Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/08/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Φορολογικές ελαφρύνσεις
  • [05] Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ανατιμήσεις
  • [07] Κυπριακό
  • [08] ΕΕ - Ηλεκτρονικό αρχείο
  • [09] ΝΔ - Αγρότες
  • [10] Ελλάδα - Αλβανία
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/08/2002

    Οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, οι φορολογικές ρυθμίσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, τα μέτρα για τις ανατιμήσεις προϊόντων και η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις νομαρχιακές εκλογές σε Αθήνα και Πειραιά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποιά οικόπεδα μπαίνουν στο σχέδιο. Νομιμοποιούνται πάνω από 150.000 αυθαίρετα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χάος στα δημοτολόγια...Χιλιάδες διπλοεγγραφές, πεθαμένοι με ... δικαίωμα ψήφου, αγνώστου διαμονής κ.α.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μέντιουμ ο ... Σάββας. Φανερώνει σιγά σιγά τα χαμένα πρόσωπα.

    Η ΑΥΓΗ: Το ''πακέτο'' ελαφρύνσεων άδειασε. Αυξήσεις για τους μισθωτούς κάτω από τον πληθωρισμό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: ''Βαποράκι'' του ΕΛΑ γνωστός βιομήχανος. Η απόρρητη έκθεση του Γκέρικ Λίμαν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα είπε όλα. Ο Σάββας Ξηρός ομολογεί, αποκαλύπτει και διευκρινίζει. Τα κύρια σημεία της απολογίας του στον εφέτη - ανακριτή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γκάνγκστερ νοθεύουν τη βενζίνη. Αποκάλυψη - σοκ για λαθρεμπόριο καυσίμων στη Βουλή.

    ΕΘΝΟΣ: Το πρώτο χτύπημα στην ακρίβεια. Η απειλή του μποϋκοτάζ φέρνει τις πρώτες μειώσεις τιμών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μέχρι να βγάλει ... ο ήλιος κέρατα το κυνήγι της τρομοκρατίας. Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την εξάρθρωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαύρες σημαίες για τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. Αγροτικά συλλαλητήρια στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζει το τοπίο στην Εκπαίδευση. Ερευνα: Αύξηση διδάκτρων και ... μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Ο Τσουτσουβής με ήθελε στον ΕΛΑ''. Σάββας Ξηρός: Η απολογία του στον ανακριτή.

    ΕΣΤΙΑ: Η σύγκλισις απεμπολήθηκε. Ολα τα μεγέθη αποκλίνουν επικίνδυνα.

    Espresso: Αφόπλισαν τη BMW του Σημίτη. Απροστάτευτος ο πρωθυπουργός. Μυστήριο με την αφαίρεση του συστήματος που μπλοκάρει ρουκέτες και βόμβες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εγώ, ο Ενρίκο Μπιάκο σπάω τη σιωπή μου για τρομοκρατία. Δε με αφορά η ''17 Νοέμβρη''.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Θα λυθεί το πρόβλημα του Κηφισού. Εκκληση να μην εμποδιστούν τα έργα ...

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέα μέλη 17Ν βγάζει η ανάκριση. Από την απολογία Σάββα.

    ΝΙΚΗ: Ψηφοδέλτιο νίκης. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψηφίους του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών. Ανακοίνωση - παρέμβαση του ΚΚΕ.

    Traffic News: Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν . Συγκλονιστική συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στην Traffic. ''Εγώ και η Κανέλλη πρέπει να προσέχουμε τι πίνουμε''.

    Η ΧΩΡΑ: Γυναίκα υπουργού ''κολλητή'' της Πεϊνό. Θρίλερ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και βαρύτατες καταγγελίες για παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη:πόλη της ... διασκέδασης. Κατατέθηκαν στο δήμο 3.455 αιτήσεις για δημιουργία μπαρ, καφέ κλπ

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το αγροτικό ταρακουνάει την κυβέρνηση. Οι πρώτες ''φλόγες'' στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

    [03] Τρομοκρατία

    H Espresso γράφει ότι '' μια συνεργασία διάρκειας 45 λεπτών του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης δεν μπορεί παρά να σημαίνει εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το παραδέχτηκε, έστω κι αν προσπάθησε να γενικοποιήσει το περιεχόμενο της συνάντησης. Ομως, μια προσεκτική εξέταση των δηλώσεών του δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκει πολιτικούς σκοπέλους στην πορεία των ερευνών''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''το πράσινο φως για το δεύτερο κύκλο των συλλήψεων και την πλήρη περιθωριοποίηση της τρομοκρατίας έως την Ολυμπιάδα της Αθήνας πήρε από τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι ''στο πολύ λεπτό σημείο εντοπισμού συνεργατών της τρομοκρατίας στο εσωτερικό των διωκτικών αρχών βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας και οι χειρισμοί γίνονται όχι χωρίς φόβο και πάντως με τρόπο που προσπαθούν να είναι χειρουργικής λεπτότητας και ακρίβειας. Μία από τις περιπτώσεις στις οποίες οι αρχές έχουν στοιχεία και πεποίθηση για ύπαρξη ένστολων συνεργατών της τρομοκρατίας είναι η εισβολή στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ''την αδρανο-ποιημένη επιχειρησιακά ομάδα της Χιλιαδούς είχαν θέσει υπό παρακολούθηση αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής πριν από τις 29 Ιουνίου, όταν δηλαδή τραυματίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά ο Σάββας Ξηρός. Από το συγκεκριμένο γεγονός, αποδεικνύεται πόσο καθοριστικά σημαντικό αποδείχτηκε για τις έρευνες το τυχαίο γεγονός της έκρηξης''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''τουλάχιστον ένα πρόσωπο, μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα- εκτός από τον Χρήστο Τσουτσουβή - είναι σε θέση να αναγνωρίσει ο Σάββας Ξηρός. Ο 40χρονος βομβιστής υποστηρίζει ότι μερικά χρόνια προτού ο αδελφός του Χριστόδουλος τον στρατο-λογήσει στη 17Ν ο Χρήστος Τσουτσουβής και κάποιος που δεν κατονομάζει επεχείρησαν - αποτυ-χημένα όπως ισχυρίζεται - να τον εντάξουν στο δυναμικό του ΕΛΑ''.

    Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Ενρίκο Μπιάνκο δηλώνει ότι ''δεν έχει σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία και δεν ήταν ποτέ μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών''. Επίσης αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Αλντο Μόρο''.

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "και άλλα μέλη της 17Ν που έλαβαν μέρος σε σειρά επιθέσεων αναζητεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τα πρόσωπα αυτά προκύπτουν από την απολογία του Σάββα Ξηρού παρά το γεγονός ότι επιχειρεί να καλύψει επικαλούμενος κενά μνήμης ή ενημέρωσης".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''σε τι αποβλέπει το χθεσινό θρίλερ με τον ανεξάρτητο βουλευτή Γ. Καρατζαφέρη; Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας ''βρίσκεται'' στα χέρια κλιμακίου της ΕΥΠ και συσχετίζει την παρακολούθησή του με την αποκάλυψη ότι γυναίκα υπουργού ήταν ''κολλητή '' της Πεϊνό''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''κρίσιμο παραμένει το ερώτημα για τη διαπλεκόμενη σχέση που απέκτησε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ με τον επιχειρηματία φρουτέμπορο, βιομήχανο σήμερα, που μαζί με τον περιβόητο Νίκολας είχαν στήσει το δίκτυο για να μεταφέρουν τα όπλα από την πρώην Ανατολική Γερμανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλες χώρες''.

    [04] Φορολογικές ελαφρύνσεις

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''στο άγριο ψαλίδισμα των πολυαναμενόμενων φορολογικών ελαφρύνσεων θα οδηγήσει, κατά πάσα πιθανότητα, η αρνητική οικονομική συγκυρία, αλλά και οι πολιτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης, η απόφασή της δηλαδή να αποκλείσει πρόωρες εκλογές''.

    [05] Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ

    Η Traffic News γράφει ότι ''Φώφη Γεννηματά εναντίον Γιάννη Τζαννετάκου σημειώσατε ... (;). Το κυβερνών κόμμα έκανε τελικά την έκπληξη. Η βουλευτής Α΄ Αθηνών και κόρη του αείμνηστου ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γεννηματά θα διεκδικήσει το αξίωμα του υπερνομάρχη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι ''με αυστηρά κομματικές επιλογές ρίχνεται τελικά το ΠΑΣΟΚ στη ''μάχη'' των εκλογών για την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς σε μία ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του στο Λεκανοπέδιο και να καλύψει την αδυναμία του να βρει πρόθυμους υποψήφιους με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή''.

    [06] Ανατιμήσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι ''τη μείωση των τιμών σε σειρά καταναλωτικών αγαθών ή έστω το ''πάγωμά '' τους επιδιώκει πάση θυσία το υπουργείο Ανάπτυξης. Ηδη, τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χρήστος Θεοδώρου, σύμφωνα με πληροφορίες πέτυχε συμφωνία για τη μείωση των τιμών στα αναψυκτικά μέχρι και 7% και το ''πάγωμα'' των τιμών στα σχολικά είδη''.

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει "η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της, σε συνεργασία και με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο σύστημα διακίνησης, παραγωγής και εμπορίας των αγαθών, προκειμένου να μην ξεφύγει ο πληθωρισμός από τα επιτρεπτά όρια".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση αντί να βάλει μία τάξη στην Αγορά ώστε να ελεγχθούν οι υπερτιμολογήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, δημιούργησε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με τους Εμπόρους με την επίμαχη λίστα των επιχειρήσεων".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μία και μοναδική πολιτική όφειλε να ακολουθή η κυβέρνησις για την συγκράτηση των τιμών: Την πάση θυσία διασφάλιση του ανταγωνισμού".

    [07] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς θα έχουν την προσεχή Δευτέρα ο ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας για το Κυπριακό, λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ, και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Αλβαρο Ντε Σότο".

    [08] ΕΕ - Ηλεκτρονικό αρχείο

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη ότι η ΕΕ σχεδιάζει να ζητήσει την υποχρεωτική τήρηση αρχείου, για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τις επιστολές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πολιτών της Ενωσης. Στόχος του μέτρου, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας".

    [09] ΝΔ - Αγρότες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "πράξη κάνει η Νέα Δημοκρατία τη στρατηγική της μεταφοράς του ενδιαφέροντος από την 'τρομοκρατολογία' στα καυτά προβλήματα που 'πνίγουν' τους πολίτες και αποτελούν την ουσία της πολιτικής. Χθες, ο κ. Καραμανλής προήδρευσε συσκέψεως του Τομέα Γεωργίας της ΝΔ στη Ρηγίλλης, με αντικείμενο τα αγροτικά προβλήματα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "ολέθρια λάθη της κυβέρνησης απέναντι στους βαμβακοπαραγωγούς στο επίκεντρο πολιτικής. Στον αέρα η προσπάθεια του Σημίτη να χρησιμοποιήσει το βήμα της Εκθέσεως για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η φθινοπωρινή αντεπίθεση της κυβέρνησης απειλείται με Βατερλό πριν ακόμη ξεκινήσει, καθώς φουντώνει η οργή στους κόλπους των αγροτών".

    [10] Ελλάδα - Αλβανία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση έδινε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη μαζική επάνοδο των Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα έκανε ''έκκληση στον γγ του ΟΗΕ να επέμβει επειγόντως για να τερματίσει το μεγάλο ανθρώπινο δράμα στα ελληνοαλβανικά σύνορα σε βάρος Αλβανών πολιτών''.

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Χάος στη διακίνηση των καυσίμων. Εντυπωσιακές αποκαλύψεις στη Βουλή από εκπροσώπους των επαγγελματιών του κλάδου''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Αυξήσεις πάνω από 4% στις συντάξεις. Πακέτο μέτρων για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες θα εξαγγείλλει ο Κ. Σημίτης''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Τρία σενάρια για την άνοδο του ΧΑΑ. Συγκρατημένη αισιοδοξία με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Το εμπόριο επιστρέφει τις κατηγορίες για τις τιμές''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Κυνήγι ευκαιριών στο ΧΑΑ από θεσμικούς και έξυπνο χρήμα''.

    [12] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "θετικές προσδοκίες γεννά η χθεσινή έντονα ανοδική συνεδρίαση, με την καθολική συμμετοχή υψηλής και μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς συνοδεύτηκε από ενίσχυση της αξίας των συναλλαγών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 22 August 2002 - 14:50:07 UTC