Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/04/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Ελληνική Εκκλησία - Οικ.Πατριαρχείο
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες-Εργαζόμενοι
  • [06] Αυθαίρετα
  • [07] Νοσοκομεία-Χρέη
  • [08] Συμβάσεις - έργα
  • [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [10] Δημοσιονομικά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/04/2004

    Το Κυπριακό, το χθεσινό συμβούλιο των γενικών υποθέσεων της ΕΕ, οι σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας-Οικουμενικού Πατριαρχείου και τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες για φθηνό σπίτι με θέα. Προσιτές τιμές ακόμη και σε ακριβές περιοχές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αποφορτίζουν το βαρύ κλίμα στην Ευρώπη Ελλάδα και Κύπρος. Μετά το συντριπτικό ''ΟΧΙ''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πάνε για σχίσμα Χριστόδουλος- Βαρθολομαίος. Ο αρχιεπίσκοπος προχώρησε σε εκλογή Μητροπολιτών παρά τις αντιρρήσεις του Πατριαρχείου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Προσλήψεις: Οι νέες θέσεις μέχρι τον Ιούλιο. Το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες, οι αιτήσεις και οι διαγωνισμοί.

    Η ΑΥΓΗ: Σε αναζήτηση στρατηγικής για το Κυπριακό. Καθηλωμένη στην άμυνα η ελληνική πλευρά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μάγκας ο Χριστόδουλος. Συνεχίζει να απειλεί και να εκβιάζει ο Βαρθολομαίος παρά το στραπάτσο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Υπό χρεοκοπία τα νοσοκομεία. Μαύρη τρύπα ύψους 2 δισ. ευρώ. Σήμερα κυβερνητική σύσκεψη αποφασίζει έκτακτα μέτρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποια δικαιολογητικά σας γλιτώνουν φόρους. Τι να προσέξετε στη φορολογική σας δήλωση.

    ΕΘΝΟΣ: Μπροστά σε σχίσμα Φανάρι και Αθήνα. Εκκλησία: Ο Χριστόδουλος προχώρησε στην εκλογή των 3 μητροπολιτών. Ο Βαρθολομαίος συγκαλεί εκτάκτως Σύνοδο και απειλεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κόκκινο...μπουγέλωμα στον Κόφι Αννάν. Μόσχα: Το σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού εκπονήθηκε χωρίς να ληφθούν υπ΄όψιν οι θέσεις αμφοτέρων των πλευρών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κρυφό χρέος πνίγει τα νοσοκομεία. Ανέρχεται στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ τα 2,5 τελευταία χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: ''Πακέτο'' 37.430 εποχικών σε 7 φορείς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιερά αρένα. Στα άκρα τράβηξε ο Χριστόδουλος τη σύγκρουση με το Πατριαρχείο.

    ΕΣΤΙΑ: Σημίτης - Καραμανλής. Τι έλεγαν για το Ελσίνκι. Η συζήτησις στη Βουλή της 15ης Δεκεμβρίου 1999.

    Espresso: Αθηνά πρόσεχες τους άνδρες που θέλουν να ''φάνε'' την περιουσία σου! Η χρυσή κληρονόμος ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει την ευχή της θείας της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ζωντανή η ελπίδα λύσης. Ηπια η στάση της Ευρωπαϊκής Ενωση, η Λευκωσία ενισχύει τους Τουρκοκυπρίους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Παράθυρο'' για επαναφορά του σχεδίου...στο μέλλον άφησε ο Αλβαρο ντε Σότο. Συνάντηση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ποιοι μένουν χωρίς άδεια λόγω ''2004''. Η λίστα των υπηρεσιών αιχμής.

    ΝΙΚΗ: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες. Ικανοποιητικά αποτελέσματα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με το ΚΚΕ πλατιά συσπείρωση αντίστασης και απειθαρχίας.

    Traffic News: Υπάρχουν άλλοι δύο GAY στο παιχνίδι. Εξομολόγηση-φωτιά του Κώστα Κούντου στην ''t''. ''Με τον έναν έχω μιλήσει και μου αρέσει''.

    Η ΧΩΡΑ: Στο μικροσκόπιο όλες οι αμαρτωλές συμβάσεις του ΠΑΣΟΚ. Στον εισαγγελέα υπερκοστολογημένες προμήθειες 17 τρις. στις Ενοπλες Δυνάμεις.

    City Press: Τολμηρή κίνηση Χριστόδουλου. Ο αρχιεπίσκοπος έλυσε το γόρδιο δεσμό των τριών κενών Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.

    MetroRAMA: Επιτυχές το πρώτο τεστ. Ελληνοκυπριακή διπλωματική επιτυχία στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ. ''Παράθυρο'' για νέα πρωτοβουλία στο μέλλον άνοιξε χθες ο Κόφι Αννάν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 37.310 προσλήψεις. Το υπουργείο Εσωτερικών άναψε το πράσινο φως.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καταχρεωμένη η υγεία. Συναγερμός για το ''κρυφό χρέος'' των 2 δισ. Ευρώ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Μητροπολίτης Ανθιμος Αξιος Αξιος Αξιος Παναγιότατος Θεσσαλονίκης.

    [03] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας βρίσκεται στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου την πρώτη, μετά το αρνητικό -και αναμενόμενο- δημοψήφισμα στην Κύπρο. Ο κ. Καραμανλής θα εκφράσει την πλήρη στήριξή του στον Τάσσο Παπαδόπουλο και στον κυπριακό λαό και θα τονίσει ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι '' στη Λευκωσία επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τ. Παπαδόπουλος που φθάνει σήμερα στην Αθήνα, θα εφαρμόσει τα μέτρα υπέρ των Τουρκοκυπρίων. Σκοπός του είναι να διαβρώσει το φράγμα της ''πράσινης γραμμής'' και να δημιουργήσει δυναμική ντε φάκτο επανενοποίησης της Μεγαλονήσου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι ''δυναμική απάντηση στις κινδυνολογίες των τελευταίων ημερών μετά το συντριπτικό ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, έδωσαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λουξεμβούργο. Λαμβάνοντας αμέσως δράση και παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς για τη διαχείριση της επόμενης μέρας επέτυχαν την αποφόρτιση του κλίματος που είχε δημιουργηθεί από τις επικριτικές δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων απέναντι στην απόφαση των Ελληνοκυπρίων''.

    ΤΟ metroRAMA τονίζει ότι '' παράθυρο αισιοδοξίας για την ελληνοκυπριακή πλευρά άνοιξε χθες , στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά την οποία οι σωστοί διπλωματικοί χειρισμοί της ελληνοκυπριακής και ελληνικής αντιπροσωπείας διέψευσαν τις κινδυνολογίες που αναπτύχθηκαν μετά την απόρριψη του σχεδίου Αννάν''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''σαφώς πιο ανίσχυρες από τις ''προειδοποιήσεις'' των εγχώριων και Ελληνοκυπρίων προπαγανδιστών αποδείχθηκαν οι συνέπειες από τη διεθνή κοινότητα για την απόρριψη του σχεδίου Αννάν από την ελληνοκυπριακή πλευρά''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ο κίνδυνος να ξεκινήσει από χθες μια διαδικασία έμμεσης αναγνώρισης των Τουρκοκυπρίων από την κοινότητα και να αγνοηθεί εντελώς πλέον το Κυπριακό, ήταν εξαιρετικά μεγάλος, ενώ το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για τη Λευκωσία. Ομως με μια σειρά ενεργειών της ελληνικής πλευράς και αλλεπάλληλων διμερών συναντήσεων, επικράτησε τελικά ψυχραιμία, η οποία απέτρεψε οποιαδήποτε προσπάθεια έμμεσης αναγνώρισης κρατώντας παράλληλα ζωντανή και την ελπίδα επίλυσης του Κυπριακού''.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι '' χωρίς πυξίδα η ελληνική πλευρά την επομένη του ελληνοκυπριακού ''όχι'' στο σχέδιο Αννάν εμφανίζεται καθηλωμένη σε άμυνα και ελπίζει να αποφύγει σε πρώτη φάση τις επιπτώσεις των διεθνών επικρίσεων. Οι ''15'' δήλωσαν έτοιμοι να επιβραβεύσουν τους Τουρκοκυπρίους με οικονομική βοήθεια. Ο σχετικός κανονισμός θα συζητηθεί αύριο και διατυπώνεται ανοικτά η επιδίωξη να παρακαμφθεί η Λευκωσία''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι '' έτοιμοι είναι οι κοινοτικοί εταίροι της Ελλάδας και της Κύπρου ''να σφάξουν με το γάντι'' την κυβέρνηση της Λευκωσίας για το ''αμάρτημά '' της να υποστηρίξει και να πετύχει τον αποκλεισμό με το ''όχι'' των Ελληνοκυπρίων της ένταξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''στην.....Ευρωπαϊκή Ενωση εναποθέτει τις ελπίδες της για να παραμείνει ανοιχτή η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό η κυβέρνηση η οποία επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις επιδιώξεις ΗΠΑ και ΕΕ και το ηχηρό χαστούκι του ''όχι'' των Ελληνοκυπρίων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''η Μόσχα εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι το σχέδιο του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν για την επανένωση της Κύπρου δεν έλαβε υπόψη τις απόψεις των δύο πλευρών, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ''.

    Η ΕΣΤΙΑ στο σχόλιό της τονίζει μεταξύ άλλων ότι '' το κοινό πεπρωμένο Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στην ΕΕ για το οποίο έκαναν λόγο χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι η μόνη προοπτική για την οποία αξίζει να αναληφθούν τώρα πρωτοβουλίες και να καταβληθή κάθε προσπάθεια . Και η έμπρακτη αναγνώρισις-σχεδόν διακήρυξις- από όλους ότι το σχέδιο Αννάν εξακολουθεί να συνιστά το πλαίσιο της προσπαθείας για την επανένωση της Κύπρου, αποτελεί την αφετηρία της νέας προσπάθειας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''την άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην κατεχόμενη Κύπρο ζήτησε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας παρέχοντας εμμέσως κάλυψη και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς αφού χαρακτηρίζει το γεγονός των διαφορετικών θέσεων ως ''προσπάθεια αναζήτησης του σωστού''.

    [04] Ελληνική Εκκλησία - Οικ.Πατριαρχείο

    Η Espresso υποστηρίζει οτι "οι πολεμικές κραυγές και τα λάβαρα που υψώνονται σε Αθήνα και Φανάρι οδηγούν σε ένα νέο σχίσμα Εκκλησιών, το οποίο ομως αυτή τη φορά θα είναι μεταξύ της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου. Οσο οδυνηρή κι αν είναι αυτή η εκδοχή, δυστυχώς δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και όλοι πλέον περιμένουν το "πολεμικό ανακοινωθέν".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "ένα βήμα πριν από το σχίσμα βρίσκονται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το Πατριαρχείο έχει ήδη απειλήσει με μη αναγνώριση των εκλογών και διακοπή κοινωνίας με τον κ. Χριστόδουλο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "διχασμό στην Ελλαδική Εκκλησία αλλά και ρήξη με το Πατριαρχείο προκάλεσε η σύγκληση από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο της Συνόδου της Ιεραρχίας για την εκλογή μητροπολιτών στις Νέες Χώρες: Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Ελευθερούπολης. Πρόσθετη πρόκληση η εκλογή στη μητρόπολη Μεσογαίας του Νικ. Χατζηνικολάου, που προέρχεται από το Αγιον Ορος. Ιεράρχες αναλώθηκαν σε κατηγορίες και ύβρεις μεταξύ τους και ο ιερός χώρος της Συνόδου μεταβλήθηκε σε ...αρένα. Η κυβέρνηση δηλώνει οτι θα τηρηθεί ο Καταστατικός Χάρτης, πράγμα που σημαίνει οτι θα εκδοθούν τα διατάγματα διορισμού των νέων μητροπολιτών".

    Η Traffic news σημειώνει οτι "σε κλίμα έντασης και φραστικών αντεγκλήσεων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας στην οποία αποφασίστηκε να προχωρήσει στην εκλογή νέων Μητροπολιτών σε Θεσσαλονίκη, Ελευθερούπολη, Κοζάνη και Μεσογαία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "στραπάτσο" έπαθε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς που εκτόξευε τους τελευταίους εννιά μήνες ο κ. Βαρθολομαίος κατά όλων των ιεραρχών της Εκκλησίας δεν κατάφερε να ανακόψει το "ρεύμα" που στηρίζει με νύχια και με δόντια τον κ. Χριστόδουλο. Οι Ελληνες ιεράρχες ακόμη και αυτοί που ανήκουν πνευματικά στο Φανάρι έγραψαν στα παλαιά των υποδημάτων τους τον κ. Βαρθολομαίο ο οποίος ήθελε να τους ποδηγετήσει και να διοικεί τις μισές Μητροπόλεις από την Τουρκία".

    Η City Press προσθέτει οτι "ο Αρχιεπίσκοπος έλυσε το γόρδιο δεσμό των τριών κενών Μητροπόλεων των Νέων Χωρών. Παρά τις αντιρρήσεις, η έκτακτη Ιερά Σύνοδος κάλυψε την πρωτοβουλία του (35 υπέρ, 23 κατά, 8 λευκά, 5 αποχές). Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξελέγη ο κ. Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος. Η κυβέρνηση διακριτικά στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πιθανή σκληρή αντίδραση του Πατριαρχείου την Παρασκευή".

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες-Εργαζόμενοι

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "διακοπές το φθινόπωρο θα κάνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Αναστολή αδειών από αρχές Ιουλίου έως τη λήξη των Αγώνων θα προβλεφθεί για την πλειονότητα όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες αιχμής που έχουν καταγραφεί από την κυβέρνηση και τον "Αθήνα 2004". Την ίδια ώρα, σε ισχύ τίθεται τις επόμενες ημέρες η απαγόρευση λήψης αδειών για ένα μήνα λόγω ευρωεκλογών".

    [06] Αυθαίρετα

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται οτι "θεσμικό πλαίσιο, που προβλέπει γρήγορες εντάξεις στο σχέδιο πόλης, ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να θέσει φραγμό στη δημιουργία τέταρτης γενιάς αυθαιρέτων. Παράλληλα, ο Γιώργος Σουφλιάς στοχεύει στην εφαρμογή του νέου συστήματος για τις μελέτες δημοσίων έργων από το 2005".

    [07] Νοσοκομεία-Χρέη

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει οτι "ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, έκανε λόγο για "κρυφά χρέη" ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας είπε οτι "αυτά δημιουργήθηκαν από υπερπαραγγελίες οι οποίες έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια". Από την πλευρά τους οι διοικήσεις των νοσοκομείων τόνισαν οτι η κατάσταση αυτή δημιουργείται από τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων (υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ) και το κόστος της κοινωνικής πολιτικής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι "εκτιμήθηκε οτι το συνολικό κρυφό χρέος των νοσοκομείων στους προμηθευτές τους ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ από τον Μάιο του 2001 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2003. Δηλαδή το χρέος αυτό αυξάνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς, κατά 200 εκατ. ευρώ ανά τρίμηνο".

    [08] Συμβάσεις - έργα

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι '' στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται όλες οι αμαρτωλές συμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια δραχμές. Μόνο στα εξοπλιστικά προγράμματα διαπιστώνονται υπερκοστολογήσεις ύψους 17 τρις δρχ από το 1996 έως σήμερα, ενώ χθες ο υπουργός Οικονομίας αποκάλυψε ότι τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές ξεπερνούν τα δύο δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρενέβη για υπερκοστολογημένα έργα της ΔΕΗ''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι '' επισήμως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κατά τη χθεσινή τους τακτική συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου δεν συζήτησαν τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα ούτε τις γκρίζες ζώνες στα παλιά που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το διέψευσε και ο ίδιος ο υπουργός όταν ρωτήθηκε από τους στρατιωτικούς συντάκτες. Πάντως, έγκυρες πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου επέμεναν και μετά τη διάψευση ότι τους δυο άνδρες απασχόλησαν και οι εξοπλισμοί''.

    [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Δημοσιονομική βόμβα! Από την εξέταση της Eurostat''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Συγχωνεύσεις κολοσσών σε ενέργεια και φάρμακα. Επιχειρηματικοί ''γάμοι'' δεκάδων δισ. ευρώ αναταράσσουν την Ευρώπη''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Το γρίφο του ελλείμματος θα λύσει σήμερα η Eurostat. Από 2,95% έως 4,7% του ΑΕΠ το έλλειμμα του προϋπολογισμού''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Δεν γλιτώνουμε τα πρόστιμα για την κρυφή ''μαύρη τρύπα''. Ανω του 3% του ΑΕΠ το έλλειμμα του προϋπολογισμού''.

    [10] Δημοσιονομικά

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Σε ολική ανατροπή της δημοσιονομικής "εικόνας" της χώρας φαίνεται να οδηγεί η εξέταση των δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat (η οποία άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα) και η δημοσιονομική απογραφή που ολοκληρώνει η κυβέρνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 27 April 2004 - 14:41:45 UTC