Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/2/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΚΚΕ
  • [04] Β΄ΚΠΣ
  • [05] Αγρότες- Αποζημιώσεις
  • [06] Βουλευτικές έδρες
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Δήμος Αθηναίων -Αβραμόπουλος
  • [09] ΙΚΑ
  • [10] ΔΗΚΚΙ
  • [11] Τηλεοπτική αναμέτρηση αρχηγών
  • [12] Νέα Δημοκρατία
  • [13] Εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [14] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/2/2004

    Η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τρέμουν τον Αβραμόπουλο. Αρχισαν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τα ''φέσια'' πνίγουν την Αγορά! Αυξήθηκαν κατά 42% οι ακάλυπτες επιταγές της ''Ισχυρής Ελλάδας''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το 'βαλε στα πόδια ο Γιώργος. Δεν άντεξε τον Καραμανλή και ματαίωσε την αναμέτρηση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ρεσιτάλ δειλίας! Ο πανικόβλητος διάδοχος ''θέλει'' τώρα συζήτηση με... όλους τους αρχηγούς.

    Η ΑΥΓΗ: Με λογισμό και μ' όνειρο ψήφο στη Ριζοσπαστική Αριστερά. Μήνυμα από τη μεγάλη συγκέντρωση χθες στη Θεσσαλονίκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να βγουν στον λαό τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πρόκριμα η σημερινή συγκέντρωση του Γιώργου στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ντιμπέιτ με όλους! Ρίχνει το γάντι ο Γ. Παπανδρέου. Νυχτερινή ανακοίνωση - ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αντεπίθεση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιχείρηση λάσπης και διχασμού. Πρώτος στόχος της πράσινης προπαγάνδας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    ΕΘΝΟΣ: Δέσμευση γένους θηλυκού. Συμβόλαιο Γιώργου ενώπιον 10.000 γυναικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ΔΗΚΚΙ ''δικάζει'' σκληρά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ο Δ. Τσοβόλας κατηγορεί το δύο μεγάλα κόμματα ως εκφραστές της ''πολιτικής'' του μεγάλου κεφαλαίου και του ξένου παράγοντα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τινάζουν στον αέρα το ΙΚΑ. Με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για την ανασφάλιστη εργασία των νέων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ τέσσερις στους δέκα υποψηφίους. Πανελλαδικές: Πως διαψεύστηκε η διαβεβαίωση για ελεύθερη πρόσβαση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξαφνικά ντιμπέιτ με όλους. Με πρόταση Γιώργου συμφωνούν κατ' αρχήν ΝΔ, ΣΥΝ.

    ΕΣΤΙΑ: Διάτρητη η κατανομή των βουλευτικών εδρών. Η Κυβέρνησις δεν εφαρμόζει το αναθεωρηθέν Σύνταγμα.

    Espresso: Νυχτερινό κέντρο μετατράπηκε σε ρινγκ! Φοβήθηκαν για τη ζωή τους οι καλλιτέχνες. Πως έζησαν τον τρόμο ο Χάρρυ Κλυνν, η Σαμπρίνα και ο Ζαφείρης Μελάς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ατακτη φυγή Παπανδρέου. Ακυρώνει την αναμέτρηση με Καραμανλή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η μεγάλη προετοιμασία. Παπανδρέου και Καραμανλής... εκπαιδεύονται για το debate.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρελάνς Γιώργου: ''Ελάτε όλοι στο ντιμπέιτ''. Αιφνιδιαστική πρόσκληση στους αρχηγούς.

    ΝΙΚΗ: Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Πρόοδος ή συντήρηση το διακύβευμα των εκλογών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ: Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο. Αλέκα Παπαρήγα: Το ΠΑΣΟΚ εκμαύλισε συνειδήσεις και αθώωσε τη ΝΔ.

    The Daily Times: Μεγάλο προεκλογικό δώρο 100 δισ. στους αγρότες. Βρυξέλλες: Αμεση έγκριση του αιτήματος που υπέβαλε χτες η ελληνική κυβέρνηση. Από 1ης Μαρτίου οι αποζημιώσεις των καταστροφών.

    Traffic News: Ξέρω ποιοί μου πετάνε τη λάσπη. Τι είπε στο περιβάλλον του ο Αβραμόπουλος. Πως απάντησε ο πρώην δήμαρχος.

    Η ΧΩΡΑ: Φυγομαχεί ο Γιώργος. Θρίλερ τη νύχτα με το ντιμπέιτ, πάμε για ματαίωση.

    City Press: Κυπριακό: Ιεράρχες εναντίον πολιτικών.

    MetroRAMA: Ετοιμοι οι ''μονομάχοι'' να κρίνουν και να κριθούν. Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών σε όλα τα επίπεδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου: Δεσμεύομαι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υποσχέσεις προς Θεσσαλονικείς. Τι θα πει ο Γ. Παπανδρέου από την Αριστοτέλους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Αγκαλιάζει'' ο Καραμανλής τους μικρομεσαίους. Με ουσιαστική στήριξη.

    [03] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ''η ενίσχυση του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του δικομματισμού σημαίνει ακόμη πιο δυνατή φωνή του Κόμματος (άρα και η φωνή του λαού) μέσα και έξω από τη Βουλή. Περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης αποκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής''.

    [04] Β΄ΚΠΣ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''κοινοτικά κονδύλια που φτάνουν τα 177 δισ. δρχ ή 520 εκατ. ευρώ έχασε η χώρα μας την περίοδο 1994-1999, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το τελικό ποσό μπορεί να είναι μεγαλύτερο, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο απολογισμός και ο έλεγχος των δαπανών του Β Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης''.

    [05] Αγρότες- Αποζημιώσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι ''ρύθμιση οφειλών και χαμηλότοκα δάνεια προς τους αγρότες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 13 και 14 ΦΕβρουαρίου, προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη''.

    Η Daily Times εκτιμά ότι ''προεκλογικό μποναμάς για τους Ελληνες αγρότες οι οποίοι θα πάρουν μεγάλο μέρος των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η τελευταία θεομηνία, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Οι επιταγές θα αρχίζουν να μοιράζονται από τη Δευτέρα, ενώ παράλληλα η Αγροτική Τράπεζα με κυβερνητική εντολή, αποφάσισε το πάγωμα όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών αγροτών''.

    [06] Βουλευτικές έδρες

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,'' συνταγματικώς διάτρητη είναι η κατανομή των βουλευτικών εδρών στις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Οι τεράστιες διαφορές μεταξύ απογραφής πληθυσμού και εγγεγραμμένων στα δημοτολόγια - που απεκάλυψε η ''Εστία''-δημιουργούν μείζον θέμα και για τις έδρες''.

    [07] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τις γυναίκες και τις ικανότητές τους διακήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες σε πολυπληθή συγκέντρωση γυναικών στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου. Μέσα σε μια πραγματικά πανηγυρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με τον ενθουσιασμό τους 10.000 γυναίκες κάθε ηλικίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για τη θεσμοθέτηση 10 μεγάλων παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην άρση των διακρίσεων και του αποκλεισμού σε βάρος των γυναικών, καθώς και στην ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων ομάδων του γυναικείου πληθυσμού, όπως είναι οι εργαζόμενες, οι γυναίκες της υπαίθρου, οι μακροχρόνια άνεργες, οι ηλικιωμένες κ.α.''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''ενώ ο κόσμος που στηρίζει τη Δημοκρατική Παράταξη βρίσκεται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου από τη μάχη για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση απουσιάζουν επιδεικτικά διάφοροι μεγαλόσχημοι βαρώνοι καθώς και το σύνολο των Διοικητών των ΔΕΚΟ που είχαν διοριστεί από τον Κώστα Σημίτη. Γι αυτό σήμερα χρειάζεται ένα μεγάλο πανδημοκρατικό προσκλητήριο από τη βάση της Δημοκρατικής Παράταξης στα χέρια της οποίας βρίσκεται η τύχη της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρηση που είναι καθοριστική για τον λαό και τη χώρα''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι '' κάλεσμα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να κατανοήσουν πως το δίλημμα των εκλογών είναι ''αν θα πάμε μπροστά ή θα οπισθοδρομήσουμε στη συντήρηση'' έκανε χθες από το Γαλάτσι μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών ο Γιώργος Παπανδρέου''.

    [08] Δήμος Αθηναίων -Αβραμόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''σε παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Πάνος Λουκάκος αναγνωρίζει ότι το χάος της ''Τεχνόπολις'' βρίσκεται ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτό το θέμα ποινικών και πολιτικών ευθυνών της διοίκησης της εταιρίας. Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη αναγνωρίζει ότι υπήρξαν προβλήματα ''κακοδιοίκησης'' όπως τα χαρακτηρίζει ενώ ο κ. Αβραμόπουλος αρνείται την ύπαρξη οποιουδήποτε προβλήματος''.

    ''Ακριβώς έξι μήνες πριν η ΑΥΓΗ, είχε αποκαλύψει πρώτη τα μεγάλα προβλήματα κακοδιαχείρισης στις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Αθηναίων, επί Δημήτρη Αβραμόπουλου''.

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS ,''προεκλογικά τεχνάσματα χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας χθες με κατηγορίες για κακοδιαχείριση στη δημοτική επιχείρηση ''Τεχνόπολις'' κατά τη θητεία ως δημάρχου Αθηναίων . Μια ενέργεια που ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 10 αφήνει να εννοηθεί πώς ήταν καλά σχεδιασμένη εδώ και καιρό. ''Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την επιστροφή μου στη ΝΔ'' λέει ο κ. Αβραμόπουλος και σπεύδει να τονίσει πως ''άνθρακας αποδείχτηκε ο θησαυρός''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''έπεσε στο κενό η επιχείρηση απελπισίας του κυβερνώντος κόμματος να ρίξει σκιές στην κρυστάλλινη θητεία του πρώην δημάρχου της Αθήνας''.

    [09] ΙΚΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''σε γίγαντα με πήλινα πόδια θα μετατραπεί το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας. Με ''μαύρη τρύπα'' 16,4 δισ ευρώ θα πρέπει έως το 2008 να απορροφήσει άλλα οκτώ ταμεία. Περίπου 2 δισ. ευρώ θα χάσουν ΟΑΕΔ , Εργατική Κατοικία και Εργατική Εστία''.

    [10] ΔΗΚΚΙ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "νέα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο κ. Τσοβόλας κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ως εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, σημειώνοντας οτι η μεν ΝΔ ήταν και παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του μεγάλου κεφαλαίου, το δε ΠΑΣΟΚ έρχεται να υπερφαλαγγίσει τη ΝΔ από τα δεξιά, με τη συνεργασία του με τους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού Στέφανο Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο".

    [11] Τηλεοπτική αναμέτρηση αρχηγών

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει οτι "απαντώντας ουσιαστικά στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί "αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς" και περί αποκλεισμού τους από την όλη διαδικασία, ο Γ. Παπανδρέου "έριξε το γάντι" στους επικριτές του και κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε τηλεοπτική συζήτηση, τονίζοντας οτι η θέση του υπέρ του διαλόγου είναι "πάγια και αδιαμφισβήτητη". Στο πεδίο των παραδοσιακών αναμετρήσεων, δηλαδή των συγκεντρώσεων σε μεγάλες πόλεις, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει απόψε στη Θεσσαλονίκη επίδειξη δύναμης, για τη μεγάλη συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο κ. Παπανδρέου".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει οτι "ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε τα κόμματα της Αριστεράς και χθες το βράδυ ενώ ολοκληρώνονταν οι συζητήσεις για το ντιμπέιτ με τον Καραμανλή, αποφάσισε να γίνει διάλογος με όλα τα κόμματα. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο αφού δεν προϋπήρξε καμία προετοιμασία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "σε άτακτη φυγή τράπηκε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, αρνούμενος, κυριολεκτικά στο παραπέντε, να μονομαχήσει τηλεοπτικά με τον Κώστα Καραμανλή. Φοβούμενος το διασυρμό, αργά το βράδυ επικαλέστηκε την... ανάγκη ενός ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, μολονότι επί πέντε εβδομάδες το αρνούνταν".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει οτι "πανικόβλητος ο διάδοχος του Κ. Σημίτη ακύρωσε αργά χθες το βράδυ το αυριανό debate! Η... επίσημη δικαιολογία για το ρεσιτάλ δειλίας ήταν οτι ο Γ. Παπανδρέου "πιστός οπαδός του διαλόγου, επιθυμεί να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί".

    [12] Νέα Δημοκρατία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι "μηνύματα από όλη την Ελλάδα που καθιστούν σαφές οτι το προβάδισμα της ΝΔ παγιώνεται στα επίπεδα της "περιόδου Πάχτα" δέχεται το ηγετικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει οτι "το ΠΑΣΟΚ κατάντησε μια αυτάρεσκη και αλαζονική ελίτ και νοιάστηκε για τους λίγους και όχι για τους πολλούς. Τη θέση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, παρουσιάζοντας στον Πειραιά τη "Χάρτα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας". Αναλύοντας τις προτάσεις της ΝΔ για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του πολίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στην πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας".

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν οτι "ούτε η προεκλογική ρητορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε βέβαια η προσφυγή της σε εύκολες υποσχέσεις για παροχές, είναι σε θέση να αποκρύψουν τις ουσιαστικές διαφορές πολιτικής που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων και την επικαιρότητα του διλήμματος πρόοδος ή συντήρηση, στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι. Πόσο μάλλον που τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία πίσω από τον επιμελημένα λαϊκίστικο λόγο της προσπαθεί να κρύψει μια σκληρή συντηρητική στροφή που έχει πραγματοποιήσει".

    [13] Εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Το Metrorama ισχυρίζεται οτι "κατά 1.970 περισσότεροι θα είναι φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανεβάζοντας τη σχέση επιτυχόντων υποψηφίων σε 84,3%. Η αύξηση οφείλεται στα 16 νέα τμήματα. Κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις (έναρξη 18-20 Μαϊου). στα τέλη Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και τέλη Αυγούστου τα αποτελέσματα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει οτι "η λειτουργία δέκα επτά νέων τμημάτων από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 και η αύξηση των θέσεων στα τμήματα πληροφορικής και παιδαγωγικών (ειδικότητες στις οποίες είναι μεγάλες οι ανάγκες στην αγορά εργασίας) οδηγούν σε αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατά 1.970 θέσεις (2,6%) σε σχέση με το τρέχον πανεπιστημιακό έτος".

    [14] Κυπριακό

    Η Espresso τονίζει οτι "όχι απλή τουρκική δέσμευση, αλλά πραγματική απόφαση του τουρκικού Κοινοβουλίου για επικύρωση της συμφωνίας που ελπίζεται πως θα επιτευχθεί στο Κυπριακό, ζήτησε χθες ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος. Καθώς μέχρι στιγμής ο Ραούφ Ντενκτάς με τη στάση του στο τραπέζι των συνομιλιών δεν εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του, η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε αυτήν τη φορά "απόδειξη των προθέσεων και της επιθυμίας" του".

    Σύμφωνα με την City Press "ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Χρυσόστομος υπέρ της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε "αντεθνικό" σχέδιο Αννάν, που "αφελληνίζει" την Κύπρο. Ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου κ. Βασιλείου και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αναστασιάδης καταγγέλλουν δημόσια την "αδιαλλαξία" των ιεραρχών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 2 March 2004 - 15:07:34 UTC