Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-04-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/04/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Αριστερά
  • [04] Οικονομία
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Πληθυσμός
  • [07] Ευρωστρατός
  • [08] Υποψήφιοι δήμαρχοι ΝΔ
  • [09] Εκλογικές περιφέρειες
  • [10] Διπλοεγγραφές
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Υποψηφιότητα Γλέζου
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/04/2002

    Η έκθεση του απερχόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμου, η ανακοίνωση και επίσημα του πληθυσμού της χώρας από την απογραφή του 2001 και οι ανακατανομές εδρών στις εκλογικές περιφέρειες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ και η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για αναστροφή του πολιτικού κλίματος είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κόβουν κομμάτια της Β' Αθήνας και του Υπολοίπου Αττικής. Προσπαθούν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αλλάζουν τον χάρτη των εδρών. Εκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Μειώστε ταχύτητα σε 41 σημεία-παγίδες. Επικίνδυνα χιλιόμετρα και στους νέους εθνικούς δρόμους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι 239 δήμαρχοι της νίκης. Τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ σε 40 νομούς.

    Η ΑΥΓΗ: Τρυκ η μείωση της ανεργίας. Τι κρύβει η κυβέρνηση-Τι προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Και ο Μίκης στην ορχήστρα Καραμανλή. Τον προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΝΔ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης-ποιοί βουλευτές κινδυνεύουν. Τα αποτελέσματα της απογραφής του 2001 φέρνουν μεγάλες ανατροπές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολόκληρες πόλεις εκτός σχεδίου. Η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού έχει ''χτίσει'' 500.000 αυθαίρετα.

    ΕΘΝΟΣ: Κρύβουν εκπλήξεις οι ανατροπές στον εκλογικό χάρτη. Ποιοί νομοί κερδίζουν έδρες-Ποιοί χάνουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με προσχώσεις ...εδρών μεγαλώνουν το πράσινο οικόπεδο. Αφού δεν τους βγαίνει με ψήφους, αλλάζουν τον εκλογικό χάρτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλλάζουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Τα πάνω-κάτω φέρνουν οι πληθυσμιακές μεταβολές στην κατανομή των εδρών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνδρομο φούσκας και στα ακίνητα. Λ. Παπαδήμος: Αυστηρές προειδοποιήσεις στην τελευταία ετήσια έκθεσή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τι αλλάζει σε 13 περιφέρειες. Εκλογές: Χαμένοι και κερδισμένοι σε έδρες.

    ΕΣΤΙΑ: Κώδων κινδύνου από το ΔΝΤ. Ανατρέπονται οι στόχοι του 2003.

    Espresso: Κάναμε σεξ μέσα στο σπίτι. Ο Πάνος και η Μελίνα του Big Brother σε αποκλειστική συνέντευξη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σκληρές αλήθειες από Παπαδήμο. Προειδοποιεί για επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης αν δεν γίνουν τομές σε ασφαλιστικό, φορολογικό, αγορές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης. Γιγαντώνεται η Β΄ Αθηνών. Θα συζητηθεί η ''κατάτμησή'' της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκλογική νάρκη ο γίγας της Β' Αθήνας. Απαιτεί δις. από τους υποψηφίους.

    ΝΙΚΗ: ''Δελφινάριο'' το Μαξίμου. Κύκλος επαφών του Σημίτη με τους επίδοξους διαδόχους του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 1 Μάη 2002. Απεργούμε. Κεντρική συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Σύνταγμα και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

    Traffic news: ''Υποφέρω πολλά, θέλω να τα γράψω ...'' Θρίλερ στη Λαμία. Δρακόντεια μέτρα στην κηδεία του τραγικού κοριτσιού που άφησε αποκαλυπτικό σημείωμα.

    Η ΧΩΡΑ: Οι 240 δήμαρχοι της Νέας Δημο-κρατίας. Ολα τα ονόματα που ηγούνται των συνδυασμών της νίκης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πλαστά ευρώ στην αγορά. Εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη χαρτο-νομίσματα με υψηλό επίπεδο παραχάραξης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αγορά εργασίας: 3.124 νέες ευκαιρίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Περίοδος παθών για το ΠΑΣΟΚ. Με Σπύρο Βούγια στο δήμο, ''ψάχνονται'' για τη νομαρχία.

    [03] ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Αριστερά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Μίκης Θεοδωράκης, αποδέχεται για μια ακόμα φορά να παίξει το ρόλο ενός οχήματος, που οδηγεί έναν Καραμανλή στην Εξουσία. Ο Δημήτρης Σιούφας τον πρότεινε στην ουσία ανοιχτά για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο λαός της Δημοκρατικής Παράταξης για μια ακόμα φορά στο... καναβάτσο''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι ''η ΝΔ δεν αποκλείει υπερψήφιση προσωπικότητας από το χώρο της Αριστεράς για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες του ''ΤτΚ''. Το άνοιγμα προς την Αριστερά και το εξισορροπιστικό άνοιγμα Σιούφα προς την Κεντροδεξιά συνθέτουν τη νέα τακτική ανοιγμάτων με στόχο την αφαίρεση από το ΠΑΣΟΚ της πλουραλιστικής εικόνας''.

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι ''μετά τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου του ΚΚΕ κ. Χ. Φλωράκη που προκάλεσαν σάλο, η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού επί (συγ)κυβερνήσεως ΝΔ-ΣΥΝ του 1989 κ. Τ. Τζαννετάκη στην ''Απογευμα-τινή'', σύμφωνα με την οποία σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα είχαν θέση προσωπικότητες ακόμη και από την Αριστερά, προκάλεσαν την αντίδραση του Περισσού. Η γενική γραμματεύς του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε χθες ότι ''ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν ότι το ΚΚΕ θα κάνει παραχωρήσεις αρχών προκειμένου να ''ακούσει'' μια πρόταση έστω και για κατώτατη πολιτική θέση σε υπουργείο''.

    [04] Οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''τον κώδωνα του κινδύνου σ' ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές αδυναμίες της Ελληνικής οικονομίας έκρουσε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος στην τελευ-ταία έκθεση που δημοσιοποίησε με την ιδιότητα αυτή, αφού σε λίγο καιρό αναλαμβάνει την θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''από το 2003, η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε πορεία αποκλίσεως έναντι των άλλων οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Αυτό προκύπτει από τις νέες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κατ' ουσίαν επιβεβαιώνεται από την ετήσια έκθεση του απερχόμενου διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Λ. Παπαδήμου, που εκδόθη χθες στην δημοσιότητα''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι ''συναγερμό για την οικονομία σήμανε ο απερχόμενος διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος και μετακινού-μενος στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμος, αναγνωρίζοντας ότι η νέα ανταγωνιστική εποχή του ευρώ δεν είναι ρόδινη, αλλά αντιθέτως πλήρης προκλήσεων''.

    [05] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι ''η Λευκωσία αναζητεί τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τουρκικό σχέδιο για επίλυση του Κυπριακού, το οποίο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπέβαλε ο Ραούφ Ντενκτάς στον πρόεδρο Κληρίδη. Εκτιμάται ότι δυο σκοπιμότητες μπορεί να κρύβονται πίσω από ένα τέτοιο σχέδιο. Είτε να επηρεαστεί η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, είτε να παραπλανηθεί κατά κάποιο τρόπο το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο θα ενημερωθεί ξανά την Πέμπτη από τον Αλβαρο ντε Σότο για την πορεία των συνομιλιών''.

    [06] Πληθυσμός

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''στασιμότητα παρουσιάζει ο πληθυσμός της Ελλάδας, γεγονός που εν πολλοίς αποδίδεται στην υπογεννητικότητα των τελευταίων ετών. Αύξηση μόλις 0,71% παρατηρείται στο νόμιμο πληθυσμό της χώρας σε σχέση με την απογραφή του 1991, ενώ η αύξηση του 6,9% που σημείωσε ο πραγματικός πληθυσμός οφείλεται ουσιαστικά στην ύπαρξη περίπου 800.000 αλλοδαπών''.

    [07] Ευρωστρατός

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ''άκαρπες υπήρξαν οι συνομιλίες του πολιτικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, Αναστ. Σκοπελίτη, με τους 14 ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με το θέμα του λεγόμενου ευρωστρατού''.

    [08] Υποψήφιοι δήμαρχοι ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''έχουν δώσει εξετάσεις στις περιοχές τους και έχουν πετύχει. Αυτό είναι το κοινό γνώρισμα των υποψηφίων δημάρχων της Νέας Δημοκρατίας. Χθες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ Τζαννής Τζαννετάκης ανακοίνωσε τα ονόματα άλλων 240 υποψηφίων του κόμματος, οι οποίοι σε ποσοστό 80% είναι ήδη επιτυχημένοι δήμαρχοι εν ενεργεία. Τα καθοριστικά κριτήρια για την επιλογή τους, όπως είπε ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, είναι το ήθος, η εντιμότητα, η γνώση και η ικανότητα''.

    [09] Εκλογικές περιφέρειες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι ''αλλάζει ο εκλογικός χάρτης με την ανακατανομή των βουλευτικών εδρών σε 13 περιφέρειες, λόγω των μεταβολών από την απογραφή του 2001. Στη Β΄ Αθηνών αυξάνονται οι έδρες από 38 σε 42, στο Υπόλοιπο Αττικής από 9 σε 12, στην Α' Θεσσαλονίκης από 14 σε 16 και στα Δωδεκάνησα από 4 σε 5. μειώνονται από 19 σε 17 στην Α' Αθηνών, από 7 σε 6 στην Α' Πειραιώς. Οι μονοεδρικές αυξάνονται από 6 σε 8. Ο Κ. Σκανδαλίδης προτείνει κατάτμηση της Β' Αθηνών. Διαφωνεί η ΝΔ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''οι πληθυ-σμιακές μεταβολές επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στις εκλογικές έδρες και ταυτόχρονα πονοκέφαλο στα κομματικά επιτελεία, καθώς είναι υποχρεωμένα να επανασχεδιάσουν τα εκλογικά τους πλάνα με βάση τα νέα δεδομένα. Πρόκειται για μια απροσδόκητη καραμπόλα, η οποία κάνει πολλούς εν ενεργεία βουλευτές να χάνουν τον ύπνο τους, αφού το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο''.

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι ''σημαντικές αλλαγές επέρχονται στην κατανομή των εδρών, βάσει των οποίων θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές και άρα στον εκλογικό χάρτη της χώρας, λόγω των αποτελεσμάτων της τελευταίας απογραφής πληθυσμού που έγινε το 2001 και από-στέλλονται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή προκει-μένου να εγκριθούν''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι ''εύλογους συνειρμούς και υποψίες δημιουργεί η σχεδόν πραξικοπηματική αναγγελία της αλλαγής του εκλογικού χάρτη της χώρας, περίπου δύο χρόνια πριν από τη διενέργεια των επόμενων εθνικών εκλογών. Το ανακάτωμα της τράπουλας των βουλευτικών εδρών μόλις λίγες ημέρες αφότου ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης είχε δεσμευθεί δημοσίως ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός της κυβέρνησης στο ιδιαίτερα κρίσιμο και ευαίσθητο αυτό θέμα, ενεργοποίησε τα ανακλαστικά της ΝΔ''.

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο η Β' Αθήνας αφού θα εκλέγει πλέον 42 βουλευτές από 38 μέχρι σήμερα. Για τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων αυτών βουλευτών - σε μία εκλογική περιφέρεια εκατομμυρίων ψηφοφόρων - θα απαιτούνται μάλιστα δισεκατομμύρια δραχμές, γεγονός που οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα του μαύρου χρήματος και της αδιαφάνειας στην πολιτική ζωή του τόπου''.

    [10] Διπλοεγγραφές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "τηλεφωνική επικοινωνία με καθέναν εκλογέα που εμφανίζεται να είναι εγγεγραμμένος σε δύο δημοτολόγια ξεκινά το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου ενημέρωσης πολιτών ''1464''".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ σημειώνει ότι ''τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συγκροτήσει ο Κώστας Σημίτης, αναλαμ-βάνοντας το ρίσκο να έρθει σε σύγκρουση με κορυφαία στελέχη του Κινήματος, μεταξύ των οποίων και στελέχη που τον στήριξαν σε όλες τις φάσεις της ανάδειξής του στην πρωθ-υπουργία και την προεδρία του κόμματος''.

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "σε επιχείρηση αντιστροφής του αρνητικού για τον ίδιο και για την κυβέρνηση κλίματος επιδίδεται ο Κώστας Σημίτης μέσα από σειρά αλλεπάλληλων επαφών που έχει προγραμματίσει με κορυφαία στελέχη και υπουργούς, στην προσπάθεια να συγκρατήσει την εσωστρέφεια, την έντονη κριτική και να επιτύχει έναν μίνιμουμ συνεννόησης, μέχρι τις δημοτικές εκλογές".

    Η Espresso γράφει ότι ''αντεπίθεση τώρα'' είναι το κυρίαρχο σύνθημα στο Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα. Ο πρωθυπουργός, πεπει-σμένος πως το επόμενο διάστημα είναι καθορι-στικό για την τύχη της κυβέρνησης του, ξεκίνησε ήδη νέο γύρο επαφών με τους πρωτοκλασάτους προκείμενου να διαμορφώσουν από κοινού το πλαίσιο δράσης που θα ανατρέψει την αρνητική εικόνα. Απέναντι στο τρίπτυχο '' εσωστρέφεια, διαρροές και ηττοπάθεια'' θα αντιτάξει την οργανωμένη και συντονισμένη δουλειά, την επικοινωνιακή ή ταύτιση και τον ...μίνι ανασχη-ματισμό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "σενάρια ανασχηματισμού εμφανίζονται και πάλι στους διαδρόμους του κυβερνώντος κόμματος, καθώς με απόφαση του ΠΑΣΟΚ δύο κυβερνητικές θέσεις των κκ Βούγια-Κουράκη μένουν κενές, αφού θα μπουν στη μάχη των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "σαφή προειδο-ποίηση προς τα κορυφαία στελέχη να σταματήσουν τη "δελφινομαχία" και την εσωστρέφεια πρόκειται να απευθύνει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ενώ με επιστολή του προς τους υπουργούς του ζητά να του αποστείλουν τους σχεδιασμούς τους μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου, γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες περί ανασχηματισμού μετά την αναμέτρηση για την ΤΑ".

    [12] Υποψηφιότητα Γλέζου

    Η Traffic news υποστηρίζει ότι "στοχεύοντας στη συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς, ο Μανόλης Γλέζος ανακοίνωσε χθες ότι θα μετάσχει στις εκλογές του Οκτωβρίου ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη διευρυμένη Νομαρχία Αθηνών και Πειραιώς".

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Τελευταία ευκαιρία. Επισημάνσεις του Λ. Παπαδήμου στην τελευταία έκθεσή του για την οικονομία''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Μειώστε φόρους κερδών και εισφορές. Επτά συστάσεις Λ. Παπαδήμου για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Ουραγοί σε επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα. IMD-ΣΒΒΕ: Εξι θέσεις έπεσε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Ξάφνιασε την κυβέρνηση η σκληρή κριτική Παπαδήμου. Η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Πράσινο φως στα ταμεία για τοποθετήσεις σε μετοχές. Με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες''.

    [14] Οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Τολμηρές προτάσεις με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας κατέθεσε στην τελευταία του έκθεση ως διοικητής της ΤτΕ, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ριζικές αλλαγές εισηγείται στο φορολογικό και το ασφαλιστικό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 30 April 2002 - 14:00:46 UTC