Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] Ισπανία- Τρομοκρατικό χτύπημα
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΣΥΝ
  • [07] ΕΕ
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Μάνος-Ανδριανόπουλος
  • [10] Τέως βασιλιάς-Επίσκεψη
  • [11] Ελλάδα-Τρένο-Βόμβα
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Ισπανία-Εκρηξη-Αγορά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/03/2004

    Οι προτεραιότητες του έργου της νέας κυβέρνησης, το Κυπριακό, η πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην Ισπανία και οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέος νόμος για τα πανωτόκια. Αμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων Καραμανλή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συναγερμός και στην Αθήνα. Τρομοκρατικό μακελειό στη Μαδρίτη με πάνω από 200 νεκρούς και 1.200 τραυματίες!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φοβάται Αλ Κάιντα και τα χειρότερα η Αθήνα. Μετά το σοκ του δεκαπλού χτυπήματος στη Μαδρίτη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Εφιάλτης για την Αθήνα...η 11η Μαρτίου της Ευρώπης! Η Αλ Κάιντα γέμισε πτώματα τη Μαδρίτη.

    Η ΑΥΓΗ: Η ''11η Σεπτεμβρίου'' της Ευρώπης. Μαδρίτη: Μπαράζ βομβών με 190 νεκρούς και 1.300 τραυματίες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κώστα, τι θα γίνει με τους κλέφτες του ΣΔΟΕ; Εχουν λυσσαξει τους μικροεπαγγελματίες στους ελέγχους και τα πρόστιμα ενώ καλύπτουν στους μεγάλους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ισπανική τραγωδία. Το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη. 192 τουλάχιστον οι νεκροί, 1.400 και πλέον οι τραυματίες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πεθαίνοντας στη Μαδρίτη. Η ''11η Σεπτεμβρίου'' της Ευρώπης. Λουτρό αίματος σε τετραπλή βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Χτύπησαν σε ώρα αιχμής.

    ΕΘΝΟΣ: Επί ποδός η Αθήνα μετά το μακελειό. Αλ Κάιντα: Διεισδύσαμε στην καρδιά της Ευρώπης. Εκτακτα μέτρα σε Μετρό, ΟΣΕ, πρεσβείες και ομπρέλα ασφαλείας στο ''Ελευθ. Βενιζέλος''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Δεν θα πάρει...μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς, η Τρομοκρατία! Θωρακίζεται, ακόμη περισσότερο, η Αθήνα μετά το μακελειό στη Μαδρίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αρπαξαν τα αρχεία φεύγοντας από τα υπουργεία. Οι υπουργοί- υφυπουργοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η 11η Μαρτίου της Ευρώπης. Μαδρίτη: Η ''Αλ Κάιντα'' πίσω από το μακελειό/192 νεκροί και 1.247 τραυματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 11η Μαρτίου. Ισπανική 11η Σεπτεμβρίου. Ολα- και ένα μήνυμα - δείχνουν Αλ Κάιντα.

    ΕΣΤΙΑ: Η απειλή της τρομοκρατίας. Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

    Espresso: Αρχισαν οι μπουνιές! Πρωτοφανής σύγκρουση Κούγια- Μάκη. Η Espresso παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό τις άγριες εξελίξεις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ''11 Μαρτίου'' της Μαδρίτης. Σοκαρισμένη η Ευρώπη από την αγριότητα. Η ΕΤΑ και η Αλ Κάιντα είναι οι πιθανότεροι δράστες 192 νεκροί, 1.430 τραυματίες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η ''11η Σεπτεμβρίου'' της Ευρώπης. ''Πάγωσε'' η Ισπανία- Περίπου 200 οι νεκροί.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρένο βόμβα εξουδετέρωσαν στη Β. Ελλάδα. Η Αντιτρομοκρατική υποψιάζεται τη Μαφία.

    ΝΙΚΗ: 11η Μαρτίου 2004. Η τρομοκρατία χτύπησε και στην Ευρώπη. Αίμα και δάκρυα στη Μαδρίτη. 200 νεκροί και πάνω από 1300 τραυματίες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επιδιώκουν μοίρασμα φτώχειας μεταξύ εργαζομένων και ανέργων.

    The Daily Times: Παγκόσμιο πόλεμο άνοιξε η Αλ Κάιντα. Ο τρόμος απλώνεται σε ολόκληρη την υδρόγειο. Σοβαρή ανησυχία στην Αθήνα.

    Traffic News: Τρελός πόλεμος Μάκη- Κούγια. Χαμός στα δικαστήρια, κόλαση στα κρατητήρια της Αστυνομίας. Κορυφώθηκε μέχρις εσχάτων η σύγκρουση.

    Η ΧΩΡΑ: Μάζεψε το ΣΔΟΕ η κυβέρνηση. Αμεση παρέμβαση Ρεγκούζα στους ύποπτους μαζικούς ελέγχους μια μέρα μετά την ορκωμοσία.

    City Press: Σφαγή στη Μαδρίτη, ανησυχία στην Αθήνα. Μαζική τρομοκρατία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

    MetroRAMA: Σήκωσαν τα μανίκια και έπιασαν δουλειά. Από νωρίς και ...σεμνά μπήκαν στα βαθιά τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η Μαδρίτη τρομάζει την Ελλάδα. Φόβος στην Ευρώπη από το χτύπημα της Αλ Κάϊντα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πεθαίνοντας στη Μαδρίτη. Τυφλό χτύπημα αφήνει 190 νεκρούς και 1.200 τραυματίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέος τρόμος από την Ισπανία στην επέτειο ενός χρόνου από την ημέρα έκρηξης του πολέμου στο Ιράκ.

    [03] Νέα Δημοκρατία

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''η πρώτη ''εργάσιμη'' μέρα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή άρχισε στις 8.25 το πρωί με μαραθώνιο συσκέψεων που είχαν δύο βασικές προτεραιότητες: τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Κυπριακό''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''εσείς εισηγείστε, εγώ αποφασίζω''. Αυτό το βασικό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προς όλους τους υπουργούς οι οποίοι καταρτίζουν καταλόγους με ονόματα υποψήφιων κρατικών αξιωματούχων. Οι επιλογές γενικών γραμματέων, προέδρων δημοσίων οργανισμών και περιφερειαρχών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο κι αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του σύσκεψη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν άψογα ενημερωμένος για όλα τα προβλήματα για τα οποία ζήτησε από τους υπουργούς του να προχωρήσουν στην επίλυσή τους''.

    ΤΟ metroRAMA αναφέρει ότι ''ποδαρικό από νωρίς και χωρίς δηλώσεις στις κάμερες όπως τους ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκαναν χθες στα νέα πόστα τους τα κυβερνητικά στελέχη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι ''αλλαγές στο νόμο περί πανωτοκίων αναμένεται να προωθήσει η νέα κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, επανεξετάζοντας το ισχύον καθεστώς. Ειδικότερα, το θέμα των πανωτοκίων φαίνεται να ανοίγει ξανά καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας θα υπάρξει νεότερη ρύθμιση επί του θέματος στην κατεύθυνση να βρεθεί μια νέα αντικειμενική και βιώσιμη λύση''.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,'' σε πυρετό δραστηριότητας οι νέοι υπουργοί ενημερώνονται και ορίζουν τις βασικές περιοχές άμεσης επέμβασης. Ηδη η νέα υπουργός Παιδείας κ. Μαριέτα Γιαννάκου συναντήθηκε με το προεδρείο των πρυτάνεων και ανακοίνωσε ότι πρώτο της μέλημα θα είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα πολλά και μεγάλα προβλήματα των ΑΕΙ ενώ έδειξε να προβληματίζεται για τη λειτουργία των 16 νέων τμημάτων που ανακοίνωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει υποδομές και επιστημονικό προσωπικό''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''αντιμέτωπους με το καθήκον τους, ως δημόσιων λειτουργών αλλά και σε πολλές περιπτώσεις με τη στενή κομματική νοοτροπία τους φέρνει τους διοικητές, διευθύνοντες συμβούλους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΚΟ η απόφαση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών από τον υπουργό Μ. Λιάπη και τον υφυπουργό Α. Νεράτζη να ζητήσουν για ένα μεταβατικό διάστημα να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν κανονικά το έργο τους, προκειμένου να υπάρξει ομαλή λειτουργία των φορέων και υπηρεσιών, με στόχο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι ''το ''πάγωμα'' των ελέγχων στην αγορά από κλιμάκια του ΣΔΟΕ αποφάσισε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας. Κι ενώ τα κλιμάκια αυτά είχαν αναστείλει τις δραστηριότητές τους πριν από τις εκλογές, αιφνιδίως χθες βγήκαν στην αγορά προκαλώντας την άμεση αντίδραση του νέου υφυπουργού Οικονομικών ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από τον αρμόδιο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η αλλαγή στη φιλοσοφία των φορολογικών ελέγχων''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''η συντριπτική πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών σε όλη την χώρα καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ από αγανάκτηση όχι τόσο για την αναδουλειά που υπάρχει εξαιτίας της ακρίβειας και της ανεργίας που δημιούργησε η αντιλαϊκή πολιτικού του ανεκδιήγητου Ν. Χριστοδουλάκη με τις ευλογίες του Σημίτη, αλλά κυρίως για τον άγριο διωγμό που υπέστησαν τα τελευταία 4 χρόνια από τις ...ορδές του ΣΔΟΕ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''σήκωσαν τα πάντα! Αδεια και εγκαταλελειμμένα γραφεία αντίκρισαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί όταν χθες ουσιαστικά πρώτη μέρα πήγαν στα χαρτοφυλάκιά τους για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Η εικόνα την οποία αντίκρισαν ήταν απογοητευτικά τραγική''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ' είναι πλέον καιρός το θέαμα των ''υπουργών στα παράθυρα'' να εκλείψη. Το κακό άρχισε πριν από αρκετά χρόνια με την εξ αρχής ''κουρασμένη '' κυβέρνηση Σημίτη. Οι υπουργοί περισσότερη ώρα περνούσαν στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις παρά στα υπουργεία τους''.

    [04] Ισπανία- Τρομοκρατικό χτύπημα

    Η DAILY TIMES υποστηρίζει ότι ''παγκόσμιος τρόμος από το μακελειό των φανατικών ισλαμιστών που συνδέονται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα. Συναγερμός σήμανε σε κάθε μεριά της ευρωπαϊκής επικράτειας. Το λουτρό αίματος ''υπέγραψαν'' οι Ταξιαρχίες, Αμπου Χαφ Αλ Μασρί που υπηρετούν τον Μπιν Λάντεν ο οποίος παραμένει ακόμη ελεύθερος και παντοδύναμος''.

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, ''η Ισπανία θρηνεί για τη δική της ''11η Σεπτέμβρη'' λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων κατά σιδηροδρόμων την ώρα της μεγάλης πρωινής αιχμής στην ισπανική πρωτεύουσα τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες πολλοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση ανέρχονται σε 1300''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ''προβληματισμός και έντονη ανησυχία επικρατεί στο Πεντάγωνο. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στην πρωινή σύσκεψη του υπουργού Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου με τους αρχηγούς των Επιτελείων και χαρακτηριστικά ειπώθηκε οτι ''βλέπουμε πλέον να υλοποιούνται τα πιο ακραία σενάρια τρομοκρατικών επιθέσεων''. Ο ''πονοκέφαλος'' του ελληνικού Πενταγώνου έχει να κάνει με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων επιχείρηση στην οποία οι ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να παίξουν κυρίαρχο ρόλο''.

    [05] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''συνεδριάζει σήμερα πρώτη φορά μετά την εκλογική ήττα και πρώτη φορά υπό την προεδρία του κ. Γ Α Παπανδρέου, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας ο κ. Παπανδρέου αρχίζει τις περιοδείες του στην περιφέρεια, όπου προγραμματίζει επισκέψεις σε δύο ή τρεις πόλεις - πιθανότατα της Κρήτης- με σκοπό να καταγράψει προβλήματα των πολιτών, να συζητήσει μαζί τους και κυρίως να ακούσει τις απόψεις των περιφερειακών κομματικών στελεχών, συγκαλώντας περιφερειακές συσκέψεις. Την προσεχή εβδομάδα θα συνέλθει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ''οι βασικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ λοιπόν τους επόμενους μήνες είναι οι εξής: Η ετοιμότητα του κόμματος για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η οργάνωση της αντιπολιτευτικής τακτικής του ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η ανασυγκρότηση - αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού. Η προετοιμασία διεξαγωγής του συνεδρίου''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''έκπληξη αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στη βάση και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η εικόνα που εμφάνισαν πολλοί πρώην πλέον υπουργοί της κυβέρνησης Σημίτη κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής. Εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό και την ευγένεια που πρέπει να υπάρχει στη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής αλλά εξέπεμπε ένα μήνυμα συναίνεσης και δημοσίων σχέσεων. Φωτεινότερη εξαίρεση ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης ο οποίος δήλωσε κατά την τελετή πως ''παραδίδουμε αλλά δεν παραδινόμαστε''.

    Η City Press αναφέρει οτι ''μετά την εκλογική του ήττα το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει μία ελεγχόμενη κατά την άποψή μας κρίση στρατηγικής. Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του θα πρέπει να αποφασίσουν στο άμεσο μέλλον προς ποια πολιτική κατεύθυνση θα πάνε, με ποιό τρόπο και με ποιά στελέχη''.

    [06] ΣΥΝ

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει οτι ''τη βουλευτική έδρα στην Α' Αθηνών και όχι στην Α' Θεσσαλονίκης, φαίνεται οτι επιλέγει τελικά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Την ίδια ώρα όμως στον ΣΥΝ συζητούν για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος''.

    [07] ΕΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "πενήντα πέντε εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση ζουν επισήμως κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα κείμενα που στέλνει η Κομισιόν για έγκριση στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, το οποίο θα γίνει στις 25 του Μάρτη στο Δουβλίνο".

    [08] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει οτι "τον σταθερό προσανατολισμό της ελληνικής Κυβέρνησης για βιώσιμη και λειτουργική βάση του Κυπριακού, βασισμένη στις αποφάσεις του Συμβουλίου και το Κοινοτικό Κεκτημένο, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, στον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση όπου ετέθησαν επί τάπητος οι εξελίξεις στο Κυπριακό".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει οτι "κρίσιμο Σαββατοκύριακο για το Κυπριακό καθώς τις επόμενες μέρες κρίνεται αν οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι συνομιλίες της Λευκωσίας, οπότε θα κληθεί να δώσει λύσεις ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μετά την τετραμερή διάσκεψη που μάλλον θα γίνει στη Ζυρίχη. Κάτι που προοιωνίζεται δυσμενές για την ελληνοκυπριακή πλευρά, με δεδομένη την τουρκική αδιαλλαξία και την αμερικανική σπουδή και ασφυκτική πίεση οπωσδήποτε να κλείσει το Κυπριακό".

    [09] Μάνος-Ανδριανόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι "ανοικτό ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος με τις δυνατότητες του εκλογικού νόμου για κυβερνητικούς συνασπισμούς μπορεί να οδηγήσει σε νέα σχήματα, άφησε με δηλώσεις του, χθες, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος".

    [10] Τέως βασιλιάς-Επίσκεψη

    Η Traffic news επισημαίνει οτι "για μόνιμη εγκατάσταση έρχεται στην Ελλάδα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η τέως βασιλική οικογένεια θα έρθει σε λίγες ημέρες, αναζητώντας και το κατάλληλο σπίτι και με την έναρξη του καλοκαιριού θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση".

    [11] Ελλάδα-Τρένο-Βόμβα

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται οτι "τρένο παγιδευμένο με εκρηκτικά, που θα φόρτωνε προπάνιο στη Θεσσαλονίκη, εξουδετέρωσαν την περασμένη Δευτέρα οι αστυνομικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα. Ανακρίνεται ο Βούλγαρος πληροφοριοδότης και οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για εμπλοκή της βαλκανικής Μαφίας".

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Φορολογική μεταρρύθμιση και αλλαγές στον Αναπτυξιακό. Οι πρώτες κινήσεις Αλογοσκούφη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Η αλ Κάιντα σκορπά τρόμο και στην Ευρώπη. Τριάντα μήνες μετά το έγκλημα στη Ν. Υόρκη, η Μαδρίτη θύμισε Γκουέρνικα".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Στο "ψυγείο" το ΣΔΟΕ. Κίνητρα για επενδύσεις και πανωτόκια στις προτεραιότητες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Μειωμένοι συντελεστές φόρου κερδών από φέτος. 25% και 20% αντί 35% και 25% όπως υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ".

    [13] Ισπανία-Εκρηξη-Αγορά

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Μνήμες τρομοκρατίας ξύπνησε στις αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, το χθεσινό αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη, για το οποίο μάλιστα αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, την ευθύνη ανάλαβε η Αλ Κάιντα του διαβόητου Οσάμα Μπιν Λάντεν, μεταφέροντας έτσι την ισλαμική τρομοκρατία σε ευρωπαϊκό έδαφος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 12 March 2004 - 15:27:23 UTC