Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συζήτηση στη Βουλή
  • [04] Δημοσκοπήσεις
  • [05] 39ωρο
  • [06] Βουλή-Νομοσχέδια-Τροπολογίες
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Εκλογικός νόμος
  • [09] Γ. Παπανδρέου
  • [10] Συνέντευξη Β. Παπανδρέου
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] ΕΕ-Ελλάδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/01/2004

    Η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο ''Παλαί ντε Σπορ'' της Θεσσαλονίκης, τα νομοσχέδια και οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Υπάρχει πρωθυπουργός; Βρήκε ξαφνικά τη λαλιά του.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δέσμευση Καραμανλή στη Βουλή: Θα δώσουν λόγο για όσα έχουν κάνει.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Λερναία Υδρα τα σκάνδαλα. Μετά το ''Πόρτο Καρράς'', στο φως 3 νέες υποθέσεις διαφθοράς.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η θλιβερή αυλαία του ΠΑΣΟΚ. Πρωθυπουργική εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή.

    Η ΑΥΓΗ: Αλλαγή = αριστερά. Χωρίς τις υπεσχημένες αποκαλύψεις η συζήτηση στη Βουλή. Ομοιότητα θέσεων Σημίτη-Καραμανλή, παρά τους διαξιφισμούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκάνδαλο: 40 δις. τον χρόνο αρπάζουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι από τους καταναλωτές. 6,5 δις. έχουν φαει τα Ταμεία της ΕΣΗΕΑ από την ''Αυριανή''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Να τελειώνουμε μ' αυτά! Νέο μοντέλο κόμματος και κυβέρνησης. Ο Γιώργος Παπανδρέου αφήνει πίσω τις λασπολογίες και τις ύβρεις. Σύγκρουση με το κατεστημένο εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο... ιός Πάχτα θέρισε 99 τροπολογίες και ένα νομοσχέδιο. Πανικόβλητοι αποσύρουν όλα τα ρουσφέτια.

    ΕΘΝΟΣ: Γ. Παπανδρέου: Δεσμεύομαι. Επίθεση στα κατεστημένα - Οραμα για το μέλλον.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αυτός άφησε όλα τα... λουλούδια να ανθίσουν γύρω του! Κ. Καραμανλής προς Κ. Σημίτη, σε σχέση με την υπόθεση Πάχτα, την διαφθορά και την διαπλοκή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο εδώλιο όλοι οι κλέφτες. Από κόσκινο όλες οι ύποπτες συμβάσεις. Το έγκλημα του Χρηματιστηρίου δεν θα μείνει ατιμώρητο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόρτο... Ακης. Το νέο σκάνδαλο έμεινε στη μέση. Βουλή: Απεσύρθη άρον άρον το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 82% πάσχει η πολιτική ζωή. Γκάλοπ - Υπόθεση Πάχτα: Σύμπτωμα γενικού φαινομένου.

    ΕΣΤΙΑ: Προσβολή του Κοινοβουλίου. Επιδεικτική απουσία του κ. Γ. Παπανδρέου.

    Espresso: Καυτές αποκαλύψεις της ροζ ατζέντας για τους επωνύμους. Οι καταθέσεις που ''καίνε''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο μοιραίος κύριος Πάχτας επιδείνωσε δραματικά τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Διεύρυνση διαφοράς υπέρ ΝΔ δείχνει το βαρόμετρο της VPRC.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Αναποφάσιστη'' η κυβέρνηση για το 39ωρο. Διαφωνία υπουργών για τη μείωση του χρόνου εργασίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κήρυξε πόλεμο στο κομματικό κατεστημένο. Γιώργος: ''κανείς μόνιμος στην καρέκλα του''.

    ΝΙΚΗ: ''Τολμήστε και εσείς''. Μήνυμα Γ. Παπανδρέου προς ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συζήτηση στη Βουλή: Στην ίδια αντιλαϊκή πορεία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

    Traffic News: Κλονίζεται η κυριαρχία Ελένης Μενεγάκη-Γιώργου Παπαδάκη. Μπροστά Αρναούτογλου-Αυτιάς. Σύννεφα στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1

    Η ΧΩΡΑ: Αρον-άρον μαζεύουν τις τελευταίες αμαρτίες τους. Μετά το σκάνδαλο Πάχτα και την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

    City Press: Παπανδρέου: Ξεκινάω την ηθική επανάσταση. Στη Θεσσαλονίκη ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ χάραξε πορεία υπέρβασης του κόμματός του.

    MetroRAMA: Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για τη διαφθορά. ''Αποχαιρετιστήρια'' κόντρα Καραμανλή - Σημίτη, απόντος του Γ. Παπανδρέου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο ΠΑΣΟΚ. Μεγάλη συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το τελευταίο χειροκρότημα. Υστατη προσπάθεια Σημίτη να υπερασπιστεί τα έργα του.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Καραμανλής κυριάρχησε στη Βουλή. Αυλαία Σημίτη με διχαστικό λόγο.

    [03] Συζήτηση στη Βουλή

    Το metroRAMA υποστηρίζει ότι ''στην αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην τροπολογία Πάχτα επικεντρώθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η τελευταία για τον Κ. Σημίτη ως πρωθυπουργό''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''τυπική'' μπορεί να θεωρείται για τη Νέα Δημοκρατία η περαιτέρω εκλογική διαδικασία μέχρι την 7η Μαρτίου. Χθες ο Κ . Καραμανλής πραγματοποίησε μια ακόμα πρωθυπουργική παρουσία και με την ομιλία του απλά σηματοδότησε την έναρξη της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία καθώς όλοι τη χαρακτήρισαν ως προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι ''η τελευταία παράσταση του Κ. Σημίτη στη Βουλή δεν είχε ούτε λάμψη, ούτε χειροκρότημα. Ο Κ. Καραμανλής ''αποχαιρέτισε'' τον πρωθυπουργό που φεύγει με συντριπτικά επιχειρήματα για το χάος που αφήνει πίσω του την ίδια στιγμή που ο διάδοχος μιλούσε στη ...Θεσσαλονίκη αποφεύγοντας να πιει το ''πικρό ποτήρι''. Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως ξεκαθάρισε ότι από τις 8 Μαρτίου όλες οι συμβάσεις θα ελεχθούν και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ,''ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ σε σχέση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά λέγοντας στον απερχόμενο πρωθυπουργό ότι αυτός ήταν που άφησε ''όλα αυτά τα λουλούδια να ανθίσουν γύρω του''. Μάταια ο πρωθυπουργός προσπάθησε να απαντήσει ''σκληρά'' στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το μόνο το οποίο κατάφερε ήταν να κατηγορήσει τη ΝΔ για μηδενισμό, καταστροφολογία και σκανδαλολογία, κάνοντας μια συνολική αποτίμηση του έργου των κυβερνήσεών του''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι ''ο κ. Καραμανλής ξεσκέπασε το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Αποκάλυψε τα διπλά βιβλία και τα κρυφά συρτάρια. Εκανε επίθεση στον Γ. Παπανδρέου λέγοντας : Δεκατέσσερα χρόνια κάλυπτε όλα τα εγκλήματα του καθεστώτος. Εβαλε τον Κ. Σημίτη στη θέση του όταν ο τελευταίος κατηγορούσε τη ΝΔ ότι δεν εστήριξε σε μεγάλες υποθέσεις την κυβέρνηση. ''Φωτιά'' και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι '' ολοφάνεροι έγιναν χτες στη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή οι δύο δρόμοι για την πορεία της χώρας. Από τη μια ο πρωθυπουργός, παρά και ενάντια στην αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων και στη γενικότερη λαϊκή αποδοκιμασία της μέχρι σήμερα πορείας υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κυρίως άσκησε κριτική στο λαϊκισμό και στη δημαγωγία της ΝΔ χρωματίζοντάς τη με αρκετή δόση κινδυνολογίας. Στην ίδια πλευρά τοποθετήθηκε και ο Κ. Καραμανλής. Η ουσιαστική αντιμετώπιση και η λύση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαιτούν μια ριζικά διαφορετική πολιτική ενάντια στην ολιγαρχία και προς όφελος των εργαζομένων''.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι '' ούτε ο Γ. Παπανδρέου ούτε η εξουσία της ΝΔ θα αλλάξουν τους άξονες της πολιτικής Σημίτη- την προσχώρηση στον νεοφιλελευθερισμό, το δικομματικό σύστημα , την ταλάντευση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ευρωπαϊκή αυτονομία- τόνισε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος''.

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ''απαράδεκτη από πάσης πλευράς και απόψεως ήταν η επιδεικτική απουσία του Γ. Παπανδρέου από την χθεσινή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Στοιχειώδης σεβασμός προς τον θεσμό του κοινοβουλίου επέβαλλε ο εν δυνάμει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να είναι παρών στη συζήτηση''.

    [04] Δημοσκοπήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''υποθέσεις σαν αυτή της ''τροπολογίας Πάχτα'' δεν αφορούν μόνο ένα κόμμα, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει, γενικά, στην πολιτική ζωή, πιστεύει το 82,3% όσων ρωτήθηκαν σε τηλεφωνική δημοσκόπηση της Opinion για την ''Ε''. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62,2%) επικροτεί την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να τεθούν εκτός ψηφοδελτίων οι βουλευτές που ενεπλάκησαν. Το 46,6% πιστεύει ότι ο Γ. Παπανδρέου φέρνει την ανανέωση στα πολιτικά ήθη. Δεν συμφωνεί το 53,4% των ερωτηθέντων''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι ''καταλυτική επίδραση ασκεί η ''υπόθεση Πάχτα'' στην κοινή γνώμη, επηρεάζοντας βαθύτατα το εκλογικό σώμα στην παρούσα φάση, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο εκλογικό βαρόμετρο της VPRC που διενεργείται για λογαριασμό του ΣΚΑΙ 100,3. Ολα τα στοιχεία βεβαιώνουν οτι ο κ. Πάχτας υπήρξε το μοιραίο πρόσωπο για το ΠΑΣΟΚ και η όλη υπόθεση πιθανότατα να αποτελέσει το σημείο καμπής της εκλογικής αναμέτρησης''.

    [05] 39ωρο

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι ''διίστανται οι απόψεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας αναφορικά με το αίτημα της ΓΣΕΕ για μείωση του χρόνου εργασίας: Κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΓΣΕΕ- παρουσία των υπουργών - ο κ. Χριστοδουλάκης τάχθηκε υπέρ της πιλοτικής και επιλεκτικής μείωσης του χρόνου εργασίας σε ορισμένες επιχειρήσεις. Από την πλευρά του ο κ. Ρέππας υποστήριξε οτι μπορεί να μειωθεί ο χρόνος εργασίας κατά μια ώρα σε όλες τις επιχειρήσεις αρκεί να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τις υπερωρίες''.

    [06] Βουλή-Νομοσχέδια-Τροπολογίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "η χθεσινή κυβερνητική ήττα στη Βουλή δεν χρειάστηκε ψηφοφορία ούτε καταμέτρηση ψήφων. Οταν μια κυβέρνηση και οι υπουργοί της αποσύρουν σε διάστημα ελάχιστων ωρών 99 τροπολογίες και ένα ολόκληρο νομοσχέδιο, δεν χρειάζονται άλλα στοιχεία για να επιβεβαιωθεί αυτή η ήττα".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει οτι "κλίμα πανικού στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Οι υπουργοί παίρνουν πίσω τροπολογίες και σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που εισήγαγαν ή ήθελαν να εισαγάγουν την τελευταία στιγμή στα νομοσχέδια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "μετά την υπόθεση Πάχτα, αποκαλύπτεται οτι και ο υπουργός Ανάπτυξης προωθούσε ρύθμιση για τον αποχαρακτηρισμό και την εκμετάλλευση από ιδιώτες της περιοχής λίμνης Καϊάφα. Το σχετικό νομοσχέδιο υποχρεώθηκε να αποσύρει ο κ. Τσοχατζόπουλος από τη Βουλή, ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος κατήγγειλε οτι η ΕΤΑ ΑΕ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανεύρεσης επενδυτή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι "ενώ το σκάνδαλο της τροπολογίας για το Πόρτο Καρράς" απειλεί ευθέως την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, τρεις νέες υποθέσεις διαφθοράς έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο που δημιουργείται. Η χώρα μετρά πλέον τις πληγές της".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά οτι "τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής θα αποφασίσει για τη θέση που θα έχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις προσεχείς εκλογές τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη της παράταξης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σε σχόλιό της επισημαίνει οτι "η αποκάλυψη των ντοκουμέντων της ντροπής -κραυγαλέες γνωμοδοτήσεις κατά του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ και για λογαριασμό μεγαλοεργολάβων και λοιπών τρωκτικών του δημόσιου δασικού πλούτου- από την "Α", όχι μόνο ταρακούνησε το έδαφος που πατούν οι υπέρμαχοι της πολιτικής ταυτότητας ήθους, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά κυρίως αποτέλεσε τεκμήριο ανάδειξης μεγίστου για την ποιότητα της δημόσιας ζωής και τις πρακτικές των κομματικών παρασκηνίων θέματος: Τα λαμόγια είναι πολλά".

    [08] Εκλογικός νόμος

    Η Traffic news ισχυρίζεται οτι "κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ανεξάρτητο βουλευτή Στέφανο Μάνο ψηφίστηκε τελικά από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος, που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Στο νομοσχέδιο έγιναν δεκτές δύο τροπολογίες".

    [09] Γ. Παπανδρέου

    Το ΒΗΜΑ τονίζει οτι "αφήνοντας πίσω του τις λασπομαχίες, τις ύβρεις και τη σκανδαλολογία, ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα, μίλησε πολιτικά αναπτύσσοντας το όραμά του για τη διακυβέρνηση της χώρας: συμμετοχική δημοκρατία, αποκέντρωση εξουσιών στην περιφέρεια, υπηρεσίες απαλλαγμένες από τη γραφειοκρατία και τα πάσης φύσεως συμφέροντα. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε συστράτευση και τους μετριοπαθείς, σκεπτόμενους οπαδούς των άλλων κομμάτων, από δεξιά και από αριστερά".

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους αναφέρουν οτι "πρωτόγνωρη τόλμη για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα προδίδει η χθεσινή κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να κηρύξει -μόλις σαράντα ημέρες πριν από τις εκλογές- τον πόλεμο στο κομματικό κατεστημένο του κυβερνώντος κόμματος. Και αποτελεί ασφαλώς την πιο πειστική ένδειξη οτι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην ακύρωση των μηχανισμών και στο άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στους πολίτες, ακόμα και αν μία τέτοια πρωτοβουλία προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "το όραμά του για το μέλλον παρουσίασε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου στο κατάμεστο από ένα ενθουσιώδες πλήθος Παλέ Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης και προχώρησε στη διατύπωση έξι δεσμεύσεων. Πρόβαλε την προοπτική για έναν νέο τρόπο διακυβέρνησης της σύγχρονης Ελλάδας με επίκεντρο τον άνθρωπο, για ριζική αποκέντρωση και για διαμόρφωση μιας κοινωνίας παιδείας που θα προσφέρει σιγουριά στους νέους. Εστειλε μήνυμα αλλαγής και επιτέθηκε στα κατεστημένα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει οτι "τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης επιχείρησε να αντιστρέψει χθες ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, "προκαλώντας" ευθέως την ηγεσία της ΝΔ να αποτολμήσει να αναλάβει τις ευθύνες της για τη διολίσθηση επιφανών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επιλήψιμες πολιτικές ενέργειες".

    Η Espresso προσθέτει οτι "άνοιγμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής στο "νέο ξεκίνημα", όπως το αποκαλεί, σε ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, στους μετριοπαθείς Κεντροδεξιούς και στους "σκεπτόμενους εκτός κομμάτων".

    [10] Συνέντευξη Β. Παπανδρέου

    Σε αποκλειστική της συνέντευξη στη City Press η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου μιλάει για τα νέα δεδομένα στον κυβερνητικό χώρο. Δηλώνει όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου ''συνυπεύθυνη αλλά και υπερήφανη για το κυβερνητικό έργο''. Θεωρεί ότι η εκλογική μάχη είναι δύσκολη, αλλά μπορεί να είναι νικηφόρα για το ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει την αποπομπή των 9 βουλευτών ''συμβολική πράξη, γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας για ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας''.

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Απουσίαζε το "νέο " ΠΑΣΟΚ!..Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Π. Σόλμπες: Είναι ισχυρή η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Επαινετικά σχόλια του κοινοτικού επιτρόπου για την ελληνική οικονομία".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Εκρηκτικό το έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Κατά 70% αυξήθηκε το Νοέμβριο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Σηκώνει ξανά κεφάλι η καταναλωτική πίστη. Αυξάνονται πάλι τα καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια".

    [12] ΕΕ-Ελλάδα

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "μόνο η Ελλάδα και η Ιρλανδία, από τις επτά κρινόμενες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν κινδυνεύουν το έλλειμμά τους να υπερβεί το 3% του ΑΕΠ. Για Ιταλία, Γαλλία και Βρετανία η Κομισιόν άναψε το "κόκκινο" ενώ προειδοποιεί την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Διατηρούνται οι συστάσεις προς την Ελλάδα για τις δαπάνες, τους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 30 January 2004 - 15:54:06 UTC