Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [04] BΈκθεση ΟΟΣΑ για Λεκανοπέδιο μετά τους Ολυμπιακούς
  • [05] Απόφαση για την ΑΕΚ
  • [06] Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ για κυβερνητική απραξία
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια
  • [08] Διακήρυξη ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου
  • [09] Κτηματολόγιο
  • [10] Μονιμοποίηση συμβασιούχων
  • [11] Επικίνδυνα τρόφιμα - Εστιατόρια
  • [12] Αυξήσεις επιτοκίων
  • [13] Επιδότηση ενοικίου
  • [14] Απεργία- Άδεια
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Ανέλεγκτες υποθέσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/6/2004

    Η εκλογή νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η έκθεση του ΟΟΣΑ για το Λεκανοπέδιο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η ασφάλεια, η διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΚΕΠ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις μέχρι και 100% σε μικρομεσαίους. Ανοιχτά δέκα προγράμματα για κάθε ανάγκη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο σφυρί τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων! Μπάτε, σκύλοι, αλέστε...Τι αποκαλύπτει η επίσημη έκθεση της Αρχής Προστασίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βάλε πλάτη Κώστα...Ο Σημίτης παρακάλεσε τον Καραμανλή να του βρει θέση στην Ευρώπη. Αιφνιδιασμός στο ΠΑΣΟΚ. Άγνοια από Παπανδρέου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ποιοι κερδίζουν με τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης. 70.000 αυθαίρετες κατασκευές νομιμοποιούνται.

    Η ΑΥΓΗ: Από τις Αζόρες στην Κομισιόν...Στη σκιά του Ατλαντισμού η Ευρώπη. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Μπαρόζο, μέλος της "συμμαχίας των 4" στον πόλεμο του Ιράκ, επελέγη για πρόεδρος της Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ για την "κατάργηση " του κόμματος. Έντονες αντιδράσεις και ανησυχία των στελεχών για το μέλλον της Παράταξης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τελευταία ευκαιρία για την Αθήνα το 2004. Έκθεση του ΟΟΣΑ για το Λεκανοπέδιο μετά τους Αγώνες. Οι απειλές: γήρανση του πληθυσμού, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, υψηλή ανεργία, χωροταξικές ανισότητες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μονιμοποιούνται 3.500 συμβασιούχοι των ΚΕΠ. Ανοίγει ο δρόμος και για νέες προσλήψεις.

    ΕΘΝΟΣ: Τρόφιμα δηλητήριο σε εστιατόρια, κέτερινγκ, ξενοδοχεία. Στον εισαγγελέα έστειλε 265 επιχειρήσεις το ΕΦΕΤ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερον....κρεμάται επί ξύλου το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Ο γιος του ιδρυτή αρχίζει τη διαδικασία ξηλώματος του Κινήματος που έφτιαξε ο πατέρας του. Πάει περίπατο η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έδιωχναν επενδύσεις οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα προτελευταία μεταξύ των χωρών -μελών του ΟΟΣΑ όπως αποκαλύπτει έρευνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η απεργία πληρώνεται κανονικά! Αρειος Πάγος: Απόφαση - σταθμός για εργοδότες και εργαζομένους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σοκ για ΑΕΚ αλλά και για Εθνική. Απόφαση καταδίκης πριν τον αγώνα με Τσεχία. Οδηγείται σε πτώχευση και Δ΄Εθνική ο δικέφαλος εκτός αν...

    ΕΣΤΙΑ: Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Η εκλογή Μπαρόσο ως Προέδρου της Κομισιόν.

    ESPRESSO: Ζηνοβία Γαρμπή: Πέθανε μετά την πλαστική! Άρχισε χθες η δίκη του χειρούργου. Της έκαναν λιποαναρρόφηση 8 λίτρων, ενώ το όριο είναι 3.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μπαρόζο στο τιμόνι της Ευρώπης. Συμφώνησαν οι "25" για τον ατλαντιστή Πορτογάλο. Επιτροπή Συντάγματος με συμμετοχή του Κ. Σημίτη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξήσεις επιτοκίων ...συνιστούν οι κεντρικοί τραπεζίτες. Θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού;

    ΤΑ ΝΕΑ: 12 κατηγορώ για κυβερνητική απραξία. Σκληρή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΙΚΗ: Στο άρμα των ΗΠΑ. "Ταφόπλακα" Μπαρόσο στη χειραφέτηση της ΕΕ. Πήραν ανταλλάγματα Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΕΕ και ΝΑΤΟ πολέμων συνδικάτων. Σύνοδοι- Αντισύνοδοι και μαζικές διαδηλώσεις.

    TRAFFIC NEWS: Το ξέσπασμα του Μικρούτσικου. Γιατί έκλαψε ο Ανδρέας στο φινάλε. Όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες.

    Η ΧΩΡΑ: Λύση για τα κτίσματα εκτός σχεδίου. Τέλος στην περιπέτεια χιλιάδων ιδιοκτητών που γλιτώνουν τις περιουσίες τους. Τροπολογία στη Βουλή για να συνεχιστεί η σύνταξη του Κτηματολογίου.

    City Press: Πιο κοντά στην πτώχευση η ΑΕΚ. Το Εφετείο απέρριψε την υπαγωγή της υπερχρεωμένης ΠΑΕ στο άρθρο 44.

    Μetro: Σημαντικά αυξημένη η επιδότηση ενοικίου. Από 100 έως 180 ευρώ μηνιαίως θα εισπράξουν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 'Όλοι ....Πόρτο. Ελλάδα vs Τσεχία. Εθνική Ελλάδας: Έχουμε αγώνα αύριο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πρόβλημα Νο 1: Τα ναρκωτικά. Δύο τοξικομανείς δολοφονήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πάπας-Πατριάρχης : Ιστορική συνάντηση. Χθες στη Ρώμη, εορτή Πέτρου και Παύλου. Επιθυμία Βαρθολομαίου να προχωρήσει ο διάλογος.

    [03] Εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ο ατλαντιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Μανουέλ Νουράο Μπαρόζο, είναι ο διάδοχος του Ρομάνο Πρόντι στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη νεοσυσταθείσα θέση του υπουργού Εξωτερικών καταλαμβάνει ο Ισπανός Χαβιέ Σολάνα, ενώ με τη λήξη της έκτακτης συνόδου κορυφής ο προεδρεύων του συμβουλίου, Ιρλανδός πρωθυπουργός κ. Μπέρτι Αχερν, μετέφερε πρόταση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη για τη δημιουργία επιτροπής συντονισμού των προσπαθειών επικύρωσης του ευρωσυντάγματος, η οποία υποστηρίχθηκε ενθέρμως από τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "με ακραία αδιαφανείς διαδικασίες η ιρλανδική προεδρία κατόρθωσε να προωθήσει την υποψηφιότητα του Πορτογάλου πρωθυπουργού Μπαρόσο, 48 ετών, για τη διαδοχή του Ρ. Πρόντι. Χθες οι 25 Ευρωπαίοι ηγέτες επέλεξαν ομόφωνα τον Μπαρόσο στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χρειάστηκε μόνο μια ώρα και ένα τέταρτο για να συμφωνήσουν όλοι".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η στενή συνεργασία των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ-ΕΕ- ΝΑΤΟ, στο φόντο πάντα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, βρήκε την έκφρασή της και στην επιλογή στη συνέχεια, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του "παρακοιμώμενου" των Μπους-Μπλερ- Αθνάρ στον πόλεμο κατά του Ιράκ Πορτογάλου "κεντροδεξιού" Χοσέ Μπαρόζο, ενώ για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ ετοιμάζεται το άλλο ΝΑΤΟϊκό γεράκι, γνωστός στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας "σοσιαλιστής" Χαβιέ Σολάνα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "μετά τη συμφωνία για το Ευρωσύνταγμα, η ιρλανδική προεδρία με την Έκτακτη Σύνοδο κορυφής που συγκάλεσε στις Βρυξέλλες κατάφερε να επιλύσει και το δεύτερο μεγάλο θέμα που κλήθηκε να διαχειριστεί αυτό του αντικαταστάτη του Ρομάνο Πρόντι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "με την επιλογή του συντηρητικού φιλοατλαντιστή Πορτογάλου πρωθυπουργού Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο στη θέση του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Χαβιέ Σολάνα ως μελλοντικού υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ από τους "25" της Ενωμένης Ευρώπης χθες, αποδέχτηκε και επίσημα να παίξει το ρόλο του ουραγού των ΗΠΑ, αντί να ακολουθήσει μια αυτόνομη πορεία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "όμως ευρωπαϊκό ρόλο και στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη φαίνεται ότι επιφυλάσσουν οι "25". Χθες στο Συμβούλιο συζητήθηκε η πρόταση να αναλάβει ο κ. Σημίτης συντονιστικό ρόλο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα αφορά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Κώστας Σημίτης ζήτησε την παρέμβασή του για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής του υποψηφιότητας ως μεσολαβητή για το ευρωσύνταγμα. Ο Κώστας Καραμανλής την υποστήριξε ενθέρμως στην Κωνσταντινούπολη".

    Κατά την ΕΣΤΙΑ, "μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβε γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέλεξαν χθες τον Πορτογάλο πρωθυπουργό κ. Μπαρόσο ως νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και κατ΄επέκτασιν γιατί τον υπερψήφισε η Ελληνική Κυβέρνησις. Όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνωνται ότι κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Η εσωστρέφειαπου οδήγησε την Ευρώπη σε οικονομική στασιμότητα παραμερίζεται σιγά -σιγά από νέες αντιλήψεις".

    [04] BΈκθεση ΟΟΣΑ για Λεκανοπέδιο μετά τους Ολυμπιακούς

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ενώ η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων εισέρχεται ουσιαστικώς στην τελική ευθεία, ο προβληματισμός για τις μεταολυμπιακές προοπτικές αρχίζει τώρα να ξεπροβάλλει. "Οι επενδύσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούν μια μοναδική πρόκληση προκειμένου η πρωτεύουσα να αναδειχθεί σε κυρίαρχο "παίκτη" όχι μόνο των Βαλκανίων, αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Ευρώπης" αναφέρει πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Άλλωστε, υποστηρίζει ο διεθνής οργανισμός, ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και οι απλοί πολίτες αναμένουν μεσοπρόθεσμα τα πολλαπλασιαστικά οφέλου που θα προκύψουν από την επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων".

    [05] Απόφαση για την ΑΕΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "απόγνωση στην ΑΕΚ και ισχυρό σοκ για τους διεθνείς παίκτες της ένα 48ωρο πριν το κρίσιμο παιχνίδι της Ελλάδας με την Τσεχία ,αφού το Εφετείο απέρριψε το αίτημα της "Ένωσης" να υπαχθεί στο άρθρο 44. Ο επίδοξος πρόεδρος Ντέμης Νικολαΐδης και οι πέντε διεθνείς παίκτες της, όπως ο αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις, αλλά κατά πληροφορίες τους απασχολούν τα νέα δραματικά δεδομένα".

    H ESPRESSO εκτιμά ότι "σαν κεραυνός έπεσε χθες στο στρατόπεδο της Εθνικής ομάδας η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Όταν "κιτρινόμαυροι" Έλληνες διεθνείς έμαθαν ότι η εταιρεία δεν θα υπαχθεί τελικά στο άρθρο 44 , "πάγωσαν" και σχεδόν όλοι τους έτρεξαν να βρούνε τον Ντέμη Νικολαΐδη και να τον ρωτήσουν "τι μέλλει γενέσθαι".

    H CITY PRESS προσθέτει ότι "το Εφετείο απέρριψε την υπαγωγή της υπερχρεωμένης ΠΑΕ στο άρθρο 44. Δεν μειώνεται το χρέος της, αλλά θα περιοριστούν τα πρόστιμα με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα ισχύσει για όλες τις ΠΑΕ. Η παροχή ευχέρειας χρόνου για την εξόφληση των οφειλών δεν λύνει το οικονομικό της πρόβλημα. Αναμένεται βροχή προσφυγών από παίκτες που δεν έχουν πληρωθεί. Η Ένωση κοντά στην πτώχευση και τον υποβιβασμό στη Δ΄Εθνική. Κατάληψη γραφείων της ΠΑΕ από φιλάθλους και οργάνωση συλλαλητηρίου".

    [06] Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ για κυβερνητική απραξία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ με 12 καυτά "κατηγορώ" για απραξία, παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, κυρίως για μια σειρά προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, με αιχμή την ακρίβεια και την αύξηση του πληθωρισμού. Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμάκωσε την επίθεσή της στην κυβέρνηση για το θέμα του εναέριου χώρου του Αιγαίου, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Άμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου".

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι " το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων τέθηκε για άλλη μια φορά στο τραπέζι των συνομιλιών, κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, με τον γενικό γραμματέα της INTERPOL κ. Ronald K. Noble ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "κατά την πολύωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε τον κ. Noble για τη λειτουργία και την αρμονική συνεργασία των συναρμόδιων φορέων που ασχολούνται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, για τα σεμινάρια, τις πραγματικές ασκήσεις αλλά και τις ασκήσεις επί χάρτου που έχουν πραγματοποιηθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα".

    [08] Διακήρυξη ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "καλυπτόμενος από το μανδύα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου (αφού τα μάτια της κοινής γνώμης και οι τηλεοπτικές κάμερες έχουν στραφεί ήδη στην αυριανή αναμέτρηση με την Τσεχία) ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράφει το απόγευμα τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΠΑΣΟΚ".

    [09] Κτηματολόγιο

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του μαθηματικού τύπου θα περιληφθεί πιθανότατα η τροπολογία για την ένταξη στο Κτηματολόγιο των εκτός σχεδίου κτισμάτων. Η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να επιλύσει όσο το δυνατόν συντομότερα το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος να αμφισβητηθούν εκατομμύρια στρέμματα ιδιοκτησιών".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει ότι "το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων υπόγειων πιλοτών και ημιυπαίθριων χώρων δίνει η ενεργοποίηση του θεσμού της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, ύστερα από χρόνια αδράνειας. Περίπου 70.000 ιδιοκτήτες, που παρέμεναν εγκλωβισμένοι, ωφελούνται από την ευεργετική εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ".

    [10] Μονιμοποίηση συμβασιούχων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "πρόκριμα για τη μονιμοποίηση περίπου 3.500 συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, ανοίγοντας ταυτόχρονα τις 'πόρτες' των Κέντρων και για νέες προσλήψεις προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων".

    [11] Επικίνδυνα τρόφιμα - Εστιατόρια

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν 265 επιχειρήσεις, που διέθεταν στην αγορά προϊόντα επισφαλή για την υγεία των καταναλωτών. Τρόφιμα-δηλητήριο εντόπισε ο ΕΦΕΤ σε εστιατόρια, κέτερινγκ και ξενοδοχεία. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια και κυρίως στις ολυμπιακές πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Βόλο".

    [12] Αυξήσεις επιτοκίων

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να αυξήσουν, σε αξιοσημείωτο ποσοστό, τα επιτόκια, όταν είναι σίγουρες ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι ισχυρή, και να τα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα ώστε να αποτρέψουν πιθανές χρηματοοικονομικές ανισορροπίες, συνιστά η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Στην ετήσια έκθεση της 'κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών' η BIS επισημαίνει ότι τώρα πλέον είναι ξεκάθαρο ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια και οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί δεν μπορούν να συνεχιστούν".

    [13] Επιδότηση ενοικίου

    Σύμφωνα με το METRO "δεκτά θα γίνονται από αύριο (1/7/2004) τα δικαιολογητικά των περίπου 40.000 δικαιούχων για επιδότηση ενοικίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Το ποσοστό της επιδότησης θα αυξηθεί από 3,4% έως 15,3% και θα καταβληθεί εφάπαξ από τον οργανισμό μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 100 έως 180 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων".

    [14] Απεργία- Άδεια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "με απόφαση-σταθμό της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ορίζεται ότι η συμμετοχή σε απεργία δεν συνεπάγεται την αφαίρεση του ημερομισθίου από τον απεργό μέχρι να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου. Το ημερομίσθιο θα αφαιρείται μόνο για τις ημέρες που οι εργαζόμενοι απεργούν και μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης που κηρύσσει παράνομη την απεργία".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Αναμονή για τις ρυθμίσεις. Τους όρους της περαίωσης των ανέλεγκτων περιμένει η αγορά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μειώστε 40% τη χρέωση κλήσεων στα κινητά. Αυστηρές συστάσεις της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών προς τις 4 εταιρίες".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Ερωτηματικά για την τύχη 103 μετοχών της Σοφοκλέους. Το 1/3 του ταμπλό βρίσκεται κάτω και από τις 1.467 μονάδες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Μια χαμένη χρονιά για ιδιωτικές επενδύσεις. Λόγω του αντικοινοτικού αναπτυξιακού νόμου".

    [16] Ανέλεγκτες υποθέσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται η αγορά εν όψει της επικείμενης ρύθμισης για την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων καθώς αυτή και οι όροι της θα επηρεάσουν και τη ρευστότητα αλλά και την οικονομικολογιστική διαχείριση των ενδιαφερομένων. Το περιεχόμενο της ρύθμισης και ο χρόνος δημοσιοποίησης έχουν περάσει στο τελικό στάδιο και στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 30 June 2004 - 14:50:19 UTC