Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-01-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/01/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσκόπηση
  • [04] "Βρώμικο" χρήμα
  • [05] Εθνική-Alpha Bank
  • [06] Κρατικές εταιρίες
  • [07] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [08] ΜΑΥΟ
  • [09] ΝΔ
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] Ευρωστρατός
  • [13] ΠΑΣΟΚ-Διεργασίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/01/2002

    Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, το "βρώμικο" χρήμα και η δημοσκό-πηση της εταιρίας "FOCUS" είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φόρος - φωτιά για όλα τα ακίνητα. Στο στόχαστρο η μικρή ιδιοκτησία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πύργος της Βαβέλ το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση απλώς διαχειρίζεται τη διαφθορά-λένε κορυφαία στελέχη του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συνέντευξη: Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας στην "Α": Μ΄ έφαγαν υπουργός και αρχηγός για τους κουλοχέρηδες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η Εθνική πάει να πάρει την ALPHA. Από την ... πίσω πόρτα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φόβοι για ακραία σεισμολογικά φαινόμενα ... Ανησυχία από τους μικρούς σεισμούς.

    ΕΘΝΟΣ: Δίκτυο εξπρές με 1.000 γραφεία. Ολό το σχέδιο για τα νέα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κόπηκε η ... επιδότηση των αγροτών στην κυβέρνηση. Οριστική η ρήξη του ΠΑΣΟΚ με την βασική δεξαμενή ψηφοφόρων του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τους γάζωσε ο Πάγκαλος. Σαπίλα και αυταρχισμός οδηγούν σε ήττα το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα νέα τεκμήρια ΦΠΑ και ποιούς αφορούν. Εφορία: Χιλιάδες μικρομεσαίοι θα πληρώσουν έξτρα φόρους έως τις 25 Φεβρουαρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μόνιμοι 16.000 έκτακτοι. Ρύθμιση από το υπουργείο Δημ. Διοίκησης.

    ΕΣΤΙΑ: Αναβιώνει η εποχή Κοσκωτά. Το βρώμικο χρήμα εξαγοράζει τα πάντα.

    Espresso: Στο πλευρό του Μάκη ο γιός του Προέδρου. Τι λέει στην Espresso ο Ηλίας Στεφανόπουλος, που δικηγορεί στην Πάτρα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η "ΜΑΥΟ" ζει και λειτουργεί κανονικά ως και σήμερα! Παρά τις διαψεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

    Traffic News: Τυφώνας "Μάκης". Αποκλειστική συνέντευξη Τριανταφυλλόπουλου στην traffic.

    Η ΧΩΡΑ: Τι ξέρει ο Μάκης. Συγκλονιστικές και οι επόμενες αποκαλύψεις στη "Ζούγκλα".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετέωρο το εφάπαξ στο δημόσιο τομέα. Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι "στερεύει" το Ταμείο Πρόνοιας.

    [03] Δημοσκόπηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "άρχισαν τα "όργανα" για τη διαδοχή του Κ. Σημίτη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν όλες οι πλευρές μετά την παρανοϊκή για πολλούς δημοσκόπηση της "FOCUS", που δημοσιεύθηκε χθες από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Κέντρα του παρασκηνίου ετοιμάζουν τον διάδοχο Γιώργο Παπανδρέου".

    [04] "Βρώμικο" χρήμα

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "σήμερα, το "βρώμικο χρήμα" κοντεύει να πνίξη το πολιτικό μας σύστημα. Και αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν λάβη δραστικά μέτρα, θα καταλήξη να ταυτισθή με μια εποχή πολύ χειρότερη εκείνης του σκανδάλου Κοσκωτά".

    [05] Εθνική-Alpha Bank

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "αφού δεν μπόρεσαν να τα βρουν μεταξύ τους οι κκ Καρατζάς και Κωστόπουλος, η ΕΘνική Τράπεζα ετοιμάζεται να μπει στην APLΗA Πίστεως από την πίσω πόρτα ή μάλλον από το παράθυρο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, αποφάσισε να εφαρμόσει τη γνωστή επιθετική πολιτική, αγοράζοντας μεγάλο ποσοστό μετοχών της Πίστεως, με τελικό στόχο να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών της".

    [06] Κρατικές εταιρίες

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "το οικονομικό σκάνδαλο των 10 δις δρχ που ανακαλύφθηκε στον όμιλο της ΕΤΒΑ θα σκιάσει την ελληνική τραπεζική αγορά και το Χρηματιστήριο ,καθώς αποκαλύπτεται ότι οι υπό κρατικό έλεγχο εταιρίες παραμένουν στην ουσία ανεξέλεγκτες".

    [07] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "επί ποδός ... πολέμου με την κυβέρνηση βρίσκονται οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα. Ολος ο αγροτικός κόσμος, από τον Εβρο έως την Κρήτη, δηλώνει αποφασισμένος να συμμετάσχει σε ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων, ενώ δεν αποκλείεται η χώρα να κοπεί στα δύο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "με κάθε μέσο, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να αποτρέψει το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από τα τρακτέρ των αγροτών. Από χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή των Τεμπών έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί για να μην επαναληφθούν οι ημέρες του 1996, όταν η χώρα είχε κοπεί στα δύο".

    [08] ΜΑΥΟ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "εξακολουθεί να λειτουργεί η λιβεριανή εταιρία Mayo μέσω της οποίας αποδεδειγμένα επί ηγεσίας Μητσοτάκη, έρρεε μαύρο και αδήλωτο χρήμα στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας! Σύμφωνα με επίσημο κρατικό έγγραφο, η λιβεριανή εταιρία εξακολουθεί να λειτουργεί και να ... πληρώνει φόρους!"

    [09] ΝΔ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική και πρόκριμα για τις εθνικές θεωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπως είπε το Σάββατο μιλώντας σε συγκέντρωση στη Δράμα, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ότι κατέβασαν τον πήχη στο έδαφος".

    [10] Κυπριακό

    Η Traffic news αναφέρει ότι "αδιάλλακτος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς διαμηνύοντας ότι μια συμφωνία στο Κυπριακό πρέπει να εμποδίζει όλους τους Ελληνοκύπριους να επιστρέψουν στα κατεχόμενα. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι δεν έχει πρόθεση να της ανοίξει την αγκαλιά του, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι, απλώς και μόνο για την εξασφάλιση γρήγορης λύσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "το ταξίδι του Γλ. Κληρίδη για διαβουλεύσεις στην Αθήνα έρχεται εκ νέου στην Κυπριακή πρωτεύουσα όπου εγνώσθη, σύμφωνα με ανταποκριτή του ΑΠΕ πως, ο Πρόεδρος σκοπεύει να αξιοποιήσει την ανάπαυλα του Μπαϊραμιού για να μεταβεί στην Αθήνα το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο συντονισμός Σημίτη-Κληρίδη σχετίζεται με το ευρύτερο πρόγραμμα του 2002".

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "εντατικό είναι το πρόγραμμα προετοιμασίας του καλούμενου ανιχνευτικού διαλόγου με την Αγκυρα για το Αιγαίο τόσο στο ΥΠΕΞ όσο και στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού. Ομάδα εμπειρογνωμόνων διαμορφώνει τη γραμμή νομικής άμυνας, ενώ τελευταία ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην ΑΝΥΠΕΞ κ. Χρήστου Ροζάκη. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Ισμαϊλ Τζεμ προανήγγειλε χθες εξελίξεις αναφορικά με τα ζητήματα του Αιγαίου, λέγοντας ότι η μέθοδος "μπορεί να είναι διάλογος, μεσολάβηση, διαιτησία ή ακόμη και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης".

    [12] Ευρωστρατός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σήμερα το μεσημέρι, στο γεύμα των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται να ανοίξει ξανά το θέμα του Ευρωστρατού. Το θέμα θα θίξει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, καθώς η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατή η επίτευξη λύσης που θα διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα. Σε αυτό φαίνεται ότι συνέβαλε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι η βρετανο-τουρκική συμφωνία θα αποτελέσει συμβουλευ-τικό κείμενο για τη διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει".

    [13] ΠΑΣΟΚ-Διεργασίες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "μόλις τρεις περίπου μήνες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο κύκλος της εσωστρέφειας δείχνει να επιστρέφει για τα καλά στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "σκηνικό κρίσης στήνεται στο ΠΑΣΟΚ, με πρώτο στόχο την επιστροφή στα προ του συνεδρίου διαλυτικά φαινόμενα και δεύτερον, την άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Το σενάριο προβλέπει ακόμη και απόπειρα αλλαγής ηγεσίας μετά τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, αν το αποτέλεσμά τους είναι αρνητικό για το κυβερνών κόμμα. Ενα μέρος αυτού του σχεδίου είναι σε γνώση του κυβερνητικού επιτελείου και σε αυτό οφείλεται η απρόσμενα οξεία αντίδραση του πρωθυπουρ-γού στην πρωτοβουλία του Θ. Τσουκάτου να συγκεντρώσει κάτω από ένα κείμενο για το Ασφαλιστικό τις υπογραφές 45 βουλευτών".

    Η Espresso προσθέτει ότι "τρεισήμισι μήνες μετά το συνέδριο και η κούρσα διαδοχής έχει ήδη αρχίσει. Οσο και αν ο πρωθυπουργός πριν από έναν περίπου μήνα διατεινόταν στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου "θα ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και θα ανοίξω ο ίδιος το θέμα της διαδοχής όταν πρέπει", κάποια στελέχη έχουν αντίθετη άποψη".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 28 January 2002 - 17:59:56 UTC