Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-10-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/10/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκλογές Αυτοδιοίκησης - Εκτιμήσεις
  • [04] ΗΠΑ-Χρυσοχοϊδης
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Δήμοι-Παρανομίες
  • [07] Στρατός-Μείωση προσωπικού
  • [08] Φρεγάτα ''Αδρίας''-Περιστατικό
  • [09] Κυβέρνηση-Βαμβακοπαραγωγοί
  • [10] Ελληνοτουρκικά
  • [11] ΕΕ- Επισκέψεις Σημίτης
  • [12] Ερευνες για τρομοκρατία
  • [13] Αλ Κάιντα
  • [14] Ασφαλιστικό - Ταμεία
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Εκθεση ΟΟΣΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/10/2002

    Οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα που πυροδοτούν τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών , η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το ασφαλιστικό και οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μονιμοποίηση των εποχικών προτείνει το ΑΣΕΠ. Χιλιάδες διορισμοί εν όψει εθνικών εκλογών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντάξεις και πως θα υπολογίζονται. Για τις ΔΕΚΟ, Τράπεζες κλπ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βιβλική αποκάλυψη. ''Ιάκωβος, υιός του Ιωσήφ, αδελφός του Ιησού''. Βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα λειψανοθήκη που αποδίδεται στον Αγιο Ιάκωβο τον αδελφόθεο.

    Η ΑΥΓΗ: Δύο γραμμές για το βαμβάκι. Σύγχυση στην κυβέρνηση μετά τις κάλπες για το όριο των 275 κιλών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: ''Ξύνει'' τον Κόκκαλη ο Γεράκης. Καταπέλτης το πόρισμα για το ''ΞΥΣΤΟ''. Παράνομη και παράτυπη η σύμβαση που έδωσε εκατοντάδες δις. στην Ιντραλότ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βαβέλ η Ρηγίλλης. Κάθε ''βαρόνος'' και τη γραμμή του. Σε κλίμα έντασης συγκαλείται σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης ''καρφώνει'' τον κ. Καραμανλή,

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Και χαράτσι ΙΚΑ στις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων. Συλλέγουν στοιχεία από Πολεοδομίες, Αστυνομία, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ.

    ΕΘΝΟΣ: Τελεσίγραφο σε 33 ταμεία για ενοποίηση σε 3 μήνες. Επικουρικά: Εντολή του υπουργείου Εργασίας να γίνουν επτά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κυβερνητικό ''φλερτ'' στην αδελφή του Κωνσταντίνου. Εν όψει της... ''καμπάνιας'' από την ΕΕ για την Βασιλική Περιουσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ''Βροχή'' οι αναβολές και τα ''τρελόχαρτα'' στον Στρατό. Εντονη ανησυχία στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από τα άδεια στρατόπεδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το σχέδιο της ΝΔ για νίκη στις βουλευτικές. Ρηγίλλης: Αποτίμηση αποτελεσμάτων και χάραξη πορείας για τις κάλπες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συνταγές ψάχνει ο Σημίτης. Δύο μέτρα για βαμβακοπαραγωγούς μετά το μήνυμα.

    ΕΣΤΙΑ: Ψεύτικοι ψηφοφόροι. Καταγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης.

    Espresso: Το αμαρτωλό βιβλίο. Ξεσηκώνει θύελλα ο συγγραφέας Ηλίας Πετρόπουλος. Βρίζει προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΠΑΣΟΚ καλεί Συνασπισμό. Κεντροαριστερά τύπου Σρέντερ επιδιώκει ο κ. Σημίτης ως άμυνα στην υπεροχή της ΝΔ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επίθεση σε ελληνική φρεγάτα. Ναυτικό επεισόδιο στον Κόλπο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καταδιώκουν πλοίο της Αλ Κάιντα. Και η ελληνική φρεγάτα ''Μπουμπουλίνα'' στην αρμάδα.

    ΝΙΚΗ: ''ΟΧΙ'' σε ΣΥΝεργασίες από το παράθυρο. Άμεση απάντηση Κωνσταντόπουλου σε Σημίτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αποκλειστικό - Σενάρια κρίσεων σε Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη. Ο ''Ρ'' φέρνει στη δημοσιότητα δύο άκρως απόρρητα έγγραφα.

    Traffic news: Ενας γάμος κι ένα διαζύγιο στο ΠΑΣΟΚ. ''Κοινωνικές'' εξελίξεις ενώ το κόμμα βρίσκεται σε πυρετό. Αναζητούνται οι αίτιοι για τις χαμένες νομαρχίες.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Κώστας πήρε τη σκούπα. Εντονες ζυμώσεις με Σουφλιά και Μεϊμαράκη. Πρόωρες εκλογές προβλέπει ο Μητσοτάκης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μελέτη του ΟΡΘ: Οι 5 ζώνες υψηλού κινδύνου. Σε ενδεχόμενο σεισμό στη Θεσσαλονίκη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ένταση διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα για την εξωτερική πολιτική.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι παράνομες ελληνοποιήσεις στο προσκήνιο. Ασκήθηκαν οι πρώτες ποινικές διώξεις.

    [03] Εκλογές Αυτοδιοίκησης - Εκτιμήσεις

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στο προσκήνιο εξ αφορμής των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Αυτοδιοίκηση, το ζήτημα της κεντροαριστερής συνεργασίας ενεργοποίησε αμυντικά αντανακλαστικά στην Κουμουνδούρου''.

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ''μέσα σε λίγες ημέρες θα ξεκαθαριστεί στη Ρηγίλλης, όπως αναμένεται ποιοι ευθύνονται γα τα λάθη που στοίχισαν στη ΝΔ την υπερνομαρχία και άλλες πέντε νομαρχίες που μπορούσαν να έχουν κερδηθεί άνετα από τη φιλελεύθερη παράταξη. Ο Καραμανλής είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμη και σε ριζικές αλλαγές, αν κριθεί αναγκαίο για την πορεία του κόμματος προς τις εθνικές εκλογές και την τελική νίκη. Αυτό καθίσταται πιο επιτακτικό αν επαληθευθεί η πρόβλεψη του Κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ υπό τον Κώστα Καραμανλή σε πολιτικές συνθήκες συγκριτικά πολύ καλύτερες από την τελευταία σύγκλιση του οργάνου. Ξέρετε, τότε που η Ηρα Βαλσαμάκη είπε, απευθυνόμενη στον ηγέτη της φιλελεύθερης παράταξης, ''έχετε προσωπικό κόστος από την επιλογή Τζαννετάκου'' και εισέπραξε το καραμανλικό ''Ως εδώ! Εγώ δίνω πάντα νικηφόρες μάχες...''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''εικόνα Βαβέλ- όπου ο καθένας λεει τα δικά του - εμφανίζει η ηγετική ομάδα της ΝΔ και από χθες ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Καραμανλής προσπαθεί-μέσω συνεργατών του - να εξασφαλίσει τους κατά το δυνατόν ηπιότερους τόνους και να αμβλύνει τις αποκλίσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Πολικού Συμβουλίου , του πρώτου κομματικού οργάνου που συγκαλεί για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Στη συνεδρίαση δεν θα παραστεί ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, αλλά ο ίδιος τόνισε χθες να θέσει την ατζέντα της συζήτησης με συνέντευξη στην οποία εξέφρασε τη διαφωνία του σε τρεις τουλάχιστον αποφάσεις του κ. Καραμανλή και των συνεργατών του''.

    Σύμφωνα με την Espresso,''τρία νέα πρόσωπα αναμένεται να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους στη Ρηγίλλης, Μαριέττα Γιαννάκου, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Γιώργος Βουλγαράκης είναι μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που θα κληθούν αν βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνιακών εντυπώσεων''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι ''να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη το συμπέρασμα της νίκης της φιλελεύθερης παράταξης στις τελευταίες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα επιδιώξουν πρωτίστως τα στελέχη της ΝΔ τις επόμενες ημέρες θέτοντας σε κατάσταση προσωρινής αναμονής τη συζήτηση για το ''τις πταίει'' στους τέσσερις νομούς που χάθηκαν αδικαιολόγητα''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''σε πανελλήνια κλίμακα το γενικό αποτέλεσμα είναι ότι ο Ελληνας ψηφοφόρος κατεδίκασε την κυβερνητική πολιτική και την κυβέρνηση Σημίτη. Το αποτέλεσμα των εκλογών καταγράφει τη διαχρονική δυσαρέσκεια του πολίτη και για τον λόγο αυτό προδιαγράφει και το τέλος της διακυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''είναι φανερό πια οτι ο κ. Σημίτης στοχεύσει στη συγκρότηση ενός κεντροαριστερού σχήματος και στη διαμόρφωση μια διπολικής ευρωπαϊκού τύπου εκλογικής αντιπαράθεσης, μεταξύ Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό το μοντέλο θα επιδιώξει και γι αυτό θα πιέσει αφόρητα τον Συνασπισμό ευνοώντας ταυτόχρονα την αυτόνομη κάθοδο της Ακροδεξιάς στις εκλογές με προφανή σκοπό τη περιχαράκωση της ΝΔ σε όσο γίνεται μικρότερο γήπεδο''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''η κυβέρνηση, λαμβάνοντας το μήνυμα των εκλογών, σχεδιάζει να επαναφέρει τα σενάρια αναλογικότερου εκλογικού νόμου ως δέλεαρ για την Αριστερά αλλά και για τη συντήρηση κομμάτων τύπου Καρατζαφέρη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο άρθρο της τονίζει μεταξύ άλλων ''γνωρίζουν οι πάντες οτι ακροδεξιά υπάρχει στην Ελλάδα και είναι ενσωματωμένη στη ΝΔ. Λέγεται, μάλιστα ότι θα συνέφερε το ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθεί ακροδεξιό κόμμα , διότι θα έκοβε κάποιο ποσοστό από τη ΝΔ. Τέτοια εξέλιξη όμως είναι πολύ αμφίβολο αν θα ευνοούσε το ΠΑΣΟΚ διότι η ΝΔ θα απαλλασσόταν από τα υβρίδια της ακροδεξιάς και θα μπορούσε να κάνει άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο πράγμα επικίνδυνο για το ΠΑΣΟΚ. Για τον τόπο η δημιουργία ακροδεξιού κόμματος είναι ένα θέμα άνευ σημασίας. Η ακροδεξιά θα μένει μέσα στη ΝΔ σαν βαρίδι και θα τη ρυμουλκεί σε συντηρητικές ακραίες θέσεις. Οπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το 25% των ψηφοφόρων της ΝΔ αυτοτοποθετείται στην άκρα Δεξιά''.

    [04] ΗΠΑ-Χρυσοχοϊδης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι ''προβληματισμό και ποικίλα σχόλια που σχετίζονται με το ποιός εκ των κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος θα έχει το ''προβάδισμα'' στην μετά-Σημίτη εποχή, προκάλεσε η είδηση της επίσκεψης του υπουργού Δημοσίας Τάξεως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο λόγος κρύβεται πίσω από το περιεχόμενο που έχουν οι επαφές του κ. Χρυσοχοϊδη στην Ουάσιγκτον, με μια σειρά από σημαντικά πρόσωπα. Ενα εξ' αυτών και η ισχυρά κυρία Κοντολίζα Ράις. Η Αμερικανίδα Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, της οποίας η γνώμη στον πρόεδρο Μπους έχει βαρύνουσα σημασία''.

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι ''η πολιτική ηγεσία της Κύπρου εκτιμά οτι η πορεία της υγείας του Ραούφ Ντενκτάς θα επηρεάσει, ενδεχομένως, την πορεία των συνομιλιών, αλλά όχι και τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό''.

    [06] Δήμοι-Παρανομίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι ''από τους ελέγχους που διενήργησαν οι επιθεωρητές του ΑΣΕΠ σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις αλλά και νομικά πρόσωπα για τη νομιμότητα, τυπική και ουσιαστική, των προσλήψεων προσωπικού, απέστειλε στον εισαγγελέα 14 περιπτώσεις για τις οποίες προέκυψαν αξιόποινες πράξεις. Πρόκειται για τις περιπτώσεις: Δήμο Θ. Ζιάκα Γρεβενών, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας, Δήμο Παλλήνης Αττικής, Δήμο Κορώνειας Θεσσαλονίκης, Επιμελητήριο Φωκίδας, Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Δήμο Ν. Ιωνίας Αττικής, Βιομηχανία Γάλακτος ''ΔΩΔΩΝΗ'', Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων, Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής, Δήμο Πλαταιών Βοιωτίας, Δήμο Ν. Ηρακλείου Αττικής, Δήμο Αυλώνος Ευβοίας''.

    [07] Στρατός-Μείωση προσωπικού

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι ''αιμορραγεί το Στράτευμα, καθώς μειώνεται δραματικά το προσωπικό και παράλληλα παρατηρείται ραγδαία αύξηση όχι μόνο των αναβολών στράτευσης, αλλά και της οριστικής απαλλαγής νέων, οι οποίοι για λόγους υγείας - κυρίως ψυχολογικούς - κρίνονται ακατάλληλοι για στράτευση''.

    [08] Φρεγάτα ''Αδρίας''-Περιστατικό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται οτι ''σύγχυση δημιούργησαν οι αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για το αν ή όχι έγινε τελικά απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της ελληνικής φρεγάτας ''Αδρίας'' που περιπολεί στην Αραβική Θάλασσα, συμμετέχοντας στην επιχείρηση των ΗΠΑ ''Διαρκής Ειρήνη'' στο Αφγανιστάν. Πάντως το ιαπωνικό υπουργείο, που έχει στείλει και αυτό δυνάμεις στη θαλάσσια περιοχή, εκτιμά πως έγινε απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος. Το ελληνικό Πεντάγωνο από την πλευρά του υποστηρίζει πως επρόκειτο για μία από τις συνηθισμένες επιχειρήσεις λαθρεμπορίου''.

    [09] Κυβέρνηση-Βαμβακοπαραγωγοί

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι ''σύγχυση στην κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση των οξυμένων αγροτικών προβλημάτων προκαλεί το αρνητικό μήνυμα που έστειλαν οι αγρότες με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές. Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το υπουργείο Γεωργίας προχώρησε χθες στην αναίρεση των κυριότερων αποφάσεων -περιορισμών που επέβαλε στους βαμβακοπαραγωγούς, που εκτιμάται οτι καθόρισαν κατά μεγάλο βαθμό την ψήφο των αγροτών υπέρ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας''.

    [10] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει οτι "η κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπους αντίδρασης, θεωρώντας οτι υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και για σενάριο "θερμού επεισοδίου" με την Τουρκία στο φόντο της διαδικασίας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Οπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς και η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα "ομολογούν" οτι η τακτική της περιβόητης "βήμα προς βήμα προσέγγισης" με την Τουρκία είναι τουλάχιστον αδιέξοδη, δεδομένου οτι το στρατοκρατικό καθεστώς της γειτονικής χώρας, έχοντας τις πλάτες των Αμερικανών, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε κινήσεις πρόκλησης ελληνοτουρκικής κρίσης, τόσο στο Αιγαίο και την Κύπρο ή ακόμα και στη Θράκη. Η αλλαγή προσανατολισμού της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής καθίσταται επιτακτική".

    [11] ΕΕ- Επισκέψεις Σημίτης

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι "τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός για να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ και της ελληνικής προεδρίας".

    [12] Ερευνες για τρομοκρατία

    Η Traffic news υπογραμμίζει οτι "οι 17 κρατούμενοι "φορτώνονται"ολοένα και περισσότερες κατηγορίες σε σχέση με τις ενέργειές τους στην υπόθεση της τρομοκρατίας".

    [13] Αλ Κάιντα

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "τρομοκράτες της Αλ Κάιντα ενδέχεται να μεταφέρει πλοίο-φάντασμα ελληνικής και πακιστανικής ιδιοκτησίας που καταδιώκεται στη Μεσόγειο από συμμαχική αρμάδα με τη συμμετοχή και της ελληνικής φρεγάτας "Μπουμπουλίνα". Την ίδια ώρα η CIA προειδοποιεί για πιθανό κτύπημα τρομοκρατών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004".

    [14] Ασφαλιστικό - Ταμεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''προθεσμία τριών μηνών για ριζικές αλλαγές δίνει στις διοικήσεις τριάντα τριών ασφαλιστικών ταμείων το υπουργείο Εργασίας. Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να γίνουν συγχωνεύσεις σε κλαδικό επίπεδο, δηλαδή να υπάρχει ένα επικουρικό ανά επαγγελματικό τομέα''.

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Στην ουρά οι υπουργοί!..Ζητούν από τον υπ. Οικονομίας αυξήσεις κονδυλίων για τα υπουργεία τους''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Λίαν καλώς από ΟΟΣΑ στην Ελλάδα. Η ''Η'' παρουσιάζει τα βασικά σημεία της έκθεσης του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Χωρίς ''πέναλτι'' τα στεγαστικά δάνεια. Τέρμα στις ποινές πρόωρης αποπληρωμής''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Μέτρα για την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου. Με την έκδοση ''καινοτόμων'' τίτλων''.

    Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [16] Εκθεση ΟΟΣΑ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι ''καλύτερη απ΄ότι αναμενόταν είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία. Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα καταγράψει τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 23 October 2002 - 15:18:23 UTC