Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/2/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Συνέντευξη Σκανδαλίδη
  • [06] Ελληνικά τουριστικά ακίνητα
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Εκλογές
  • [09] Δημοσκοπήσεις
  • [10] Πανωτόκια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/2/2004

    Οι περιοδείες και εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών, το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δεσμεύεις....και νέα ''θα''.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σαρώνει σε όλη την Ελλάδα ο Κ. Καραμανλής. Ενώ τα γκάλοπ ανοίγουν την ''ψαλίδα'' μέχρι και 6%!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μείωση φόρων από τη Νέα Δημοκρατία. Μέτρα-έκπληξη στο οικονομικό πρόγραμμα που ανακοινώνεται αύριο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ηττα βλέπει ο Λαλιώτης. Ο ''αδελφός'' του διαδόχου προετοιμάζει το έδαφος για τη μετά την 7η Μαρτίου εποχή''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ. Ολο το παρασκήνιο από το ''μακελειό'' στη Χαριλάου Τρικούπη.

    ΕΘΝΟΣ: Αγώνας δρόμου σε 3 μέτωπα. Το Συνέδριο, πρώτος σταθμός της τελικής αντεπίθεσης του Γιώργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εχουν και ...άφθονο κουτόχορτο για τους αγρότες! Μέχρι και για τα πανωτόκια στα χρέη των αγροτών , υπόσχεται, τώρα, λύση το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το πόρισμα του εισαγγελέα για το Χρηματιστήριο. Οι απατεώνες θα πανε φυλακή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 7 μηνύματα νίκης από τα γκάλοπ. Νέα Δημοκρατία: Σταθερά κοντά στις 4 μονάδες η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 7 κρίσιμες μέρες. Γιώργος: Αντεπίθεση ως το συνέδριο μετά την καταιγίδα.

    ΕΣΤΙΑ: Νέες εκλογές εντός του 2004. Τον Ιούνιο με τις ευρωεκλογές ή το φθινόπωρο.

    Espresso: Παντρεμένος ηθοποιός άφησε έγκυο την πρωταγωνίστρια. Εκείνη τον εκβιάζει -Τον εγκατέλειψε η γυναίκα του μόλις το έμαθε.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλό τρικ ΝΔ με πλειοδοσία και ...αντιγραφές. Ανησυχεί για νέους και Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

    The Daily Times: Τα τουριστικά ακίνητα επειγόντως στη Σοφοκλέους. Υπ. Οικονομίας: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημόσια εγγραφή.

    Traffic News: Ολυμπιακών διαστάσεων σκάνδαλο στην ΕΡΤ. Φαγώθηκαν 2,5 δισ για την εκπομπή ''Olympic Trophy''.

    Η ΧΩΡΑ: Τι παιχνίδια θα δούμε στο φίνις. 26 μονάδες η διαφορά στην παράσταση νίκης, όλα τα γκάλοπ δείχνουν θρίαμβο της ΝΔ.

    City Press: Παπανδρέου: Γκρεμίζω το ''πράσινο'' κατεστημένο.

    MetroRAMA: Μάχη για τα πανωτόκια. Λύση υποσχέθηκε ο Γ. Παπανδρέου-Για ''υποκρισία'' μιλά η ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα όρια τους πολλές νοσηλευτικές μονάδες. Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''με αμείωτη ένταση η τουρκική πλευρά συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων για το Κυπριακό. Βασικός στόχος της Αγκυρας είναι να περάσει το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα αλλά και την Ευρώπη ότι η ίδια δεν φέρει ευθύνη για το αδιέξοδο''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''ερωτήματα σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία των Τουρκοκυπρίων απηύθυνε στον Ρομάνο Πρόντι ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο Ερντογάν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παραχώρησης εδαφών στους Ελληνοκυπρίους, ενώ ο Ραούφ Ντενκτάς εμμένει στα περί δύο πραγματικοτήτων''.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''στις συντάξεις των αγροτών εστίασε το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεών του ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στην Καρδίτσα και στο Καρπενήσι. Ο κ. Παπανδρέου σε ανοικτό διάλογο που είχε με εκπροσώπους των αγροτών, δεσμεύθηκε για αύξηση των συντάξεων και όρια των πανωτοκίων''.

    Η City Press αναφέρει ότι ''προετοιμάζοντας το έδαφος για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα τον αναδείξει στην ηγεσία, μέσα από μια διαδικασία άμεσης συμμετοχής των μελών και φίλων του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου κήρυξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας τον πόλεμο στο ''πράσινο'' κατεστημένο''.

    Η TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι '' αποφασισμένος να ανατρέψει την απάθεια και την αποστασιοποίηση του πολίτη, όπως χαρακτηριστικά είπε, με ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ αλλά και το πολιτικό σύστημα, εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην πενθήμερη περιοδεία του , η αυλαία της οποίας έπεσε με τη χθεσινή του ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας''.

    Σύμφωνα με την ΒΡΑΔΥΝΗ, ''υπό το κλίμα των νέων δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν εκ νέου άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ προκαλώντας αμηχανία και μούδιασμα σε πολλά στελέχη που για την ώρα απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις και πιθανόν να προετοιμάζονται για αντίδραση εν ευθέτω χρόνο''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''σε πλειοδοσία παροχών και αντιγραφές από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ καταφεύγει η ΝΔ για να ανακόψει τη δυναμική του Γ. Παπανδρέου. Δέσμευση για σταδιακή αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, από 3,5% του ΑΕΠ στο 5% ανέλαβε χθες ο Γ. Παπανδρέου''.

    [05] Συνέντευξη Σκανδαλίδη

    ''Ανατροπή . Αυτή η λέξη ταιριάζει στα, όσα θα επακολουθήσουν'', τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης και προβλέπει ότι ''η 8η Μαρτίου κανένα κόμμα δεν θα βρει με τη σημερινή του μορφή''.''Στη νέα εποχή δεν μπαίνεις χωρίς νέο κόμμα νέα παράταξη'', λέει ο κ. Σκανδαλίδης, που υπήρξε και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. ''Το υπάρχον ΠΑΣΟΚ εξάντλησε τα όριά του, τα όρια των ισορροπιών, των εξουσιαστικών του σχέσεων, των συμβιβασμών του''. ''Η ανανέωση απαιτείται παντού, η ψήφος των πολιτών θα ανανεώσει σε σημαντικό βαθμό το Σώμα των Βουλευτών και κατ΄επέκταση τη νέα βουλή'' δηλώνει και εκτιμά ότι ''τίποτε δεν θα είναι ίδιο στο πολιτικό σύστημα μετά τις 8 Φεβρουαρίου και ιδιαίτερα μετά τις 8 Φεβρουαρίου και ιδιαίτερα μετά τις 7 Μαρτίου''. Ενώ αναφερόμενος στον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως ''η διαδικασία της λαϊκής εντολής ανατρέπει καθετί που προϋπήρχε στο πολιτικό σύστημα''.

    [06] Ελληνικά τουριστικά ακίνητα

    Η DAILY TIMES γράφει ότι ''οι άμεσες ταμειακές ανάγκες που έχει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εκτελέσει τον προϋπολογισμό την υποχρεώνουν και προ των έντονων αντιδράσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προωθήσει με ρυθμούς 'εξπρές' την ΕΤΑ στο Χρηματιστήριο. Ο Ν. Χριστοδουλάκης επιταχύνει με κάθε τρόπο τη διαδικασία και εντός της εβδομάδος αναμένεται να εγκριθεί η εισαγωγή''.

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι ''την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Μακεδονία επιβεβαίωσε η διήμερη περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στην περιοχή. Το κλίμα που επικράτησε καθ΄όλη την διάρκεια της περιοδείας έδειξε σύμφωνα με στελέχη όλων των πλευρών την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ότι οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία πιστεύουν ότι μόνο με την αλλαγή κυβέρνησης η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι '''ανάπτυξη-απασχόληση-κοινωνική δικαιοσύνη' είναι το τρίπτυχο βάσει του οποίου διαμορφώθηκε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία, που παρουσιάζεται αύριο. Τα στελέχη της ΝΔ χαρακτηρίζουν τις προτάσεις για την οικονομία 'στρατηγικής σημασίας όπλο', επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σαφή μέτρα για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''δραστική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης ιδιωτών και επιχειρήσεων θα ανακοινώσει αύριο η Νέα Δημοκρατία. Το οικονομικό της πρόγραμμα προβλέπει, επίσης, μέτρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, συγκεκριμένο πακέτο αποκρατικοποιήσεων, κίνητρα σε επιχειρήσεις για τη μείωση της ανεργίας, καθώς και τροποποίηση φορολογικών κλιμακίων''.

    Σύμφωνα με την ESPRESSO ''αν πιστέψουμε αυτό που λένε οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές, ότι δηλαδή οι επόμενες εκλογές θα κριθούν 'στην τσέπη του Ελληνα', τότε ασφαλώς η ανακοίνωση του προγράμματος διακυβέρνησης της ΝΔ για την οικονομία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα''.

    [08] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι ''ο τόπος πιθανώτατα θα οδηγηθή σε νέες βουλευτικές εκλογές εντός του 2004. Ολα δείχνουν ότι στις εκλογές της 7ης Μαρτίου θα επικρατήση η Νέα Δημοκρατία. Ομως με τον σημερινό εκλογικό νόμο, το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα εξασφαλίση τις 121 έδρες που απαιτούνται για να 'μπλοκάρη' την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου 2005. Προ του κινδύνου αυτού, η αυριανή Κυβέρνησις Καραμανλή θα έχη μία και μόνη επιλογή: -να προκηρύξη νέες εκλογές εντός του 2004, πριν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''κρίσιμο επταήμερο από το οποίο θα κριθούν πολλά αρχίζει σήμερα. Στο ΠΑΣΟΚ επενδύουν στο συνέδριο της Παρασκευής και στην ψηφοφορία της ΚΥριακής για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου που επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι θέλει να κάνει ''ανατροπές και ρήξεις με κάθε λογής κατεστημένα''. Παράλληλα η ΝΔ ετοιμάζει τη δική της επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο να μη μονοπωλήσουν την επικαιρότητα οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ''.

    [09] Δημοσκοπήσεις

    Η ΧΩΡΑ σχολιάζει ότι ''απέμειναν τριάντα τέσσερις ημέρες μέχρι τις κάλπες και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θρίαμβο της ΝΔ. Το εκλογικό βαρόμετρο της VPRC δίνει 26 μονάδες διαφορά στην παράσταση νίκης για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη''

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι 'την απαίτηση ευρύτατης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης για αλλαγή κατέγραψαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αποδεικνύοντας μάλιστα πως η παρουσία του Γ. Παπανδρέου δεν αρκεί για να επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος''.

    [10] Πανωτόκια

    Το MetrORAMA επισημαίνει ότι ''στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκε το Σαββατοκύριακο το ζήτημα της ρύθμισης των πανωτοκίων. Αφορμή στάθηκαν οι εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 2 February 2004 - 15:44:26 UTC