Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/08/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες- Προετοιμασία-Ασφάλεια
  • [04] Γλυπτά Παρθενώνα
  • [05] Οικονομία- Αγορά
  • [06] Βάσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ
  • [07] Σπουδαστικά δάνεια
  • [08] 17Ν-Παπαναστασίου
  • [09] Κυπριακό
  • [10] Φορολογικοί έλεγχοι
  • [11] Εγκληματικότητα
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Φορολογικοί έλεγχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/08/2003

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, η προετοιμασία τους και η ασφάλειά τους, οι έλεγχοι στην αγορά για αυξήσεις και η πορεία της οικονομίας, οι βάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τα σπουδαστικά δάνεια, το Κυπριακό και η υπόθεση της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βάσεις μέχρι και 900 πάνω. Οι τελικές εκτιμήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Ξέφραγο αμπέλι'' η Ελλάδα!...Αθέατες οι Αρχές στα επεισόδια...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα ραδίκια ''καίνε'' τον Κουλούρη. Σε 24 ώρες αυξήθηκαν κατά 63% (!)

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πώς θα γίνουν νόμιμα τα δασικά οικόπεδα. Όλες οι διαδικασίες αλλά και οι τιμές εξαγοράς.

    Η ΑΥΓΗ: Ανατιμήσεις-ρεκόρ σε μια μέρα! Στα οπωροκηπευτικά από Δευτέρα έως Τρίτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο κύμα αυξήσεων προκαλεί έκρηξη του πληθωρισμού. Στα ύψη καύσιμα, οπωροκηπευτικά και τρόφιμα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η εγκληματικότητα πάει στις παραλίες. Ηχορύπανση, κερδοσκοπία, εξαπατήσεις, ναρκωτικά, κλοπές και διαρρήξεις, βιασμοί και ...στημένα πέναλτι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φορολογία : Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

    ΕΘΝΟΣ: Δάνεια ευκαιρίας για φοιτητές και ...γονείς. Τι προσφέρουν 10 τράπεζες-Επιτόκια από 7,5%.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπλέξανε τους ...κύκλους τους! Η Ασφάλεια της Ολυμπιάδας του 2004 απειλείται, όχι από τρομοκράτες, αλλά από πρωτοσέλιδους ...πυραύλους!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θα λογοδοτήσουν για τα οικονομικά εγκλήματα. Δεν θα μείνει ατιμώρητη η απίστευτη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έλεγχοι με μόρια για επιπλέον φόρους. Υπ. Οικονομικών: Αντικειμενικά κριτήρια για τζίρο και εισόδημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι βάσεις στις καλές σχολές. Πίνακες με εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν.

    ΕΣΤΙΑ: Καμένη γη το 2004. Τι θα παραλάβη η επόμενη κυβέρνησις.

    Espresso: Γνωστό μοντέλο της τηλεόρασης σε αγγλική ταινία πορνό! Το πάθος της για τα ναρκωτικά και η γνωριμία της με τον άνθρωπο που την έμπλεξε στο κύκλωμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εφιάλτης των καταναλωτών ακρίβεια, υπηρεσίες. Αυξήθηκαν κατά 55% το επτάμηνο 2003 τα παράπονα προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 1 χρόνος πριν το όνειρο...Το Νοέμβριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μέτρα κατά των κινήσεων Ντενκτάς παίρνει η Κύπρος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οι ...2004 φόβοι και ελπίδες. Αιχμές από Βενιζέλο. Γιάννα: Θα πέσουν κεφάλια.

    ΝΙΚΗ: Αναδιπλώνεται η ΝΔ. Πρόωρο το θέμα για εκλογή Προέδρου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ''Φωτογραφική'' ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας. Πληθαίνουν οι ψηφοθηρικές μεθοδεύσεις.

    Traffic News: Στάη - Ευαγγελάτος. Με τα Μάτια στο MEGA. Η μεγάλη αντεπίθεση του μεγάλου καναλιού.

    Η ΧΩΡΑ: 63,1% πάνω μόνο σε μια μέρα τα οπωροκηπευτικά, ενώ σε ένα χρόνο αυξήθηκαν 34,5%.Μπουτικ τα μαρούλια. Όνειρο θερινής νυκτός η πάταξη της αισχροκέρδειας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι νερό θα πίνουμε. Ποιές περιοχές θα υδρευθούν από το νερό του Αλιάκμονα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανατιμήσεις έως 63% σε μία ημέρα! Επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ασφαλής η διεξαγωγή των Ολυμπιακών. Ένας χρόνος πριν το μεγάλο ''στοίχημα'' της Ελλάδας.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες- Προετοιμασία-Ασφάλεια

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''οι ...2004 φόβοι και ελπίδες χαρακτηρίζουν τον ένα χρόνο - από σήμερα- για το μεγάλο στοίχημα της Αθήνας. Τα προσδοκώμενα οφέλη, η ανησυχία για το τελικό κόστος των Αγώνων, αλλά και η αγωνία για την καθημερινή ζωή στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2004 είναι μερικά από τα μεγάλα ερωτηματικά. Ωστόσο, οι τριβές και οι αιχμές μεταξύ κυβέρνησης και Οργανωτικής συνεχίζονται''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''με αυτοκριτική διάθεση κινήθηκε χθες η πρόεδρος του 'Αθήνα 2003' κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, αναγνωρίζοντας έστω εν μέρει τις οργανωτικές αδυναμίες που ανεδείχθησαν την πρώτη εβδομάδα των δοκιμαστικών αγώνων για την Ολυμπιάδα. 'Θα μιλήσω μετά το τέλος των δοκιμαστικών διοργανώσεων' δήλωσε χθες για να προσθέσει ότι 'τα όποια μεμονωμένα, έστω και σοβαρά, επεισόδια δεν κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας στην προσπάθεια που καταβάλλεται', αλλά και να αποδεχθεί 'ότι καταγράφονται λάθη τόσο σε επίπεδο διαδικασιών, όσο και σε επίπεδο προσώπων'''.

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι ''οργή τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην Οργανωτική Επιτροπή του 2004 έχει προκαλέσει δημοσίευμα της μεγαλύτερης αυστραλιανής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο οι Αρχές αυτής της χώρας δεν εμπιστεύονται τα μέτρα ασφάλειας που θα ληφθούν στο 2004 και αποφάσισαν να στείλουν δικές τους ειδικές δυνάμεις για να προστατεύσουν τους αθλητές τους''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι ''και νέο χτύπημα δέχεται το ελληνικό γόητρο. Αμφισβητούν οι Αυστραλοί τα ελληνικά μέτρα ασφαλείας και στέλνουν 'επίλεκτες δυνάμεις'. Άστοχα και παραπλανητικά χαρακτηρίζει η '2004' τα αυστραλιανά δημοσιεύματα''.

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι ''οι ανθελληνικές επιθέσεις καλά κρατούν και οι φαρέτρες 'διαφόρων' συνεχίζουν να αδειάζουν πάνω στην Ελλάδα. Και με μπαράζ παροξυσμού, να γίνονται απροκάλυπτες προσπάθειες, για σαμποτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004''.

    Σύμφωνα με την Traffic News ''το προκλητικό δημοσίευμα των 'New York Times', που ήθελε την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα να έχει και τη χώρα μας στη λίστα των χωρών στις οποίες σκοπεύει να δράσει, μπορεί να διαψεύστηκε πανηγυρικά για τη χώρα μας από την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πρόλαβε όμως να σπείρει την ανασφάλεια σε πολλές άλλες χώρες, σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι ''η Αυστραλία και οι ΗΠΑ θέλουν να αναλάβουν οι ίδιες την περιφρούρηση των αθλητικών τους αποστολών στην Αθήνα, γιατί θεωρούν ανεπαρκή τα ελληνικά μέτρα''.

    [04] Γλυπτά Παρθενώνα

    Σε σχόλιό του ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ελληνικού αιτήματος για την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο -το οποίο εμμένει στην άρνησή του- επιβεβαιώνουν το γνωστό κυνισμό των Βρετανών, αναδεικνύοντας ωστόσο και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Η πολιτική της οποίας στο ζήτημα, τα τελευταία χρόνια, δίνει τη δυνατότητα στους Βρετανούς να νιώθουν ότι δεν απειλούνται''.

    [05] Οικονομία- Αγορά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''μπροστά στον κίνδυνο αναζωπύρωσης των πληθωριστικών πιέσεων βρίσκεται και πάλι η ελληνική οικονομία, μετά την μικρή ''ανάσα'' του Ιουλίου. Το εκρηκτικό ''μείγμα'' της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου, της καταστροφής της αγροτικής παραγωγής από το χαλάζι σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος αλλά και τις ανατίμησης των κρεάτων κατά περίπου 15% μέσα σε έναν μήνα προοιωνίζεται αναρρίχηση του Δείκτη τιμών καταναλωτή''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''εκτός ελέγχου πλέον η αγορά. Οι κυβερνητικές απειλές δεν έπιασαν τόπο. Μέσα σ΄ ένα 24ωρο σε ορισμένα είδη, οι τιμές σχεδόν διπλασιάστηκαν''.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι ''αποδεικνύεται έτσι για άλλη μια φορά η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και ότι δεν κρατούν πολλές μέρες οι επιπτώσεις των τηλεοπτικών ''μαχών'' κατά της αισχροκέρδειας, στις οποίες επιδίδεται ο αρμόδιος υφυπουργός Κ. Κουλούρης''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''η οικονομία μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των οικονομιών των πρώην κομμουνιστικών χωρών γι αυτό και δεν μπορεί να ξεφύγει από την σημερινή της δομική ανεπάρκεια''.

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι ''η πάταξη της αισχροκέρδειας που διακηρύσσει η κυβέρνηση αποδεικνύεται ''όνειρο θερινής νυκτός''. Μέσα σε ένα χρόνο τα οπωροκηπευτικά ακρίβυναν κατά 34,5% την ώρα που ο υπουργός Οικονομίας θεωρεί αδικαιολόγητο το θόρυβο για το θέμα της ακρίβειας''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι 'κατακλυσμός παραπόνων από τους καταναλωτές. Δεν αποδίδουν τα μέτρα. Ανατιμήθηκαν κατά 14% τα ντόπια κρέατα τον Ιούλιο. Βροχή οι καταγγελίες στο υπουργείο Ανάπτυξης''.

    [06] Βάσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''θα βρεθούν δίπλα δίπλα. Η Ιατρική Αθήνας και το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, δύο σχολές στις οποίες ονειρεύονται να σπουδάσουν κάθε χρόνο πολλοί νέοι, θα διεκδικήσουν φέτος την πρωτιά των πιο υψηλόβαθμων σχολών των ΑΕΙ. Εδώ θα σταθεί φέτος η οροφή των βάσεων εισαγωγής που θα κυμανθεί μεταξύ των 19.000-19.100 μορίων. Η ψαλίδα των βάσεων θα ανοίξει περισσότερο (600-700 μόρια) σε σχέση με πέρσι για τα Φυσικομαθηματικά, Γεωπονικά και Πολυτεχνικά τμήματα''.

    [07] Σπουδαστικά δάνεια

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ανάσα μπορούν να δώσουν σε σπουδαστές και γονείς τα δάνεια που προσφέρουν οι τράπεζες και που τα επιτόκιά τους ξεκινούν από 7,5% . Καλύπτουν τη φοίτηση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό''.

    [08] 17Ν-Παπαναστασίου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ''αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν χθες στην Εισαγγελία Εφετών οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Ανέστη Παπαναστασίου. Επισημαίνεται ότι είχε παρουσιαστεί δικονομική εμπλοκή λόγω τη μη παράτασης εκ μέρους του Συμβουλίου Εφετών του εντάλματος κράτησής του για έξι μήνες. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ανέστης Παπαναστασίου θα έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί στις 9 Αυγούστου''.

    [09] Κυπριακό

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι ''νομική επιτροπή από διεθνείς προσωπικότητες και εμπειρογνώμονες συνέστησε η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να εξετάσει το θέμα των προσφυγών Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους του Ντενκτάς. Όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου η επιτροπή θα παραδώσει σύντομα στην κυπριακή κυβέρνηση την πρώτη της γνωμάτευση. Ο Ιακώβου τόνισε ότι οι μάχες των Ελληνοκυπρίων θα δοθούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα οποία ο Ντενκτάς προσπαθεί να επηρεάσει με διάφορα τεχνάσματα''.

    [10] Φορολογικοί έλεγχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''αντικειμενικό σύστημα μορίων για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα ελέγχονται φορολογικά αλλά και για τον επαναπροσδιορισμό του τζίρου και του εισοδήματος των ελεγχομένων θα εφαρμόζει η εφορία από το 2004. Τα πρόστιμα θα αντικατασταθούν με πρόσθετους φόρους''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''από το νέο έτος εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρεθούν στην ευχάριστη θέση είτε να μην υποβάλλουν φορολογική δήλωση είτε να καταθέτουν ένα απλό δισέλιδο σημείωμα. Πιο τσουχτερά τα επόμενα εκκαθαριστικά. Στο στόχαστρο των ελεγκτών όσοι δεν έσπευσαν να κλείσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις του παρελθόντος''.

    [11] Εγκληματικότητα

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''ακόμη και στον φόνο έφθασαν χθες μεθυσμένοι Βρετανοί τουρίστες στο Φαληράκι της Ρόδου ολοκληρώνοντας τον κύκλο όλων των αδικημάτων που διαπράττονται στις τουριστικές περιοχές στο όνομα της ξεγνοιασιάς και της εκτόνωσης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι σημειώθηκε ''μακελειό Βρετανών με έναν νεκρό στη Ρόδο...Σφάχτηκαν με σπασμένα μπουκάλια μεταξύ τους. Φάρ Ουέστ Αλβανών στην Κόρινθο. Λαϊκή αγορά...ναρκωτικών στην Κυψέλη. Φωτογράφισαν τους εμπόρους και τους επικήρυξαν οι κάτοικοι''.

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Απέναντι σε μια εθνική υπόθεση. Αθήνα 2004: 365 ημέρες από σήμερα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Μετανοείτε...έρχεται η Εφορία. Διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις ή έλεγχος".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Point System στις επιχειρήσεις από το Σεπτέμβριο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Βαρύ φορτίο στα δάνεια από την εισφορά 0,6%".

    [13] Φορολογικοί έλεγχοι

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "για πρώτη φορά οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να "διορθώνουν" τις φορολογικές τους δηλώσεις και να αποφεύγουν έτσι τον έλεγχο και τα πρόστιμα με τις προσαυξήσεις της Εφορίας. Η διαδικασία του αυτοελέγχου θα εφαρμοστεί από 1.1.2004"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 13 August 2003 - 18:17:07 UTC