Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-10-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/10/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Κατεδαφίσεις
  • [06] Σιδηροδρομική σύνδεση
  • [07] ΕΕ- ΗΠΑ - Προσωπικά δεδομένα
  • [08] Καραμανλής - Ερντογάν
  • [09] Μετοχοποιήσεις
  • [10] Συνασπισμός
  • [11] Ενστολοι- Επεισόδια
  • [12] Απεργία γεωτεχνικών
  • [13] Ελληνική Εκκλησία- Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [14] Δίκη 17Ν
  • [15] Νέα Δημοκρατία
  • [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/10/2003

    Τα επεισόδια με τους απεργούς ένστολους στην πλατεία Συντάγματος, η ομιλία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, η δίκη της 17Ν και η ματαίωση στρατιωτικών ασκήσεων από Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.148 θέσεις σε υπουργεία και δήμους. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Διχάζουν και την Αστυνομία. Με νόμο της Χούντας η κυβέρνηση διέταξε επίθεση κατά των απεργών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το ''πιστεύω'' του Φλωρίδη. Με διάταγμα του Παπαδόπουλου χαρακτήρισαν ''στάση ενόπλων'' την ειρηνική διαμαρτυρία των αστυνομικών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ντροπή ΕΛΑΣ. Απίστευτο! Ξύλο και δακρυγόνα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στους αστυνομικούς διαδηλωτές με διαταγή Φλωρίδη.

    Η ΑΥΓΗ: Ευρωβουλή κατά Κομισιόν. Την προειδοποιεί με παραπομπή στο ευρωδικαστήριο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον κεντρώο χώρο. Τι αποφάσισαν Αβραμόπουλος, Μάνος, Σαμαράς και Ανδριανόπουλος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οργή και καταγγελίες για ''ένοπλη στάση'' αστυνομικών. Ο πρωθυπουργός προαγγέλλει την επιβολή αυστηρών κυρώσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφαλιστικό: Τι αλλάζει σε βαρέα, ανθυγιεινά και μερική συνταξιοδότηση. Νέο πακέτο αλλαγών μετά τις εκλογές.

    ΕΘΝΟΣ: Αναδόμηση συντάξεων για 3 εκατ. ασφαλισμένους. Νομοσχέδιο: Οι 12 μεγάλες αλλαγές που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΕΛΛΑΣ: Να κλαις και να γελάς για την κατάντια της ΕΛΑΣ. Μήνυμα προς κάθε υποψήφιο απεργό, ήταν τα χημικά κατά των συναδέλφων αστυνομικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν θα γλιτώσει ο πρόεδρος της ΔΕΚΑ. Αυστηρή προειδοποίηση του Μιλτ. Εβερτ προς τον υπουργό Οικονομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ΕΛΑΣ του εμφυλίου. Κρίση: Αστυνομικοί κατά αστυνομικών, κυβέρνηση κατά κομμάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΤΡΕΛ.ΑΣ. Ακρότητες ενστόλων στο υπουργείο Οικονομίας.

    ΕΣΤΙΑ: Κατέλυσαν την Αστυνομία. Ποιοί ευθύνονται για τα πρωτοφανή έκτροπα.

    Espresso: Θάνατος-μυστήριο Ελληνίδας σκηνοθέτη. Βρέθηκε νεκρή και ημίγυμνη σε ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΜΑΤ εναντίον... αστυνομικών. Συνθήκες παραλογισμού σε μια πρωτεύουσα που πνίγεται από απεργίες και διαδηλώσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τα επεισόδια προκάλεσαν ''έκρηξη''. Ευθύνες στους συνδικαλιστές επέρριψε ο πρωθυπουργός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξηλώνουν τους ''αντάρτες'' στην ΕΛΑΣ. Κατακραυγή για τις προκλήσεις στο Σύνταγμα.

    ΝΙΚΗ: Ολοι μαζί για τη νέα νίκη. Κάλεσμα συστράτευσης από Σημίτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ομιλία Σημίτη: Αντιλαϊκές ''επιδόσεις'' της κυβέρνησης.

    Traffic News: Βράζουν τα μεγάλα κανάλια για τα μεγάλα ονόματα. Εντονο παρασκήνιο με τους τηλεοπτικούς αστέρες.

    Η ΧΩΡΑ: Εικόνα χάους. Ορατά τα σημάδια απώλειας ελέγχου από την κυβέρνηση.

    City Press: Πολιτικοί στα πρόθυρα υστερίας. Φλωρίδης: ''Στάση'' η διαμαρτυρία των ένστολων αστυνομικών. Μ. Εβερτ: Απάντηση στη μετοχοποίηση της Εθνικής με απειλές για εισαγγελέα.

    MetroRAMA: Ζητούνται ευθύνες. Παρέμβαση Σημίτη και ''διαξιφισμοί'' για τα επεισόδια με τα Σώματα Ασφαλείας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χάνονται άδικα εκατοντάδες ζωές. Στην... εντατική οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μπουρλότο στην ασφάλεια. Πρωτοφανή τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αστυνομικών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο πλην ολόκληρη η Περιφέρεια. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος τη βουλιάζει ακόμη περισσότερο.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι''τη δραστηριοποίηση όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης ζήτησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Σημίτης επισημαίνοντας ότι ισχυρότερο πολιτικό κίνητρο για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων αποτελεί η σημαντική αξία ''όλων όσων διακυβεύονται τα επόμενα χρόνια''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι '' σε έναν απολογισμό της αντιλαϊκής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, που έμοιαζε με ''αναφορά πεπραγμένων'' προς την ολιγαρχία για όσα της πρόσφερε το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε τελικά η χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του''.

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''τη ματαίωση της ελληνοκυπριακής άσκησης ''Νικηφόρος- Τοξότης'' που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 21-26 Οκτωβρίου και των τουρκικών ''Ταύρος'' και ''Μπαρμπαρόσα'', που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά ανακοίνωσαν από κοινού χθες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Αμπντουλάχ Γκιουλ μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μεσογειακού Φόρουμ στην Αττάλεια της Τουρκίας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''από την πλευρά της και η κυπριακή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να ματαιώσει και είχε επιφορτίσει την Αθήνα να μεταφέρει την κυπριακή θέση υπό τον όρο οτι και η Αγκυρα θα προχωρούσε παράλληλα στη ματαίωση των δικών της ασκήσεων. Η κοινή αυτή απόφαση ελήφθη και για να μην επιβαρυνθεί το κλίμα στην Κύπρο λόγω των προσεχών εκλογών στα κατεχόμενα και λόγων των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''βήμα- βήμα αποδομούν την πολιτική του Α. Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά οι Κ. Σημίτης - Γ. Παπανδρέου. Οι αλλαγές στο FIR Αθηνών και στους αεροδιαδρόμους ήταν μόνο η αρχή. Παράξενα ραντεβού με τον Αμερικανό πρέσβη καταργούν την άσκηση ''Νικηφόρος-Τοξότης'' για την οποία ο κ. Παπαντωνίου διαβεβαίωνε από την Κύπρο ότι θα γίνει''.

    [05] Κατεδαφίσεις

    Σύμφωνα με τη City Press, ''σε αποκλειστική του συνέντευξη στη ''C.P.'' ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Μιχαήλ Κυριακίδης αναγνωρίζει οτι υπήρξε ελλιπής κατά το πρόσφατο παρελθόν η προστασία του αιγιαλού από τους ιδιοκτήτες και κατασκευαστές αυθαιρέτων και ότι η δημόσια διοίκηση δεν στάθηκε στο ύψος της αποστολής της. Στέλνει όμως το μήνυμα οτι τώρα που ξεπεράστηκαν τα εσωτερικά προβλήματα όχι μόνο θα συνεχιστούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην ακτογραμμή του Σουνίου αλλά και θα εξεταστεί η συμπεριφορά των υπαλλήλων που ακούσια ή εκούσια δεν βοήθησαν στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος''.

    [06] Σιδηροδρομική σύνδεση

    Το metroRAMA εκτιμά ότι ''ο Δυτικός Σιδηροδρομικός Αξονας ή ''Σιδηροδρομική Εγνατία'' που θα ενώνει την Κεντρική Μακεδονία , την Ηπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο πρόκειται να κατασκευαστεί έως το 2014''.

    [07] ΕΕ- ΗΠΑ - Προσωπικά δεδομένα

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''με τη συντριπτική πλειοψηφία των 445 ψήφων έναντι 31 κατά και 21 αποχών η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε χθες την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων των ταξιδιωτών των πτήσεων προς τις ΗΠΑ από τις αεροπορικές εταιρίες''.

    [08] Καραμανλής - Ερντογάν

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι '' κατ΄ιδίαν συνομιλίες για τα ελληνοτουρκικά και θέματα της ευρύτερης περιοχής θα έχει μεθαύριο Κυριακή στην Αγκυρα ο Κ. Καραμανλής με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια γεύματος που θα παραθέσει ο Τούρκος πρωθυπουργός προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ζητήσει από τον Τούρκο πρωθυπουργό πλήρη και ξεκάθαρη διευκρίνιση των απόψεών του προκειμένου να γνωρίζει ως εν δυνάμει πρωθυπουργός τις θέσεις της Αγκυρας''.

    [09] Μετοχοποιήσεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη διάθεση του 11% της Εθνικής Τράπεζας σε εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στον νέο γύρο ανακατατάξεως του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης του 35%''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση από το βήμα της βουλής ότι η ΝΔ θα οδηγήσει τον πρόεδρο της ΔΕΚΑ στα δικαστήρια την επόμενη μέρα που θα γίνει κυβέρνηση εξαιτίας του ''εγκλήματος'' πώλησης μετοχών της Εθνικής Τραπέζης απηύθυνε χθες ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Μ. Εβερτ''.

    [10] Συνασπισμός

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "με μια αιφνιδιαστική αλλά και ανταποδοτική κίνηση στις χθεσινές διαρροές της πλατείας Κουμουνδούρου περί απαίτησης του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα η Μαρία Δαμανάκη λίγες ώρες πριν από την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ με την Κοινοβουλευτική Ομάδα ανακοίνωσε την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος σε μια βαθιά και χρόνια κρίση με την ηγεσία του κόμματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει οτι "αηδιασμένη έφυγε από τον ΣΥΝ η Μαρία Δαμανάκη, παραιτούμενη ταυτόχρονα και από το βουλευτικό της αξίωμα. Ειδικότερα, η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΝ σημείωσε χθες με δήλωσή της οτι διαφωνεί με τις τελευταίες πρακτικές που υιοθέτησε το κόμμα της, την περασμένη Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή, γιατί απλά θεωρεί οτι οι αποφάσεις αυτές απορυθμίζουν την εκλογική βάση του ΣΥΝ και δημιουργούν κινδύνους, ώστε να τεθεί το κόμμα εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής".

    [11] Ενστολοι- Επεισόδια

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "πρωτοφανή και σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών ξεκίνησαν χθες γύρω στη 1 τα ξημερώματα και διήρκεσαν για δύο ώρες, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με δακρυγόνα στους ένστολους διαδηλωτές συναδέλφους τους, λιμενικούς και πυροσβέστες που βρίσκονταν στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στο Σύνταγμα. "Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και όπως η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αυθαιρετεί το ίδιο δικαίωμα δεν έχουν και οι πολίτες. Η συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομικών υπαλλήλων δεν μπορεί να αποτελεί την εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα", τόνισε ο πρωθυπουργός και απέδωσε ευθύνες στην "αδιαφορία" της συνδικαλιστικής ηγεσίας προς τις εκκλήσεις του εισαγγελέα".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που απεχθάνεται την δημόσια τάξη. Κατ' επέκτασιν απεχθάνεται και την Αστυνομία. Οταν ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθή ως Πρωθυπουργός το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και για να τονώση το ηθικό των αστυνομικών είπε οτι "εσείς είστε το κράτος", το ΠΑΣΟΚ είχε κινήσει γη και ουρανό. Διεστρέβλωσε την δήλωση και εκραύγαζε για δήθεν ανασύσταση του "αστυνομικού κράτους" της Δεξιάς".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''την απαγόρευση διαδηλώσεων των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας με τις στολές τους μελετά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετά τα πρωτοφανή επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών. Κύριο μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου είναι να αποφευχθούν ανάλογες ακραίες εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες αλλά και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι ''μέχρι την ποινή της απόταξης κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν όσοι διαδηλωτές αστυνομικοί εντοπίστηκαν να πρωτοστατούν στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο υπουργείο ΟΙκονομίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες χτες. Τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Αστυνομίας ανέλαβαν να αποδώσουν ευθύνες . Το γεγονός ότι όργανα της τάξης αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις εντολές της εισαγγελικής αρχής προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη''.

    Τα ΝΕΑ στο άρθρο τους αναφέρουν μεταξύ άλλων οτι "ξεπέρασαν τα όρια κάποιοι συνδικαλιστές της Αστυνομίας και προκάλεσαν δικαιολογημένη κατακραυγή. Οχι μόνο για τη στάση τους χθες το πρωί όταν επιχείρησαν την κατάληψη του υπουργείου Οικονομίας και συνεπλάκησαν με συναδέλφους τους των ΜΑΤ, αλλά και με τις δηλώσεις τους, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησαν για "μακελειό" που θα μπορούσε να είχε προκληθεί αν ορισμένοι από τους διαδηλωτές που "ενδεχομένως είχαν όπλα" πυροβολούσαν".

    [12] Απεργία γεωτεχνικών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "την άμεση διακοπή της απεργίας που πραγματοποιούν οι γεωτεχνικοί διατάσσει με απόφασή του, που εκδόθηκε χθες Πέμπτη, το Μονομελές Πρωτοδικείο το οποίο έκρινε παράνομη την κινητοποίησή τους. Ωστόσο, οι γεωτεχνικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Κυριακή, καθώς έχουν την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ".

    [13] Ελληνική Εκκλησία- Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει οτι "σήμερα αποφασίζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον τόπο και χρόνο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, προκειμένου να αναζητηθεί διέξοδος στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι δύο Εκκλησίες, ύστερα από την απαίτηση του Παναγιοτάτου να εγκρίνει τους υποχείριους κληρικούς για τις Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Ελευθερουπόλεως".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "όλα δείχνουν οτι η πολυπόθητη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αν τελικώς γίνει, θα λάβει χώρα το Νοέμβριο και αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας (6 Νοεμβρίου). Την ίδια ώρα πάντως, εντείνεται η φημολογία περί συνάντησης των δύο στο Αγιο Ορος όπου θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες μακριά από οποιαδήποτε κοσμική επαφή και αφοσιωμένοι στην προσευχή και τον ειλικρινή διάλογο, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο μείζον θέμα που ταράζει τις σχέσεις των δύο εκκλησιών".

    [14] Δίκη 17Ν

    Η Traffic news εκτιμά οτι "όλα τα ρεκόρ έσπασε ο συνήγορος του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ιπποκράτης Μυλωνάς, αγορεύοντας για την υπόθεση της "17Ν" περισσότερο από... 18 ώρες. Επί τρεις ολόκληρες ημέρες, χωρίς βέβαια να έχει ολοκληρώσει ακόμη την αγόρευσή του, ο συνήγορος της υπεράσπισης αναλώθηκε σε πολλές πτυχές της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας χωρίς -για πολλούς- να έχει μπει ακόμα στην ουσία της υπόθεσης, ενώ έκανε και κριτική στη στάση των μελών του δικαστηρίου προκαλώντας χθες το "ξέσπασμα" του προέδρου Μιχάλη Μαργαρίτη: "Εχω γυμναστεί να ζω σε συνθήκες ζούγκλας, λες και ήξερα τι μαρτυρία θα περάσω εδώ μέσα...".

    [15] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει οτι "ένα ακόμη άνοιγμα στους ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης επιχειρεί από σήμερα οι πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής με την επίσκεψή του στη Γεωργία, μετά την επίσκεψή του πριν λίγες εβδομάδες στην Ουκρανία, ενώ θα πραγματοποιήσει και ταξίδι στην Τουρκία".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει οτι "η θέληση του Κ. Καραμανλή να κυβερνήσει με νέους ανθρώπους που έχουν την αποδοχή των τοπικών κοινωνιών θα αποτυπωθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τα οποία θα στελεχώσουν υποψήφιοι ακόμη και διαφορετικής πολιτικής προέλευσης. Πρόθεση της Ρηγίλλης είναι να ανανεώσει τις λίστες κόβοντας ταυτόχρονα και τους "αιώνιους πολιτευτές".

    [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Μάχη για τις μετοχοποιήσεις. Εντονη αντίδραση της ΝΔ στην πώληση μετοχών της Εθνικής".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Σε νέο κύκλο ανόδου τα χρηματιστήρια. Αισιοδοξία στις αγορές από τη μείωση της ανεργίας".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Εταίρος των επιχειρήσεων η εφορία! Εξονυχιστικοί έλεγχοι στην αγορά γονατίζουν τις επιχειρήσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Απογοητευμένη από το νέο αναπτυξιακό η βιομηχανία. Εντονες αντιδράσεις από τη Β. Ελλάδα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 10 October 2003 - 16:40:04 UTC