Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/07/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [05] Κυπριακό
  • [06] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [07] Φοροαλλαγές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/07/2002

    Οι εξελίξεις γύρω από την τρομοκρατία, η φορολογική μεταρρύθμιση, το Κυπριακό και το ασφαλιστικό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στα χέρια ξένων ο Κουφοντίνας. Είναι ακόμη στην Ελλάδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φοβούνται χτύπημα... από το ''παρακλάδι'' Κουφοντίνα, ''Αρη'' και ΕΛΑ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καλύπτουν τα σαλόνια της ''17 Νοέμβρη''. Στον Κορυδαλλό οι πιστολάδες - Στο απυρόβλητο οι εγκέφαλοι.

    Η ΑΥΓΗ: Λευκές σκιές στη ''δίκαιη δίκη''. Η δίκη της ''17Ν'' πρέπει να γίνει έως το τέλος του 2003.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιοί είναι οι 13 της Στάζι. Στον Κορυδαλλό οι ''8'' πρώτοι της 17Ν. Η ''Αυριανή'' αποκαλύπτει τον απόρρητο φάκελο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μετράει μέρες ο ''Σαρδανάπαλος''. Ιω. Σερίφης: Εγώ δεν πρόκειται να συνεργαστώ. Η ''Αννα'' είναι γνωστή στην Αντιτρομοκρατική και συνδέεται με τον ''συνήθη ύποπτο''. Αποκαλυπτική η απολογία του Σάββα Ξηρού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις στο δημόσιο. Ετοιμο το σ/ν μες τις αλλαγές στο σύστημα. Η τελική ευνοϊκή μοριοδότηση των συμβασιούχων.

    ΕΘΝΟΣ: 2.000 νέες προσλήψεις στους Δήμους για κοινωνική μέριμνα. Αποκλειστικό: οι 462 ΟΤΑ που δημιουργούν 502 μονάδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνεχίζουν, τώρα, τις διακοπές τους στο ... ''Κορυδαλλός Παλλάς''. Στον Κορυδαλλό οι πρώτοι οκτώ τρομοκράτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φοβούνται χτυπήματα. Εκτακτα μέτρα σε πιθανούς στόχους από την ΕΛΑΣ. Εφιάλτης για τις Αρχές, ''Αρης'' και Κουφοντίνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΣΕΠ: Η εξεταστέα ύλη για τους εκπαιδευτικούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σπάνε το αρχείο. Με κωδικούς στόχων και ονομασιών. Ντοκουμέντο: 50 αποκαλυπτικές δισκέτες για τη δράση της οργάνωσης τα τελευταία 12 χρόνια.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιοί ήξεραν και σιωπούσαν. Ανακύπτουν τεράστιες ευθύνες.

    Espresso: Η 17Ν μάθαινε τους μάρτυρες και ανατίναζε τα αυτοκίνητά τους. Υψηλά ιστάμενοι βοηθούσαν την οργάνωση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ''17Ν'' στον Κορυδαλλό με οδηγό τον Σάββα Ξηρό. Τζωρτζάτος, αντικρίζοντας το κελλί: ''Τελικά η Δημοκρατία δεν εκδικείται''.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δραστικές αλλαγές στο Β' φορολογικό νομοσχέδιο. Επεκτείνεται το αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε απομόνωση τα 14 μέλη της 17Ν. Ούτε μεταξύ τους θα έχουν επαφές.

    ΝΙΚΗ: Ερχεται η σειρά του ΕΛΑ. Εντός του Αυγούστου η πλήρης εξάρθρωση της 17Ν. Μέχρι και 80 υπολογίζονται οι συλλήψεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητικοί φορο-ελιγμοί ενόψει εκλογών. Στη δημοσιότητα δύο νομοσχέδια.

    Traffic news: Επιχείρηση αστραπή. Λ. Αλεξάνδρας-Κορυδαλλός σε 11 λεπτά. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Επόμενος στόχος ο ''Σαρδανάπαλος''.

    Η ΧΩΡΑ: Φοβούνται ότι θα τους δηλητηριάσουν. Τρέμουν οι πρώτοι ''8'' στον Κορυδαλλό. Δεν μιλάει ο Νικήτας μετά τον Γιωτόπουλο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα κελιά η ''17Ν''. Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκαν οι πρώτοι 8 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέες τιμές στα τέλη κυκλοφορίας. Αυξάνονται 10% έως 12,5% για το 2003.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι. Ανησυχία για το σεισμό της Κεφαλονιάς. Περιμένουν με αγωνία τη μετασεισμική ακολουθία.

    [03] Τρομοκρατία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''αν είναι ακριβείς κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητος, εγείρεται τεράστιο θέμα ευθυνών για πρόσωπα που όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στην εξάρθρωση της ''17 Νοέμβρη''. Τα οποία, ναι μεν δεν ενέχονται ευθέως στην τρομοκρατία, αλλά πιθανώτατα εγνώριζαν πρόσωπα και πράγματα για την ''17 Νοέμβρη', τον ''ΕΛΑ'' και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι ''πονοκέφαλο εξακολουθούν να προκαλούν στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οι ... ''κυρίες'' της ''17 Νοέμβρη'', που αν και ο εντοπισμός τους θεωρείται πως είναι ζήτημα χρόνου, μέχρι στιγμής εξακολουθούν να διαφεύγουν των συλλήψεων. Τα σενάρια που ''πλέκονται'' για τη δράση τους μέρα με τη μέρα πληθαίνουν, ενώ τα στοιχεία που φέρονται να συνθέτουν τον χαρακτήρα τους μεγαλώνουν τον μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι ''όσο ο Δ. Κουφοντίνας, που ΄''σύντροφοί'' του είχαν ''κολλήσει'' το προσωνύμιο ''ο φαρμακοχέρης'', παραμένει ασύλληπτος, όπως και το άτομο με την κωδική ονομασία ''Αρης'', οι αστυνομικοί δεν μπορούν να είναι ήσυχοι, καθώς γνωρίζουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι''.

    Η Espresso γράφει ότι ''οργώνουν ολόκληρη την Ελλάδα για να βρουν ένα ίχνος του Δημήτρη Κουφοντίνα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, χωρίς να έχουν κατορθώσει, ως τώρα τουλάχιστον, να εντοπίσουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στον 44χρονο φαντομά''.

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι ''η 12η Αυγούστου αποτελεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ημερομηνία-ορόσημο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της 17Ν. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των συλλήψεων, ώστε, μετά τις ολιγοήμερες θερινές άδειες, να ξεκινήσει, από αρχές Σεπτεμβρίου, η διαδικασία αποκάλυψης και των μελών του ΕΛΑ''.

    Η Traffic news σημειώνει ότι ''οι επίμονες προσπάθειες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να ''βγάλουν'' από το στόμα του 50χρονου κεραμοποιού, Νίκου Παπαναστασίου, έστω και μία κουβέντα για την συμμετοχή του στην οργάνωση της ''17Ν'', τελικά δεν έπιασαν τόπο''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι ''επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, και σε άλλους στόχους στην περιοχή της συμπρωτεύουσας σχεδίαζε την περίοδο 1990-1993 η οργάνωση 17Ν με αφορμή το σκοπιανό ζήτημα που τότε βρισκόταν σε διαρκή επικαιρότητα''.

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν ότι ''μόλις ένα μήνα πριν κανένας δεν θα περίμενε ότι μπορεί να συλληφθούν μέλη της 17 Νοέμβρη και -πολύ περισσότερο- ότι θα εξαρθρωνόταν σχεδόν πλήρως η περιβόητη οργάνωση. Και όμως χθες τα πρώτα οκτώ μέλη της πέρασαν την πύλη των Φυλακών Κορυδαλλού με βαρύτατες κατηγορίες, ανάλογες της εγκληματικής δράσης τους''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζουν ότι ''τα κελιά άνοιξαν για τους φερόμενους ως τρομοκράτες της ''17Ν''. Την ίδια στιγμή, οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις έρευνές τους, ενώ στις επόμενες μέρες αναμένονται και κάποιες ακόμη συλλήψεις''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ ''για πρώτη φορά στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά μεταφέρθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ κρατούμενοι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Μόλις έντεκα λεπτά χρειάστηκαν για να μεταφερθούν από το κτίριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο σωφρονιστικό κατάστημα''.

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι ''ένα βήμα πριν από τον ανακριτή βρίσκεται ο εκ των συνιδρυτών της ''17Ν'' τον οποίο τα άλλα μέλη της οργάνωσης αποκαλούσαν και ''Σαρδανάπαλο''. Οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι ''ήλθε η ώρα της Δικαιοσύνης'' για τον άνθρωπο αυτόν. Οι Αρχές εξάλλου πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα της γυναίκας που συμμετείχε στην ιδρυτική πράξη της ''17Ν''.

    [04] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''σε φορολογικές ελαφρύνσεις στις κληρονομιές ακινήτων και τις γονικές παροχές προχωρεί η κυβέρνηση για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, καθώς έχει πέσει έξω στα έσοδα, αφού οι νέες διατάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ισχύσουν από το τέλος Οκτωβρίου, με την ψήφιση του ανακοινωθέντος χθες νομοσχεδίου''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''στη μείωση της ταλαιπωρίας των φορολογούμενων μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών στοχεύει το πρώτο νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που αφορά στην απλοποίηση του συστήματος στους τομείς του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), του Μητρώου και του ΦΠΑ.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι ''το νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που αφορά στις αλλαγές σε θέματα Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, και της απόδοσης του ΦΠΑ, παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ενώ η δεύτερη φάση του που αφορά σε κληρονομιές, γονικές παροχές και δωρεές θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 20 Αυγούστου''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "διατήρηση πλεονάσματος στον προϋπολογισμό, φορολογικές ελαφρύνσεις έως και 250 δις δρχ., αλλά ενδεχομένως και αύξηση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, περιγράφει τον 'γόρδιο δεσμό' του προϋπολογισμού του 2003".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εμφανίζεται υπέρ το δέον αισιόδοξος για τη φερεγγυότητα των εκτιμήσεών του. Δεν δίστασε να υποστηρίξει χθες ότι θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι τόσο του τρέχοντος προϋπολογισμού όσο και του προϋπολογισμού του 2003".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "η σοβούσα κρίση των διεθνών αγορών, οι αυξημένες δαπάνες των ολυμπιακών έργων και το 'στοπ' που έθεσε η ΕΕ στη δημιουργική λογιστική δημιουργούν δυσχέρειες στην ομαλή κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2003 και θέτουν επί τάπητος το ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων".

    [05] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι ''το εδαφικό θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου των απευθείας συνομιλιών. Θα συνεχιστεί επίσης η συζήτηση του θέματος των αγνοουμένων''.

    Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ επισημαίνει ότι ''ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Κασουλίδης δήλωσε την Κυριακή ότι ουδεμία πρόοδος έχει σημειωθεί ούτε διέξοδος έχει διαφανεί έως τώρα στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι σήμερα, στη συνάντηση του προέδρου κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς αναμένεται η απάντηση του κατοχικού ηγέτη επί συγκεκριμένων θεμάτων, για τα οποία η ελληνική κυπριακή πλευρά έχει ήδη καταθέσει τις θέσεις της''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ''με θερμό επεισόδιο για τις 8 Αυγούστου απειλεί ο Ντενκτάς, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η προγραμ-ματισμένη άσκηση της κυπριακής Εθνικής Φρουράς στην περιοχή του Πύργου, νοτιοδυτικά της κατεχόμενης Μόρφου, στη δυτική πλευρά της νήσου''.

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η εδαφική πτυχή του κυπριακού προβλήματος θα βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης -της τελευταίας προτού η διαδικασία διακοπεί για διάστημα τριών εβδομάδων- του Προέδρου Κληρίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντεντκάς, στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου των απευθείας συνομιλιών. Θα συνεχιστεί, παράλληλα, η συζήτηση του θέματος των αγνοουμένων".

    [06] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Δεν αλλάζουν οι στόχοι. Συστάσεις Χριστοδουλάκη στους οικονομικούς παράγοντες''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''3μηνη ''περίοδος χάριτος'' για γονικές παροχές α' κατοικίας. Ν. Χριστοδουλάκης: 200 εκ. ευρώ το κόστος του προϋπολογισμού από τις ελαφρύνσεις''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Ολες οι φοροαλλαγές σε ΚΒΣ και ακίνητα. Τι προβλέπουν τα ν/σ για μεταβιβάσεις ακινήτων και επιχειρήσεων''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Μεταβίβαση ακινήτων και μετοχών με μειωμένο φόρο. Σύμφωνα με νομοσχέδιο που παρουσίασε ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Επιτέλους άνοδος! Το "έξυπνο" χρήμα σπεύδει να τοποθετηθεί. Εδραιώνεται κλίμα εμπιστοσύνης, αναθερμαίνονται οι ελπίδες".

    [07] Φοροαλλαγές

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Δραστικές απαλλαγές στη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και σημαντικές απλοποιήσεις στον τρόπο θεώρησης στοιχείων του ΚΒΣ και απόδοσης ΦΠΑ επιφέρει η κυβέρνηση με δύο νομοσχέδια που δημοσιοποίησε χθες και τα οποία υλοποιούν πρόσφατες εξαγγελίες της".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 30 July 2002 - 13:49:05 UTC