Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/2/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Νέα Δημοκρατία
  • [05] Συνασπισμός
  • [06] Κυπριακό
  • [07] 17Ν
  • [08] Νόμος-Τροπολογίες
  • [09] Υπόθεση ''Λέοπαρντ''
  • [10] Συνέντευξη Αβραμόπουλου
  • [11] ΚΚΕ-Αγρότες
  • [12] Δημοσκοπήσεις
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Εκλογές-Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/2/2004

    Οι εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δημοσιοποίηση σήμερα του προγράμματος της ΝΔ για την οικονομία, οι δύο νέες δημοσκοπήσεις της ALCO και της Opinion και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΝΔ....4χ4. Το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει στο ''Πόρτο Καρράς''. Δύο νέες δημοσκοπήσεις ανοίγουν την ψαλίδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αποχαρακτηρίζουν 35 εκατ. στρέμματα δασών! Προεκλογική εγκύκλιος - βόμβα με οδηγίες στους περιφερειάρχες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ το 24,1% των ψηφοφόρων. Οι πολίτες θεωρούν ότι η ΝΔ έχει καλύτερες προτάσεις και είναι ικανότερη να κυβερνήσει.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ποιοι πήραν τα 20 δισ από τα Leopard. Τρεις εισαγγελικές έρευνες (σε Ελλάδα, Γερμανία και Ελβετία) για τη ''μίζα του αιώνα''.

    Η ΑΥΓΗ: Συσπείρωση και ελπίδα. Τα ψηφοδέλτια αγώνα του ''Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό ψηφοδέλτιο''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιώργο κάνε τώρα την επανάστασή του. Με τις αποφάσεις που θα πάρεις στις 8 του Φλεβάρη θα κριθεί ο νικητής των εκλογών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Χαμηλότεροι φόροι για τους μικρομεσαίους. Μέτρα-ανάσα για τις επιχειρήσεις εξήγγειλε χθες ο Γ. Παπανδρέου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιούς φόρους μειώνει η Νέα Δημοκρατία. Σήμερα η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος από τον Κ. Καραμανλή.

    ΕΘΝΟΣ: Μείωση φόρων και κίνητρα για επενδύσεις. Μικρομεσαίοι: Τολμηρό πρόγραμμα με καινοτομίες από τον Γιώργο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βάλτε τώρα που γυρίζει και ...σφυρίζει! Με...σημαιοφόρο το ΠΑΣΟΚ, διογκώνεται η προεκλογική υποσχεσιολογία των κομμάτων, ένα μήνα προ των εκλογών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Είσαι και εσύ συνυπεύθυνος. Στην αντεπίθεση περνάνε οι ''βαρόνοι'' του ΠΑΣΟΚ και διαμηνύουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εγγύηση αλλαγής η ΝΔ.ALCO-OPINION: Πάνω από 4 μονάδες η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΠΟΡΤΟ ΓΚΑΛΟΠ. ΠΑΣΟΚ -4% Γιώργος +5%. Τι δείχνουν τρεις αλλεπάλληλες μετρήσεις OPINION.

    ΕΣΤΙΑ: Ριζική κάθαρσις. Καθολική απαίτησις του ελληνικού λαού.

    Espresso: Ο Κούγιας καταθέτει αγωγή 5 δισ κατά του Μάκη! Σκάνδαλο Πόρτο Καρράς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ερωτήματα προς Παπανδρέου. Για την ''απευθείας εκλογή του από τον λαό''.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διαφορά 4% υπέρ της ΝΔ. ''Κέρδισε πόντους'' ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η ΝΔ αύξηση τη διαφορά αλλά...Ξεπερνά τον κάβο Πάχτα ο Γιώργος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμφέρον του αγρότη η ενίσχυση του ΚΚΕ. Εδώ και τώρα αγροτική σύνταξη 400 ευρώ!

    The Daily Times: Στα ύψη η αδρεναλίνη των μονομάχων από τα γκάλοπ. Μπροστά η ΝΔ (με 4%) και ο Γιώργος. Ολα μπορούν να συμβούν με τις έως τώρα μετρήσεις.

    Traffic News: Βασάνισαν και σκότωσαν γνωστό σκηνοθέτη. Τον έπνιξαν με πλαστικές σακούλες.

    Η ΧΩΡΑ: 18 μέτρα σταθμός για τη νεολαία. Ο Καραμανλής στηρίζει τη νέα γενιά.

    City Press:Τα δίνουν όλα οι μονομάχοι. Παπανδρέου: μείωση φορολογικών συντελεστών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καραμανλής: Φορολογικές απαλλαγές για τις οικογένειες των ανέργων.

    MetroRAMA: Ανοίγει ξανά η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις. Στο 4% η διαφορά υπέρ της ΝΔ στον απόηχο της υπόθεσης Πάχτα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το λιμάνι της αγωνίας. Θεσσαλονίκη: Διακίνηση τοξικών αποβλήτων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αιμορραγία προς ΝΔ και Αριστερά. Μετακινείται το 25% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με αγωγή απαντά ο Ακης στους Γερμανούς. Για συκοφαντική δυσφήμιση.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΝΙΚΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''μέτρα για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συγκέντρωση επιχειρηματιών. Τα μέτρα επικεντρώνονται στην ελάφρυνση του φορολογικού βάρους και στην απλοποίηση του φορολογικού καθεστώτος''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι '' το σταθερό φορολογικό περιβάλλον ο συνδυασμός ανάπτυξης και απασχόλησης, η δημοσιονομική πειθαρχία, η τιθάσευση του πληθωρισμού και η πραγματική σύγκλιση της οικονομίας, η αύξηση της παραγωγικότητας και η προσέλκυση επενδύσεων είναι μερικοί από τους στόχους της πολιτικής που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ αν κερδίσει τις εκλογές''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''ο νικητής της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης. Απ΄το μέγεθος των ανατροπών που θα προκαλέσει στην αγκυλωμένη κομματική γραφειοκρατία στους βαρώνους και στα βιλαέτια που έστησαν οι διάφοροι μηχανισμοί για να εξυπηρετούν τις διαπλεκόμενες σχέσεις θα εξαρτηθεί και η δυναμική που θα αναπτύξει στην κοινωνία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναστροφή του κλίματος και τη νίκη στις εκλογές''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''στην αντεπίθεση φαίνεται να περνά το εκσυγχρονιστικό μπλοκ και ιδιαίτερα οι ''βαρόνοι'' του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι έχουν μπει στο στόχαστρο του Γιώργου Παπανδρέου''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''σε περιβάλλον δυσμενές με την επίδραση των σκανδάλων ισχυρή, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται αυτήν την εβδομάδα για την υστάτη μάχη των εντυπώσεων στο πεδίο του συνεδρίου και της εκλογής του κ. Γιώργου Παπανδρέου ''απ΄ευθείας από το λαό'' με μια διαδικασία αμφιλεγόμενη και για πολλούς άκρως προβληματική''.

    [04] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, κίνητρα στις επιχειρήσεις, μείωση των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και αυξήσεις στις συντάξεις, είναι μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του κόμματος εν όψει των εκλογών, και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιέχει αρκετές προτάσεις-εκπλήξεις, οι οποίες θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος''.

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι ''ριζοσπαστικά μέτρα για τη δωρεάν πρόσβαση των νέων ανθρώπων στις νέες τεχνολογίες, την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και την αύξηση της απασχόλησης εξήγγειλε χθες ο Κώστας Καραμανλής. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ενίσχυση των δαπανών για την Παιδεία, η προστασία και η επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων, ενώ υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες που θα επιτρέψουν την ίση μεταχείρισή τους στην αγορά εργασίας''.

    [05] Συνασπισμός

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''με ψηφοδέλτια συσπείρωσης αγωνιστών της αριστεράς, ανένταχτων, νέων, εργαζομένων, διανοουμένων, ξεκινά ο 'Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο' τον εκλογικό του αγώνα σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που παρουσιάστηκε χθες, εκφράζει την ευρύτητα της συμμετοχής στους συνδυασμούς''.

    [06] Κυπριακό

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι ''κινητικότητα και πάλι στο Κυπριακό μετά τη χθεσινή προαναγγελία του Λευκού Οίκου για συνάντηση του προέδρου Μπους και του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν με αφορμή το Κυπριακό. ΑΡγά χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αννάν και του εξέθεσε τη θέση των Αθηνών στο ζήτημα της άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών. Στο μεταξύ, έντονα επιφυλακτική εμφανίζεται η Λευκωσία τα τελευταία 24ωρα ύστερα από τη δεύτερη επιστολή Μπους που έφτασε εκεί -και κρατείται μυστική - στην οποία διατυπώνεται η προτροπή να ακολουθήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το παράδειγμα της Αγκυρας, να επιδείξει καλή βούληση και να συναινέσει σε λύση του Κυπριακού μέχρι την 1η Μαΐου''.

    [07] 17Ν

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''η ''προκήρυξη'' του Κορυδαλλού, δεν έφερε τη συσπείρωση, αλλά αντίθετα το διχασμό στη ''17Ν''. Ο Θωμάς Σερίφης αρνείται και αυτός -τέταρτος κατά σειρά - ότι συνυπέγραψε το κοινό κείμενο ''προκήρυξη'' των καταδικασθέντων στη δίκη της ''17Ν'' και ότι δεν αποδέχεται το σύνολο του περιεχομένου εκτός του σημείου που αφορά τις συνθήκες κράτησης''.

    [08] Νόμος-Τροπολογίες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι ''μαζικούς αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων αρχίζει η κυβέρνηση εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον νόμο που ψήφισε πρόσφατα για τα δάση (3208/2003), παρά τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πλήθους φορέων που εξαρχής τάχθηκαν κατά των ρυθμίσεων του νόμου''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''η αναδρομή στα γεγονότα του 1989 δείχνει ότι κάποιες πτυχές τους επαναλαμβάνονται σήμερα με απίστευτη ομοιότητα: Σχέσεις πολιτικών με οικονομικά συμφέροντα, διάτρητες τροπολογίες, ακόμη και δημοσιεύματα ξένων περιοδικών με υπόνοιες για χρηματισμό. Το μόνο που αλλάζει είναι η αντίδρασις του κ. Σημίτη. Τότε ζητούσε την κάθαρση, ενώ σήμερα προειδοποιεί δια του εκπροσώπου του για ''σκανδαλολογία'' και αναβίωση του '89''.

    [09] Υπόθεση ''Λέοπαρντ''

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι ''νέα προεκλογική θύελλα για το ΠΑΣΟΚ οι μίζες των οπλικών συστημάτων. Ανοιξε η πληγή των αρμάτων μάχης Leopard. Εισαγγελική έρευνα σε τρεις χώρες για τη μίζα των 20,5 δισ δραχμών. Εμπλέκονται Ελληνες πολιτικοί; Το ''Spiegel'' φωτογραφίζει τον Ακη που κάνει μήνυση. Η ΝΔ καταγγέλλει νέο ''κόλπο'' με τάνκς και ελικόπτερα και ζητεί να χυθεί άπλετο φως''.

    [10] Συνέντευξη Αβραμόπουλου

    Σε αποκλειστική του συνέντευξη στη City Press ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α Αθηνών Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και την κυβερνητική προοπτική της ΝΔ υπό τον Κώστα Καραμανλή. Εκτιμά οτι ο Γ. Παπανδρέου θα προτιμούσε να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά τις βουλευτικές εκλογές αλλά τελικά συρθεί από τις εξελίξεις''.

    [11] ΚΚΕ-Αγρότες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει οτι ''το ΚΚΕ ζητά την ψήφο των μικρομεσαίων αγροτών θέτοντας ξεκάθαρους στόχους: για να υπάρξει μια φιλοαγροτική πολιτική με ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας χωρίς ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας, για παραγωγικό συνεταιρισμό ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και κρατικές επιχειρήσεις παραγωγής βασικών αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων. Με εγχώρια γεωργική έρευνα.

    [12] Δημοσκοπήσεις

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται οτι ''χωρίς... γρατζουνιά πέρασε το ναρκοπέδιο Πάχτα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Κ. Καραμανλή στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την ''τροπολογία'' με διεύρυνση της ψαλίδας στις 4 μονάδες''

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει οτι ''υποχώρηση ΠΑΣΟΚ και υπεροχή Γιώργου έναντι του Κ. Καραμανλή καταδεικνύουν οι νέες δημοσκοπήσεις, καταγράφοντας τις επιπτώσεις από την υπόθεση Πάχτα και το κλίμα που δημιουργήθηκε στο πολιτικό σκηνικό. Η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου και κυρίως στην παράσταση νίκης, τόσο στη μέτρηση της OPINION για λογαριασμό του Mega, όσο και στη μέτρηση της ALCO για λογαριασμό του Alter, διευρύνονται, χωρίς, ωστόσο, να αυξάνεται η επιρροή της ΝΔ αλλά κυρίως επειδή αποσυσπειρώνεται το ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι ''το 51% των Ελλήνων προβλέπει νίκη της ΝΔ την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί. Ενας στους τέσσερις ψηφοφόρους του δηλώνει οτι δεν θα το ξαναψηφίσει, ρίχνοντας τα ποσοστά συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος στην προ Παπανδρέου εποχή''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι ''πέραν της διαφοράς ασφαλείας των τεσσάρων μονάδων υπέρ της ΝΔ από τα δύο νέα γκάλοπ προκύπτει και οτι οι πολίτες την εμπιστεύονται πλέον ως το μοναδικό πολιτικό φορέα που εγγυάται την πολιτική και κοινωνική αλλαγή''.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι ''διευρύνθηκε κατά μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση με κάλπη της εταιρείας Opinion, που διεξήχθη από τις 26 ως τις 31 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου διευρύνει τη διαφορά από τον Κώστα Καραμανλή στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό (47,3% έναντι 42%), γεγονός το οποίο αποδίδεται στη στάση που τήρησε ο ίδιος προσωπικά - και όχι το κόμμα του - στην υπόθεση Πάχτα''.

    Το Metrorama εκτιμά οτι ''την περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ κατέδειξαν άλλες δύο δημοσκοπήσεις, των εταιριών ALCO και Opinion, που παρουσιάστηκαν χθες και εμφανίζουν την ''ψαλίδα'' να ανοίγει πλέον στα επίπεδα του 4%''.

    Η Daily Times προσθέτει οτι ''όλα μπορούν να συμβούν μέχρι να στηθούν οι κάλπες της 7ης Μαρτίου. Οι εως τώρα μετρήσεις προϊδεάζουν για εκλογές ''θρίλερ''. Η αδρεναλίνη στα κομματικά επιτελεία ξεπερνά τις... φυσιολογικές τιμές. Και οι μονομάχοι κονταροχρυπιούνται στις εκτιμήσεις των γκάλοπ. Οι τελευταίες έρευνες ανεβάζουν τον πήχη της υπεροχής της ΝΔ και του Γιώργου Παπανδρέου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο άρθρο της υπογραμμίζει οτι ''υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, η οποία έχει αποτυπωθεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ετρεξαν, τρέχουν και θα τρέξουν γεγονότα, τα οποία επηρεάζουν και θα επηρεάσουν ως την ώρα της κάλπης τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν είναι δυνατή από τώρα η πρόγνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Περιορισμένη, άλλωστε, είναι και η σημασία των στοιχείων για την παράσταση νίκης. Θα δοθεί σ' αυτές τις εκλογές, στην τελική φάση,, η μάχη κυρίως με τα προγράμματα των κομμάτων. Οχι, όμως, με τις γενικότητες, αλλά με την εξειδίκευση των προτάσεων και των μέτρων που περιέχουν, διότι εκείνο που κρίνεται και θα μετρήσει ουσιαστικά είναι η αξιοπιστία, η χαμένη αξιοπιστία''.

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Ανησυχητική παροχολογία...Προβληματισμός στους φορείς της οικονομίας''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 25%. 17 μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Η οικονομία στη δίνη της σκανδαλολογίας. Απών από την προεκλογική εκστρατεία ο διάλογος για το αύριο της οικονομίας''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Χάνει τη λάμψη της η αγορά των ακινήτων. 1.929.784 οι κενές κατοικίες σύμφωνα με το ΚΕΠΕ''.

    [14] Εκλογές-Οικονομία

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "οι προσδοκίες όλων των παραγωγικών τάξεων της χώρας για μια προεκλογική περίοδο που θα απαντούσε θετικά στα προβλήματα και θα έδινε στίγμα αισιοδοξίας για την ανταγωνιστικότητα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας, έχουν μέχρις στιγμής διαψευσθεί παταγωδώς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 3 February 2004 - 15:41:33 UTC