΓΗ, "ομιχλώδες παραμένει το τοπίο σχετικά με τον τρόπο μόλυνσης και την προέλευση της "τρελής αγελάδας" του Κιλκίς, επιτείνοντας έτσι την αγωνία για το αν βιρσκόμαστε μπροστά σε ένα μεμονωμένο κρούσμα ή όχι".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια στο Κιλκίς, σπογγώθης απάθεια στην Αθήνα. Οχι μόνον για την εγκεφαλοπάθεια, αλλά για όλα σχεδόν τα προβλήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό. Με πλέον κραυγαλέο κρούσμα την κυβερνητική απάθεια για το αίσχος στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ λόγω της απεργίας των γιατρών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η εκδήλωση της παραλλαγμένης μορφής τη νόσου των "τρελών αγελάδων" στον άνθρωπο σχετίζεται άμεσα με το γενετικό προφίλ του και την κληρονομικότητα. Ολα τα ως σήμερα καταγεγραμμένα παγκοσμίως θύματα διέθεταν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο αναγνωρίζεται με γενετικές εξετάσεις από εξειδικευμένα κέντρα".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η Espresso αναφέρει ότι "αλλαγή σελίδας από σήμερα στη γενικότερη οργανωτική λειτουργία της ΝΔ, οι βουλευτές της οποίας καλούνται να εκλέξουν, για πρώτη φορά με μυστική ψηφοφορία, τους επικεφαλής των τομέων δράσης του κόμματος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "κατεβείτε όλοι υποψήφιοι" είπε χθες σε βουλευτή του κόμματός του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ στην οποία θα συζητηθούν οι οργανωτικές αλλαγές με βάση το νέο κανονισμό λειτουργίας της Βουλής που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο όπως προβλέπει το νέο Σύνταγμα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "συνεδρίαση - σταθμός για την περαιτέρω πορεία της ΝΔ θεωρείται σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "εν μέσω ζυμώσεων και διαβουλεύσεων ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ, συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ του κόμματος προκειμένου να ψηφίσει τον νέο κανονισμό λειτουργίας. Στον κανονισμό που είχε εισηγηθεί η επιτροπή υπό την Αννα Ψαρούδα- Μπενάκη, επήλθαν τελικά τροποποιήσεις κατόπιν πιέσεων των κορυφαίων στελεχών κυρίως σε ο,τι αφορά τους 6 υπερτομεάρχες της παράταξης".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "σκιώδη" κυβέρνηση από την "πρώτη ενδεκάδα" ή από τους "αναπληρωματικούς" θα σχηματίσει τελικά ο κ. Κώστας Καραμανλής; Το θέμα παραμένει ανοικτό, αφού οι κορυφαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε ένα σχήμα υπό τον κ. Σιούφα, όπως προβλέπει στα χαρτιά το προτεινόμενο νέο σχέδιο κανονισμού λειτουργίας που συζητεί σήμερα η ΚΟ της ΝΔ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "στη δημιουργία ενός σκιώδους κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα αριθμεί ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερα από 55 μέλη, θα προχωρήσει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ μετά και τις τελευταίες (σημαντικές, όπως αποδείχθηκε, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη που είχαν αρνηθεί, επείσθησαν να θέσουν υποψηφιότητα) αλλαγές που επέβαλε στο αρχικό σχέδιο ο κ. Κ. Καραμανλής".

    [06] Απεργία γιατρών - ΙΚΑ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "στα δικαστήρια προσέφυγε η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών του Ιδρύματος. Παράλληλα, στη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Ιδρύματος Μιλτιάδης Νεκτάριος, εξήγγειλε οκτώ μέτρα, τα οποία θα ανακουφίσουν τους χιλιάδες ασφαλισμένους του Ιδρύματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "με προσφυγή στη δικαιοσύνη και με οκτώ διοικητικά μέτρα "επιχειρεί" το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων να ανακουφίσει τα 5.500.000 ασφαλισμένων του από την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας της συνεχιζόμενης για τέταρτη εβδομάδα κινητοποίησης των γιατρών του".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οι απέλπιδες προσπάθειες στις οποίες κατέφυγε χθες η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων από τη συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ με τη λήψη σχετικών μέτρων δεν αναμένεται να βγάλουν από το αδιέξοδο τους πολίτες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "πολιτική όξυνση πυροδότησε χθες προσφυγή της διοίκησης του ΙΚΑ (μετά συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων) στη δικαιοσύνη για αναστολή της πολυήμερης, καθολικής απεργίας των 8.500 γιατρών του Ιδρύματος".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Παρενέργειες από τα repos. Εφθασαν τα 10 τρις. δρχ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επίθεση" της ΔΕΛΤΑ στην Goody's. Αιφνίδια κίνηση εξαγοράς".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Επιθετική εξαγορά της Goody's από τη Δέλτα. Επιδιώκει την απόκτηση του 60%. Ραγδαίες εξελίξεις από την ξαφνική κίνηση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα repos καταφύγιο στην πτώση ΧΑΑ και επιτοκίων. Ενώ στη Σοφοκλέους έσπασε και το φράγμα των 2.700 μονάδων".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Μπαράζ εξαγορών με δημόσιες προσφορές. Βοηθούν οι χαμηλές αποτιμήσεις".

    [08] Εξαγορά Goody's από ΔΕΛΤΑ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "μια κίνηση πριν από το ματ στη σκακιέρα της Goody's βρίσκεται η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών μετά από τη δημόσια προσφορά για τουλάχιστον το 50% συν μια μετοχή του συνολικού κεφαλαίου της αλυσίδας μαζικής εστίασης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 16 July 2001 - 15:25:08 UTC