Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-02-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/02/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [04] Συρία-Επίσκεψη Στεφανόπουλου
  • [05] Στεφανόπουλος-Επίθεση-Αντιδράσεις
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Συνέντευξη Παπαντωνίου
  • [08] Δημοτικές εκλογές
  • [09] Ολυμπιάδα 2004
  • [10] Κυπριακό
  • [11] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/02/2002

    Οι πληροφορίες για νέο κύκλο επιθέσεων κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο Γρυλλάκης αποκαλύπτει. "Ηπια το ποτήρι της αχαριστίας μέχρι τον πάτο..." Ενας ποταμός εξομολόγησης για Σκόπια, Εβερτ, Κοσκωτά, Τράπεζα Κρήτης, Δαμόφλη και Μαντζουράνη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κυνήγι "μαγισσών". Αλλά αρνούνται να κατονομάσουν τα ... "κέντρα αποσταθεροποίησης"! Πολιτική οπερέτα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταιγίδα νέων φόρων. Επισπεύδεται η φορολογική μεταρρύθμιση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ερχεται θύελλα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζονται για εκλογές. Ποιοί και γιατί τρέμουν νέες αποκαλύψεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φόβοι για "δίδυμο σεισμό". Δεν υπάρχει πρόβλημα για την Ελλάδα, λέει ο Β. Παπαζάχος, αλλά...η τρίτη του πρόβλεψη παραμένει ερωτηματικό.

    ΕΘΝΟΣ: Τελεσίγραφο για τα ξένα πτυχία. Αποκλειστικό: Η επιστολή - οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από το Σώλτ Λέϊκ των ΗΠΑ, με δηλώσεις της η Γιάννα...Αισιοδοξεί ... ανησυχώντας για την επιτυχία των Ο.Α.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαπίλα και παραλυσία. Τίποτε δεν άφησε όρθιο η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέρισμα σους στρατιωτικούς μέσω...ακινήτων. ΓΕΣ: Επενδύσεις σε αγορά οικοπέδων για να ενισχυθούν οι συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακίνητα: Καταργούνται όλοι οι φόροι αλλά.. Φόρος κατοχής. Αυξάνεται το αφορολόγητο σε 3,3 εκ. δρχ.

    ΕΣΤΙΑ: Τριπλές εκλογές! Η απάντησις Καραμανλή στην "Δεξιά παρένθεση".

    Espresso: Εφιάλτης στον αέρα για τον Κώστα Καραμανλή. Στιγμές τρόμου μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κλεφτοπόλεμος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τα σενάρια συνωμοσίας. Και απειλές για νέο γύρο λάσπης.

    Traffic News: ΣΤΟΠ στον "Big Brother". Οι Ολλανδοί αρνούνται δεύτερο γύρο στον ίδιο χρόνο. Μίνως Κυριακού: Εγώ θα τον βγάλω.

    Η ΧΩΡΑ: Θέλουν να βάλουν φυλακή δημοσιογράφους και να κλείσουν κανάλια! Η κυβέρνηση διοχετεύει πληροφορίες για δήθεν νέα χτυπήματα κατά του Κωστή Στεφανόπου-λου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανέγγιχτοι οι έμποροι τζόγου. Συνέντευξη ποταμός του Θεόδωρου Πάγκαλου εφ΄ όλης της ύλης.

    [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Η Traffic News αναφέρει ότι "ιδιαιτέρως κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων κρίνεται η σημερινή συνάντηση των μελών της πανθεσσαλικής επιτροπής των παραγωγών και του υπουργού Γεωργίας Γ. Δρυ. Εντός της ημέρας, εξάλλου, ενδέχεται να ανακοινωθεί η τιμή βαμβακιού μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, γεγονός που αναμένεται να κρίνει και την περαιτέρω στάση των αγροτών. Προς τιμολόγηση βρίσκονται 1.095.000 τόνοι βαμβακιού".

    [04] Συρία-Επίσκεψη Στεφανόπουλου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας είναι στη Δύση, φίλους όμως έχει η Ελλάδα και στην Ανατολή. Η υποδοχή, η φιλοξενία και οι τιμές που αποδόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην ελληνική αποστολή στη Δαμασκό ήταν έκφραση σεβασμού και πραγματικών αισθημάτων φιλίας προς την Ελλάδα. Οι συνομιλίες του κ. Στεφανόπουλου με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ ελ Ασαντ πιστοποίησαν τις άριστες- όπως τονίστηκε- σχέσεις και το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών".

    [05] Στεφανόπουλος-Επίθεση-Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "νέες επιθέσεις με στόχο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκονται στα σκαριά, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στην κυβέρνηση, η οποία, όμως, εκτιμά ότι κι αυτές "θα πέσουν στο κενό", μετά την καθολική αντίδραση του πολιτικού κόσμου. Ενήμερος είναι και ο κ. Στεφανόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται ακόμη και σήμερα να εμφανιστούν νέα "στοιχεία" σε βάρος είτε του ίδιου του Προέδρου είτε συγγενικών του προσώπων, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί και η πρώτη επίθεση που εκδηλώθηκε εναντίον του την περασμένη Πέμπτη".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "συντηρεί το ύποπτο παιχνίδι η κυβέρνηση και διοχετεύει πληροφορίες για δήθεν "δεύτερο χτύπημα" κατά του προέδρου της Δημοκρατίας. Οι διάφοροι "Ηρακλείς" του κυβερνοχώρου θέλουν να βάλουν φυλακή δημοσιογράφους και να κλείσουν κανάλια. Οι απειλές που εκτοξεύουν θυμίζουν καθεστώτα Νοριέγκα και Σομόζα. Αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι αν προχωρήσουν σε μέτρα κατά της ελευθεροτυπίας θα διασύρουν τον Πρόεδρο και τη χώρα σε όλη την Ευρώπη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "η ενότητα γραμμής, το μέγεθος αλλά και η ποιότητα των αντιδράσεων που εκφράστηκαν από κυβέρνηση και αντιπολίτευση μπροστά στις πρώτες "ανώδυνες" αποκαλύψεις προδίδει τον πανικό των δυο μεγάλων κομμάτων μπροστά στο δεύτερο και ουσιαστικό κύμα αποκαλύψεων που αναμένεται να προκαλέσει πολιτική θύελλα και να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "υπερπροσπάθεια να πέσουν οι τόνοι σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό να επιβληθεί ηρεμία στην πολιτική ζωή του τόπου καταβάλλουν τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε διερευνητικό ελληνοτουρκικό διάλογο, για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας κ.κ. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ κατά τη 40λεπτη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (Νταβός)".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει αναθέσει σε υψηλόβαθμους διπλωμάτες να ξεκινήσουν τις επαφές, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας καθώς και άλλων θεμάτων μείζονος σημασίας, ωστόσο όπως έχει επισημάνει επανειλημμένα ο κ. Παπανδρέου, η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να δεχτεί να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των θεμάτων οι εδαφικές διαφορές και των χωρικών υδάτων".

    Η Espresso προσθέτει ότι "στην εποχή της διπλωματίας των σεισμών επιστρέφουν, όπως όλα δείχνουν, Αθήνα και Αγκυρα. Η ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε τους κατοίκους της μικρής πόλης Μπολβαντίν του Αφιόν Καραχισάρ και αποδείχθηκε φονική δείχνει πως επηρεάζει και πάλι σοβαρά τις ελληνοτουρικές σχέσεις! Είναι οι στιγμές που συνήθως σκληροί μηχανισμοί της διπλωματίας "λυγίζουν" μπροστά στον ανθρώπινο πόνο".

    [07] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    "Να ανακτήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ τη "μεταρρυθμιστική του ορμή" των περιόδων 1981-1989 και 1993-2000 και να γίνει "δύναμη διαρκούς αλλαγής και όχι κόμμα διαχείρισης της εξουσίας" τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός Αμυνας θεωρεί ότι για να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ και πάλι τη λαϊκή εντολή με αξιοπιστία το 2004, θα πρέπει να θέσει ως ξεκάθαρο στόχο τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος και της Δημόσιας Διοίκησης, με αλλαγές "τώρα και παντού".

    [08] Δημοτικές εκλογές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "μόνο το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον ερχόμενο Ιούνιο (δηλαδή σε...τέσσερις μήνες) μπορεί να ανακόψει την πορεία της Ντόρας Μπακογιάννη προς την Πλατεία Κοτζιά. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ απ΄ ότι φαίνεται, καταλήγει στην επιλογή του Χρήστου Παπουτσή, η Ντόρα Μπακογιάννη δείχνει θορυβημένη από τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας και θέλει να σταθμίσει καλύτερα όλα τα δεδομένα".

    [09] Ολυμπιάδα 2004

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "εντυπωσιακή και άψογη από κάθε άποψη ήταν η παρουσία της ελληνικής Ολυμπιακής Προετοιμασίας που έκανε χθες στο Σώλτ Λεηκ Σίτυ των ΗΠΑ προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004" κ. Γιάννα Αγγελοπούλου".

    [10] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "κράτος-φάντασμα προτείνει ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, υιοθετώντας πιο προκλητικές θέσεις απ΄ ό,τι στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λευκωσία και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι απαιτήσεις του Ρ. Ντενκτάς καθιστούν ανέφικτη την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και αυτό έχει επισημανθεί από την ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ηχηρή απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την πορεία της κυβέρνησής του - και , εμμέσως, σε όσους συντηρούν τη "διαδοχολογία" - πρόκειται να δώσει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μιλώντας την Πέμπτη στο Συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να τοποθετηθεί σε όλα τα επίκαιρα θέματα, καθώς έως την Πέμπτη θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο όσον αφορά τους υποκινητές της επίθεσης κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι η επίθεση αυτή θα συνεχιστεί εντός της εβδομάδας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "δεν αποκλείεται με την πτώση Σημίτη να έχουμε επανάληψη του σκηνικού των τριών εκλογικών αναμετρήσεων του 1989-90. Και αν αυτό δεν συμβή θα οφείλεται ακριβώς στην απειλή Καραμανλή ότι θα συμβή! Αν το ΠΑΣΟΚ τολμήση να αλλάξη τον εκλογικό νόμο , η ΝΔ θα απαντήσει με τα ίδια όπλα. Κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίση ένα κόμμα που διαθέτει την λαϊκή πλειοψηφία να κυβερνήση...".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 4 February 2002 - 16:20:40 UTC