Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Ελλάδα -ΠΓΔΜ
  • [06] Σύμφωνο Σταθερότητας
  • [07] Ελλάδα- Ιράκ
  • [08] Τρομοκρατία
  • [09] Δημοτικές-Νομαρχιακές εκλογές
  • [10] Υπουργοί ΝΑΤΟ
  • [11] Ελληνικό Χρηματιστήριο
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Διεθνή χρηματιστήρια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/09/2002

    Η στάση της Ελλάδας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα του Ιράκ, οι επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, η υπόθεση της "17 Νοέμβρη" και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τελευταίες προθεσμίες για το Κτηματολόγιο. Σε τι ποσό καθορίζεται το τέλος κτηματογράφησης. Αναλυτικοί πίνακες με όλους τους δήμους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 5,8% πάνω οι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων. Αναδρομικά από 1-1-2002. Και επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στις οικοδομές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κόψτε το χαμόγελο στον Λαλιώτη. Βαρυσήμαντη συνέντευξη-παρέμβαση του Μιλτιάδη Εβερτ για τις δημοτικές.

    Η ΑΥΓΗ: Χαλαρώνει το Σύμφωνο Σταθερότητας. Βαθιά ανάσα για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η αυθαίρετη βίλα του υποψήφιου νομάρχη της Νέας Δημοκρατίας (Ψωμιάδη). Ξέχασε να την δηλώσει στο Πόθεν Εσχες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πόλεμος υπουργών για τον προϋπολογισμό. Ποιοί ζητάνε λεφτά από τον κ. Χριστοδουλάκη. Σήμερα η πρώτη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο-αναμένονται εντάσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φόβος για σεισμό. Η Κομισιόν χρηματοδοτεί μεγάλο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Αναξιόπιστη η μέθοδος βραχυπρόθεσμης πρόβλεψης. Η επίσημη άποψη για την έκθεση Παπαζάχου.

    ΕΘΝΟΣ: Υστερία πολέμου. Διχάζει τη Δύση. Σαρώνει τις οικονομίες. Και η Ελλάδα στους πιθανούς στόχους του Σαντάμ, λέει ο Μπλερ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Φυλάξου από τα μπροστινά του καλογήρου και τα πισινά του γαϊδάρου''. Κομπορρημοσύνες Τζαννετάκου πριν επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο, αγνοώντας την παροιμία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σημαδεύει Ελλάδα-Κύπρο. Με σύστημα βαλλιστικών πυραύλων ο Σαντάμ Χουσείν. Οπως αποκαλύπτει έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φόρος 10% στα σπίτια του 2004. Χριστοδουλάκης: προβληματισμός στην Οργανωτική Επιτροπή/800 ευρώ τα εισιτήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατρακύλα. Σε όλα τα χρηματιστήρια - Στην ειρήνη. Μέτρα αγωνίας κατά ακρίβειας.

    ΕΣΤΙΑ: Το δράμα της Σοφοκλέους. Σε μία τριετία έχασε 4.537 μονάδες.

    Espresso: Ο Μάκης με ελικόπτερο βγάζει στο φως τις παρανομίες των επωνύμων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πανστρατιά κατά Σαντάμ. Ετοιμάζει ο Μπους παρά τις επιφυλάξεις εντός και εκτός ΗΠΑ. Ο Μπλέρ δίνει τον τόνο για το Ιράκ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η ''μάχη'' των κονδυλίων. Υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο τον προϋπολογισμό. Με ποιές απαιτήσεις προσέρχονται οι υπουργοί.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξέσπασε μάχη στην αγορά. Μαύρες λίστες για κερδοσκοπία.

    ΝΙΚΗ: Σφαγή στη Ρηγίλλης για τον Τζαννετάκο. Δημόσια αντιπαράθεση Σουφλιά-Μεϊμαράκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κίνδυνοι από πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας. Προετοιμασία εδάφους.

    Traffic news: Στο Κολωνάκι όλα τα ραντεβού με τον αντικέρ σύνδεσμο του Κασίμη. Είχαν ξεκόψει όλοι οι επώνυμοι που πήραν μέρος στις μυστικές συσκέψεις;

    Η ΧΩΡΑ: Πλήθος εγγράφων της Στάζι και φώτο έχει στην κατοχή της η ''Χ'' για το πολιτικό κουκούλι της 17Ν. Αθηναίος έμπορος έργων τέχνης γνωρίζει τα μέλη της ομάδας Κασίμη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 100.000 μαθητές στα ναρκωτικά! Σύμφωνα με τη ''Στροφή'' κάποιοι αρχίζουν από τα 12.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Ανοχύρωτη'' η Θεσσαλονίκη σε θεομηνία. από μια μπόρα: έκλεισε το αεροδρόμιο, έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν σπίτια.

    [03] Οικονομία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι '' εκρηκτική αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2003''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ''κατά τη συνεδρίαση αναμένονται εντάσεις καθώς αρκετοί υπουργοί διεκδικούν αυξήσεις κονδυλίων στους τομείς ευθύνης τους έως και 20%. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταλήγει στο τελικό σχέδιο του νέου κρατικού Προϋπολογισμού υπό το φόβο μιας πιθανής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία και της παράτασης της αβεβαιότητας λόγω του επερχόμενου πόλεμου κατά του Ιράκ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''σκληρή επίθεση κατά της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, θα ασκήσει η ΝΔ καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή έναν ''εικονικό προϋπολογισμό''.

    [04] Κυπριακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''παραμονές έναρξης των διαδικασιών ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ το τουρκικό κατεστημένο προετοιμάζει την αντίδρασή του, θέλοντας προφανώς να σημειώσει ότι η υπόθεση της Μεγαλονήσου δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Χθες από την Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια συνάντησης εμπειρογνωμόνων κεκλεισμένων των θυρών, ο καθηγητής πρώην υπουργός Εξωτερικών της γείτονος και επί χρόνια σύμβουλος του Ραούφ Ντενκτάς κ. Μουμτάζ Σοϊζαλα απείλησε ακόμη και με πόλεμο στην περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς προηγουμένως να έχει εξευρεθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα της νήσου που να ικανοποιεί και τους Τουρκοκυπρίους''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''ανεβαίνει ο πυρετός για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Η κρισιμότητα και το ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων ανάγκασαν τον κ. Σημίτη να ηγηθεί ο ίδιος της διπλωματικής προσπάθειας και στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Τ. Μπλέρ στο Λονδίνο , τον Ζ. Σιράκ στο Παρίσι (6-7/11) και τον Γκ. Σρέντερ στο Βερολίνο (8/11) ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου προγραμματίζει επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την προώθηση των ελληνικών θέσεων''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''αυστηρή προειδοποίηση την οποία ο τουρκικός Τύπος χαρακτήρισε ''τελεσίγραφο'' απέστειλε με έγγραφό του προς την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καλώντας την να συμμορφωθεί το αργότερο μέχρι τον προσεχή Απρίλιο στις αποφάσεις του, όπως αυτή που αφορά την Κύπρια Τιτίκα Λοϊζίδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται και στον τουρκικό Τύπο, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 2.250 κυπριακές προσφυγές και αναμένεται να κατατεθούν και άλλες, κατά το παράδειγμα της Τιτίκας Λοϊζίδου. Παράλληλα, εκκρεμούν 1.500 προσφυγές κατοίκων της Νοτιοανατολικής Τουρκίας εις βάρος του τουρκικού κράτους για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για βίαιο εξαναγκασμό εγκατάλειψης των πατρικών εστιών''.

    [05] Ελλάδα -ΠΓΔΜ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το νέο νικητή των εκλογών, σοσιαλδημοκράτη κ. Τσερβενκόφσκι τόσο όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος με το όνομα, όσο και με την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα. Με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γκεοργκίεφσκι η Αθήνα είχε βρει ''μόντους βιβέντι'' και μάλιστα πριν από την εθνοτική κρίση, το Φεβρουάριο του 2001, είχε συμφωνήσει παρασκηνιακά και το όνομα της FYROM (''Γκόρνα Μασεντόνια'', δηλαδή ''Ορεινή'' ή σε πιο ''ελεύθερη μετάφραση ''Ανω Μακεδονία''). Η νέα ηγεσία των Σκοπίων όμως (''παιδιά του Γκλιγκόροφ'' τους χαρακτηρίζουν στο υπουργείο εξωτερικών ) επιμένει στη ''διπλή ονομασία'' κάτι που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ''εκτός πλαισίου διαπραγμάτευσης''.

    [06] Σύμφωνο Σταθερότητας

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι ''σε μια περίοδο που η προοπτική του πολέμου κατά του Ιράκ εντείνει την οικονομική ύφεση και καθυστερεί την ανάκαμψη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαλαρώνει το Σύμφωνο Σταθερότητας και δίνει δυνατότητα στις χώρες - μέλη της ΕΕ να αντιμετωπίζουν με λιγότερη πίεση τη διεθνή κρίση. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ρύθμιση για την Ελλάδα, η οποία διανύει προεκλογική περίοδο. Ορισμένοι ήδη μιλούν για την αρχή μιας νέας εποχής, όπου οι δογματικές πειθαρχίες της Συνθήκης του Μάαστριχτ δεν θα είναι αυτονόητες''.

    [07] Ελλάδα- Ιράκ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''σύμφωνα με την αποκαλυπτική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Αγγλίας, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν σύστημα βαλλιστικών πυραύλων που θα μπορούσαν να πλήξουν την Κύπρο και την Ελλάδα. Φόβοι για τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και τις αμερικανικές στην Κρήτη. Ενημερώθηκε επισήμως για τα στοιχεία η Αθήνα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''ατεκμηρίωτη η έκθεση Μπλερ, που δείχνει ως στόχο του Σαντάμ και την Ελλάδα. Επιφυλάξεις στην Ευρώπη, αλλά οι ΗΠΑ απειλούν ''με συνέπειες'' τη Γερμανία. Πράσινο από Πάουελ στον Πούτιν για εκκαθαρίσεις Τσετσένων στη Γεωργία''.

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''σκληρή γλώσσα έναντι του ενδεχομένου να υπάρξει μονομερής αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, χρησιμοποίησε ο κ. Κώστας Σημίτης την ίδια στιγμή που ο Τονι Μπλέρ έδινε στη δημοσιότητα την έκθεσή του για το οπλοστάσιο του Σαντάμ. Ο πρωθυπουργός στην Κοπεγχάγη- όπου μετέβη για την Ευρωασιατική Συνάντηση Κορυφής τόνισε την αντίθεσή του σε μια ενέργεια ου δεν θα εντάσσεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ συμπαρατασσόμενος έτσι με εκείνους τους Ευρωπαίους- οπως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ- που παίρνουν σαφείς αποστάσεις από την πολιτική του προέδρου Μπους''.

    [08] Τρομοκρατία

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι αδελφοί Ξηροί ''στο πνεύμα της προσθαφαίρεσης, θα επιχειρήσουν να αποσυνδέσουν από την υπόθεση άτομα που ήδη κατηγορούνται και είναι προφυλακισμένα, ενώ θα αναφερθούν στην ύπαρξη και άλλων μελών της οργάνωσης, γύρω στα 15 και πλέον, τα οποία, όπως θα υποστηρίξουν, ανήκουν στους θεωρητικούς της, προέρχονται από τον χώρο της διανόησης και παραμένουν ασύλληπτα. Ανατροπές, διευκρινίσεις, επεξηγήσεις και ανακατέματα των στοιχείων μιας ογκωδέστατης δικογραφίας, με στόχο αδιευκρίνιστο, ο οποίος, πάντοτε σύμφωνα με όσα προτίθενται να καταθέσουν οι κατηγορούμενοι αδελφοί, δεν αποβλέπει την ποινική τους διαφοροποίηση''.

    Η Espresso αναφέρει οτι ''απομένει να κρίνει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος ποια θα είναι η τύχη άλλων τριών ατόμων, οι φάκελοι των οποίων διαβιβάστηκαν χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα, για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία οτι κινήθηκαν κατά διαστήματα περιφερειακά στις παρυφές της ''17Ν''.

    Η Traffic news υποστηρίζει οτι ''σε συγκεκριμένα κομβικά άλλα και χρονικά για την οργάνωση της ''17Ν'' σημεία έχουν βαλτώσει οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής που σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ενώ έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στη ''17Ν'' με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, ωστόσο δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ό,τι έχει να κάνει με το συσχετισμό προσώπων κι επιχειρήσεων''.

    Η ΧΩΡΑ στο σχόλιό της εκτιμά οτι ''μόνον όταν αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το πως και από ποιούς συγκροτήθηκαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις και αποκαλυφθούν εκείνοι που με τη στάση τους τις στήριζαν, εξασφάλιζαν πληροφορίες ή φρόντιζαν να εξαφανίσουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε θα μπορεί να πει η κυβέρνηση οτι έκλεισε το κεφάλαιο της τρομοκρατίας για την Ελλάδα''.

    [09] Δημοτικές-Νομαρχιακές εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι ''τελεσίγραφο στα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ απέστειλε ο Κ. Καραμανλής να ''βάλουν πλάτη'' για να στηρίξουν τον Γ. Τζαννετάκο στο πλαίσιο πολιτικοποίησης της μάχης για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται οτι ''η προεκλογική τακτική της ''απόλυτης πολιτικοποίησης'' των δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών διχάζει τα στελέχη της ΝΔ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να στηριχτεί με κάθε μέσο η υποψηφιότητα του Γ. Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών''.

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι ''στην ανοιχτή πλέον αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος Γιώργο Σουφλιά και στον γραμματέα της ΚΕ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αντανακλάται ο εκνευρισμός που επικρατεί στη Ρηγίλλης λόγω της διαφαινόμενης συντριπτικής ήττας στην υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι ''αμετανόητος παραμένει ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Τζαννετάκος και δεν προτίθεται να πάρει ούτε λέξη πίσω απ' όσα έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν εναντίον του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (κατά κόσμος... Χρήστου Παρασκευαϊδη), εις βάρος των Ορθόδοξων Χριστιανών (σσ: Εσείς οι Χριστιανοί...) και εναντίον των Δεξιών ψηφοφόρων''.

    [10] Υπουργοί ΝΑΤΟ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει οτι ''η αναβάθμιση των δυνατοτήτων και των μέσων που διαθέτει το ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας, η κατάσταση στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στα Σκόπια, καθώς και η επικείμενη επίθεση στο Ιράκ, αποτέλεσαν τα τρία κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν χθες στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, με τη συμμετοχή και του Ελληνα υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου''.

    [11] Ελληνικό Χρηματιστήριο

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι ''στην πραγματικότητα, οι προσδοκίες για ανάκαμψη είναι μηδαμινές. Οι δε επιπτώσεις που έχει αυτό στην οικονομία είναι καταλυτικές. Εκτός από τα τρισεκατομμύρια που χάθηκαν, δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα σε εισηγμένες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Και το χειρότερο: Εχει χαθή και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης, με συνέπεια να επικρατή άκρως αντι-επενδυτικό κλίμα''.

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Αλαν Γκρίνσπαν: Σταθερά τα επιτόκια λόγω ''γεωπολιτικών κινδύνων''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Εφιαλτικά σενάρια με άξονα το πετρέλαιο. Οι αναλυτές μιλούν για 60$ σε περίπτωση πολεμικής ανάφλεξης στο Ιράκ''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Αναβάλλεται για 2 χρόνια το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ανάσα για τις χώρες της ΕΕ με έλλειμμα''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Με ημερομηνία λήξης η απαξίωση της Σοφοκλέους. Οι αγοραστές περιμένουν στη γωνία''.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [13] Διεθνή χρηματιστήρια

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι ''σε συνθήκες παραζάλης τελούν οι διεθνείς αγορές με την προοπτική ενός δεύτερου πολέμου στον Περσικό να διαγράφεται όλο και πιο ορατή, το πετρέλαιο να ξεπερνά τα 30 δολάρια το βαρέλι, την παγκόσμια οικονομία να μην εμφανίζει πειστικά σημάδια ανάκαμψης και τις κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη και ΗΠΑ να μοιάζουν αδύναμες να παρέμβουν δυναμικά για την τόνωση των οικονομιών''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 25 September 2002 - 15:56:57 UTC