Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-12-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/12/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία - Διαξιφισμοί
  • [04] Ευρωστρατός
  • [05] Δρυς - Εξαγγελίες
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Κατασχέσεις
  • [08] Ελλάδα - ΠΓΔΜ
  • [09] Δημοτικές εκλογές
  • [10] Κακοκαιρία
  • [11] Δημοσκόπηση
  • [12] Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια - Θάνατοι
  • [13] Εφορίες - Ρυθμίσεις
  • [14] Δηλώσεις Παπαδόπουλου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/12/2001

    Η αντιπαράθεση στους κόλπους της Εκκλησίας, η κακοκαιρία, οι εξαγγελίες του υπουργείου Γεωργίας για τους βαμβακο-παραγωγούς και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνά δάνεια για παλιές και νέες επιχειρήσεις. "Φιλέτα" προσφέρει ο τραπεζικός ανταγωνισμός.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 6% μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ. Και άλλο "γκάλοπ" στη δημοσιότητα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5.392 νέοι διορισμοί. Σε υπουργεία και νομαρχίες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πανικός Κόκκαλη. Ζητάει από τον Πρόεδρο του ΧΑΑ να φιμώσει τον Τύπο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πως γλυτώνεις μήνες από τη θητεία.

    ΕΘΝΟΣ: 2 μπόνους για τις γυναίκες. Ασφαλιστικό: Πιλότος για τις αλλαγές τα ευρωπαϊκά μοντέλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ... λάβαρο της Χρυσοπηγής σήκωσε από τα Καλάβρυτα. Λάβρος πάλι, χθες, ο Καλλίνικος εναντίον Χριστόδουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ροκανίζει υπουργούς το περιβάλλον Σημίτη. Καταγγελίες σοκ εναντίον αόρατων υπερυπουργών από τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Και δωρεάν ΙΧ στους βουλευτές. Πρόκληση: Νέα τροπολογία μετά το διορισμό των συνεργατών τους στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δάνεια: Πως μπορεί να φθηνύνουν. Επιτόκια: Στα ύψη έναντι ΕΕ καταναλωτικά-κάρτες.

    ΕΣΤΙΑ: Ο πιθανώτερος νέος Δήμαρχος. Ολοι συγκλίνουν στον Στέφανο Μάνο.

    Espresso: Κρύβουν κρούσματα και θανάτους από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια.

    ΤΑ ΝΕΑ: 8.300 ακίνητα απειλεί να κατασχέσει η Εφορία για χρέη. 1,7 τρις. χρωστούν 891.522 φορολογούμενοι.

    Traffic news: Γκάλοπ: 54% ψηφίζει Τσάκα γιατί είναι μάγκας, φαλακρός, εαυτούλης, έχει καλύτερη τακτική και χρωστάει παντού.

    Η ΧΩΡΑ: Πως θα κλείσετε τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 5.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2002.

    [03] Εκκλησία - Διαξιφισμοί

    Η Traffic news αναφέρει ότι "ανεβάζει ακόμη ψηλότερα τον "πήχη" της αντιπαράθεσης με τον αρχιεπίσκοπο, ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος. από το Αίγιο, όπου βρέθηκε μαζί με άλλα μέλη της Χρυσοπηγής, ο μητροπολίτης χαρακτήρισε "καθόλου καλές" τις σχέσεις με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, παραμένοντας συγχρόνως αμετακίνητος στις θέσεις του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "σχολιάζοντας χθες Εκκλησιαστικοί κύκλοι την δήλωση του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Καλλίνικου ο οποίος επικαλούμενος την πατρικότητα έναντι του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Χριστοδούλου υποστήριζαν ότι δεν μπορεί εν ονόματι αυτής η Εκκλησίας να άγεται και να φέρεται ανάλογα με τις επιλογές του κ. Καλλίνικου ενώ οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν πως οι δηλώσεις αυτές αποτελούν για την ομάδα "Χρυσοπηγής" ένα κύκνειο άσμα έμπροσθεν στην αποτυχία τους να επιβάλουν τις θέσεις τους στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας".

    [04] Ευρωστρατός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "η Κύπρος και το Αιγαίο γίνονται γκρίζες ζώνες για την Ευρωπαϊκή Ενωση βάσει τριών όρων αμερικανοβρετανικής υπόδειξης που θα συζητηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες. Στο σημερινό γεύμα των 15 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, θα καταθέσει η Αθήνα τις ενστάσεις της για το κείμενο που καθορίζει τις σχέσεις της Τουρκίας με την υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή ταυτότητα άμυνας και ασφάλειας (ESDP)".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ανησυχία επικρατεί, στο μεταξύ, και μέσα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, καθώς πολλά στελέχη και μεγάλος αριθμός βουλευτών εκφράζουν επιφυλάξεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και απαιτούν ενημέρωση και σθεναρή διπλωματική αντίδραση για να μην υιοθετήσει η ΕΕ τις τουρκικές αιτιάσεις. Η Αγκυρα δηλώνει ήδη ότι έχει πετύχει τους δυο από τους τρεις βασικούς στόχους που διαπραγματεύτηκε για τη συγκρότηση του ευρωστρατού".

    [05] Δρυς - Εξαγγελίες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "δέσμη μέτρων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο 2002 σε ό,τι αφορά το βαμβάκι προωθεί η κυβέρνηση, ενώ από σήμερα στους δρόμους ξεχύνονται οι αγρότες όλης της χώρας. Ο υπουργός Γεωργίας αποσαφήνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη ξεπεράσει η φετινή παραγωγή βάμβακος το 1.146.787 τόνους, έτσι ώστε η ελάχιστη τιμή παραγωγού να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 241 δρχ το κιλό και η τελική τιμή του προϊόντος να κινηθεί στις 271-285 δρχ το κιλό".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "πρωτοβουλία διαλόγου με τα κόμματα πέραν της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των δημοτικών εκλογών αναλαμβάνει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης, ενώ χρησιμοποιεί το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ως σημείο αντεπίθεσης του κυβερνώντος κόμματος στον χώρο της Νεολαίας. Οι συναντήσεις του κ. Λαλιώτη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της ΝΔ, υπολογίζονται το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου, αφού προηγηθούν οι συναντήσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών με τις αντίστοιχες επιτροπές των άλλων κομμάτων και δημιουργηθεί ένα καλύτερο κλίμα".

    [07] Κατασχέσεις

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με κατάσχεση απειλεί η Εφορία 8.300 ακίνητα οφειλετών. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία έχουν προσημειωθεί, υποθηκευτεί ή έχουν επιβληθεί άλλα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν τακτοποιούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από φόρους προς το Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να εντείνει την πολιτική αυτή τους επόμενους μήνες, προκειμένου να εισπραχθεί μέρος από το 1,7 τρις. δρχ που χρωστούν 891.522 οφειλέτες του Δημοσίου και να καλυφθούν έτσι οι μεγάλες δημοσιονομικές ανάγκες των επομένων ετών".

    [08] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "με σκοπό να εκβιάσει μια άμεση επίλυση της διένεξης Ελλάδας-Σκοπίων για το θέμα του ονόματος μέσα στο επόμενο διάστημα, η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων εξέδωσε μια ειδική έκθεση που επρόκειτο να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία προτείνει ένα δικό της τρόπο επίλυσης του θέματος. Στην έκθεσή της ζητεί από την Ελλάδα και μαζί από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσουν το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων, αλλά με την κυριλλική του απόδοση "Republika Makedonija", πράγμα που, όπως αναφέρει, θα μπορούσε να θεωρηθεί και σαν μια διαφοροποίηση από την ελληνική ονομασία "Μακεδονία".

    [09] Δημοτικές εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "στον βαθμό που η κ. Ντόρα Μπακογιάννη αποφασίση να μην εγκαταλείψη την κεντρική πολιτική σκηνή χάριν του Δήμου, ο πιθανώτερος νέος Δήμαρχος Αθηναίων είναι ο κ. Στέφανος Μάνος. Ο ίδιος δεν έχει προσδιορίσει την στάση του, αλλά 'εργάζονται' για λογαριασμό του όλοι οι άλλοι...".

    [10] Κακοκαιρία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "μπορεί ολόκληρη η χώρα να βρέθηκε εντός του σαββατοκύριακου σε λευκό κλοιό θυμίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο σε όλους ότι ο χειμώνας είναι δυναμικά 'παρών' -όπως και τα ευχάριστα χειμερινά σπορ του- λίγες μόλις μέρες πριν από τον ερχομό των Χριστουγέννων, ωστόσο, δεν ήταν λίγα τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν απ' άκρη σ' άκρη εξαιτίας της σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε όχι μόνο την πρωτεύουσα αλλά και μεγάλο αριθμό επαρχιακών πόλεων!".

    [11] Δημοσκόπηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "καθαρό προβάδισμα και πάλι στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο κινείται γύρω στις 6 μονάδες, δίνει και η νέα δημοσκόπηση της MRB που αναμένεται να δημοσιευτεί στα μέσα της εβδομάδος. σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διαφορά των έξι μονάδων ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και όλα τα άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης, αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς που το χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία".

    [12] Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια - Θάνατοι

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "υπάρχουν κρούσματα και θάνατοι από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια που δεν ανακοινώνονται ποτέ. Ακόμα, το περιστατικό με τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη Δημ. Βελλή είναι απόλυτα ενδεικτικό. Η αποκάλυψη ότι ο πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ έγινε από τους συγγενείς και όχι από το νοσοκομείο, το οποίο στη συνέχεια υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει το γεγονός".

    [13] Εφορίες - Ρυθμίσεις

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "χιλιάδες φορολογούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρηματίες θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τους 'ανοικτούς λογαριασμούς' τους με την Εφορία από τα έξι προηγούμενα χρόνια. Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί αυτόματη ρύθμιση για 6,5 εκατομμύρια ανέλεγκτες υποθέσεις".

    [14] Δηλώσεις Παπαδόπουλου

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "στα όρια μιας μεγάλης κυβερνητικής κρίσης βρίσκεται η Κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, καθώς ο Υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος φαίνεται να επιδιώκει 'ηρωική έξοδο' από το 'κυβερνητικό σκάφος'. Η αίσθηση περί κρίσης και 'ηρωικής εξόδου' που επικρατούσε σε κοινοβουλευτικούς, αλλά και κομματικούς κύκλους του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις διαρροές που υπήρχαν από το Μέγαρο Μαξίμου περί δυσαρέσκειας για την αποτελεσματικότητα της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ και στη συνέχεια της στάσης που τήρησε ο Α. Παπαδόπουλος στην συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του αν δεν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο) ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με τη δημόσια και ευθεία προειδοποίηση του Υπουργού Υγείας ότι θα παραιτηθεί από την Κυβέρνηση αν δεν προχωρήσει η μεταρρύθμιση για το ΕΣΥ που έχει δρομολογήσει".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "σε ρυθμούς σκληρού ροκ, ίσως και χέβι μέταλ, κινείται από χθες το ΠΑΣΟΚ. Τα όργανα όμως αυτή τη φορά δεν τα παίζει ο Κώστας Λαλιώτης αλλά ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος με χθεσινή του συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία" χτυπάει μανιασμένα τα κρουστά, στην εύθραυστη -όπως αποδεικνύεται- ισορροπία της εσωκομματικής 'μπάντας' του κυβερνώντος κόμματος".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 December 2001 - 15:54:59 UTC