Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-04-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/04/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Φορολογικό
  • [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [05] Ολυμπιάδα 2004
  • [06] Συνέντευξη Δρυ
  • [07] ΝΔ
  • [08] Ευρωστρατός
  • [09] Ελληνοτουρκικά
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Ασφαλιστικό
  • [12] Απεργία ΑΔΕΔΥ
  • [13] Μέση Ανατολή - Ελλάδα
  • [14] Εκλογικός Νόμος
  • [15] ΠΑΣΟΚ
  • [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [17] Φορολογία - Προτάσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/04/2002

    Οι προτάσεις για φορολογική μεταρρύθμιση, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ελληνική πρωτοβουλία, οι συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Παπαντωνίου στις ΗΠΑ, ο ελληνοτουρκικός διάλογος, ο απόηχος των δημοσκοπήσεων και οι δημοτικές εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μόνιμοι 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μισθοί 2 ταχυτήτων στους τραπεζικούς. Πώς διαμορ-φώνονται. Αύξηση 2,6% για τους υψηλόμι-σθους, 3,4% για τους χαμηλόμισθους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΕΛΕΟΣ. Η κυβέρνηση εκδικείται μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομε-σαίους.

    Η ΑΥΓΗ: Απομονωμένος ο Σαρόν επιμένει στις σφαγές. Κοινή δήλωση ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ, Ρωσίας για άμεση αποχώρηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ολοι οι υποψήφιοι Νομάρχες και Δήμαρχοι. Το παρασκήνιο της απόφασης και οι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ποιοί κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις αλλαγές στη φορολογία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα έσπασαν Σημίτης-Λαλιώτης. Ολο το παρασκήνιο για την κόντρα που διαλύει το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Φορολογική ανατροπή με θύματα ''μεσαίους'' - φοροαπαλλαγές. Τι αλλάζει για εισοδήματα-ακίνητα-ΙΧ-βενζίνες-ποτά-τσιγάρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα βρυκολακιάσουν το μέλλον των Εβραίων οι άταφοι νεκροί!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φορο-δαγκάνες για τους μικρο-μεσαίους και ''χάδια'' στα χαμηλά εισοδήματα. Φόρος κατοχής στην ακίνητη περιουσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 15 αλλαγές σε φόρους και απαλλαγές. Υπ. Οικονομικών: Πλαφόν σε τόκους στεγαστικών και ιατρικά έξοδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρόταση - σοκ με άδικους φόρους. Ολόκληρη η έκθεση για το νέο φορολογικό σύστημα.

    ΕΣΤΙΑ: 206 σελίδες γεμάτες φόρους! Η νέα έκθεσις για την φορολογία.

    Espresso: Το μεγάλο κόλπο του θησαυρού στην Τανάγρα. Οργανωμένο σχέδιο μαφιόζων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλλάζουν όλα στους φόρους. Η πρόταση της μεταρρύθμισης προβλέπει τρεις συντελεστές, αύξηση αφορολογήτου, περιορι-σμό απαλλαγών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αφορολόγητα 9.500 ευρώ. Ο Ν. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε τις προτάσεις της Επιτροπής Γεωργακόπουλου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέοι φόροι σε ΙΧ, φως, νερό, ακίνητα. Ολες οι αλλαγές στη φορολογία.

    ΝΙΚΗ: Θα πληρώσουν οι μεσαίοι. Ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 24ωρο λουκέτο σήμερα στο δημόσιο. Απεργία για το ασφαλιστικό.

    Traffic News: Θεολόγος πήρε το στέμμα. Εντονες αντιδράσεις και παρασκήνιο για τη φοιτήτρια που νίκησε στα καλλιστεία.

    Η ΧΩΡΑ: Βαφτίζουν πλούσιους όσους δηλώ-νουν 9.000 ευρώ το χρόνο! Φοροεπιδρομή στα μεσαία εισοδήματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φόρος εισοδήματος: 22 ριζικές αλλαγές. Στα 3.240.000 δρχ το αφορολόγητο αλλά καταργούνται οι περισσό-τερες φοροαπαλλαγές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι μεσαίοι θα πληρώσουν και πάλι τους φόρους. Τι προβλέπει το πόρισμα της Επιτροπής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κατήργησε το χρίσμα! Ενας μαχητής και γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεκδικεί τη νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    [03] Φορολογικό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''προς ένα αναλογικότερο και απλούστερο σύστημα φορολογίας εισοδήματος, με υψηλά αφορολόγη-τα στα 9.000 ευρώ (3.066,750 δρχ) με περιορισμένες απαλλαγές και εκπτώσεις και τρεις συντελεστές, χωρίς εξωλογιστικούς υπολο-γισμούς και τεκμήρια αλλά με αυστηρότερους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής κατευθύνεται η κυβέρνηση όπως προκύπτει από την έκθεση που παρουσίασε η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών''.

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι ''την έναρξη του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος σήμανε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικο-νομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά την παρουσίαση των προτάσεων της επιτροπής του καθηγητή Θ. Γεωργακόπουλου''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''ευνοϊκή για τα πολύ μικρά εισοδήματα, αλλά ταυτόχρονα και για τα πολύ μεγάλα είναι η προτεινόμενη από την κυβέρνηση φορολογική μεταρρύθμιση, από την οποία επιβαρύνεται σημαντικά η πλειοψηφία των μεσαίων εισοδημάτων, λόγω κυρίως της αντικατάστασης των σημερινών χαμηλών φορο-λογικών συντελεστών (5% και 15%) από έναν ενιαίοι της τάξης του 20%''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι ''εντυπωσιακές μειώσεις της φορολογίας στα χαμηλά εισοδή-ματα με παράλληλη δραστική αύξηση στο αφορολόγητο, κατάργηση και περιορισμό των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα, κατάργηση υποχρέωσης υποβολής δηλώσεων από μεγάλο αριθμό μισθωτών, κατάργηση των τεκμηρίων και των τελών χαρτοσήμου, καθώς και έναν νέο ενιαίοι φόρο στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων (με ταυτό-χρονη κατάργηση του ΦΜΑΠ και άλλων τελών στην ακίνητη περιουσία) προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης''.

    [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι ''μήνυμα επιμονής στον αγώνα στέλνουν οι αγρότες που παραμένουν ακόμα στα μπλόκα που έχουν στηθεί στη Δυτική Θεσσαλία. Παρά το γεγονός ότι προχτές και χτες διαλύθηκαν όλα τα μπλόκα που υπήρχαν επί της νέας εθνικής οδού Αθήνας- Θεσσαλονίκης (Κεφάλωση Αλμυρού, Αερινού, Μεγάλου Μοναστηρίου, Πλατυκάμπου, Γυρτώνης) τα μπλόκα στο Δρούγο, στο Δέλτα Καρδίτσας και στη Φαρκαδώνα Τρικάλων παραμένουν ακλόνητα''.

    [05] Ολυμπιάδα 2004

    ''Τα θέματα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων προβληματίζουν ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τον ''Αθήνα 2004''. Σύμφωνα με πληροφορίες της ESPRESSO, η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει σύμβαση με κονσόρτσιουμ εταιριών αμερικανοϊταλικών συμφερόντων''.

    [06] Συνέντευξη Δρυ

    ''Οι επιδοτήσεις πρέπει να φθάνουν μόνο στους πραγματικούς δικαιούχους...Δεν θα επιτρέψου-με να πηγαίνουν σε άλλους τα χρήματα''. Ξεκάθαρος ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς στέλνει τελεσίγραφο στους αγρότες που προτίμησαν τις ψευδείς δηλώσεις από τα ''πραγματικά χέρια'' των επιδοτήσεων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΥΡΙΑΝΗ, ο Γιώργος Δρυς παρουσιάζει το βασικό κυβερνητικό πλαίσιο και την πολιτική που θ΄ ακολουθηθεί για την εναρμόνιση της εθνικής γεωργικής οικονομίας με την Ενιαία Αγροτική Πολιτική''.

    [07] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ''ωρολογιακές βόμβες'' έτοιμες να σκάσουν στα ''χέρια'' της επόμενης κυβέρνησης, αυτής της ΝΔ, ετοιμάζει η παρα-παίουσα κυβέρνηση Σημίτη. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στη σύσκεψη των συντονιστών της ΝΔ με βασικό θέμα την οικονομία ο Κώστας Καραμανλής''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''ισοπεδωτικές επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι βουλευτές της ΝΔ λένε κατά ιδίαν πως η παραγωγή πολιτικής του κόμματος υπολείπεται σημαντικά των προσδοκιών. Το νέο αντιπολιτευτικό στυλ- που αν μη τι άλλο ταιριάζει γάντι στους ακραίους της συντηρητικής παράταξης, αλλά αποξενώνει τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου για τους οποίους ενδια-φέρεται η Ρηγίλλης - οφείλεται κυρίως στις γκρίνιες πρωτοκλασάτων της Ρηγίλλης για ''άνευρη'' αντιπολίτευση, λένε στελέχη της ΝΔ. Αντανακλά όμως, προσθέτουν, και μια κεντρική επιλογή σκληρότερης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση της ηγεσίας που αναθάρρησε από τις δημοσκοπήσεις''.

    [08] Ευρωστρατός

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''τον ρόλο του ... Πόντιου Πιλάτου επιλέγουν οι Αμερικανοί στο θέμα του ευρωστρατού, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς το βρετανοτουρκικό σχέδιο για το οποίο η Ελλάδα έχει εκφράσει πλήρως την αντίθεσή της. Αυτό διαφάνηκε από τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον ο Γιάννος Παπαντωνίου τόσο με τον Αμερικανό ομόλογό του όσο και με τη Σύμβουλο Ασφαλείας του προέδρου Μπους''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι ''Δούρειο Ιππο με τη σημαία της τουρκικής ημισελήνου φέρνει σε Ευρώπη, ΝΑΤΟ και ευρωστρατό η αμερικανική κυβέρνηση. Η σκληρή συμμαχία ΗΠΑ - Τουρκίας με την αιτιολογία της πολιτικής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ορθώθηκε υπό τη μορφή τοίχου σε όλες τις συζητήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον και τη Ν. Υόρκη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, τις τελευταίες τρεις ημέρες''.

    [09] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η δεύτερη συνάντηση των Ελλήνων και των Τούρκων διαπραγματευτών στο πλαίσιο του διμερούς διαλόγου για τα ζητήματα του Αιγαίου. Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, το εύρος των χωρικών υδάτων και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών είναι τα θέματα που θα θέσει η τουρκική πλευρά''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''Με το "καλημέρα", η Αγκυρα ανοίγει το θέμα του αφοπλισμού των νησιών και της παραίτησης από τα 12 μίλια. Χοντραίνει το παιγνίδι για το Αιγαίο η Τουρκία, καθώς φέρεται πλέον αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον περιβόητο "διερευνητικό" ελληνοτουρκικό διάλογο, ρίχνοντας στο τραπέζι όλες τις μονομερείς της αξιώσεις.

    [10] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι'' Η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς έδωσε σαφείς οδηγίες προς τους χειριστές των συστημάτων αεράμυνας να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα τουρκικά μαχητικά όταν αυτά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αποκάλυψε ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος με δηλώσεις στο ΡΙΚ.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι ''Τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του απευθείας διαλόγου μεταξύ του Κύπριου προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Ουάσιγκτον με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, Κοντολίζα Ράις.

    [11] Ασφαλιστικό

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''Ιδιόχειρη επιστολή στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τις θέσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό έστειλε χθες ο Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών στη Ρηγίλλης, με κύρια θέματα συζήτησης την οικονομία και τα προβλήματα των αγροτών. Στο κείμενο της επιστολής ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει: "Κύριε πρόεδρε σας στέλνω το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό, όπως σας υποσχέθηκα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή. Με τιμή Κ. Καραμανλής".

    [12] Απεργία ΑΔΕΔΥ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''Γενικό "μπλακ άουτ" σήμερα στο δημόσιο τομέα, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητο-ποίησης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η οποία θα κορυφωθεί με συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή (11 π.μ.).

    [13] Μέση Ανατολή - Ελλάδα

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''σειρά επισκέψεων σε χώρες του αραβικού κόσμου και της Μέσης Ανατολής οι οποίες διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της παρούσας κρίσης, σχεδιάζονται - ή βρίσκονται σε εξέλιξη- από τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Οι επισκέψεις αυτές έχουν ως στόχο να καταστεί όσο το δυνατόν πιο περιεκτική η ελληνική παρέμβαση στο Μεσανατολικό και να επιβεβαιωθούν οι παραδοσιακά στενές φιλικές σχέσεις της Αθήνας με τις αραβικές χώρες''.

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''Την ανάληψη πρωτο-βουλίας για τη διάσωση και μεταφορά των εγκλωβισμένων στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ σε ασφαλές μέρος, ζητά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Την ίδια ώρα αυξάνεται η πίεση των φιλειρηνικών δυνάμεων προς το Ισραήλ, ενώ συνεχίζονται στην Ελλάδα οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους.

    [14] Εκλογικός Νόμος

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ''Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο ισχύων είναι θαυμάσιος, καθώς επιτρέπει στο πρώτο κόμμα άνετη αυτοδυναμία και εξασφαλίζει στα μικρά κόμματα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μεγα-λύτερη από οποιοδήποτε σύστημα απλής αναλογικής έχει εφαρμοσθή μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Αντίθετα έχουμε ανάγκη ως πολιτεία και πολίτευμα από άλλες συνθήκες.

    [15] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''Ρήγμα στην κορυφή της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες, γεγονός το οποίο μπορεί να διογκώσει την ήδη υφιστάμενη κρίση στο κυβερνών κόμμα. Στον κυβερνητικό τομέα ο υπουργός Εξωτερικών έχει σηκώσει δικό του "μπαιράκι" και αναπτύσσει πρωτοβου-λίες, χωρίς να ενημερώνει τον πρωθυπουργό, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στον Μέγαρο Μαξίμου.

    [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Φορολογικό σχέδιο: Εκσυγχρονι-σμός - Αναθεωρήσεις και Αύξηση φοροεσό-δων.''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Αλλάζουν όλα στη φορολογία. Σήμερα σε ειδική έκδοση 40 σελίδων το πόρισμα της επιτροπής''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Οι έμμεσοι φόροι ακυρώνουν τις φοροαπαλλαγές. Εισήγηση για βαρείς φόρους σε καύσιμα, ακίνητα, ποτά, τσιγάρα''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Φοροεισπρακτική η μεταρ-ρύθμιση. Ο,τι εγκριθεί θα ισχύσει από 1-1-2003''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Πακέτο φοροελαφρύνσεων. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χαμηλά εισοδήματα και επιχειρήσεις''.

    [17] Φορολογία - Προτάσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "στην επιβάρυνση όλων των φορολογουμένων, αλλά κυρίως των μεσαίων εισοδημάτων, οδηγούν οι προτάσεις της ειδικής επιτροπής για την αναμόρφωση του ισχύοντος φορολογικού συστήματος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 11 April 2002 - 14:45:58 UTC