Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-12-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/12/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Ολυμπιακά έργα
  • [06] Κωστής Στεφανόπουλος- Τέως
  • [07] Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου
  • [08] "17 Νοέμβρη"
  • [09] ΕΕ-Τουρκία
  • [10] Κακοκαιρία
  • [11] Δημόσιο-Διαφθορά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/12/2002

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι έρευνες για 17Ν,η διαφθορά στο δημόσιο και οι αντιδράσεις από τη συνέντευξη του τέως είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις: Νέο πρόγραμμα για μικρομεσαίους. 319,3 εκατομ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Φακελάκια'' ''γρηγορόσημα'' στο σκαμνί. Εκρηξη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κρουσταλλάκης: Χτυπήστε τη ρεμούλα όσο ψηλά κι αν είναι.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κίνημα εισαγγελέων. Παρέμβαση-έκπληξη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φεύγει ο Σημίτης. Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει αρχηγό. Αναμένονται θεαματικές πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα κόμματα μόλις ο Πρωθυπουργός τελειώσει την θητεία από Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μειώνονται στο 2% τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα. Με δύο νέες υπουργικές αποφάσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Ράμπο νέας τεχνολογίας. Πρώτος στόχος τα 2,2 δις. ευρώ από το λαθρεμπόριο καυσίμων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλου): Μοσχάτο θυμίζει η κυβέρνηση. Κύπρος, τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος και ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμυρίζουν την Επικράτεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Γείτονες σήμερα, συνεργάτες αύριο'' ...ραγιάδες μεθαύριο. Μέσω της ''συνεργασίας'' και της ΕΕ, ψάχνει τώρα Κερκόπορτες η Τουρκία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρόμαξαν με το φαγοπότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Απίστευτη η διαφθορά στα δημόσια έργα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξετάσεις: Οι αλλαγές για ΑΕΙ-ΤΕΙ και αστυνομικές σχολές. Αποσυνδέεται ο προφορικός από το γραπτό βαθμό για το απολυτήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πατάει γκάζι ...γκαλοπ-ισμού. Η κυβέρνηση, μετά τα νέα αρνητικά μηνύματα.

    ΕΣΤΙΑ: Μεσάζοντες της Τουρκίας! Εκεί κατήντησε η ελληνική διπλωματία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ενθαρρύνουμε την ειδωλολατρία. Συνέντευξη-βόμβα του Μητροπολίτη Θεόκλητου.

    Traffic news: Λιποθύμησε στην αγκαλιά του Πλούταρχου μόλις τη φίλησε. Χαμός στο χωριό του τραγουδιστή.

    Η ΧΩΡΑ: Χτυπήστε τη σαπίλα! Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλλάκης παροτρύνει τους εισαγγελείς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κακοκαιρία: Αλαλούμ. ''Κοιμήθηκαν'' οι αρμόδιοι παρά τις δηλώσεις περί επιφυλακής.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γιατί έδωσαν το ''έγγραφο Βασιλείου''. Δίνουν και παίρνουν τα ''μαχαιρώματα'' στη Λευκωσία λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''σύμφωνα με πληροφορία από άνθρωπο που γνωρίζει καλά τον πρωθυπουργό και διατηρεί στενή φιλία με την οικογένεια του , ο κ. Σημίτης έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από την ενεργό πολιτική αμέσως μετά την λήξη της θητείας του από την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός την 1η Ιανουαρίου του 2003 θα καταλάβει ένα από τα πλέον ύψιστα αξιώματα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, και για έξι ολόκληρους μήνες θα εκπροσωπεί ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''σε ωραιοποίηση της εικόνας της και αντιστροφή των αρνητικών γι αυτήν αποτελεσμάτων που καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σπεύδει η κυβέρνηση πατώντας γκάζι αποφάσεων. Ετσι από τον Φεβρουάριο θα προσλάβει στο Δημόσιο 30-50.000 μερικώς απασχολούμένους ενώ αναστέλλει την εφαρμογή μιας σειράς δυσάρεστων φορολογικών ρυθμίσεων. Στο μέτωπο όμως της ακρίβειας και του πληθωρισμού μέχρι στιγμής η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση ως παρατηρητής''.

    [04] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''στραμμένα στην Κοπεγχάγη είναι τα βλέμματα ολόκληρου του πολιτικού κόσμου της χώρας αυτή την εβδομάδα, όπου και θα κριθεί από την Πέμπτη το πακέτο ''ένταξη Κύπρου - διεύρυνση ΕΕ- επίλυση Κυπριακού''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''μέσα στα επόμενα πέντε εικοσιτετράωρα κρίνεται η τύχη του συνόλου των εθνικών μας θεμάτων. Παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ένταξη της Κύπρου έχουν πακετοποιηθεί και οι όποιες προβλέψεις είναι τουλάχιστον παρακινδυνευμένες''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''οι άνευ προηγουμένου εντατικές εκ του σύνεγγυς συνομιλίες που πραγματοποιεί από το απόγευμα της Παρασκευής ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, με τους Κληρίδη και Ντενκτάς θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός αναθεωρημένου σχεδίου λύσης του Κυπριακού, το οποίο θα υποβληθεί στις δύο πλευρές τελεσιγραφικά για αποδοχή ή απόρριψη πριν ή κατά την ερχόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, παραμονές της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη''.

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι ''τόσο ο κ. Κληρίδης όσο και ο κ. Ντενκτάς φέρονται να θεωρούν αγεφύρωτες τις μεταξύ τους διαφορές και ως εκ τούτου δεν προτίθενται να υπογράψουν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής με αποτέλεσμα να δέχονται πιέσεις από κάθε πλευρά''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,''είναι ολοφάνερο ότι η ραγδαία υποχώρησις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπαγορεύθηκε από την Ουάσιγκτων. Οι ΗΠΑ απεφάσισαν οτι πρέπει να δοθή άμεση λύσις στο Κυπριακό, όποια και αν είναι αυτή. Ασκούν αφόρητες πιέσεις. Σε όλα αυτά, εμείς ενδίδουμε πρώτοι''.

    [05] Ολυμπιακά έργα

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''την αισιοδοξία του ότι η Αθήνα θα διοργανώσει εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αυστραλία''.

    [06] Κωστής Στεφανόπουλος- Τέως

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι ''παρέμβαση στις εξελίξεις για το θέμα της Βασιλικής Περιουσίας έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μιλώντας με τους δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης δεξίωσης προς τους ανθρώπους του Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κ. Στεφανόπουλος είπε οτι η κυβέρνηση αντέδρασε σωστά στο θέμα του επωνύμου του τέως Βασιλέως και στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα''.

    [07] Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου

    "Η Αττική είναι σε μεγάλο βαθμό ανοχύρωτη", εκτιμά η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, με συνέντευξή της στο ΕΘΝΟΣ, ενώ δηλώνει πως τα μεγάλα έργα επιταχύνονται και έως το τέλος Ιανουαρίου θα δοθούν στην κυκλοφορία άλλα 14 χιλιόμετρα της Αττικής Οδού, από την Εθνική Οδό έως τον Γέρακα, που θα διευκολύνουν ιδιαίτερα την κυκλοφορία. Μόνο το 33% των αστικών περιοχών του Λεκανοπεδίου καλύπτεται από δίκτυο ομβρίων. Τα έργα που απαιτούνται έχουν κόστος μεγαλύτερο των 880 εκατ. ευρώ (300 δις. δρχ). Και βεβαίως, δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα στον προϋπολογισμό. Χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα χρήματα και αρκετός χρόνος. Γι' αυτό σχεδιάζουμε πλέον να κινητοποιήσουμε και ιδιωτικούς πόρους στην κατασκευή των αναγκαίων έργων με τη μέθοδο της παραχώρησης".

    [08] "17 Νοέμβρη"

    Η ΧΩΡΑ γράφει οτι "το ενδεχόμενο μιας νέας δίκης για τους πιθανούς συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις αφήνουν ανοικτό οι διωκτικές και δικαστικές αρχές που ήδη ασχολούνται με την υπόθεση της 17Ν. Στην περίπτωση των ασύλληπτων μελών, η ουσιαστικότερη διαφορά είναι οτι οι Αρχές θεωρούν πως οι εν λόγω ύποπτοι, ο αριθμός των οποίων φθάνει σύμφωνα με τις διαρροές τους 10, είναι άτομα που έχουν συμμετάσχει σε διάφορες χρονικές περιόδους και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις πέραν της 17Ν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ερευνών στα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν προκύψει στοιχεία DNA για δύο εξ αυτών, τους Σάββα και Βασίλη Ξηρό. Είκοσι επτά δακτυλικά αποτυπώματα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, είκοσι ένα του Σάββα Ξηρού, δέκα του Δημήτρη Κουφοντίνα και αρκετά άλλα για έξι ακόμη φυλακισμένους στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της συμμετοχής στη 17Ν έχει στα χέρια της η Αστυνομία".

    [09] ΕΕ-Τουρκία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει οτι "χωρίς ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα φύγει από την Κοπεγχάγη η Αγκυρα. Η κατηγορηματική αυτή δήλωση προέρχεται από τα χείλη του πρωθυπουργού της Δανίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    [10] Κακοκαιρία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μηχαλόπουλου) αναφέρει οτι "ακραία καιρικά φαινόμενα κυριαρχούν από προχθές σε ολόκληρη τη χώρα και τα χιόνια που έχουν κατακλύσει την βόρειο Ελλάδα, κατεβαίνουν προς τα κάτω. Η ΕΜΥ προειδοποιεί οτι ενδέχεται να χιονίσει στην Πάρνηθα, ενώ οι πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας δεν έχουν υποχωρήσει, με αποκορύφωμα τις πλημμύρες στην Χίο".

    [11] Δημόσιο-Διαφθορά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει οτι "έκρηξη εναντίον της διαφθοράς που μαστίζει την χώρα ήταν τα λόγια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγελου Κρουσταλλάκη στην συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο κ. Κρουσταλλάκης κάλεσε σε πανστρατιά τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας ώστε να κτυπήσουν την διαφθορά "όσο ψηλά και αν βρίσκεται".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 9 December 2002 - 16:51:09 UTC