Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-02-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δίκη 17 Ν
  • [04] ΝΔ
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Υπόθεση εκβιασμών
  • [07] Ελληνική προεδρία-Συμβούλιο Κορυφής-Ιράκ
  • [08] Κυπριακό
  • [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [10] Λαϊκά ομόλογα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/02/2003

    Οι κοινές θέσεις για το θέμα του Ιράκ, στις οποίες κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, που συγκάλεσε η Ελληνική Προεδρία, οι εξελίξεις που διαγράφονται στο Κυπριακό μετά τη νίκη του Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές και τα προβλήματα από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):100.000 στρέμματα στο σχέδιο πόλης. Οι δήμοι θα προεισπράξουν 10% των εισφορών για τα αυθαίρετα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Η αυτοθυσία δύο αστυνομικών. Με κίνδυνος της ζωής τους βούτηξαν στα παγωμένα νερά και έσωσαν 54χρονη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Μαζί και στην ειρήνη και στον πόλεμο. Η Ευρώπη κέρδισε την ενότητά της. Σκληρό μήνυμα στον Σαντάμ. Ύστατο μέσο η βία.

    Η ΑΥΓΗ:Πλανητάρχης χωρίς ...πλανήτη! Οι λαοί δυναμικά στο προσκήνιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Αλβανική πυραμίδα στήνει ο Κόκκαλης. Απόπειρα εκβιασμού της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Αλλάζουν όλα στη δόμηση εκτός σχεδίου. Είκοσι τέσσερα προεδρικά διατάγματα ως τον Ιούνιο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Εννέα προγράμματα για επιδότηση μικρών επιχειρήσεων.

    ΕΘΝΟΣ:1.400 νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Πότε και πως θα γίνουν οι διαγωνισμοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Ο Κωνσταντίνος γύρισε το ποτάμι πίσω!...Ηλθε, είδε, εντυπωσίασε και έφυγε, ενώ η κυβέρνηση μουδιασμένη παρακολουθεί από ''μακρυά'' τα όσα γίνονται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Μπουρλότο ο Πάγκαλος. Καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Προσλήψεις :2.057 θέσεις σε Δημόσιο, δήμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Κοκτέϊλ Βρυξελλών. ΕΕ: Το μπαλάκι σε Σ. Ασφαλείας και Ιράκ.

    ΕΣΤΙΑ:Επετεύχθη ομοφωνία. Η Ευρώπη διέσωσε το κύρος της.

    Espresso:Το βέτο του Κωνσταντίνου για την Πάλτροου. Ηθελε να έρθει στην Ελλάδα με τον Νικόλαο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Συμβιβασμός στην Ευρώπη. Ενιαία φωνή για αφοπλισμό Ιράκ μέσω ΟΗΕ, χρονοδιάγραμμα ελέγχων και χρήση βίας ως ύστατο μέσο.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Αυξήσεις φωτιά σε καύσιμα-οπωροκηπευτικά. Εως και 70% πάνω φρούτα και λαχανικά , εως 40% τα καύσιμα.

    ΤΑ ΝΕΑ:Διπλό όχι σε Σαντάμ και ΗΠΑ. Από την Ευρώπη, στον απόηχο των διαδηλώσεων.

    ΝΙΚΗ:Παζάρια για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με βάση το ψήφισμα 1441 του ΟΗΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Συνεχίζουμε...ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών για την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

    Traffic News:Ο Λιάγκας γλίτωσε από του χάρου τα δόντια. Τα τροχαία κυνηγούν τους δημοσιογράφους. Μετά τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Δημαρά.

    Η ΧΩΡΑ:Μαχαίρια και εκβιασμοί. Ενώ καταιγίδα σκανδάλων φαίνεται στον ορίζοντα της πολιτικής ζωής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Τον τρέλανε η γραφειοκρατία. Ο ''Γολγοθάς'' ενός ασφαλισμένου του ΙΚΑ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Σώθηκαν τα προσχήματα στην ΕΕ. Κοινή θέση αλλά με ευρεία ερμηνεία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Γολγοθάς ο μικρός χειμώνας για τους Ελληνες. Στο έλεος του χιονιά. Ακινησία. Παύση οικονομίας.

    [03] Δίκη 17 Ν

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''υπό τον πλήρη έλεγχο εικόνας και ήχου και σε συνθήκες υψίστης ασφαλείας ξεκινά ακριβώς σε δεκατέσσερις ημέρες από σήμερα η πολύκροτη δίκη της 17Ν, η σημαντικότερη ίσως από την εποχή της Μεταπολίτευσης''.

    [04] ΝΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''κλίμα έντονης δυσαρέσκειας επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία για την παρουσία του βουλευτή Αλέξανδρου Λυκουρέζου στο δείπνο που παρέθεσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε ξενοδοχείο της Αθήνας, κατά τη σύντομη παραμονή του στη χώρα μας''.

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''πολιτική συμφωνία με τον πρωθυπουργό ζήτησε χθες ο κ. Θ. Πάγκαλος ενώ ο Κ. Σημίτης επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες αναμένεται να προειδοποιήσει και πάλι πως θα οδηγήσει ο ίδιος το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004. Χθες, επίσης η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Κ. Σκανδαλίδης σπάζοντας την ''εκκωφαντική σιωπή'' των κορυφαίων, προέβησαν σε δηλώσεις στήριξης του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα επιτρέψει φαινόμενα τυχοδιωκτισμού ή αμετροέπειας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και δεν αποκλείεται δύο βουλευτές στο εγγύς μέλλον να βρεθούν προ εκπλήξεως - ο ένας από τη Β'Αθηνών''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''αμυντική'' χαρακτηρίζει η ΝΔ τη δήλωση του Κ. Σημίτη με την οποία έσπευσε να απαντήσει στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών αλλά και στα σενάρια που θέλουν να έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής. Η βασική εκτίμηση που διατυπώθηκε είναι ότι ο πρωθυπουργός έσπευσε ουσιαστικά να απαντήσει στα εσωκομματικά αντίπαλα στρατόπεδα, τα οποία έχουν αρχίσει να κινούνται πιο δυναμικά, ''οργανώνοντας '' την επόμενη ημέρα''.

    [06] Υπόθεση εκβιασμών

    H TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι ''ο κ. Μιχαλόπουλος ο οποίος κλήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να καταθέσει-εμπλέκεται στην υπόθεση- καθώς φέρονται να τον καταγγέλλουν ως τον άνθρωπο που τους εκβίαζε το ζεύγος Αγγελόπουλου, ο Αργύρης Σαλιαρέλης, η Μαριάννα Λάτση και ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ''ενώ η υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών και όχι μόνο στο όνομα ή μη της 17Ν προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά ''λερναίας ύδρας'' αφού κάθε φορά που ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος διεισδύει στην ουσία ενός σκέλους αυτό γεννά και άλλες ζοφερές παραμέτρους που προσδιορίζουν ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές, ο εκ των εμπλεκομένων-σύμφωνα με τις καταγγελίες- εκδότης μας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος καταθέτει τη μια αγωγή μετά την άλλη σε βάρος όσων ''προσβάλλουν την προσωπικότητά του''.

    [07] Ελληνική προεδρία-Συμβούλιο Κορυφής-Ιράκ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι ''οι ελληνικές προσπάθειες τελικώς επέτυχαν να δώσουν διέξοδο στην ειρήνη, διασώζοντας την τελευταία στιγμή το κύρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία εμφανιζόταν στα όρια της διάλυσης. Το κείμενο που επεξεργάστηκε η ελληνική διπλωματία (μετά το πράσινο φως που εδόθη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων) εμφανίζεται πιο προωθημένο, σύμφωνα με διπλωματικό παράγοντα ''με προστιθέμενη αξία'' από το αντίστοιχο των υπουργών Εξωτερικών της 27ης Ιανουαρίου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει οτι ''ουσιαστικά, σκοπός της ελληνικής προεδρίας κατά τη χθεσινή άτυπη Σύνοδο δεν ήταν μόνο η εξεύρεση κοινής θέσης μεταξύ των ''15'', έστω και σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή, αλλά κυρίως η διατήρηση της ''ειρήνης'' στους κόλπους της ίδιας της Ενωσης''.

    Η Espresso εκτιμά οτι ''με κομμένη την ανάσα όλη η Ευρώπη παρακολουθούσε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ελληνικής προεδρίας να υπερασπιστεί την ειρήνη και να απομακρύνει τα τύμπανα του πολέμου από το Ιράκ και την ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι ''το σημαντικό είναι οτι το μεγάλο ρήγμα στην ευρωπαϊκή οικογένεια αποφεύχθηκε. Μπορεί το κοινό ανακοινωθέν να μυρίζει από μακριά έναν επώδυνο συμβιβασμό (''Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ'', μπορεί να σαρκάσουν κάποιοι), η ουσία, όμως, είναι άλλη. Η ελληνική προεδρία πήρε ένα σημαντικό ρίσκο, έριξε μια δύσκολη ζαριά και δεν έχασε. Με το τεταμένο κλίμα των ημερών (που έφτασε μέχρι και σε διπλωματικές μεν, οξύτητες δε) το γεγονός και μόνο οτι υπήρξε απόφαση των ''Δεκαπέντε'' πρέπει να λογιστεί στα συν της Ευρωένωσης''.

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι ''ανεξαρτήτως της τελικής εκβάσεως της Συνόδου στις Βρυξέλλες -που συνεχίζεται σήμερα- σημασία έχει οτι χθες επετεύχθη ομοφωνία. Η Ευρώπη απέφυγε το χειρότερο, δηλαδή τον επίσημο διχασμό της. Η χθεσινή απόφασις, όσο και αν είναι αόριστη, έχει τουλάχιστον υπογραφή και από τους 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και υπό την έννοια αυτή ασφαλώς πρέπει να θεωρηθή επιτυχία της Ελληνικής Προεδρίας''.

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει οτι ''οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που συγκεντρώθηκαν χθες στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις εξελίξεις σε σχέση με το Ιράκ ανταποκρίθηκαν όχι μόνο για της παρουσίας τους αλλά και ουσιαστικά στην πρωτοβουλία της ελληνικής προεδρίας: προτάσσοντας τα σημεία συμφωνίας και όχι αντιπαράθεσης και αναγνωρίζοντας εμπράκτως την ανάγκη περιφρούρησης της συνοχής της Ενωσης κατόρθωσαν -βοηθούσης και της μεγάλης πίεσης που δέχονται, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα συλλαλητήρια, από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη - να υιοθετήσουν μια κοινή θέση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι ''η ελληνική προεδρία κατόρθωσε να συγκεράσει τις αντιτιθέμενες απόψεις των Γάλλων και των Βρετανών σε ό,τι αφορά και το χρόνο των επιθεωρητών και στην καταφυγή στη χρήση βίας, αφήνοντάς τους ελεύθερο το πεδίο, εκτός ΕΕ, αλλά εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας, να καθορίσουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ''. ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ''κι όμως ο αγώνας έχει ήδη δικαιωθεί! Η συγκλονιστική κινητοποίηση εκατομμυρίων πολιτών κατά του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη..Υποχρεώνει τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να προβληματιστούν-ιδίως όσες έσπευσαν να ταυτιστούν με τον πρόεδρο Μπους...Και αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο στα χέρια όσων εκ των ηγετών θέλουν έστω και αυτή την ύστατη ώρα...Να βάλουν φρένο στον πολεμικό κατήφορο των ΗΠΑ....Και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για μια λύση του προβλήματος με ειρηνικά μέσα''.

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''σε επίσημη μετατράπηκε, τελικά, η έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών και κατέληξε αργά χτες το βράδυ σε σκιά απόφαση, η οποία επιχειρεί ''έναν πολεμικό συγκερασμό'' μεταξύ των γαλλο -γερμανικών και των βρετανικών απόψεων, αποτρέποντας προσωρινά μια ανοιχτή κρίση εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

    [08] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "νίκησε η αριστερά στην Κύπρο από την πρώτη Κυριακή και βύθισε τη δεξιά σε κρίση. Ο Ντενκτάς ισχυρίσθηκε ότι κέρδισαν οι αδιάλλακτοι, αλλά ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε τους Τουρκοκύπριους ότι ο Τ. Παπαδόπουλος θα αποδειχθεί πολύ συναινετικός και αποφασισμένος να λύσει το Κυπριακό στη βάση του Σχεδίου Αννάν. Ο νέος πρόεδρος συνάντησε χθες τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Αλβ. Ντε Σότο, αύριο στη Λευκωσία τον κ. Αννάν, ενώ τη Δευτέρα επισκέπτεται την Αθήνα. Η ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία συνεχάρη τον Τ. Παπαδόπουλο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει το χειρισμό του Κυπριακού στην πιο κρίσιμη φάση του, στις παραμονές της άφιξης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Μεγαλόνησο. Λίγο πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες της 28ης Φεβρουαρίου -την οποία έθεσε στις δύο κοινότητες στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ για αποδοχή του σχεδίου του- και της 16ης Απριλίου που θα υπογραφεί η συνθήκη προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ, το ερώτημα που τίθεται είναι πως ο νέος πρόεδρος θα χειρισθεί το σχέδιο Αννάν και το ενδεχόμενο της υποβολής ενός νέου σχεδίου με ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "η εκλογή του κ. Τάσσου Παπαδόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αναμένεται να επιφέρει δραματικές αλλαγές στην προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς στη διαδικασία επιλύσεως του Κυπριακού, δεδομένου ότι ο νέος πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι αποδέχεται τη φιλοσοφία του σχεδίου Αννάν και έθεσε ως στόχο την επίτευξη λειτουργικής λύσης. Ενδεικτικό των προθέσεών του αυτών είναι το γεγονός ότι ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε χθες με τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Γλαύκο Κληρίδη, από τον οποίο ζήτησε να έχει ουσιαστικό ρόλο στις συνομιλίες, αλλά και με τον κ. Αλβαρο ντε Σότο, προκειμένου να ρυθμίσουν τα της επίσκεψης Αννάν στην Κύπρο και τη συνέχιση των συνομιλιών".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε τον Αλβαρο Ντε Σότο ότι επιθυμία του είναι να μην δημιουργηθεί κανένα χάσμα στην πορεία των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού. Εκτός από τον διαδικαστικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης διαβεβαίωσης, η κίνηση αυτή του νέου Κύπριου ηγέτη είχε και ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα για τη διεθνή κοινότητα, δεδομένου ότι τόσο στα Ηνωμένα Εθνη όσο και στις εμπλεκόμενες με τις διαπραγματεύσεις χώρες η ήττα του Γλ. Κληρίδη αντιμετωπίστηκε με έναν έντονο σκεπτικισμό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο καθώς ένα τρίτο σχέδιο Αννάν είναι στα σκαριά. Το υποσχέθηκε ο ίδιος ο γ.γ. του ΟΗΕ στον Τούρκο πρωθυπουργό Γκιουλ και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι αυτό θα περιέχει μεγαλύτερους 'σκοπέλους' για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Εν τω μεταξύ, στην Κύπρο, το κόμμα του Γλαύκου Κληρίδη οδηγείται σε διάσπαση".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "ας μην παριστάνουμε τους έκπληκτους ή τους οργισμένους που η πρώτη δήλωση του Ραούφ Ντενκτάς για τον νικητή των κυπριακών εκλογών ήταν πως η επιτυχία του αποτελεί ... 'νίκη των αδιάλλακτων θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς'. Τα 'επιχειρήματα' για να αδράξει ο τουρκοκύπριος ηγέτης την ευκαιρία να ξεκινήσει, από την πρώτη κιόλας ημέρα, μία επιχείρηση εμφάνισης του νέου προέδρου της Κύπρου ως 'αδιάλλακτου' , τα ενίσχυσαν, δυστυχώς, οι ίδιοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Παπαδόπουλου στην Κύπρο, αλλά και οι ουκ ολίγοι... 'κληριδικότεροι του Κληρίδη' που προέκυψαν στην Ελλάδα μετά την Κοπεγχάγη".

    [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Καμία χαλάρωση ακόμα... Από τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομίας του EUROGROUP".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Συμφωνία-σταθμός. Μεγάλη επιτυχία της ελληνικής προεδρίας. Ιστορική απόφαση των "15" για την ειρήνη και την Ευρώπη".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Οικονομική σταθερότης τέλος! Ο πόλεμος χαλαρώνει το Σύμφωνο Σταθερότητας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Εναλλακτικές" ενισχύσεις σε τουριστικές επενδύσεις. Τι προβλέπεται για Αττική και 2004".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Σπεύδουν στα γκισέ να εγγραφούν στα λαϊκά ομόλογα. Κατά 14% καλύφθηκε η πρώτη ημέρα έκδοσης".

    [10] Λαϊκά ομόλογα

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει οτι "η γεωπολιτική αστάθεια, λόγω της πιθανής πολεμικής εμπλοκής στο Ιράκ, τα σημάδια ύφεσης στην ευρωπαϊκή οικονομία και το δυσμενές κλίμα στις χρηματαγορές ωθούν πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών και των μικροαποταμιευτών προς τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια. Στα νέα δεδομένα φαίνεται να προσαρμόζεται και το ελληνικό επενδυτικό και αποταμιευτικό κοινό, το οποίο αναζητά ασφαλή επενδυτικά προϊόντα, με υψηλές αποδόσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 February 2003 - 21:10:25 UTC