Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-08-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/8/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Αλβανοί μαφιόζοι
  • [05] Μετανάστες - Λουτρά Λέσβου
  • [06] Ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη
  • [07] Πατριάρχης Ιεροσολύμων
  • [08] Νέος αρχηγός αστυνομίας
  • [09] Επιδοτήσεις επιχειρηματιών
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Υγεία
  • [12] ΝΔ
  • [13] Τουρκία - Εξοπλισμοί
  • [14] 17Ν
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Σοφοκλέους

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/8/2001

    Το πρόγραμμα διαγωνισμού των μετεξεταστέων της Β' Λυκείου, η ανάληψη των καθηκόντων από το νέο αρχηγό της αστυνομίας, οι ελληνικές διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ(Μήτση): Το χέρι στη τσέπη μας βάζει μεταρρύθμιση ΕΣΥ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 15.000 προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κυκλώματα καταγγέλλει ο τέως αρχηγός της αστυνομίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καθηγ. Πανεπιστημίου: Την έφαγε η ερωτική ζωή πολιτικών

    Η ΑΥΓΗ: Ψίθυροι και σιωπές για το πογκρόμ στα Λουτρά Μυτιλήνης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 2.294 νέες προσλήψεις στο δημόσιο. Αναλυτικά όλες οι θέσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μείωση των προστίμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 25.000.000 δρχ σε γυναίκες επιχειρηματίες.

    ΕΘΝΟΣ: Εγκρίθηκαν 1.835 θέσεις στις Νομαρχίες όλης της χώρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Διέγραψαν τις ... διαγραφές στα Ιεροσόλυμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κίνημα Πάγκαλου. Προανήγγειλε γεύμα σε βουλευτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 7.739 θέσεις σε υπουργεία, δήμους και "2004".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξεπουλάει η Τουρκία F16. Λόγω της κρίσης που τη μαστίζει.

    ΕΣΤΙΑ: Χάσαμε τα μπάνια. Υπηρεσιακοί λόγοι ή επικοινωνιακό τρικ;

    Espresso: Παιδεραστία: "Τρέμουν" οι επώνυμοι κατάθεση Δώρου Γεωργιάδη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παροχές - σταθερότητα η περίπλοκη εξίσωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εξετάσεις αποτυχόντων: Το πρόγραμμα της δεύτερης "ευκαιρίας".

    ΤΑ ΝΕΑ: Μπράβο. 2η η Τζελίλη, 3η η Θάνου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

    ΝΙΚΗ: Παίζονται όλα στο συνέδριο. Ο Ακης ανοίγει τα χαρτιά του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τρικυμία ασυδοσίας στις ελληνικές θάλασσες.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Φοβούνται νέο λάθος. Φρένο στο ντελίριο για Πάσσαρη.

    Η ΧΩΡΑ: Ιωάν. Γεωργακόπουλος: Με έφαγε η CIA.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γέρικα σκαριά στις θάλασσες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ευκαιρίες για 11.916.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αρχιεπίσκοπος: Πατρίδα που χάνεται.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η διατηρούμενη πολιτική αντιπαράθεση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εν όψει του κομματικού συνεδρίου του Οκτωβρίου, ασκεί εμφανείς πιέσεις πια για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πακέτου παροχών και τείνει να αναδείξει την κοινωνική πολιτική σε δεύτερο πόλο της οικονομικής πολιτικής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "'Ομηρος' των εξελίξεων μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος παραδεχόμενος ουσιαστικά το αδιέξοδο των επιλογών του, αναβάλλει συνεχώς την αναχώρησή του για τη Σίφνο, όπου επρόκειτο να μεταβεί για τις καλοκαιρινές του διακοπές από την προηγούμενη εβδομάδα".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει "γιατί δεν έφυγε ο Πρωθυπουργός για την Σίφνο; Ασφαλώς και είναι δικαίωμά του να προτιμήση τους Αγίους Θεοδώρους. Αλλά και ο ελληνικός λαός δικαιούται κάποιων εξηγήσεων. Η αναβολή αποφασίσθηκε για υπηρεσιακούς λόγους; Και αν ναί, από ποιούς; Αν όχι, για κομματικούς λόγους ή για επικοινωνιακούς; Με άλλα λόγια: Γιατί χάσαμε τα μπάνια;".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "ο πρωθυπουργός (που εξακολουθεί να βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους και θα μεταβεί αύριο το πρωί στη Σίφνο), νιώθει το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια του. Αλλωστε, δεν είναι συνηθισμένο, λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, να υπάρχει τέτοια κινητικότητα στο εσωτερικό ενός κόμματος, γεγονός που προμηνύει το τι μέλει γενέσθαι μετά τις διακοπές κατά την προσυνεδριακή διαδικασία και κυρίως στη διάρκεια του συνεδρίου και αμέσως μετά".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με αφορμή την ακολουθούμενη πολιτική στα Ελληνοτουρκικά εξαπέλυσε για άλλη μία φορά χθες ο προκάτοχός του στο ΥΠΕΞ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος τονίζοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που ο νυν υπουργός Εξωτερικών διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος ο ίδιος θα σκεφθεί σοβαρά αν θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "δίνοντας το στίγμα της πολιτικής πλατφόρμας που θα καταθέσει ενόψει του συνεδρίου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας άνοιξε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα χαρτιά του καθιστώντας σαφές ότι στο συνέδριο θα συζητηθούν ανοιχτά όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει φέρει την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος σε αναντιστοιχία προς την κοινωνία".

    [04] Αλβανοί μαφιόζοι

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "καθημερινή μάχη για την προστασία των θαλασσίων συνόρων μας, στο Ιόνιο και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος της αλβανικής μαφίας δίνουν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος".

    [05] Μετανάστες - Λουτρά Λέσβου

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "λίγες μόνο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών, στα Λουτρά Λέσβου εφαρμόσθηκε ένας 'άγραφος', τοπικής ισχύος, νόμος, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πορεία αποδοχής των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και αρμονικής συμβίωσής τους με τους Ελληνες πολίτες. Ο 'νόμος' αυτός, που 'ψηφίσθηκε' σε ... λαϊκή συνέλευση την περασμένη Τρίτη, προέβλεπε την αποχώρηση όλων των Αλβανών από το χωριό έως την Κυριακή".

    [06] Ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "σκληρές προοιωνίζονται εφεξής οι αναμετρήσεις διαδηλωτών κατά της λεγόμενης παγκοσμιο-ποίησης και δυνάμεων καταστολής. Γερμανική πρωτοβουλία θέτει ζήτημα συγκρότησης μιας ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης καταστολής των διαδηλώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης στην επικείμενη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το Σεπτέμβρη στο Βέλγιο..."

    [07] Πατριάρχης Ιεροσολύμων

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "ήρθησαν οριστικά -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Ισραήλ- οι πέντε διαγραφές ιεραρχών, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την εκλογή νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Την απόφαση αυτή πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Μεΐρ Σιτρίτ, ο οποίος είχε προκαλέσει και το πρόβλημα διαγράφοντας τους πέντε μητρο-πολίτες".

    [08] Νέος αρχηγός αστυνομίας

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ "το σύνδρομο Πάσσαρη που διακατέχει την Ελληνική Αστυνομία τρομάζει τώρα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση, αφού, όπως ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε στους συνεργάτες του, ο φόβος του λάθους είναι υπαρκτός. Και ένα νέο λάθος θα έχει πολλαπλάσιες αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στο πολιτικό πεδίο όσο και στην ΕΛΑΣ, η οποία επιχειρεί μετά τις σαρωτικές αλλαγές να βρει βηματισμό και να επανασχεδιάσει αφενός την επιτυχή σύλληψη του κακοποιού και αφετέρου τη δομή και τη λειτουργία της".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "με υπαινιγμούς ότι υπονομεύτηκε από σκοτεινά κέντρα παρέδωσε χθες τα καθήκοντα του αρχηγού της ΕΛΑΣ ο αντιστράτηγος Ιωάν. Γεωργακόπουλος στο διάδοχό του Φώτη Νασιάκο, ο οποίος θεωρείται εκλεκτός της CIA. Οι αιχμές του για δόλιες και συκοφαντικές επιθέσεις που υπονόμευσαν το έργο του παραπέμπουν σε συμμορίες συμφερόντων και στο σκοτεινό ρόλο των μυστικών υπηρεσιών".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "για κυκλώματα εντός και εκτός Αστυνομίας που τον πολέμησαν 'προς ίδιον συμφέρον τους' έκανε λόγο ο παραιτηθείς αρχηγός της ΕΛΑΣ Ι. Γεωργα-κόπουλος προκαλώντας παγώματα ακόμα και σε στενούς συνεργάτες του στη χθεσινή τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο αρχηγό του σώματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ο τέως (πλέον) αρχηγός, αφού ευχήθηκε στον διάδοχό του κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, τόνισε - με πολλά υπονοούμενα - ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την αποτυχημένη επιχείρηση της οδού Ιππάρχου στον Νέο Κόσμο, επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός και η εκτέλεσή της δεν διοργανώθηκε από τον ίδιο, αλλά από άλλες, υφιστάμενες, υπηρεσίες".

    [09] Επιδοτήσεις επιχειρηματιών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "δωρεάν επιχορήγηση 25.000.000 δραχμών θα δίδεται στις νέες γυναίκες επιχειρηματίες, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Προϋπόθεση είσπραξης της επιχορήγησης αποτελεί το ότι η ενδιαφερόμενη δεν ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα τον προηγούμενο χρόνο. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν ποσά ως και 7 δις. δρχ.".

    [10] Κυπριακό

    Η ESPRESSO τονίζει ότι "έντονες πιέσεις ασκούνται προς τη Λευκωσία για να 'διευκολυνθεί' η διεθνής προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού λίγες μόνον ημέρες πριν από τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο Ραούφ Ντενκτάς, στο Σάλτσμπουργκ. Την ίδια ώρα οι ξένοι διαμεσολαβητές επιδιώκουν να καταλήξουν μεταξύ τους στη διατύπωση κοινού σχεδίου για λύση μεταξύ ομοσπονδίας και συνομο-σπονδίας".

    [11] Υγεία

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "θερμό φθινόπωρο 'υπόσχονται' στον υπουργό Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και κόμματα της αντι-πολίτευσης, αν προχωρήσει στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης όπως προβλέπεται στον τελευταίο νόμο. Ηδη οι πανεπιστημιακοί γιατροί απειλούν με κορύφωση των κινητοποιήσεών τους τον Σεπτέμβριο αν εν των μεταξύ δεν ανασταλούν οι διατάξεις του νόμου που τους απαγορεύουν να εργάζονται παράλληλα σε δημόσια νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "'οι εκβιασμοί στο χώρο της υγείας δεν περνάνε' δηλώνουν όσοι αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος και οι οποίες αναμένεται σταδιακά να εφαρμοσθούν από το φθινόπωρο. Πρόκειται για τη γνωστή μεταρρύθμιση του ΕΣΥ με τα περίφημα 200 χημεία της που είχε εξαγγελθεί δια στόματος υπουργού πέρυσι τον Ιούλιο".

    [12] ΝΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "για ένα ιδιαίτερα 'θερμό' φθινόπωρο προετοιμάζονται οι επιτελείς της ΝΔ. Ιδιαίτερα, όσοι έχουν μείνει πίσω στη Ρηγίλλης να φυλάττουν Θερμοπύλες, όσο ο Κ. Καραμανλής απολαμβάνει τις ολιγοήμερες διακοπές του στο μαγευτικό Μαγγανάρι της Ιου".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "επαγρύπνηση ζητεί από τα στελέχη της ΝΔ ο γραμματέας της ΚΕ κ. Β. Μεϊμαράκης από τα Δωδεκάνησα όπου περιοδεύει. Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργού Υγείας από το συντονιστή κοινωνικών υποθέσεων κ. Ν. Κακλαμάνη. Τον κατηγορεί για άκρατο κομματισμό στο χώρο της Υγείας".

    [13] Τουρκία - Εξοπλισμοί

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σε πάγωμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 31 δις δολ. μέχρι το 2007 και 'ξεπούλημα' σημαντικού αριθμού σύγχρονων μαχητικών αεροπλάνων F16 υποχρεώνεται η Τουρκία από τη βαθύτατη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στην οικονομία της. Στο πλαίσιο αυτό η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη επίσης να νοικιάσει 24 μαχητικά F16 στη FYROM για δέκα χρόνια. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ικανοποίηση στην ηγεσία του ΥΠΕΘΟ, στην Αθήνα".

    [14] 17Ν

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "μια ξανθιά τρίχα. Δακτυλικά αποτυπώματα επάνω στη μονωτική ταινία που ενώνει τα διαφορετικά τμήματα ενός αυτοσχέδιου εκτοξευτήρα. Ενα πλαστικό ποτήρι. Τα ίχνη αυτά άφησαν πίσω τους μέλη της 17Ν σε μια παλαιότερη επίθεση με ρουκέτα. Πρόκειται για ορισμένα μόνο από τα πειστήρια που απαριθμούνται και αναλύονται εξαντλητικά σε μια πολυσέλιδη έκθεση, την οποία παρέδωσαν πριν από μερικές εβδομάδες οι Βρετανοί στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σύγκρουση για την Οικονομία. Ανοιχτή διαφωνία Τσοχατζόπουλου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στα 146,8 δις τα κέρδη της Εθνικής. Αυξημένη κατά 3,5% η κερδοφορία της Τράπεζας το πρώτο εξάμηνο, παρά την αρνητική συγκυρία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ελπίδες για ψηλά στη... νέα πανσέληνο. Σενάρια διόρθωσης κυκλοφορούν στη Σοφοκλέους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κοινοτική παρέμβαση για τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Με αφορμή τα τέλη των ΕΛΤΑ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Δοκιμάζονται οι αντοχές μετά το ράλι των 500 μονάδων. Πρόσκαιρη η πίεση στη Σοφοκλέους".

    [16] Σοφοκλέους

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Μετά από κέρδη της τάξης του 21% σε δεκατέσσερις συνεδριάσεις, η αγορά πραγματοποίησε διόρθωση χθες, η οποία όμως από την πλειοψηφία των χρημα-τιστηριακών κύκλων κρίνεται ως απολύτως αιτιολογημένη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 9 August 2001 - 11:20:52 UTC