Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [08] Εκθεση Κομισιόν-Ελλείμματα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/01/2004

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η διαγραφή του βουλευτή Γιάννη Ανθόπουλου από το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της τροπολογίας Πάχτα, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κυβέρνηση σε νευρική κρίση. Ναυάγησε στο Πόρτο Καρράς. Αρον άρον οι υπουργοί σπεύδουν να αποσύρουν τις ''φωτογραφικές'' ρυθμίσεις από τα νομοσχέδια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΤΟ ΕΣΡ έστω και με συμβολικά πρόστιμα. Καταδίκασε το όργιο προπαγάνδας. Αλλά τα κανάλια συνεχίζουν την μονόπλευρη ενημέρωση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πλαστογραφία με εθνόσημο. Μετά τη Βουλή εξευτέλισαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δώρο-σοκ το κρατικό Ξενία του Καλεντζίου στον Γιώργο. Αποκάλυψη - βόμβα: Η ''άγνωστη'' τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

    Η ΑΥΓΗ:Αποκαλυπτήρια! Διάβρωση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από τα μεγάλα συμφέροντα. Ανομες συναλλαγές ομολογεί ο Ιωάννης Ανθόπουλος και διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα ντοκουμέντα της διαπλοκής που καίνε τον Παυλόπουλο. Με γνωμάτευση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο Απ. Αλαμανής της ΑΛΤΕ πήγε να κάνει οικόπεδα 278 στρέμματα δάσους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λασπομαχίες χωρίς πρόγραμμα. Υβρεις, συκοφαντίες και υπονοούμενα. Κλιμακώνονται οι αμοιβαίες κατηγορίες για σκάνδαλα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα μαζεύουν όπως όπως. Νύχτα πανικού στη Βουλή για το ΠΑΣΟΚ. Αποσύρουν άρθρα και τροπολογίες που φωτογραφίζουν σκιές ημετέρων.

    ΕΘΝΟΣ: Ολομέτωπη επίθεση από Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Ο Γιώργος παρουσιάζει το σχέδιο της νέας εποχής. Ο Σημίτης αντεπιτίθεται στη γαλάζια σκανδαλολογία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ....''ισχυρό χαρτί'' του ΠΑΣΟΚ που εγκαταλείφθηκε από όλους! Συνέντευξη του βουλευτή Β΄Αθήνας Βύρωνα Πολύδωρα στην ''Ε.Ω''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δραπετεύει από τη Βουλή. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θα παραστεί στη συζήτηση για τη διαφάνεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ντοκουμέντο ο Στέγγος νομοθετεί, το ΠΑΣΟΚ συνυπογράφει. Πρωτοφανές: Το κείμενο της τροπολογίας συντάχθηκε από την Τεχνική Ολυμπιακή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η ''φωτιά στη Βουλή''. Σύγκρουση απόψε με επίκεντρο την τροπολογία.

    ΕΣΤΙΑ: Στέφανος Μάνος: Πότε θα συμμετάσχω. Οι αναγκαίες προϋποθέσεις για αποτελεσματική πολιτική.

    Espresso: Μεγάλη υπόθεση πορνείας. Ανθρωποι υπεράνω υποψίας στο κύκλωμα. Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία ρόζ επιχείρηση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στον κύκλο της αμαρτίας. Το ΠΑΣΟΚ και η νεόκοπη ηγεσία του.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διεγράφη ο Γιάννης Ανθόπουλος. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Χιονοστιβάδα οι εξελίξεις...

    ΤΑ ΝΕΑ: Πετάει το γάντι στον Καραμανλή ο Γιώργος. ''Κάνε το ίδιο αν τολμάς''.

    ΝΙΚΗ: Ενοχή σιωπή από τον Καραμανλή. Η Ρηγίλλης ''ξαναπαίζει'' με τη σκανδαλολογία. Το ΠΑΣΟΚ έδιωξε τον Ανθόπουλο, η ΝΔ καλύπτει τον Παυλόπουλο κα τους τρεις βουλευτές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πραγματικό 35ωρο με 5ήμερο και 7 ώρες δουλειά. Κατατέθηκε πρόταση νόμου από το ΚΚΕ.

    Traffic News: Η Αντζελα δεν μου δίνει τα λεφτά μου. Εξω φρενών ο συνθέτης Χρ. Σκαλτσουνάκης.

    Η ΧΩΡΑ: Εκτοξεύθηκε η ΝΔ από το Πόρτο Καρράς. Η αμαρτωλή τροπολογία δίνει αέρα μεγάλης νίκης στον Καραμανλή.

    City Press: Κάλυψη σε Παυλόπουλο. Ο Κ. Καραμανλής και η ηγεσία της ΝΔ ανέχονται τη διαπλεκόμενη συμπεριφορά του για λόγους προεκλογικής τακτικής.

    MetroRAMA: Πεδίο Βο(υ)λής. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σε 3 δόσεις τα αναδρομικά. Δημοσιο: οικογενειακό επίδομα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Ο Γ. Παπανδρέου έρχεται με υποσχέσεις, αλλά αξίζουμε μια...συγγνώμη στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ολα στο φως σήμερα στη Βουλή. Με πρωτοβουλία Κ. Καραμανλή.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι '' ουδέποτε άλλοτε η ελληνική κοινωνία είχε βρεθή ενώπιον του σημερινού φαινομένου: Μόλις 40 ημέρες πριν από τις εκλογές, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται μπλεγμένο σε ένα τεράστιο οικονομικό-πολιτικό - κοινοβουλευτικό σκάνδαλο. Αλλά και ποτέ άλλοτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε βρεθή σε τέτοια πολλαπλή εμπλοκή''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά οτι ''με τη διαγραφή του Γ. Ανθόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα και μπόλιες ''διεργασίες'' συνέχισε χτες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την επιχείρηση διάσωσης των προσχημάτων σχετικά με την ''υπόθεση Πάχτα''.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι '' το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να διαγράψει τον βουλευτή Ι. Ανθόπουλο, ο οποίος ομολόγησε ότι ενεργούσε σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία Στέγκο. Σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε αντιπερισπασμό, καταγγέλλοντας στελέχη της ΝΔ για επιλήψιμες συμπεριφορές''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''τα αποκαλυπτόμενα καθημερινώς κύματα διαφθοράς και διαπλοκής αποσυντονίζουν έτσι κι αλλιώς από τη διαρχία και τη συνθετότητα των πολλαπλών κέντρων κυβερνών κόμμα''.

    H TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι ''την έντονη διαφωνία του Γιάννη Ανθόπουλου προκάλεσε χθες η κοινή απόφαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη που τον διαγράφει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''εξαιρετικού ενδιαφέροντος, εκτός των άλλων παραμέτρων στην υπόθεση Πάχτα-Ανθόπουλου τυγχάνει η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής, την οποία ας προσέξει ο αναγνώστης καθ' όσον δημιουργεί μια άλλη οπτική στο περί ου ο λόγος ζήτημα''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''με ''αποκεφαλισμούς'' επιχειρούν στο ΠΑΣΟΚ να ''υπερβούν'' την πολιτική καταιγίδα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την ''ντροπολογία'' για το Πόρτο Καρράς''.

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, ''καζάνι που βράζει θυμίζει το ΠΑΣΟΚ και πολλοί φοβούνται ότι θα ακολουθήσει έκρηξη οργής! ''Η ηττοπάθεια ξαναγύρισε'' έλεγαν χθες στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη''.

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''καταρρέει το κυβερνών κόμμα μετά τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις διαπλοκής και τα σκάνδαλα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''σε θέατρο εμφυλίου πολέμου έχει μετατραπεί το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με τους διάσπαρτους πυρήνες εξουσίας να διεξάγουν με όλες τους τις δυνάμεις και όλα τα μέσα παρασκηνιακές μάχες επιρροής και επικράτησης''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι ''τα ασυμμάζευτα προσπαθούν αν συμμαζέψουν πλέον στο ΠΑΟΣΚ έπειτα από τις καταιγιστικές εξελίξεις που δημιουργήθηκαν από την περίφημη ''τροπολογία Πάχτα''.

    [04] Αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο

    Το metroRAMA γράφει ότι ''στο Κοινοβούλιο έχει μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφρομή τη σωρευτική κατάθεση προς συζήτηση νομοσχεδίων και τροπολογιών, ενόψει της διάλυσης του Σώματος στις 11 Φεβρουαρίου''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι '' σε ''λιποτάκτη'' από το πεδίο της μάχης φαίνεται να εξελίσσεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρά τη ''χρυσή'' ευκαιρία που του δίνεται σήμερα να υπερασπιστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου την κυβέρνηση και μαζί τον εαυτό του για τις πολιτικές παρενέργειες της επίμαχης τροπολογίας, αποφεύγει για ακόμη μια φορά να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κώστα Καραμανλή''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''αποφασισμένος να δώσει σκληρή απάντηση στη ΝΔ είναι ο Κώστας Σημίτης στην αποψινή ομιλία του στη Βουλή, η οποία θα είναι ουσιαστικά η τελευταία της πρωθυπουργικής θητείας του''.

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ''ολομέτωπη επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας από Θεσσαλονίκη και Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα η κυβερνώντα παράταξη με στόχο να ανατρέψει πλήρως το κλίμα και έως το Συνέδριο για την εκλογή προέδρου να μειωθεί περαιτέρω η διαφορά στην πρόθεση ψήφου''.

    [05] Κυπριακό

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι ''την άποψη οτι το σχέδιο Αννάν πρέπει να είναι σημείο αναφοράς και όχι βάση των διαπραγματεύσεων διατύπωσε από τις ΗΠΑ ο Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι ''παράθυρο για την αποδοχή της τουρκικής πρότασης σχετικά με τον διορισμό Αμερικανού επιδιαιτητή στο Κυπριακό, άνοιξε χθες η ελληνική κυβέρνηση''.

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι ''Αθήνα και Λευκωσία απορρίπτουν οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού εκτός του πλαισίου του σχεδίου Αννάν, τη στιγμή που η Αγκυρα φέρεται να μεθοδεύει τη συζήτηση ενδιάμεσης συμφωνίας, η οποία ουσιαστικά θα αποτελεί μια νέα συμφωνία κορυφής''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει οτι ''με καλά οργανωμένο σχέδιο για την προώθηση των απόψεων της Αγκυρας στο Κυπριακό και τον παραγκωνισμό του σχεδίου Αννάν φαίνεται οτι μετέβη στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι ''τελικά, το Κυπριακό είναι εκείνο που θα δεσπόσει στις αμερικανοτουρκικές συνομιλίες Μπους-Ερντογάν αύριο στο Λευκό Οίκο, όπως υποστηρίζουν καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι και όπως διαφαίνεται από την αλληλουχία των απανωτών αμερικανικών δηλώσεων, που δείχνουν το στίγμα της συνομοσπονδίας, δηλαδή της οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου''.

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει οτι ''σήμερα στην Ουάσιγκτον συζητούν το Κυπριακό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - στις διακηρυγμένες θέσεις των Τούρκων, που αποκλίνουν από το Σχέδιο Αννάν, η Ελλάδα και η Κύπρος απαντούν οτι συζητούν μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και διαπραγματεύονται μόνο βάσει του Σχεδίου Αννάν''.

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Η City Press εκτιμά οτι ''ενθαρρυμένη από την καλή προεκλογική πορεία του κόμματος και τα θετικά για τη ΝΔ γκάλοπ, η ηγεσία της αποφεύγει να ασχοληθεί με την πολιτική ουσία της συμπεριφοράς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Παυλόπουλου''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι ''ένοχη... κάλυψη παρέσχε η Ρηγίλλης στις ύποπτες δραστηριότητες του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος Πρ. Παυλόπουλου''.

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν οτι ''πετάει το γάντι απόψε στον κ. Κ. Καραμανλή ο κ. Γ. Παπανδρέου. Θα τον καλέσει να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των βουλευτών της ΝΔ που ενεπλάκησαν σε υποστήριξη συμφερόντων''.

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Δανεισμός με ΑΤΑ! Το ποσό των 1,25 δις. ευρώ αναζητεί το Δημόσιο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Απόσταση ασφαλείας από το 3% κρατά η Ελλάδα. Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κανένας κίνδυνος για υπέρβαση του κρίσιμου ορίου".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Νεκρώνουν τα πάντα! Σε παράλυση οδηγεί την κυβέρνηση ο φόβος του πολιτικού κόστους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Αυστηρές... ευρωσυστάσεις και ελληνικές δεσμεύσεις. Εγκρίνεται σήμερα το επικαιροποιημένο πρόγραμμα".

    [08] Εκθεση Κομισιόν-Ελλείμματα

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Την αναγνώριση οτι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να υπερβεί το κρίσιμο όριο του 3% του ΑΕΠ στο δημοσιονομικό της έλλειμμα περιέχει η τελική εισήγηση της Κομισιόν προς το Συμβούλιο Eco/fin το περιεχόμενο της οποίας έγινε χθες γνωστό στο υπουργείο Οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 28 January 2004 - 21:37:53 UTC