Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-09-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/09/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΗΠΑ - Αφγανιστάν
  • [04] Ολυμπιάδα
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/09/2001

    Οι προετοιμασίες των ΗΠΑ για στρατιωτικά αντίποινα, η εθνική συνδιάσκεψη για το Ασφαλιστικό και η επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ στην Αθήνα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αρον-άρον κλείνουν το ασφαλιστικό. Αλλάζουν όρια ηλικίας και συντάξεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις μαμούθ. 63.859 διορισμοί ως την Ανοιξη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 63.859 διορισμοί στους δήμους. Από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

    Η ΑΥΓΗ: Στη μέγγενη εκατομμύρια Αφγανοί πρόσφυγες. Εκκληση του Κόφι Αναν για βοήθεια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 8.119 νέες προσλήψεις στους Δήμους. Πράσινο φως Από την κυβέρνηση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυτοί θα συλλάβουν τον Μπιν Λάντεν. Πως εκπαιδεύονται οι κομάντος της Ομάδας Δέλτα για την επίθεση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Από 30% έως 50% μείωση συντάξεων. Ο Γιαννίτσης προανήγγειλε κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

    ΕΘΝΟΣ: Το πρώτο βήμα για το Ασφαλιστικό. Τι προτείνει η κυβέρνηση-Τι απαντά η ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπουμπουλίνα η Γιάννα για την Ολυμπιάδα. Ζακ Ρογκ προς Σημίτη: Σας εμπιστευόμαστε!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανυποχώρητοι. Σαρώνουν το Ασφαλιστικό. Ενώ ο κόσμος καίγεται οι κυβερνώντες επαναφέρουν χωρίς καμιά τροποποίηση τα μέτρα Γιαννίτση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρώτες συλλήψεις στην Ευρώπη. Τρομοκρατία: Αδράνεια των ελληνικών αρχών. Η ΕΥΠ Από τη Βάσω στον Χρυσοχοϊδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Επιχείρηση "χειρουργείο". CIA και ειδικές δυνάμεις θα αναλάβουν την "εγχείρηση".

    ΕΣΤΙΑ: Εθνική υποκρισία. Δεν είμαστε αμέτοχοι στην παγκόσμια αδικία.

    Espresso: Β. Κόκκινος: Προκαλούσε το τολμηρό ντύσιμο της δικαστίνας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπερισχύει η γραμμή μετριοπάθειας Πάουελ. Εναντι των ιεράκων που ζητούν αμέσως πόλεμο και σε πολλά μέτωπα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Βράζει" ο πλανήτης. Φόβοι για νέα ανθρωπιστική κρίση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Συναγερμός για χημικές, βιολογικές επιθέσεις. Είμαστε ανέτοιμοι, ομολογούν και στις ΗΠΑ.

    ΝΙΚΗ: Τσοχατζόπουλος: Ψυχραιμία Από το ΝΑΤΟ. Οχι σε πόλεμο πολιτισμών και θρησκειών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απόψε το αντιπολεμικό "παρών" της Αθήνας. Κάλεσμα εκατοντάδων φορέων.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: 8.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Με μόρια η επιλογή. Σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα για ηλικιωμένους.

    Η ΧΩΡΑ: Ατράνταχτες αποδείξεις για το όργιο της νοθείας. Κουκουλώνουν το σκάνδαλο των εκλογών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λίστες υπόπτων και στην Ελλάδα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τώρα παίζεται το πιο επικίνδυνο παιχνίδι στον κόσμο.

    [03] ΗΠΑ - Αφγανιστάν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "Οι ειδικές δυνάμεις και οι ανίκανες όπως αποδείχθηκε μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θα έχουν τον πρώτο λόγο στην πολυδιαφημισμένη στρατιωτική επιχείρηση αντιποίνων κατά του Αφγανιστάν. Για τη διευκόλυνση των "χειρουρ-γικών" επιθέσεων οι Αμερικανοί ήρθαν ήδη σε συμφωνία με το Πακιστάν για τη χρησιμοποίηση του εδάφους του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "εξουσιοδότηση "εν λευκώ" έδωσαν χθες στις ΗΠΑ οι 18 εταίροι της στο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της συμμαχίας, χωρίς να κρίνουν απαραίτητη την προσκόμιση Από την πλευρά της Ουάσιγκτον βασικών αποδείξεων, όπως ότι το χτύπημα προέρχονταν από το εξωτερική ή και τα στοιχεία των δραστών".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μια γεύση της εχθρότητας που θα αντιμετωπίσουν, αν προσπαθήσουν να ανατρέψουν τους Ταλιμπάν πήραν χθες οι ΗΠΑ όταν χιλιάδες Αφγανοί διαδηλωτές πυρπόλησαν το εγκαταλελειμμένο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, καθώς όλα δείχνουν ότι θα χτυπήσουν αιφνιδιαστικά με τις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού, ίσως και της Βρετανίας".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, "δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί πραγματοποίησαν χθες τη μεγαλύτερη από την έναρξη της κρίσης αντιμαερικανική διαδήλωση, πυρπολώντας το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ, ομοίωμα του Μπους και φωνάζοντας συν-θήματα υπέρ του Μπιν Λάντεν. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν τις προετοιμασίες για το νέο είδος πολέμου, ενισχύονται τη "Βόρεια Συμμαχία" οι δυνάμεις της οποίας βρίσκονται μόλις 25 χιλ έξω από την αφγανική πρω-τεύουσα".

    [04] Ολυμπιάδα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η ΔΟΕ εκτιμά ότι η Αθήνα του 2004 θα χρειαστεί πολυπληθέστερο προσωπικό ασφαλείας και περισσότερους ελέγχους, με "οδηγό" τα μέτρα του Σόλτ Λέϊκ Σίτι, αλλά δεν θεωρεί ότι θα αυξηθεί και ο σχετικός προϋπολογισμός".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στα ολυμπιακά έργα, ήταν στο επίκεντρο του ενδια-φέροντος του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ, στις συζητήσεις που είδε χθες, με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή και το δήμαρχο Αθηναίων Δημ. Αβραμόπουλο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "την απόλυτη εμπιστοσύνη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τις ικανότητες της Ελλάδος να διοργανώσει ΑΣΦΑΛΕΙΣ και επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 μετέφεραν χθες το πρωί στον πρωθυπουργό ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρόγκ και ο νέος πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής κ. Ντένις Οσβαλντ που επισκέφθηκαν τον κ. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων συνέδεσε την πρώτη παρουσία του στην Ελλάδα με την ιδιότητα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ο κ. Ζακ Ρογκ ο οποίος χθες πριν παραχωρήση συνέντευξη Τύπου συνηντήθη με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή".

    Η Espresso εκτιμά ότι "αισιόδοξος, ευχαριστημένος αλλά και με ρεαλιστική ανησυχία για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας εμφανίστηκε χθες στον ¨"Αστέρα" της Βου-λιαγμένης ο Ζάκ Ρόγκ. Κάτω Από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου η οποία είχε ως κυρίαρχο θέμα της την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ σε δεύτερο πλάνο ήταν η εξέλιξη των έργων".

    [05] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "αποφασισμένη να προωθήσει τον σκληρό πυρήνα των μέτρων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που είχε παρουσιάσει κατά το πρόσφατο παρελθόν προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων εμφανίζεται η κυβέρνηση".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "οι κοινωνικοί εταίροι, με νέες θέσεις, ετοιμάζονται να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για το Ασφαλιστικό. Τα πρώτα σημάδια προσέγγισης έγιναν ορατά χθες στην Εθνική Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "πρόταση σε διάλογο που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας χθες στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό, στο Ζάππειο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "σαρωτικές αλλαγές σε ύψος συντάξεων και εισφορών σε όρια ηλικίας και επίπεδο παροχών, δημιουργία τριών μόνο Ταμείων, καθιέρωση των ιδιωτικών συστημάτων ασφά-λισης, καθώς και θέσπιση ειδικού φόρου (ανά-λογου του σημερινού ΦΠΑ) προκειμένου να υπάρξουν επαρκή έσοδα, δρομολογεί τελικά η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ, "με καλούς οιωνούς αρχίζει τον Οκτώβριο ο κρίσιμος διάλογος για το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων για ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν επιλύει Από μόνη της το πολυσύνθετο πρόβλημα του Ασφαλιστικού".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "σύμφωνος με την επιπλέον χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα όρια ηλικίας και ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων".

    Κατά την ΑΥΓΗ, "συμφωνία για την οργάνωση και λειτουργία τριών ταμείων κύριας ασφάλισης (μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών) ανέδειξε η χθεσινή Εθνική Διάσκεψη της ΓΣΕΕ στην οποία συμμετείχαν όλα τα πολιτικά κόμματα. Το θέμα ωστόσο που συζητήθηκε περισσότερο αφορούσε στην αποδοχή ή όχι της λειτουργίας των τριών πυλώνων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "αποκαλυ-πτική η χτεσινή Συνδιάσκεψη για το Ασφαλιστικό της ΓΣΕΕ καθώς ανέδειξε Από τη μια τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως τις παρουσίασε η Αλέκα Παπαρήγα και από την άλλη φανέρωσε την αντεργατική συναίνεση κυβέρνησης, ΝΔ, ΣΥΝ, ΣΕΒ και ηγετικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με "καπέλο" το διαβόητο "κοινωνικό διάλογο".

    [06] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "τυφλή πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την ήττα προβλέπουν 64 υποψήφιοι σύνεδροι της Α΄ Αθήνας για το 6ο Συνέδριο του κόμματος, οι οποίοι σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για "εσπευσμένο" και άρα "αποστειρωμένο" συνέδριο επιλογή που τραυμάτισε την αξιοπι-στία του κόμματος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "τα πολιτικά στοιχήματα αποτελούσαν ανέκαθεν το αγαπημένο παιχνίδι του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη υπό την προϋπόθεση όμως να διεξάγονται με καθαρούς όρους και ανοικτά χαρτιά ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο του αποτελέσματος. Στην παρούσα φάση το νέο στοίχημα που φιλοδοξεί να κερδίσει ο κ. Λαλιώτης είναι η πανηγυρική εκλογή του στη θεση του Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαβουλεύσεις στις δύο μεγάλες πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ για τον καταρτισμό της λίστας που θα προωθήσει η καθεμία για την εκλογή των μελών της νέας ΚΕ".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "ΑΕΠ Από 4,6% σε 4 και κάτι... Σημίτης - Παπαντωνίου για τα εναλλακτικά σενάρια".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανάπτυξη 4,3% στην Ελλάδα, 1,8% στην ΕΕ. Εκθεση του ΔΝΤ κατατάσσει τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις διεθνώς με κριτήριο την αύξηση του ΑΕΠ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η Αθήνα θα πληρώσει τα... ασφάλιστρα του 2004. Ανατρέπεται ο προϋπο-λογισμός για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ασφαλιστικό δεν λύνεται χωρίς θυσίες. Απειλή Γιαννίτση για όρια ηλικίας και ύψος παροχών".

    [08] Ασφαλιστικό

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Η μεταρ-ρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα πρέπει να συνδυαστεί με διαρθρωτικές αλλαγές, Ενώ δεν μπορούν να μείνουν στο απυρόβλητο τα όρια ηλικίας, ο τρόπος υπολογισμού και οι παροχές. Αυτά τόνισε χθες ο υπουργός Εργασίας κ. Τ. Γιαννίτσης, κατά τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 27 September 2001 - 14:52:17 UTC