Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-11-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/11/2001
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] Έκρηξη βόμβας
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [07] Ελλάδα-Βαλκάνια
  • [08] Ολυμπιάδα
  • [09] ΚΥΣΕΑ-Πόλεμος Αφγανιστάν
  • [10] Βουλή
  • [11] Κυπριακό
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Φοροελαφρύνσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/11/2001

    Η έκρηξη βόμβας χθες στο Νέο Ψυχικό, τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι προθεσμίες για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας. Επιδοτήσεις για γυναίκες, νέους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 800.000-2.000.000 πριμ παραγωγικότητας. Από 1-1-2002 θα καταβληθούν σε 50.000 υπαλλήλους των δήμων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φόροι σε ακίνητα και ρέπος. Βάφτισαν τα "ψίχουλα" κοινωνική πολιτική.

    Η ΑΥΓΗ: Προϋπολογισμός ανισοτήτων. Καμιά δέσμευση για ανεργία-περιβάλλον.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χορός Ρίχτερ ταρακουνάει τη γη. 8,1R στην Κίνα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα σενάρια της βόμβας. Η ενέδρα και ο κινούμενος στόχος. Η χθεσινή έκρηξη στο Ψυχικό δεν ήταν ένα τυφλό χτύπημα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιοί χάνουν-κερδίζουν με το νέο φορολογικό.

    ΕΘΝΟΣ: Ποιοί και πόσο κερδίζουν. Φόροι 2002: Μικρή ανάσα για μισθωτούς-συνταξιούχους-επαγγελματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φορολογικές εκπτώσεις για... εκλογικές ανορθώσεις. Η κυβέρνηση άνοιξε "ξαφνικά" το πουγκί της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μυστικό σχέδιο για υπονόμευση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Κοινές συσκέψεις κυβέρνησης και κομματικών στελεχών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μισθωτοί:Τι χάνουν, τι παίρνουν το 2002. Προϋπολογισμός:Ελάχιστα τα οφέλη για το σύνολο των φορολογουμένων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πόσο φόρο θα πληρώσουμε. Το 2002 μετά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

    ΕΣΤΙΑ: Οι στόχοι των βομβιστών. Θύματα, Ολυμπιάδα και Πολυτεχνείο.

    Espresso: Ενα βήμα πριν Από το θάνατο η μαθήτρια. Ψυχολογικό ράκος.

    "Θέλω να πεθάνω γιατί δεν βρίσκω δικαιοσύνη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φοροελαφρύνσεις τύπου Μπους. Η κυβέρνηση υιοθετεί την εφαρμογή μέτρων αμέσου δράσεως επιδιώκοντας να αμβλύνει τις επιπτώσεις Από τη διεθνή κρίση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στροφή" στην οικονομική πολιτική. Αυξήσεις 2,5% στους μισθούς και 3,4% στις συντάξεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλό δώρο για τους μισθωτούς με τις ελαφρύνσεις. Λιγότερες κρατήσεις στους μισθούς. Αφορολόγητο 2.870.000. Μποναμάς και σε επιχειρήσεις.

    ΝΙΚΗ: Μας πνίγει η διαπλοκή. Από τον αιγιαλό έως την ενημέρωση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με θύμα και την Ελλάδα. Εγκληματική απόφαση ΚΥΣΕΑ.

    Traffic news: Εδώ είμαστε! Η "17 Νοέμβρη" απάντησε με βόμβα στο Ψυχικό στους "Φακέλους" του Αλέξη Παπαχελά.

    Η ΧΩΡΑ: Τρέμουν τα δυο ρήγματα. Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για μεγαλύτερα Ρίχτερ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μισό ψωμί τη μέρα οι φοροελαφρύνσεις. Κατά 25.900 δρχ το χρόνο θα ωφεληθούν Από το 2002 1.700.000 φορολογούμενοι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ποιοί κερδίζουν Από το νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων ύψους 230 δις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα ξανά υπό απειλή εθνικής κρίσης.

    [03] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "με πρότυπο τα φορολογικά μέτρα που προσφάτως επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και με σκοπό να αμβλύνει τις επιπτώσεις της ύφεσης η κυβέρνηση επέλεξε την άμεση εφαρμογή, Από την αρχή του 2002, φορολογικών και άλλων ρυθμίσεων, συνολικού κόστους 265 δις. δρχ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει οτι "πακέτο φοροελαφρύνσεων, συνολικού ύψους 230 δις. δρχ., για το ερχόμενο έτος ενέκρινε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν στόχο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας-Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών κατά τη συναλλαγή του πολίτη με το κράτος".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "σαφής αλλαγή στην οικονομική πολιτική επιχειρείται με τον προϋπολογισμό και τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα".

    Η Traffic news γράφει οτι "έμφαση στη σταθερότητα... στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα αφ΄ενός και στην απασχόληση και στη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος αφ' ετέρου, δίνει ο προϋπολογισμός του 2002, οι στόχοι του οποίου επικυρούνται Από δέσμη φοροελαφρύνσεων για μισθωτούς και επιχειρήσεις".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι "η φορολογική μεταρρύθμιση αναβάλλεται για το προεκλογικό 2003 και με τις φοροελαφρύνσεις διαιωνίζεται η "ψαλίδα" των κοινωνικών ανισοτήτων. Επωφελούνται 100 δις. οι μισθωτοί, έναντι 150 δις. των επιχειρήσεων και επαγγελματιών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "με προπέτασμα καπνού πενιχρές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και αφορολόγητα όρια, η κυβέρνηση μεθοδεύει φορολογική επιδρομή στα ακίνητα".

    [04] Έκρηξη βόμβας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου και ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις έναντι της Πολιτικής των ΗΠΑ και του πολέμου στο Αφγανιστάν εντείνονται, διάλεξαν για να χτυπήσουν οι άγνωστοι κακοποιοί που χθες το μεσημέρι τοποθέτησαν βόμβα έξω Από το εμπορικό κέντρο του Νέου Ψυχικού στο οποίο στεγάζεται και υποκατάστημα της τράπεζας AMERICAN EXPRESS".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "έκρηξη με σκοτεινά κίνητρα, χωρίς προφανή στόχο, πέρα Από τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων διεθνώς, ήταν η χθεσινή έξω Από το εμπορικό κέντρο Ψυχικού, κατά την αστυνομία. Ως πρώτη εκδοχή εξετάζεται η "προβοκάτσια Από σκοτεινούς κύκλους".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει οτι "στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι κατηγορηματικοί: η έκρηξη στο σταθμευμένο έξω Από το εμπορικό κέντρο του Ψυχικού δίκυκλο δεν είναι "δουλειά" του υπόκοσμου αλλά τρομοκρατών. Επιπλέον θεωρούν οτι δεν συνδέεται απαραιτήτως με την τράπεζα American Express παρ΄ότι αυτό το υποκατάστημα έχει δεχθεί κατ' επανάληψιν απειλές για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει οτι "σε μια περίοδο που τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί διεθνώς λόγω τρομοκρατίας, η χθεσινή βομβιστική επίθεση σε έναν οδικό άξονα Από τους καλύτερα φυλασσόμενους στην πρωτεύουσα λειτουργεί σε κάθε περίπτωση, ως προβοκάτσια κατά της χώρας μας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "βομβιστές και τρομοκράτες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Αλλά ασύλληπτοι βομβιστές και τρομοκράτες επί 25 ολόκληρα χρόνια, υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Κατά το διάστημα αυτό, ουσιαστικώς έχει συλληφθή μόνον ένας. Και αυτός τυχαίως. Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στα χέρια του. Αλλά όταν προσήχθη σε δίκη, πρώτοι έσπευσαν να τον υπερασπισθούν κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "αντεπίθεση στην "τυφλή αντιπολίτευση" που ασκεί σε όλα τα μέτωπα η ΝΔ αρχίζει η κυβέρνηση επιδιώκοντας να αξιοποιήσει πλήρως τη θετική συγκυρία και τη δυναμική ανάκαμψης που ήδη καταγράφεται στα γκάλοπ. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να κάνει διακριτές τις διαφορές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε όλα τα μέτωπα, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φανεί η διαχωριστική γραμμή προόδου- συντήρησης".

    [06] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "οι συζητήσεις με την πρώτη εταιρία AXON AIRLINES που είχε επιλεγεί Από τον σύμβουλο της κυβέρνησης CSFB (CREDIT SWISS FIRST BOSTON) δεν κατέληξαν σε συμφωνία και η CSFB συνέστησε στην κυβέρνηση να αρχίσουν συνομιλίες με την IAS, στην οποία συμμετέχουν οι πιλότοι της Ολυμπιακής (ΕΧΠΑ) και οι κ. Κ. Αγγελόπουλος και Π. Βαρδινογιάννης, καθώς και ο κ. Πατίστας, ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρείας αεροσκαφών (TRANSPORT WORLD) που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στην εξαγορά της ΟΑ ποσόν 45 εκατ. δολαρίων. Στην προσφορά της IAS, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνεται η εξαγορά του 51% της OLYMPIC CATERING".

    [07] Ελλάδα-Βαλκάνια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι "με αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρεί το Κοσσυφοπέδιο προς την αυτονομία και σε ένα μεταγενέστερο στάδιο προς την ανεξαρτητοποίησή του. Σε αυτή την εκτίμηση έχουν καταλήξει οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες παρακολουθούν με ανησυχία τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα των Σκοπίων, τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και τις διεργασίες στο Μαυροβούνιο".

    [08] Ολυμπιάδα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει οτι "το "χαρτί" της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή παίζει η ΝΔ προκειμένου να επιβάλει στον πρωθυπουργό το διάλογο και την ενημέρωση της Βουλής για το μείζον θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".

    [09] ΚΥΣΕΑ-Πόλεμος Αφγανιστάν

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι "μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας αποφάσισε χθες το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η ελληνική συμμετοχή θα έχει τον χαρακτήρα πρόσθετων διευκολύνσεων προς την αμερικανική πλευρά και θα περιλαμβάνει κυρίως την αποστολή μιας φρεγάτας στην Αραβική Θάλασσα".

    Η Espresso σημειώνει οτι "τριακόσιοι άνδρες Από το Στρατό Ξηράς, ένα πολεμικό πλοίο και δυο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας είναι πλέον και επίσημα η... παραπέρα συμμετοχή της Ελλάδας (εκτός Από τις παρεχόμενες διευκολύνσεις) στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μετά τη χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "η ελληνική κυβέρνηση ανήγγειλε τις εγκληματικές επιλογές της: Θα στείλει άμεσα πλοίο στον Αραβικό Κόλπο, θα στείλει δυνάμεις στο Κόσσοβο για να διευκολύνει τις ΗΠΑ να μεταφέρουν στρατό στη Μ. Ανατολή, θα στείλει μεταγωγικά αεροπλάνα στο Αφγανιστάν... Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση ακόμα και στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος".

    [10] Βουλή

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι "στην πρώτη σοβαρή μετασυνεδριακή δοκιμασία θέτει την κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, η τύχη του οποίου θα κριθεί την προσεχή Τρίτη σε ονομαστική ψηφοφορία. Η αντιπολίτευση, αλλά κυρίως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν και προχθές το ανάστημά τους, αρνούνται, παρά τις τροποποιήσεις που έγιναν, να αποδεχθούν ένα νομοσχέδιο που εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα".

    [11] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει οτι "σε ανοιχτούς εκβιασμούς προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ προχωρεί η Άγκυρα, η οποία δεν διστάζει να κάνει λόγο για νέο κύκλο συγκρούσεων και βίας στη Μεγαλόνησο, αν αυτή ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει οτι "ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης αποδέχθηκε πρόταση συνάντησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, υπό την προϋπόθεση να παρίσταται στις συνομιλίες εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών".

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:"Κίνητρα για απασχόληση. Στις φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:"Ελαφρύνσεις φόρων 230 δις. Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα, επικροτεί ο ΣΕΒ".

    ΚΕΡΔΟΣ:"Απάντηση στην ύφεση οι φοροελαφρύνσεις. Από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού η χρηματοδότηση. Φόρος 7% στα Repos".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:"Επιβράβευση της απασχόλησης και σφιχτή εισοδηματική πολιτική. Το πλεόνασμα στο βωμό των φοροελαφρύνσεων".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:"Φόρος 7% στα Repos. Κεφάλαια 11 τρις. ψάχνουν ελκυστικότερες αποδόσεις".

    [13] Φοροελαφρύνσεις

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Στο βωμό της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης η κυβέρνηση αποφασίζει να θυσιάσει σημαντικό μέρος των πλεονασμάτων του προϋπολογισμού εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια νέα πολιτική".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 16 November 2001 - 18:25:17 UTC