Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια
  • [04] Κρούσμα διαφθοράς
  • [05] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [06] Ληξιπρόθεσμα χρέη
  • [07] Προσλήψεις στο δημόσιο
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Ληξιπρόθεσμα χρέη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/7/2004

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η ασφάλεια, το κρούσμα διαφθοράς, οι βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι δυνατότητες εξόφλησης ληξιπρόθεσμων προς το δημόσιο χρεών και οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αυθαίρετα: Πότε και πώς ρυθμίζονται τα πρόστιμα. Επωφελούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μέτρα εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο. Το κράτος "ρυθμίζει" πάλι τα χρέη των ΠΑΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Φαγώθηκε" για το καζίνο το δεξί χέρι υπουργού. "Κατηγορείται" για υπόνοιες συναλλαγής με επιχειρηματία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Προσλήψεις: Νέες θέσεις το καλοκαίρι. Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις και οι διαγωνισμοί σε εξέλιξη.

    Η ΑΥΓΗ: Οι δύο όψεις των Ολυμπιακών: Όχι στο Ζέπελιν του "Μεγάλου Αδελφού" - Οι Αθηναίοι αγκάλιασαν την επανεμφάνιση του τραμ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υπουργός έστειλε στον εισαγγελέα τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου. Μάθημα στα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Έσκασε" το πρώτο κρούσμα διαφθοράς. Στον Εισαγγελέα διευθυντής του πολιτικού γραφείου υφυπουργού. Θορυβημένος ο Πρωθυπουργός ζητεί άμεση πάταξη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φορο-ανάσα για 850.000 οφειλέτες. Σε ισχύ η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

    ΕΘΝΟΣ: Ανοιχτές 1.710 θέσεις σε Δημόσιο-Οργανισμούς. Τρέχουν οι προθεσμίες για 106 διαγωνισμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από σήμερα Ζέπελιν κ.ά. θα ερευνούν μέχρι και τα... αχαμνά μας. Κύριε, Κύριε, επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαχαίρι στη διαφθορά. Ο υφυπουργός Τουρισμού στέλνει στον εισαγγελέα τον διευθυντή του γραφείου του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 2.436 νέες θέσεις σε υπουργεία-ΔΕΚΟ. Και τέσσερα προγράμματα ενίσχυσης για 4.055 ανέργους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κεραμίδα το 1ο κρούσμα διαφθοράς. Καταγγελία για διευθυντή πολιτικού γραφείου υφυπουργού.

    ΕΣΤΙΑ: Ζημιογόνες συγκοινωνίες. Το εισιτήριο στο 1/3 του κόστους λειτουργίας.

    ESPRESSO: 40 χρόνια φυλακισμένη σε μια τρώγλη! Η τραγική ιστορία μιας 52χρονης γυναίκας. Νέο "Κωσταλέξι" στην Κρήτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το τραμ ξεκίνησε με ατέλειες. Αγωνιώδεις παραδόσεις και άλλων έργων κατά τις επόμενες ημέρες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Άμεση αποπομπή για υπόθεση διαφθοράς. Στον εισαγγελέα έστειλε τον διευθυντή του ο υφυπουργός Τουρισμού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ από 2.500 έως 21.200 μόρια. Πίνακες για Σχολές και στα 5 Πεδία.

    Η ΝΙΚΗ: Απάντηση στον εμπαιγμό. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέες τιμές σε δεκάδες φάρμακα: Φαρμακερές αυξήσεις μέχρι και 38%.

    TRAFFIC NEWS: Ηφαίστειο η Τατιάνα για το "διαζύγιο" με τον Νίκο. Εξαλλη που μπλέκουν τον άντρα της με τη μεταγραφή της.

    Η ΧΩΡΑ: Διευθυντής υπουργού στον εισαγγελέα. Με εντολή Καραμανλή το χτύπημα κατά της διαφθοράς.

    City Press: Η Αθήνα με ολυμπιακή λάμψη.

    METRO: Στους Αγώνες λέμε "ναι". Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τις διαθέσεις των πολιτών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στη "φάκα" του ΟΠΑΠ. Πως εντοπίστηκε ο Ελληνας "Εσκομπαρ" Αλ. Αγγελόπουλος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανάπτυξη παντού, ανάπτυξη για όλους. Όπως τόνισε ο κ. Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "την καθολική αναγνώριση των εταίρων στην ΕΕ έχουν αποσπάσει οι προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για τη διεξαγωγή ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων. Η ολλανδική προεδρία και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών επιβράβευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, δίνοντας παράλληλα απάντηση σε δημοσιεύματα ορισμένων, κακόπιστων, ξένων εφημερίδων".

    Η City Press αναφέρει ότι "ζεσταίνεται το κλίμα μεταξύ των κατοίκων της πρωτεύουσας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης 6 στους 10 θα μείνουν στην Αθήνα τον Αύγουστο και 4 στους 10 από αυτούς θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια αγωνίσματα. Εντυπωσιακή η άνοδος στη ζήτηση των εισιτηρίων. Τρεις στους τέσσερις αξιολογούν θετικά τα έργα και τη διεθνή ολυμπιακή εικόνα της Ελλάδας".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "μόλις 24 ημέρες απομένουν ως την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ σε 10 ημέρες ξεκινά και η εφαρμογή των μέτρων κυκλοφορίας που θα ισχύσουν στη διάρκεια των Αγώνων. Η επιτυχία των Αγώνων είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την χώρα. Ένα στοίχημα το οποίο θα επηρεάσει καταλυτικά τόσο τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας όσο και την πορεία της οικονομίας μας στα επόμενα χρόνια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "στον τομέα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, αναμένεται σήμερα η πρώτη πτήση του αερόπλοιου παρακολούθησης, ενώ από 16 επίγεια σημεία της Αττικής θα παρακολουθείται ο ουρανός της πρωτεύουσας για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν ύποπτων ιπτάμενων αντικειμένων που θα πετούν σε χαμηλό ύψος".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "ΝΑΙ στο τραμ-ΟΧΙ στην παρακολούθηση του "Μεγάλου Αδελφού". Οι Αθηναίοι από την πρώτη μέρα απέρριψαν τα σχέδια επέκτασης της παρακολούθησης με το αερόπλοιο (Ζέπελιν), που χθες λόγω των ανέμων δεν μπόρεσε να απογειωθεί. Ενώ αγκάλιασαν την επιστροφή στους δρόμους της πόλης του τραμ - ως μέσου σταθερής τροχιάς που αναμένεται να διευκολύνει τις μετακινήσεις. Πάντως δεν έλειψαν οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σε άρθρο του εκτιμά ότι "η "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων, που ενισχύθηκε με το αερόπλοιο επιτήρησης του Λεκανοπεδίου, ενισχύει τη στρατοκρατική λειτουργία κάθε περιοχής όπου θα γίνουν οι Αγώνες και όχι μόνον".

    Η Traffic news επισημαίνει ότι "κλειστό για δύο ώρες και συγκεκριμένα από τις 09.00 έως τις 11.00 σήμερα το πρωί θα παραμείνει το λιμάνι του Πειραιά, για τις ανάγκες της κατασκευής υποβρύχιου δικτύου οπτικών ινών, στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Το Metro ισχυρίζεται ότι "υψηλές προσδοκίες για την ανταπόκριση των Ελλήνων σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες καλλιεργεί η πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της οργανωτικής επιτροπής "Αθήνα 2004".

    [04] Κρούσμα διαφθοράς

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "σαν ...κεραμίδα έπεσε το πρώτο κρούσμα διαφθοράς στην κυβέρνηση, η οποία σε λίγο κλείνει πέντε μήνες ζωής. Ο υφυπουργός Τουρισμού Αν. Λιάσκος δήλωσε χθες ότι έστειλε στον εισαγγελέα τον διευθυντή του γραφείου του και δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ, στα Ψαχνά Εύβοιας Ιωάννη Κεραμιδά, για τον οποίο πήρε καταγγελία από ξενοδόχο ότι του ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα για να διευθετήσει υπόθεσή του. "Θα είμαστε αμείλικτοι", διαμήνυσε το Μαξίμου, "άρχισαν κιόλας τα φαινόμενα διαφθοράς", σχολίασε ο Χρ. Παπουτσής, αν και έδωσε συγχαρητήρια στον υφυπουργό για την άμεση αντίδρασή του. Ο κατηγορούμενος πάντως αρνείται τα πάντα".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής είχε χθες επανειλημμένες επαφές με τους βασικούς του υπουργούς, αλλά και με τον γενικό γραμματέα της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη, όπου συζήτησε μαζί τους μέτρα και μεθοδεύσεις που θα αποτρέψουν επανάληψη παρόμοιων περιστατικών".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "επειδή πρόκειται για μια παραπομπή διερεύνησης καταγγελίας και επειδή η όλη υπόθεση στηρίζεται στην καταγγελία ενός ιδιώτη επιχειρηματία, καλό είναι η υπόθεση να διαλευκανθεί τάχιστα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ο κ. Λιάσκος έκανε λόγο για μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης που επιδιώκεται να εδραιωθεί, "κάνοντας πράξη όλα όσα εξαγγέλθηκαν προεκλογικά για την πάταξη κάθε φαινομένου αδιαφάνειας και διαφθοράς άμεσα και εν τη γενέσει του απ' όπου και αν προέρχονται".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "ο Ι. Κεραμίδας φέρεται να έχει ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα για να προωθήσει την υπόθεση ενός επιχειρηματία".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ο υφυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει κρούσματα διαφθοράς και σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, θα πατάξει κάθε τέτοιο κρούσμα, από όπου κι αν προέρχεται".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "ήδη ο εν λόγω διευθυντής ωθήθηκε σε παραίτηση, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα. Αμείλικτη σε θέματα ηθικής η νέα διακυβέρνηση".

    [05] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις θα ακολουθήσει φέτος το "ασανσέρ" των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από τη μια, παρατηρείται πτώση που θα ακουμπήσει το έδαφος και από την άλλη άνοδος...που θα αγγίξει τα σύννεφα. Έτσι η πρόσβαση στις Σχολές θα γίνει φέτος με βαθμολογίες που αρχίζουν από τα 2.500 μόρια και θα φτάνουν τα 21.200".

    [06] Ληξιπρόθεσμα χρέη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "σε ισχύ τίθεται η διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων προς το Δημόσιο οφειλών, μετά και την αποστολή της σχετικής εγκυκλίου από τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Ρεγκούζα προς όλες τις εφορίες της χώρας. Σημειώνεται ότι τα χρέη προς το Δημόσιο, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως τις 29 Φεβρουαρίου, υπερβαίνουν τα 10 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν σε περισσότερους από 850.000 οφειλέτες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι είχαν οφειλές οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2004 και όχι μετέπειτα. Οι ενδιαφερόμενοι, βάσει της εγκυκλίου καλούνται να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης στην εφορία ή το τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές τους, έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν χρήση ευνοϊκών διευκολύνσεων που παρέχει η ρύθμιση για τμηματική αποπληρωμή και αξιόλογες μειώσεις των προσαυξήσεων των οφειλών. Όσοι αδυνατούν να προχωρήσουν σε εφάπαξ εξόφληση και επιλέξουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους με μηνιαίες δόσεις, έχουν μειωμένες προσαυξήσεις που κυμαίνονται από 50% έως και 77%, αντιστρόφως ανάλογα του αριθμού των δόσεων οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να είναι λιγότερες από 6 ή περισσότερες από 60 κάθε μήνα".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "όσοι εξοφλήσουν την οφειλή του εφάπαξ, θα καρπωθούν έκπτωση 80% από τις προσαυξήσεις, ενώ το ποσοστό της έκπτωσης μειώνεται κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει ο οφειλέτης".

    [07] Προσλήψεις στο δημόσιο

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "τις 1.710 φτάνουν οι θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί για την κάλυψη αναγκών στο Δημόσιο και τον ευρύτερο τομέα του. Αφορούν κυρίως ΔΕΚΟ, Δήμους, Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά, 106 διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων θα απορροφηθεί στην Εταιρεία θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), όπου η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Παρασκευή".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "σε άμεσες προσλήψεις, τουλάχιστον 1.484 υπαλλήλων, για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "τη δική τους απάντηση, στην αθέτηση των υποσχέσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ δίνουν οι συμβασιούχοι και την Πέμπτη κατέρχονται σε 24ωρη πανελλαδική απεργία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "τη λήψη μέτρων στήριξης για 4.055 ανέργους σε διάφορες περιοχές της χώρας αποφάσισε το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθώς με σχετικές υπουργικές αποφάσεις προωθείται πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων και επιχορηγήσεων.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "η αντίστροφη μέτρηση για τη μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων του Δημοσίου πληρούν τις προϋποθέσεις άρχισε να τρέχει από χθες, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Εκκίνηση για κάτι άλλο... Για τον Προϋπολογισμό του 2005".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Αλλάζουν όλα στη φορολογία ακινήτων. Ενοποιούνται σε έναν οι 22 φόροι που επιβαρύνουν σήμερα την οικοδομή".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Στροφή των ξενοδόχων στους Έλληνες τουρίστες. Η κρίση στην αγορά οδηγεί στην προσφορά ελκυστικών τιμών σε Κέρκυρα και Χαλκιδική".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών σε ΔΟΥ έως 30/7. Εφάπαξ εξόφληση με έκπτωση προσαυξήσεων 80% ή έως 60 δόσεις".

    [09] Ληξιπρόθεσμα χρέη

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Έως και τις 30 Ιουλίου έχουν προθεσμία οι περίπου 850.000 οφειλέτες, με ληξιπρόθεσμα χρέη σε ΔΟΥ, να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις για να εξοφλήσουν με ευνοϊκούς όρους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 20 July 2004 - 21:37:22 UTC