Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-08-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/8/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Τράπεζες - Εργαζόμενοι
  • [05] Υψηλές θερμοκρασίες
  • [06] Επίθεση Αλβανών μαφιόζων
  • [07] ΝΔ
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Σχεδιασμοί ΥΕΘΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/8/2001

    Οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, οι σχεδιασμοί του ΥΕΘΑ για θητεία – στρατιωτι-κούς, η επίθεση Αλβανών μαφιόζων στη Θεσπρωτία και η μαζική έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων, είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ(Μήτση): Κουνούπι -φονιάς ανησυχεί τις αρχές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέο μισθο-λόγιο για τους αστυνομικούς.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αυξήσεις 20% στους στρατιωτι-κούς μελετά το υπουργείο Αμυνας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.155 διορισμοί στο δημό-σιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θύελλα στην ΕΛ.ΑΣ για Αγγελάκο. Προαγωγή για το ... φιάσκο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μπαράζ απολύσεων από τις τράπεζες.

    ΕΘΝΟΣ: Θητεία με δώρα. Πρόσκληση Ακη σε φοιτητές και γονείς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλος: Θεός - λαός δεν επιτρέπουν τη περιθωριοποίηση

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βλέπει συντριβή ο Ακης Τσοχα-τζόπουλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πως θα επιλεγούν 5.000 μόνιμοι οπλίτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ευρω - ΜΑΤ κατά διαδηλω-τών.

    ΕΣΤΙΑ: Συνέδριο: τον αποδυναμώνει. Παραχω-ρεί εξουσίες σε αναρμόδιο όργανο.

    Espresso: Τζ. Νικολοπούλου: Κάναμε έρωτα στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ζητούν ρεβάνς 1.000 αστυνομικοί στο κυνήγι του Πάσσαρη.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Στο γοφό η σφαίρα. Νέα στοιχεία για Πάσσαρη.

    Η ΧΩΡΑ: Επιδρομή Αλβανών σε ελληνικό έδαφος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 5 μέτρα για την ανάπτυξη.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "η διενέργεια του συνεδρίου του Κινήματος στις 11-14 Οκτωβρίου, κρατά στο ΠΑΣΟΚ σε εγρήγορση όλα τα "καπετανάτα" και τα "σουλτανάτα", όρους που εισήγαγε εσχάτως στο πολιτικό λεξιλόγιο, ο πρώην υπουργός κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ο Ακης Τσοχατζόπουλος καταρχήν όχι μόνο δεν καταθέτει τα όπλα αλλά κάνει περιοδείες (Παρασκευή και Σάββατο ήταν στην Αρτα), δίνει συνεντεύξεις χωρίς να σταματά να ζητά αλλαγή πολιτικής, ο Γιάννος Παπαντωνίου κάνει προτάσεις για ένα 'σύγχρονο ΠΑΣΟΚ' και η Βάσω Παπανδρέου, παρ' όλο που σιωπά τις τελευταίες ημέρες, μάλλον πονοκεφαλιάζει με την προσυνεδριακή στάση της το εκσυγχρονιστικό ρεύμα...".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "την 21η Ιουνίου -ημέρα που εξήγγειλε την επίσπευση του Συνεδρίου- ο κ. Σημίτης έπαυσε ουσιαστικώς να κυβερνά. Εθεσε εαυτόν υπό κομματική αίρεσιν και ανέστιλε κάθε κυβερνητική δραστηριότητα, πέραν των τρεχούσης φύσεως".

    [04] Τράπεζες - Εργαζόμενοι

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "έντονη ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους του τραπεζικού τομέα, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα ετοιμάζουν απολύσεις προσωπικού για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κερδοφορίας τα οποία έχουν προκύψει εδώ και δύο χρόνια περίπου".

    [05] Υψηλές θερμοκρασίες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "με ένα νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται να ταλαιπωρήσει όχι μόνο τους εναπομείναντες κατοίκους της πρωτεύουσας αλλά όλο τον πληθυσμό της χώρας κάνει τον καλοκαιρινό του χαιρετισμό ο Αύγουστος".

    [06] Επίθεση Αλβανών μαφιόζων

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "αποθρασύνθηκαν οι Αλβανοί κακοποιοί. Περνούν τα σύνορα με βαρύ οπλισμό, παίρνουν ομήρους και διαφεύγουν στη χώρα τους μαζί με τη λεία τους. Στόχος των τριών Αλβανών κουκουλοφόρων που επετέθησαν στο ιχθυοτροφείο του Λ. Σιδέρη στον όρμο Φτελιάς Σαγιάδας στη Θεσπρωτία ήταν το ταχύπλοο σκάφος 'Κύκνος' του φίλου του γυναικολόγου Γερ. Γιαννάτου, με το οποίο τον επισκεπτόταν συχνά από την Κέρκυρα".

    [07] ΝΔ

    H ESPRESSO υπογραμμίζει ότι "με ορίζοντα τη μετάβασή του στη ΔΕΘ, ο Κώστας Καραμανλής προετοιμάζεται για τη 'μεγάλη σύγκρουση' με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό, έχοντας πάντως πρώτα να λύσει μια δύσκολη εξίσωση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "ο Σεπτέμβριος προοιωνίζεται 'καυτός' από τώρα και ο κ. Κ. Καραμανλής παίρνει ήδη τα μέτρα του. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ατζέντα του κ. Κ. Καραμανλή για την Ιο περιλαμβάνονται ουκ ολίγα θέματα. Σύνταξη προγράμματος της ΝΔ, ομιλία Σημίτη στη ΔΕΘ, απάντηση της ΝΔ με την ομιλία του προέδρου της εκεί, αντιμετώπιση του αναμενόμενου επικοινωνια-κού μπαράζ της κυβέρνησης το φθινόπωρο με την αφορμή του Συνεδρίου, ταξίδι στις ΗΠΑ για την εκδήλωση του Πανεπιστημίου Φλέτσερ σχετικά με την καθιέρωση έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή, εξέταση του ενδεχομένου για επίσημο εορτασμό των 17 ετών από την ίδρυση του κόμματος ή και διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης στην Αθήνα, διευθέτηση οργανωτικών προβλημάτων και πάει λέγοντας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "απόλυτα δικαιωμένη για την κριτική που άσκησαν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αισθάνονται οι επιτελείς της Ρηγίλλης, ένα χρόνο μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ".

    Το ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "με τον Γιώργο Σουφλιά, άρτι αφιχθέντα από ένα ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ, στο κτίριο της οδού Ρηγίλλης, θα πορευτεί η ΝΔ τον Αύγουστο, τις μέρες που ο κ. Καραμανλής θα βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές. Τύποις, ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ θα προετοιμάσει το 'πακέτο' για τη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. Ουσία; Απούσης της Ντόρας, θα κάνει πρόβες σε ρόλο 'Νο 2', αν και τα πραγματικά διλήμματα για την αξιωματική αντιπολίτευση μόλις τώρα αρχίζουν...".

    [08] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "ανησυχία έχει προκληθεί στην Αθήνα αλλά και στη Λευκωσία από το ενδεχόμενο να βρεθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά μπροστά σε ένα συνολικό σχέδιο λύσης έξω από τη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Για το θέμα αυτό υπάρχει ήδη ανοιχτή γραμμή μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου όπου εξετάζονται όλες οι σχετικές πληροφορίες που υπάρχουν. Το θέμα τέθηκε δημόσια από τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος τόνισε ότι είναι υπαρκτός και ορατός ο κίνδυνος να τεθεί για συζήτηση ένα τέτοιο σχέδιο που δεν λαμβάνει υπ' όψιν του τα ψηφίσματα του ΟΗΕ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "η τουρκική αγγλόφωνη εφημερίδα Turkish Daily News γράφει σήμερα ότι ο σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και ο Αλβάρο ντε Σότο επεξεργάζονται προτάσεις επί του Συνταγματικού, που θα τεθούν ενώπιον των δύο πλευρών κατά το νέο γύρο των συνομιλιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προτάσεις θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο βελγικό μοντέλο και θα προνοούν εκ περιτροπής προεδρία και παραχώρηση κάποιων σημαντικών υπουργείων στους Τουρκο-κύπριους".

    [09] Σχεδιασμοί ΥΕΘΑ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Πέντε μήνες λιγότερη θητεία είναι το δώρο του υπουργού Εθνικής Αμυνας στα παιδιά που φέτος θα περάσουν την πύλη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αν δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αναβολής και καταταγούν στο στράτευμα εως το τέλος του έτους θα έχουν "έκπτωση" τριών μηνών. Ομως, θα προστεθούν άλλοι δυο μήνες, που προκύπτουν από την προγραμματισμένη μείωση της θητείας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "μέσα στον Αύγουστο θα έχει υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται τα κριτήρια αλλά και οι διαδικασίες επιλογής των επαγγελματιών οπλιτών, ενώ ο πρώτος διαγωνισμός αναμένεται να έχει προκηρυχθεί έως τον προσεχή Οκτώβριο. Τότε θα ανακοινωθεί και η δίμηνη μείωση της θητείας για όσους έχουν καταταγεί φέτος στις Ενοπλες Δυνάμεις".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει ότι "σταδιακές αυξήσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών, οι οποίες θα φθάσουν έως και 20%, σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οι επιτελείς Αμυνας επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα για να ενισχύσουν τα εισοδήματα των αξιωματικών που βρίσκονται στους 'επιχειρησιακούς' βαθμούς, καθώς και των υπαξιωματικών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 9 August 2001 - 11:19:54 UTC